Şimdi Ara

İSTİFA ETTİM DİLEKÇEMİ PATRON İMZALAMIYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
11.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevap veren arkadaşlar teşekkürler cidden... Şimdi ben eve geldim, adam yeni doktor gelene kadar çalışacaksın vs vs diyor... Neyse bunları geçtim, ama ben girerken hiç bir SÖZLEŞME imzalamadım bu iş yerine. Ve şöyle bir durum da var, adam bana kasım ayının maaşını ödemedi, sadece çok ufak bir ücret ödedi, ona da avans dedi (Alıp yüzüne çarpmak da vardı ya o an gelmedi aklıma).

Ben şimdi para mara almak da istemiyorum, işten çıkayım yeter... Ama tazminat ödemek zorunda kalır mıyım işe gitmeme durumunda onu merak ediyorum... Ve ödeyeceksem büyük miktarlarda bir şey mı ödeyeceğim? Yani benim yaptığım işle mi ilgili bunun miktarı yoksa çalıştığım süreyle mi ilgili?

Sonuçta paramı ödemediği halde gayet güzel çalıştım, ve haklı olduğumu düşünüyorum ama sanırım bu iki hafta gitmezsem haksız duruma düşeceğim... Olsun ama önemli olan artık bir tazminat ödemeyeyim istiyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: soldier.

arkadaşların bazıları 6 ay demiş. hayır 6 aya kadar gördüğünüz gibi.sizinkisi ilk bölüme giriyor yani bildirim yaptıktan sonra iki hafta çalışmanız gerekiyor. ayrıca yukardaki bir arkadaş viziteye çıkıp rapor almanızı önermiş. ama malesef raporlu olduğunuz süreler çalışma gününden sayılmayacaktır. yani raporun bittiği tarihte geri dönüp bu süreyi çalışmanız gerek.

Evet konuyu okuduktan sonra daha doğrusu sizin yazdıklarını sorduğumda dediğiniz hususta bir değişiklik yapıldığını söyledi. Bu yöntem çok kullanıldığı için kanunda değişiklik yapılmış.

Yanlış yönlendirmiş oldum bir nevi özür dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: X Files

quote:

Orjinalden alıntı: soldier.

arkadaşların bazıları 6 ay demiş. hayır 6 aya kadar gördüğünüz gibi.sizinkisi ilk bölüme giriyor yani bildirim yaptıktan sonra iki hafta çalışmanız gerekiyor. ayrıca yukardaki bir arkadaş viziteye çıkıp rapor almanızı önermiş. ama malesef raporlu olduğunuz süreler çalışma gününden sayılmayacaktır. yani raporun bittiği tarihte geri dönüp bu süreyi çalışmanız gerek.

Evet konuyu okuduktan sonra daha doğrusu sizin yazdıklarını sorduğumda dediğiniz hususta bir değişiklik yapıldığını söyledi. Bu yöntem çok kullanıldığı için kanunda değişiklik yapılmış.

Yanlış yönlendirmiş oldum bir nevi özür dilerim.

Tüh ya, neyse artık, ben zaten gidip de iş yapmayı düşünmüyorum, eh rapor da alamayacağım... Demek ki bir ceza alacaksak katlanacağız... Ama miktarı ne ola ki o cezanın?

• hocam işte 2 haftalık maaşın kadar,yani yarım maaş.ama alacağın varsa ve cezanın miktarından fazlaysa boşver sallama.en iyisi karşılıklı alacak verecek olmadan işten sıyrılmak,bunları söyle bence herife.alacağımı ver 2 hafta daha çalışayım de,vermezse o zaman bu iki haftaya say de.zorla çalışacak değilsin ya...

• Hah, hay ağzına sağlık arkadaşım, alacağım maaşın yarısından fazla, bu durumda yarın ve bundan sonra işe hiç gitmiyorum... Güzel oldu bak böyle... Adamın da işleri yakında batacaktır çünkü 1-2 haftaya kadar diğer çalışanların da 1'i dışında hepsi istifa edecekler, adam biraz sorunlu ve dengesiz de, kimse katlanamıyor tabii...

...

Eveet, şimdi bana iş bakalım hepbirlikte

Şaka bir yana herkese teşekkürler arkadaşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TripleSix

Hah, hay ağzına sağlık arkadaşım, alacağım maaşın yarısından fazla, bu durumda yarın ve bundan sonra işe hiç gitmiyorum... Güzel oldu bak böyle... Adamın da işleri yakında batacaktır çünkü 1-2 haftaya kadar diğer çalışanların da 1'i dışında hepsi istifa edecekler, adam biraz sorunlu ve dengesiz de, kimse katlanamıyor tabii...

...

Eveet, şimdi bana iş bakalım hepbirlikte

Şaka bir yana herkese teşekkürler arkadaşlar...

Bende istifa edicem, dengesizlerle çalışacağına hiç çalışma daha iyi ve onurlu

• Muhasebeciyim aşağıdaki basit kurallara uyarsanız ömrünüz boyunca işten sıkıntı yaşamassınız bir çok durum bilgisizlikten geliyor insanın başına
    1- @TripleSix arkadaş gibi istifa edipte işyeri yetkilisi tarafından dilekçeniz imzalanmaz ise en geç 3 günm içerisinde noter kanalı ile istifanı şirkete ulaştır.
    2-@TripleSix durumu biraz farklı çünkü çalışması çok az 2 ay kadar o yüzden herhangi bir sorun yaşamaz.
    3-Bir işe girdiğinizde ssk deneme süresi diye bir olgu yoktur bunu unutmayın tüm işverenlerin klasik lafıdır bizde 3 ay deneme süresi var sonra ssk başlar diye yemeyin sakın bu lafları.
    4-Eğer işyerinizde mesai saatlerinizi gösteren bir çizelge imza defteri kart makinası vs tarzı bir sistem var ise o sistemin dökümlerini size ait olanları her ay sonu isteyin vermek zorundalar.
    5-Aldığınız maaşı gösteren para makbuzu tahsilat makbuzu vs vs tarzı makbuzları da isteyin diyecem ama vermezler bir yolunu bulup alırsanız sizin için iyi olur.
    6- İhbar tazminatı almak için 0-6 ay arası çalışmanız yeterli 2 hafta ihbar alırsınız bu oran aylara göre artar ileri yıllarda. örn 6-18 : 4 hafta 18-36 6 hafta gibi.
    7-Size sözleşme imzalatırlarsa mutlaka iyice okuyun aklınıza yatmazzsa bir avukata danışacağınızı söyleyip sözlşemeden örnek isteyin iyice araştırın sözleşmeyi öyle imzalayın.Yazıktır Türkiyede o kadar çok sözleşme krbanı varki inanazsınız.
    8-Sizi iştren çıkarırılarsa mutla imzalı dilekçe isteyin.
    9-Ayrıca işçinin de iş aktini tek taraflı olarak fesih etme hakkı vardır ve bu fesih sonucu tüm haklarınızı alabilme şansınız var. mesela maaşınızı gününde alamadınız,ssk nız yapılmamış , fazla mesaide kalıyorsunuz,1 yıl geçmesine rağmen maaşınıza zam yapılmadı vs vs bunlar detaylı şeyler.Siz fesih etseniz dahi tüm haklarınızı ( ihbar kıdem izin vs vs ) alırsınız
    10-yukarıda yazdığım evrak örneklerini alırsanız işten ayrıldığınızda açık konuşayım hakkınız olmasa dahi evrakların ispatı ışığında çatır çatır alırsınız her şeyin bedelini.

not : eğer sorusu olan olursa bilgim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.

herkese hayırlı işler.

• Peki dostum arkadaş işe bir daha gitmedi, bu durumda işveren zarara uğradım diye arkadası mahkemeye veremezmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pharmabiotech

Evet arkadaşım, benimki hem dengesiz hem de dolandırıcı diyeceğim ama arkasından konuşmak gibi olacak o yüzden söylemeyeyim Ama dün, daha önceden yapmış olduğu birkaç şeyi duydum diğer çalışanlardan...

En güzeli istifa ya, dengesiz insanlarla uğraşılmaz, bir de üstüne ismimiz falan çıkar, sonra uğraş dur...

------------------------

khanturks1 arkadaşım;

Öncelikle çok sağol, uğraşıp bu kadar yazmışsın, madde madde yazmışsın hem de. Bir daha bir işe girerken kesinlikle burayı dikkate alacağım. Gerçi bu işe girmeden önce pek bir beklentim yoktu o yüzden pek sorgulamadım ama işte demek ki her zaman dikkatli olmak gerekiyormuş.

Ben girerken bir sözleşme imzalamadım, işyerinde kimse maaş alırken bir şeye imza atmıyor, sadece muhasebede bir kağıt üzerinde çıkış olarak görülüyor. SSK ben işe başladıktan yaklaşık 1 ay sonra başlamış, muhtemelen o da yurtdışına çıkıp bir iş halletmem lazımdı, bu nedenle yapmıştır, çünkü belgeleri konsolosluğa götürdüm.

Peki ben şimdi alacağımı da almak istemiyorum, ama kisme benden tazminat alsın istemiyorum, adamlarla da muhattap olmak da istemiyorum (Huysuz muyum ne) ; noterden istifa olayını göndermesem, adam imzalamasa bile bir şekilde zaten kovmaz mı ben oraya gitmiyorum diye yoksa tazminat ödemek zorunda kalır mıyım?

• quote:

Orjinalden alıntı: c@neer

Peki dostum arkadaş işe bir daha gitmedi, bu durumda işveren zarara uğradım diye arkadası mahkemeye veremezmi?

Hah ben de bunu soruyordum, ne olabilir diye, ne güzel özetlemişsin ya

Laf aramızda adamın pek avukata da para veresi yok, ama ona da sonra sonra diye bir ayak yapabilir, dikaktli olmak lazım...
  • quote:

Peki dostum arkadaş işe bir daha gitmedi, bu durumda işveren zarara uğradım diye arkadası mahkemeye veremezmi?

verebilir o yüzden noter den ihtar çekmesi lazım arkadaşın
  • quote:

Orjinalden alıntı: TripleSix

quote:

Orjinalden alıntı: Pharmabiotech

Evet arkadaşım, benimki hem dengesiz hem de dolandırıcı diyeceğim ama arkasından konuşmak gibi olacak o yüzden söylemeyeyim Ama dün, daha önceden yapmış olduğu birkaç şeyi duydum diğer çalışanlardan...

En güzeli istifa ya, dengesiz insanlarla uğraşılmaz, bir de üstüne ismimiz falan çıkar, sonra uğraş dur...

------------------------

khanturks1 arkadaşım;

Öncelikle çok sağol, uğraşıp bu kadar yazmışsın, madde madde yazmışsın hem de. Bir daha bir işe girerken kesinlikle burayı dikkate alacağım. Gerçi bu işe girmeden önce pek bir beklentim yoktu o yüzden pek sorgulamadım ama işte demek ki her zaman dikkatli olmak gerekiyormuş.

Ben girerken bir sözleşme imzalamadım, işyerinde kimse maaş alırken bir şeye imza atmıyor, sadece muhasebede bir kağıt üzerinde çıkış olarak görülüyor. SSK ben işe başladıktan yaklaşık 1 ay sonra başlamış, muhtemelen o da yurtdışına çıkıp bir iş halletmem lazımdı, bu nedenle yapmıştır, çünkü belgeleri konsolosluğa götürdüm.

Peki ben şimdi alacağımı da almak istemiyorum, ama kisme benden tazminat alsın istemiyorum, adamlarla da muhattap olmak da istemiyorum (Huysuz muyum ne) ; noterden istifa olayını göndermesem, adam imzalamasa bile bir şekilde zaten kovmaz mı ben oraya gitmiyorum diye yoksa tazminat ödemek zorunda kalır mıyım?

Adamın senden tazminat alması için senin hiç bir bilgi vermeden ( yazılı sözlü tel vs vs ) ve hiç kimsenin haberi olmadan ( istia ettiğini ama patronun istifayı imzalamadığını bilen ve şahit olan personel ) gidersen ve gittiğin pozisyondan dolayı şirket senin yüzünden herhangi bir zarara uğrarsa ve patronda bunu ispat edebilirse tabiki senden tazminat talebinde bulunabilir.
    Ama anladığım kadarı ile senin durumun daha basit çe bence en mantıklısı noterden istifanı gönder alacağınında ..... gün içerisinde ..... yere yatırmalarını söyle yeter.

Ayrıca neden emeğinin karşılığını istemiyorsun ki ? patronda zenginsen o başka tabi :))

• khanturks1@ dostum benim demek istediğim işveren nasıl işcisini işten çıkarırken ihbar tazminatını vermeyip çalıştığı süreye göre 15-30 gün çalıştırabiliyorsa işçi istifa ettiğine yerine adam bulana kadar yani yasal olarak en az 15 gün çalıştırabilir diye biliyorum, eğer işçi buna uymadığında işveren iş mahkemelerinde dava açabilme hakkı doğamazmı?
  • quote:

khanturks1@ dostum benim demek istediğim işveren nasıl işcisini işten çıkarırken ihbar tazminatını vermeyip çalıştığı süreye göre 15-30 gün çalıştırabiliyorsa işçi istifa ettiğine yerine adam bulana kadar yani yasal olarak en az 15 gün çalıştırabilir diye biliyorum, eğer işçi buna uymadığında işveren iş mahkemelerinde dava açabilme hakkı doğamazmı?

Haklısın ama bir diğer tarafıda var ;
    Ben işten çıkmak istedim istifamı verdim işveren kabul etti ise sorun yok
    Ben işten çıkmak istedim işveren dediki sen önemli kilit bir mevkidesin bana yerine adam bulana kadar zaman ver o zaman 15 gün beklemek zorundayım.
    Ama bulunduğum bölüm kilit bir mevki değil ise sorun yok.
    İşveren seni çıkarmak istedi sen önemli bir mevkide değilsin direk o gün işten çıkarır seni ama karşılığında tüm yasal hakları ödeyerek.
    Yada işveren seni çıkarmak istedi sen önemli bir mevkidesin sana derki işten ...... tarihi itibari ile çıkartılıyorsun ihbar tazminatın ( sadece ihbar kıdem ayrıca ödenir ) yerine 15 gün maaşın ödenecek ( yada hakkı kaç gün ise ) der işten çıkarır.

• Yani bu durumda işveren isterse (Kıllık olsun diye) bu hakkını kullanabilir.
  • quote:

Yani bu durumda işveren isterse (Kıllık olsun diye) bu hakkını kullanabilir.

Evet kullanabilir. :)

Ama bir de işin diğer tarafı var. Bu tip durumları Çalışma Bakanlığı müfettişleri inceler ve benim gözlemlerim müfettişe giden kim olursa olsun ister işveren ister işçi müfettişin daha konuyu bile bilmeden kanısı % 90 işçi tarafınadır.

Yani işverenler pek sevilmez :)
  • 15 gun icinde dilekce geri donmeli yoksa..hukuki yolara basvurambilirsin
  • ya arkadaşım kızma ama biraz sebatsiz gördüm seni.15 gün daha gidip gelsen ne olacak?Dünyanmı batacak.15 gün daha gitgel maaşınıda tam al.Niye bukadar kaçıp gitmek istiyorsun oradan anlamadım.

• Şöyle söyleyeyim, ben 15 gün daha gitsem yine vermeyecek maaşımı, düşün yani adam son derece yüzsüz. Bir büfeden yemek siparişi veriyor, ama parasını sonra vereceğim diyor, birkaç gün sonra adam almaya geldiğinde ben yemedim diyor adamın yüzüne kapıyı küfür ederek kapatıyor... Keşke işe girerken farketseydim görseydim ama geçmiş olsun işte, ne kadar erken çıkarsam benim için kar, çünkü maaşımı geciktirdikçe benzin parası vs vs ben daha fazla zarara giriyorum... 15 gün gitsem yine vermeyecek parayı, sonra ben avukattır bilmemnedir uğraşıp kendime stres yaratacağım, gereği yok...

Bir de @khanturks1;

Dediğim gibi adamın para vereceği yok, sonuçta noterden bunları söylesem de ödemeyecek, ve bilmiyorum ama takibi, avukat tutup da benim yapmam gerekecek, çünkü bunu yazıp da beklemekle olmaz sanırım, yani yine ben uğraşmış olacağım... Lanet olsun vereceği paraya diyorum artık açıkçası... Ve son söylediğinle ilgili, evet patron diyorum ama adamın maddi durumu benden daha kötü.

• burası türkiye hukuk helede iş hukuku işlemez... paranı al sonra istifa et
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.