Şimdi Ara

İsviçre Hakkında Deneyim ve Tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eşimle birlikte yaz tatili sürecinde , İsviçre'ye gitmeyi çok istiyorum. Bunun için de AirBnB kullanmayı bile düşündüm . Birçok günlük kiralık güzel ev mevcut. Bu tür evlerde kalarak bir çok doğal güzelliğini görmek istiyorum.

Anlatırken ya da fotoğraflardan çok güzel geliyor. Peki gerçekten de öyle mi ?

İsviçre Hakkında Deneyimli ve Tecrübeli arkadaşlar. Tavsiyelerinizi bekliyorum...
    Saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzun süreli deneyimim yok ancak gezdiğim kadarıyla harika bir doğası var, insanlar çok rahat, sakin, huzurlu ve mutlu.
    İmkanınız varsa araç kiralayarak gezmek daha faydalı olur çünkü küçük kasabaları, gölleri, dağları toplu taşımayla seyahat ederek görmeniz biraz zor. Şehirlerle sınırlı kalmadan ülkenin doğal güzellikleri görülmeli...
    İsviçre, Türkiye ve birçok Avrupa ülkesine göre aşırı pahalı. Hele ki son aylardaki kur artışından sonra fark daha da büyüdü.
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Kesinlikle yakın zamanda oluşan bu kur farkı beni oldukça etkiliyor. Ama hanima sözüm var , bir şekilde gideceğiz nasib olursa.

https://www.instagram.com/sennarelax/

Bu profili hayranlıkla takip ediyorum. Bakalım. Nasib.

Tekrar teşekkürler

• Selamlar
    biz araç kiralayarak (kalabalıkça grup olduğumuzdan minibüs) gezdik. İsviçre gezi planı yazımda haritalı rotaları bulabilirsiniz.
    Hayli pahalı bir yer olduğu için airbnb dışında, eğer fikre eşiniz de açıksa couchsurfing bile düşünülebilir.
    Araç kullanırken trafik kurallarına mutlaka uyun
    Yemek masraflarını azaltmak için de yanınızda yiyecek götürmenizi öneririm, biraz hayatta kalma klavuzu niteliğindeki isviçre'de yeme içme yazım fayda sağlayabilir, keyifli seyahatler dilerim. Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışayım

• 2 hafta kaldım.

Cenevre ve Zürih olarak 1 er hafta geçirdim. Öncelikle gerçekten çok çok pahalı bir şehir. Bunu bilmende fayda var. İnsanları oldukça rahat ve iyi, sorun yaşamadım. Almanca ve Fransızca ağırlık hatta bölge bölge yerel diller ama İngilizce bilen sayısı yüksek. Doğa bir Harika. Alp dağlarını, heidinin evini görmeden gelme. Yiyecek ve içecek olarak sorun yaşamazsın ama tekrar ediyorum oldukça pahalı bir şehir.

• 21 gün kaldım. oteller inanılmaz pahalı. paralı pahalı. yeme içme pahalı. tekstil uygun.

araç kiralayıp gezdik. hayatımda bu kadar dikkatli araç kullanmadım. yerdeki yazan hız değerlerine uyun.
    kuralla mutlak uyun. vatandaş hemen şikayet ediyor. orda herkes polis.
    park yerlerine uyun. ankunftszeit alın. saatli parka izin var geçince ceza..

acayip gölleri ve dağları var
    ultra pahalı bir ülke, yemek yerken bile muhasebe yapar olmuştum.
    bern zürihte Türk çok başınız sıkışınca yardım isteyin.

almanya tarafı almanca, fransa tarafı fransızca konuşuyor. dikkat edin tabelalar bile değişiyor.
  • Ne kadar pahalı ülke olduğunu anlatmak için size bir resim paylaşayım.
    1 fr : 4.6TL.
    Biber 1kg. =6.50fr =29.90 TL.
    Patlıcan 1kg. =7.90fr =36.34 TL.
    Kabak 1kg. =6.50fr =29.90 TL.

gerisini siz hesap edin. et ucuz ama.
    yalan dolan yok neyse o. pazarlık yok.
    domuz eti çok dikkat edin.

En önemli uyarı:
    Saat 19:00 sonra açık yer bulamassınız.
    Ekmek bulamassınız. marketler kapalı. sadece petrol ofisleri acık olur.
    pazarları heryer kapalı. migros ve aldi ler dahil.

İsviçre Hakkında Deneyim ve Tavsiyeleriniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • https://www.youtube.com/channel/UCPVPOfMa-XO3pWKWvB_JCsw

hocam bu kanala bakabilirsin. bu kadın orada yaşayan olarak belki yararlı bilgiler verir senin için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.