Şimdi Ara

İstifa Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
30.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Size bu konu hakkında birkaç sorum olacak

1-)Diyelim ki işten ayrılmadan 15 gün önce istifayı yazdınız.15 gün geçtikten sonra şirket sizin istifa dilekçenizi yırtsa ve "siz bize dilekçe filan yazmadınız" diyip iş çıkışı günü istifa dilekçesi yazdırsa hakkımızı nasıl savunacağız ?Bu konuda onlara koz vermemek için neler yapabiliriz ? İstifa dilekçesini alıp notere mi gidelim ? (Bilmeyenler için söyleyeyim:Eğer çalıştığınız  şirketten çıkacaksanız,15 gün öncesinden istifa dilekçesi vermek mecburiyetindesiniz.Aksi taktirde 15 günlük maaşınız "Yasal Yolla" kesilir.Evet iş kanununda böyle saçma bir madde var.)

2-)Maaşımızı aldığımıza dair "İbraname" imzalarsak ve maaşımız bankaya yatmazsa hakkımızı nasıl savunacağız ?

Bir de çalişanın şöyle bir hakkı var.İşveren maaşınızı doğal felaketler haricinde(Deprem,yangın,sel) 20 gün geciktirirse çalışan o saatten sonra işe gitmeyebilir.İşverenin ne size tutanak tutmasına ne de dava açmasına hakkı yoktur.

Başka yapılması ve yapılmaması gereken şeyler varsa paylaşın arkadaşlar.Bu konuda daha fazla insanın canı yanmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killerjackal -- 19 Ağustos 2012; 23:46:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimsenin bilgisi yok mu ?

• takip güzel sorular tebrikler
  • iadeli taahhütlü olarak gönderebilirsin. kimin aldığı ve ne zaman aldığı belli olur gönderdiğini. birde o 2 haftalık süre çalışma sürene göre değişir. "ihbar süresi" olarak geçer
  •  İstifa Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz
  • noter araciligiyla istifa edersin, istifa metnini iyi secmen gerekir yarin bi yargi yolu gorunurse alehine olmamasi gerekir. merak ettiklerinizi sorabilirsiniz telefondayim cok yazamiyorum

• İbranamenin bir bağlayıcılığı yok diye biliyorum

Savunmayla çürütülebilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: killerjackal

Merhaba arkadaşlar

1-)Diyelim ki işten ayrılmadan 15 gün önce istifayı yazdınız.15 gün geçtikten sonra şirket sizin istifa dilekçenizi yırtsa ve "siz bize dilekçe filan yazmadınız" diyip iş çıkışı günü istifa dilekçesi yazdırsa hakkımızı nasıl savunacağız ?Bu konuda onlara koz vermemek için neler yapabiliriz ? İstifa dilekçesini alıp notere mi gidelim ? (Bilmeyenler için söyleyeyim:Eğer çalıştığınız  şirketten çıkacaksanız,15 gün öncesinden istifa dilekçesi vermek mecburiyetindesiniz.Aksi taktirde 15 günlük maaşınız "Yasal Yolla" kesilir.Evet iş kanununda böyle saçma bir madde var.)

2-)Maaşımızı aldığımıza dair "İbraname" imzalarsak ve maaşımız bankaya yatmazsa hakkımızı nasıl savunacağız ?

Bir de çalişanın şöyle bir hakkı var.İşveren maaşınızı doğal felaketler haricinde(Deprem,yangın,sel) 20 gün geciktirirse çalışan o saatten sonra işe gitmeyebilir.İşverenin ne size tutanak tutmasına ne de dava açmasına hakkı yoktur.

Başka yapılması ve yapılmaması gereken şeyler varsa paylaşın arkadaşlar.Bu konuda daha fazla insanın canı yanmasın.

Merhaba,

şu anki işyerinde çalışma sürene göre ihbar süresi değişir. 15 gün duruma göre artabilir. bu ve benzeri konular için aşağıdaki linke bakmanı öneririm.

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/1243.html

tecrübelerime göre;

istifa edersin, kabul edilir veya edilmez. şimdiye kadar istifa edip, kabul edilen ve sorun yaşayanı duymadım. sorun yaşayacağını düşünüyorsan noter yolu ile dilekçeni gönderirsin.

maaşını aldığına dair kağıt imzalanır. maaşın ödeneceğine dair güvenceyi Tanrı verir. etik olarak öderler, normalde sorun olmaz. Sorun olursa mahkeme yolu ile alırsın. bildigim kadarı ile (yanlış olabilirim) çıkış işlemlerinin tamamlanması için hiçbir alacağım yoktur benzeri kağıt imzalatır şirketler. Sonra banka hesabına alacağın yatar.

şirket ile aranda ciddi sorun yaşanmadı ise, hiçbir firma istifa eden ve ayrılmakta ısrarlı (isrifadan geri çevrilemeyen) kişiyi şirkette tutmaz çünkü verim alamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco76 -- 20 Ağustos 2012; 0:34:36 >

• çıkar masaya vur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivb

iadeli taahhütlü olarak gönderebilirsin. kimin aldığı ve ne zaman aldığı belli olur gönderdiğini. birde o 2 haftalık süre çalışma sürene göre değişir. "ihbar süresi" olarak geçer

En mantıklı çözüm bu galiba.Bir sorum daha var kardeş.Noterden tasdik ettirdik diyelim.İiadeli taahhutlü mektubun içine noterden tasdiklediğimiz dilekçenin orjinalinin fotokopisini mi koyacağız,yoksa 2 tane tasdik ettirip 1 orjinalini onlara,diğerini bana şeklinde mi yapacağız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: apulo

noter araciligiyla istifa edersin, istifa metnini iyi secmen gerekir yarin bi yargi yolu gorunurse alehine olmamasi gerekir. merak ettiklerinizi sorabilirsiniz telefondayim cok yazamiyorum

Yani yukarıdaki arkadaşın dediği gibi noterden tasdik ettirip iadeli taahhütlü iş yerine göndemek lazım değil mi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ivb

iadeli taahhütlü olarak gönderebilirsin. kimin aldığı ve ne zaman aldığı belli olur gönderdiğini. birde o 2 haftalık süre çalışma sürene göre değişir. "ihbar süresi" olarak geçer

En mantıklı çözüm bu galiba.Bir sorum daha var kardeş.Noterden tasdik ettirdik diyelim.İiadeli taahhutlü mektubun içine noterden tasdiklediğimiz dilekçenin orjinalinin fotokopisini mi koyacağız,yoksa 2 tane tasdik ettirip 1 orjinalini onlara,diğerini bana şeklinde mi yapacağız ?

orjinalini onlara gönderip fotokopisini kendine alman daha mantıklı. İstifan onaylandıktan sonra sana alacak verecek yoktur kağıdı imzalatacaklar. Alacaklarını almadan sakın imzalama sonradan hak iddia etmen biraz zor olabilir.

• Hocam senin çalıştıgın firmada benimki gibi pislik herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coco76

quote:

Merhaba arkadaşlar

Merhaba,

şu anki işyerinde çalışma sürene göre ihbar süresi değişir. 15 gün duruma göre artabilir. bu ve benzeri konular için aşağıdaki linke bakmanı öneririm.

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/1243.html

tecrübelerime göre;

istifa edersin, kabul edilir veya edilmez. şimdiye kadar istifa edip, kabul edilen ve sorun yaşayanı duymadım. sorun yaşayacağını düşünüyorsan noter yolu ile dilekçeni gönderirsin.

maaşını aldığına dair kağıt imzalanır. maaşın ödeneceğine dair güvenceyi Tanrı verir. etik olarak öderler, normalde sorun olmaz. Sorun olursa mahkeme yolu ile alırsın. bildigim kadarı ile (yanlış olabilirim) çıkış işlemlerinin tamamlanması için hiçbir alacağım yoktur benzeri kağıt imzalatır şirketler. Sonra banka hesabına alacağın yatar.

şirket ile aranda ciddi sorun yaşanmadı ise, hiçbir firma istifa eden ve ayrılmakta ısrarlı (isrifadan geri çevrilemeyen) kişiyi şirkette tutmaz çünkü verim alamaz.

Bilgilendirme için sağolun.

Şimdiye kadar duymadıysanız benden duyun o zaman

Ben istifa dilekçemi 10 gün öncesinden vermiştim.(O zamanlar cahildimBu konu hakkında o kadar bilgim yoktu).Sonra işten ayrılacağım gün benden bir tane daha istifa dilekçesi yazmam istendi.Ben de sığır gibi yazdım.Bu da onlara bir koz oldu.Bütün maaşımın(Mesailer,yol,yemek,yıllık izin,asgari geçim indirimi)bankaya yatırıldığına dair belge(İbraname)'yi imzalattılar.(Şimdiki kafam olsa ne istifayışirkette yazardım ne de İbraname'yi imzalardım)

Sonra bana kaşeli imzalı bir belge verdiler(Maaşı ne zaman alacağıma dair,bu benim için bir artı) ve dediler ki "sözleşmemize göre maaşınızı 45 gün sonra alacaksınız"

Hadi ona da eyvallah dedik.Gel zaman git zaman 2 ay geçti şirkete "Ödeyin yoksa dava açacağım " diyiyorum,hala tık yok.

Ben işimi size tanıtayım.Ben özel güvenlik olarak çalıştım(Ki özel güvenlik şirketlerinin çoğunun ne mal olduğunu herkes duymuştur)
    Benim elimde dünya koz var.
    Mesela devlete vergi vermemek için yöneticiyle anlaştılar ve bizi 7ay boyunca güya "danışman" olarak çalıştırdılar.(Bu yüzden polislere fark edilmemek için özel güvenlikle ilgili hiçbirşey giymiyorduk.Bir gün polis izin belgemizi sormasın diye böyle yapıyorlardı.Kısaca amaç vergiden yırtmaktı.

2-)Asgari geçim indirimimizi(AGİ) cebe indiriyorlardı.Ki onu devlet veriyor.

3-)İnternetten sigortam ödeniyor mu ödenmiyor mu diye kontrol ettiğimde gördum ki tazminatımız ödenmesin diye 3 ayda bir bize giriş çıkış yapılmış.Bizi başka yerlerde sigortalı göstermişler.

4-)Sigortaya fazla ücret ödememek için asgari ücret bankaya,geri kalanı elden veriyorlardı.

5-)45 gün sonraya geri kalan maaşımın ödeneceğine dair belge kaşeli,imzalı elimde.

Benim bu şirketten 500TL,alamadığımız asgari geçim indirimlerini de sayarsak 800 civarı alacağım var.

Elimde bu kadar koz var.Bunlar bana yardımcı olur değil mi ?

• Kanıtlayabilirmisin bunları bu dediklerinin benim çalıştıgım yerdede var devletin verdiği 2. yarı zammını alamadım ben mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raunk

Hocam senin çalıştıgın firmada benimki gibi pislik herhalde.

Hem de be pislik.
    Yukarıya şimdi yazdım ne mal olduklarını^^

• quote:

Kanıtlayabilirmisin bunları bu dediklerinin benim çalıştıgım yerdede var devletin verdiği 2. yarı zammını alamadım ben mesela.

Kanıtlayabilirsin tabi ki
    Sen 2.yarı zammını aldığına dair imza attın mı ?
    Atmadıysan bu senin kanıtındır

• quote:

quote:

Kanıtlayabilirmisin bunları bu dediklerinin benim çalıştıgım yerdede var devletin verdiği 2. yarı zammını alamadım ben mesela.

Kanıtlayabilirsin tabi ki
    Sen 2.yarı zammını aldığına dair imza attın mı ?
    Atmadıysan bu senin kanıtındır

Aslında senin dediklerin için söylemiştim kanıtlayabilirmisini.

Benim maaşım ayıptır söylemesi 820 civarı asgari ücret 799 küsür benim maaş asgari ücret olarak görünüyor herhalde demi?

• Özel sektör olunca haliyle işleyiş farklılık arz ediyor. Kayıt, sayı, numara takip edemiyorsunuz.

1- Tutanak ile bir tebliğ tebellüğ mahiyetinde ıslak imza bulunan bir akid düzenleyebilirsiniz. Ancak kuvvetle muhtemel aracı bir personel olacağı için bize aktarılmadı denilecek.

O nedenle noter vesilesi ile istifanın kanıtlanabilirliği açısından en güvenilir yoldur.
    Metnin düzenlenmesi konusunda avukat desteği almanızı öneririm.

2- Hesap hareketlerini gösteren dökümü bankadan alın. Bu arada maaşın tamamı hesabınıza mı yatıyor?
    Karşılıklı ilişkilerinize bağlı ama gördüğüm kadarıyla sıkıntı var, o nedenle ödemeden sonra imzayı atın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Özel sektör olunca haliyle işleyiş farklılık arz ediyor. Kayıt, sayı, numara takip edemiyorsunuz.

1- Tutanak ile bir tebliğ tebellüğ mahiyetinde ıslak imza bulunan bir akid düzenleyebilirsiniz. Ancak kuvvetle muhtemel aracı bir personel olacağı için bize aktarılmadı denilecek.

O nedenle noter vesilesi ile istifanın kanıtlanabilirliği açısından en güvenilir yoldur.
    Metnin düzenlenmesi konusunda avukat desteği almanızı öneririm.

2- Hesap hareketlerini gösteren dökümü bankadan alın. Bu arada maaşın tamamı hesabınıza mı yatıyor?
    Karşılıklı ilişkilerinize bağlı ama gördüğüm kadarıyla sıkıntı var, o nedenle ödemeden sonra imzayı atın.

Aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkürler hocam

Evet en iyi çözüm noterde bitiyor.Allah'tan ailemizde 2 tane avukat var.Bu konu hakkında onlara bir danışayım.

2-)Uyanıklar asgari geçim indirimini bankaya yatırmışlar ki beni aradan çıkarsınlar."X" bankasından çektiğim 700TL'nin makbuzu elimde.Geri kalanı da zorla alacağız mecbur.Bu iş mahkeme yoluyla çözülecek.Başka altarnatif göremiyorum.

Bu arada maaşım 960 TL'ydi.Asgari ücreti bankaya,geri kalanı elden verirlerdi.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.