Şimdi Ara

İşyeri ve ev ağını birbirine entegre???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu işyeri ve ev ağını biribirine bağlama ile bir sorum olacaktı, umarım burdaki usta eller yardımcı olacaktır.

2 ay önce böyle bir konu araştırmıştım, modem üzerinden ayarlar ile iki modem arasında tünel oluşturup iki ağı birbirine bağlayabiliyorduk, herhangi bir ekstra programa ihtiyac olmaksızın. Acaba bu ayarlar hangi parametredendi, bir bilen varsa cevaplarsa oldukça mesut olacağım :D

Şimdiden cevap verecek herkese teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: cahoo

Bu işyeri ve ev ağını biribirine bağlama ile bir sorum olacaktı, umarım burdaki usta eller yardımcı olacaktır.

2 ay önce böyle bir konu araştırmıştım, modem üzerinden ayarlar ile iki modem arasında tünel oluşturup iki ağı birbirine bağlayabiliyorduk, herhangi bir ekstra programa ihtiyac olmaksızın. Acaba bu ayarlar hangi parametredendi, bir bilen varsa cevaplarsa oldukça mesut olacağım :D

Şimdiden cevap verecek herkese teşekkürler...

Tamamdır, hallettim, bu iş VPN ile çözülür... :D:D
  • Evet, bahsettiğiniz olayın çözümü VPN'dir.
    Eğer kullandığınız modemlerde VPN sonlandırma desteği varsa bilgisayarlarda program vs ile uğraşmadan işyeri ve ev arasında doğrudan tünel uluşturup her iki ağ birbiri ile bağlayabilirsiniz.
  • nasıl yaptığını detaylı yazsaymış arkadaş belki yapamayan veya bilmeyen arkadaşlara yol göstermiş olurdu
  • böyle vpn destekli modemler hangi markalardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars
    böyle vpn destekli modemler hangi markalardır

Benim hatırladığım 3COM 'un 300A, AirTies WAR141, Zyxel 661 ve 662 modellerinde VPN sonlandırma desteği var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

böyle vpn destekli modemler hangi markalardır

Benim hatırladığım 3COM 'un 300A, AirTies WAR141, Zyxel 661 ve 662 modellerinde VPN sonlandırma desteği var.

cevap için saol hocam. peki modemleri birbirine bağladıktan sonra herhangi bir ayar gerekirmi içerde.ağlar otomatik görcekmi birbirini. yani workgroplar aynımı olacak yetki nasıl olcak vs
  • quote:

cevap için saol hocam. peki modemleri birbirine bağladıktan sonra herhangi bir ayar gerekirmi içerde.ağlar otomatik görcekmi birbirini. yani workgroplar aynımı olacak yetki nasıl olcak vs

Her iki modemde karşılıklı olarak yapılması gereken ayarlar var. Bu ayarlar genelde IP ve şifreleme vs ile ilgili ayarlar. Bu ayarlar sonrası modemler karşılıklı olarak lokasyonları bir birbiri ile naherleştirir. Mesela 192.168.1.X ağındaki bir makina karşı taraftaki 1921.68.5.X ağındaki bir makinaya ulaşabilir.
    Örnek olması açısından 3COM modemdeki VPN bölümünün resmini ekliyorum.

İşyeri ve ev ağını birbirine entegre???

• tabi 2 tarafta statik ip olmalı veya dyndns gibi sitelerden isim yoluyla haberleşmeli değilmi.
  • Evet, statik IP olmalı veya dyndns yöntemi kullanılmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.