Başlıktada belirttiğim gibi bazı sebeplerden dolayı İtalya'da lise okumak istiyorum. Ancak internette bir süre araştırmama rağmen pek bir bilgi bulamadım. Bu konuda bilgili birisi varsa yardımcı olması çok yararlı olur. Öncelikle merak ettiğim konu ailem olmadan tek başıma nasıl gidebilirim? (Şuanda 9. sınıfta yani 15 yaşındayım) Bu şekilde bazı şirketler/programlar mevcut ancak İtalya için, özellikle Roma için olanına bir türlü denk gelmedim, genelde İngiltere için var. Şuanda başvurabileceğim bir öneriniz var mı? Yada illaki böyle şirketlerle mi gitmek zorundayım, tek başıma gidebilir miyim, gidebilirsem neler gerekli? Konaklama konusunda eğer varsa yatılı devlet, yoksa yatılı bir özel okul düşünüyorum. Aile yanı düşünmüyorum. Sizce özel mi daha yararlı olur? Ve yatılı devlet var mı? Ayrıca son olarak özellikle tek başıma gidebilecek olursam dil konusu nasıl olur, biraz İtalyanca biliyorum ancak bir sınav olursa geçebileceğimi sanmıyorum, İngilizcem ileri seviyede. Şimdiden teşekkürler.