Merhabalar, Google'da araştırırken foruma rastladim. Size birşey danışmak istiyorum. Sevgililer gunu nedeniyle Vendek'e gitmeyi düşünüyoruz. 14-17Şubat arası malesef bu yıl karnavala denk gelmiyor ama napalım. Sizce Venedik için mantıklı bir tarih mi yoksa saçma mı olacak? Hava şartları genelde nasıl oluyor eğer bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: goldieminni
Merhabalar, Google'da araştırırken foruma rastladim. Size birşey danışmak istiyorum. Sevgililer gunu nedeniyle Vendek'e gitmeyi düşünüyoruz. 14-17Şubat arası malesef bu yıl karnavala denk gelmiyor ama napalım. Sizce Venedik için mantıklı bir tarih mi yoksa saçma mı olacak? Hava şartları genelde nasıl oluyor eğer bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
Teşekkürler.
Merhaba,
Sanirim mail de gondermissiniz. Buradan cevap vereyim, herkes yararlansin cevaptan.
Havanın karlı olabilme şansı var fakat ayrı bir hava katacaktır Venedik'e. O nedenle eger karar verdiyseniz gitmeye, gidip gorun bir, zarar gelmez. Karnavala denk gelseydi daha iyi olurdu tabi ki. Son olarak, yerinizde olsam eger Sevgililer Gunu icin bir yere gideceksem Paris'e giderdim, Venedik'e ise karnaval zamanı gezmeye giderdim.
Paris insanın sevgilisiyle gitmesi icin en mukemmel sehirlerden biri...
quote:
Orijinalden alıntı: icetin
Milano, İtalya'da yaşamaktayım. İtalya ile ilgili olan sorularınızı bu başlık altında sorarsanız her akşam sırasıyla yanıtlamaya çalışacağım.
Merhaba. Yarın sabah Milano'ya geliyorum fakat kiralık araba bulmak baya bir zor. Olanların da fiyatları uçmuş. Ablam orada yaşıyor ama işler dolayısıyla sadece 1-2 saat araştırabildi. Bildiğiniz çok ünlü olmayan bir araba kiralama ofisi var mı? Hertz Avis Budget gibi firmalar tatil nedeniyle full çekiyor. Ya da fiyatları çok yüksek tutuyorlar.
Bahsettiginiz sirketler disindaki oto kiralama sirketleri (dukkanlari diyelim, esnaf) emin olun o firmalardan cok daha ucuk fiyatlar cekecektir. Yine de sansinizi denemek isterseniz google'da "auto noleggio milano" seklinde bir arama yapmayi deneyebilirsiniz.
Şimdi Navigli'de olmak vardı... :)
quote:
Orijinalden alıntı: rulascan
Şimdi Navigli'de olmak vardı... :)
Hiç üzülme dün akşam oralardaydım çok sessiz sakindi. Dükkanların çoğu kapalı kimse yoktu ortalıkta.
Noel zamanı İtalya'da olmak ve hatta genel anlamda Avrupa'da olmak ölümcüldür. Sokaklar sessiz, kimse yok, tüm dükkanlar kapalı v.s. O yüzden noelde Türkiye'de olmak ve kendini kebaba, lahmacuna vermek gibisi yok :)
tarihle iç içe yaşanacak tek ülke italya
İlke Bey biliyorum Milano'dasınız ama size Roma ile ilgili bir sorum olacak.
Roma'da uygun fiyatlı Canon S100 ve Sony DSC-RX100 fotoğraf makinelerini bulabileceğim bir yer var mı?
amazon.it fiyatları Türkiye'ye göre gayet uygun.
Yakın zamanda tekrar bi' Roma ziyaretim olacak, gitmişken oradan alayım diyorum.
18 martta Martina Franca olması gerekiyor okulla birlikte gideceğim sanırım Napoli'ye yakın biryermiş bilginiz var mı burasıyla ilgili?
Italya genelinde yeme-icme cok pahali diye duymustum. Dogru mudur?
quote:
Orijinalden alıntı: scottsteiner
Italya genelinde yeme-icme cok pahali diye duymustum. Dogru mudur?
Doğru. Pahalı bir ülke.
Bir ogun yemek asagi yukari kac euroya maloluyor?
10 Euro'ya pizza restoranlarinda ogle yemegi yiyebilirsiniz bir pizza ve alkolsuz icecek.
aksam yemekleri ise bir restoranda kisi basi 20-25 euro olur sarapla birlikte.
Merhabalar oncelıkle faydalı bu konu baslıgını acarak bılgılendırdıgınız ıcın tesekkur ederım. Benimde size bir kaç sorum olacak 24-31 Mart arasında bır aksılık olmazsa thy ıle gıdıs donus roma ya gıdecegım henuz tatıl planı ve rotayı yapamadım onun için yardımlarınız benim için çok önemli 1-Sadece roma için 1 hafta çok uzun olmazmı ben rezervasyonumu bookıng.com uzerınden yapıyorum bır otelde 7 gun kalmak mantıklımı yada kalırsam gunu bırlık tren yada baska ulasım araclarıyla cıvar gorulmesı gereken sehırlere gıdılebılılrmı?ulasım ucretlerı cok pahalımıdır hangısını tercıh etmelıyım.Mılano yada dıger gorulmesı gereken yerlere nasıl gıdebılırım eger gunu bırlık cok zor olursa dıger sehırlerdede otel bakmam gerekecekmı kafam cok karısık
MRB İtalyada ingilizce eğitim veren üniversite varmı , eğer ingilizce ise italyanca dil istiyolar mı ,
quote:
Orijinalden alıntı: TİTO.
MRB İtalyada ingilizce eğitim veren üniversite varmı , eğer ingilizce ise italyanca dil istiyolar mı ,
bu konuyu uzun uzun arastirmistim. Yarin cevapliyim-
quote:
Orijinalden alıntı: Sebastianbjk
quote:
Orijinalden alıntı: TİTO.
bu konuyu uzun uzun arastirmistim. Yarin cevapliyim-
Sağol beklemedeyim
quote:
Orijinalden alıntı: crazydentist
Merhabalar oncelıkle faydalı bu konu baslıgını acarak bılgılendırdıgınız ıcın tesekkur ederım. Benimde size bir kaç sorum olacak 24-31 Mart arasında bır aksılık olmazsa thy ıle gıdıs donus roma ya gıdecegım henuz tatıl planı ve rotayı yapamadım onun için yardımlarınız benim için çok önemli 1-Sadece roma için 1 hafta çok uzun olmazmı ben rezervasyonumu bookıng.com uzerınden yapıyorum bır otelde 7 gun kalmak mantıklımı yada kalırsam gunu bırlık tren yada baska ulasım araclarıyla cıvar gorulmesı gereken sehırlere gıdılebılılrmı?ulasım ucretlerı cok pahalımıdır hangısını tercıh etmelıyım.Mılano yada dıger gorulmesı gereken yerlere nasıl gıdebılırım eger gunu bırlık cok zor olursa dıger sehırlerdede otel bakmam gerekecekmı kafam cok karısık
Roma'yı hakkıyla gezmek için en az 3 gün gereklidir. 4. gün de kullanılabilir (eğer tarihe ilginiz varsa daha uzun da sürebilir). İsterseniz bir günlüğüne Floransaya gidip, gelin. http://www.trenitalia.com dan tren fiyatlarına bakabilirsiniz. Sabah çıkın, çok geç saate kalmadan dönersiniz. Hatta floransaya 2. gün ayırın, yine trenle gidip gelin. Pisa'ya geçersiniz.
Burada sizin yapmanız gereken hesap, floransa 2 kere gidip gelmek mi, yoksa floransada kalmak mı daha uygun ücretli olur onu kararlaştırmak. Bence romayı baz alıp (sonuçta dönüş uçağınızda romada), 2 kere floransa yapmak daha mantıklı gibi.