Şimdi Ara

İthal elektronik ürünlere ek vergi uygulaması bir kaç ay içerisinde başlayacak (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.091
Cevap
12
Favori
21.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kanaatimce yerli firmalara ucuz telefon sattirmanin başka enstrümanları vardır vergi indirimi sgk indirimi vs vs.
    Ama biz kolaycı bir şey üretmeyen ve daha kötüsü bunu aklına bile getirmeyen bir devletiz o yüzden deli dumrul gibi köprüden gecenden gecmeyenden herkesten para alıyor lar. Ben bu düzenin değişeceğini düşünmüyorum. Her şeye alisiyoruz bunada alisiriz nasılsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blckmgcmn34 -- 8 Temmuz 2015; 8:14:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eee deniz bitti, insaat balonu patladi patlayacak tuketime fren yaptirmak lazim ki milletin duzeni bozulmasin...

Anca su bir gercek Turk toplumununun kimyasi bozulmustur, artik geri donulemez noktayi gectigimizi ve verilen tahribatin onarilamaz oldugunu dusunuyorum. Sorgulamak, sormak, hakkini aramak suc sayilacak, onun yerine biat edecek en azindan surekli sukreden bir toplum yapisi yerlestirildi, bundan sonra da bi cacik olmaz...
  • Dayatmacı bir yöntem. Almamda aldırmam da. Çok çalışırsın, rekabet edersin, hakkıyla bir telefon üretirsin hiç bir şey yapmana gerek kalmadan yok satar, bu kadar basit. Zorla güzellik olmaz, Vestel mi Asla almam artık ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: niLaysenveren

istedigi gibi zam yapsinlar vestel copune para vermem para verende salaktir. istedigim urunu yine alirim

iste tam olarak bu mantik yuzunden yapiyorlar bu vergi zammini. millet nasil olsa peynir ekmek alir gibi elektronik urun aliyor. senede bir telefon , televizyon degistiriyor. sanirsin 1 yil sonunda islevini yitiriyor urunler. tuketmeyin, en kolay ve mantikli tepki budur. tepkimizi sadece klavye basinda sizlanarak gosteriyoruz guya.. tek suclu kendimizin, disarda sorumlu aramaya gerek yok. bir ata sozu vardir, kusura bakmayin tabir biraz kaba. esek olunca semer vuran cok olur. Adamlar semer vuruyor sadece, biz 2 ayagamizin uzerine kalkip insanligimizi hatirlamadigimiz surece de sadece semer vuran degisir.
  • Vestelinde allah belasını versin bu vergilerde paramagı olan kisilerinde çoluğundan çocuğundan çıksın inşallah buna destek veren herkesin evlatları sakat doğsun inşallah

• Bu ek vergi tvlere de gelecek mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluone

Fıyatları sallayan ıyı sallamış,zam gumruk vergisine yapılacak son kullanıcı fiyatına değil,çok uyanık toplum olduk zamı yüksek gösterip fiyatı 4000 yerıne 3500 yapılacak,yanı zam etki ve tepkısı mınımıze edılecek.

Nasıl yani biraz daha detaylandırabilir misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlicanNalbat

quote:

Orijinalden alıntı: Bluone Fıyatları sallayan ıyı sallamış,zam gumruk vergisine yapılacak son kullanıcı fiyatına değil,çok uyanık toplum olduk zamı yüksek gösterip fiyatı 4000 yerıne 3500 yapılacak,yanı zam etki ve tepkısı mınımıze edılecek.
    Nasıl yani biraz daha detaylandırabilir misin ?

peki gümrük vergisine zam yapılırsa, ürünün ithalatçısının ürün temin maliyeti artmıyor mu?ürün teminindeki fiyat artar ise son kullanıcı fiyatı artmıyor mu?ama yok dersenki firmalar bu zammı ürünlerine etki etmemesi için kendi karlarından kısacak birşey söylemem!

• İsin kotu yani getirilen vergi sittin sene yururlukte kalir iktidar degisikliginden bagimsiz ne yazikki koltuga kim oturursa otursun halkin belini buken uygulamalara dokunulmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: surrealist2

Bu ek vergi tvlere de gelecek mi.

Evet. Tüm yabancı elektronik aletlere.
  • AlicanNalbat kullanıcısına yanıt
    kdv son kullanıcı fiyatı üzerine eklenir.gümrük vergiside ham fiyat yani giriş fiyatı üzerinden alınır.hesap yapan uzmanlarımız son kullanıcı fiyatını geçtim kdv ekli fiyata yüzde 15 ile 30 zam ekleyip.yeni fiyatlar gibi lanse etmişler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • pedrojose P kullanıcısına yanıt
    Sanırım yanlış anlaşılma var ben ilave vergi geldiğinde zam gelmiycek demedim,sadece zam miktarında en az yuzde 15 te 150 -200 tl yüzde 30 da 300-400 tl arasında uçmuşlar.apple artık aracısız satış yapmakta ithalatcı direk kendisidir.istese kar payından belli bir miktar fedakarlık yapabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel kendini bitirdi bu adımıyla, çok büyük tepki alacaklar bu gidişle. Ben zaten almıyordum bu yaptığıyla nefretim dahada katlandı bu markaya....Nafiz bey öyle helikopterle işe gidip gelmek, işçi kovmakla olmuyor bu işler.....
  • Adamlar 500tl maliyetli telefonu 1000 tl ye satıyorlar. Hiç telefon yapmalarına gerek kalmıyor. Zaten vergilerle 1 telefon parası çıkartıyor.

• yerli üreticiyi korumak istiyorsan önce çinden gelen giyim, oyuncak, bebek ürünleri gibi en azından üretebildiklerimize ithalat yasağı koy.
    böylelikle milletin aldığı ve 1-2 sene kullanıp çöpe attığı andik ötesi çin malları yerine türk malı alır hem kullanıcı 3-4 sene kullanır hem de yerli üretici kazanır.
    ama cep telefonundan tut bilgisayar ve parçalarının tek bir vidasını dahi üretemeyip manisadaki fabrikasından denize ray döşeyip konteynerlar ile ithal ettii malları taşıyarak tek bilgiği montaj yapıp üzerine türk malı etiketini basmayı yerli üretim zanneden ve geleceği olmayan bir firmanın lafı ile milletine zulmedeceğine devlet olarak kendin üret kendi bir markan olsun.
  • StarForce kullanıcısına yanıt
    onu gectim adam olup samani bugdayi eti vs. cok basit tarim urunlerinin bu ulkede uretilmesine izin ve destek verseler keske. ayiptir 20 sene once ilkokulda kendi kendini doyurabilen ulkelerden diye anlatiliyordu ulkemiz, simdi inegin yedigi saman bile ithal...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya markalarıyla aynı fiyattan satmak yerine ihraç ettiği fiyatlardan satsınlar Türkiye pazarında yolunacak kaz olmadığımızın farkına varalım.

• Alacağım bikaç şey vardı. Bu ara alayım bari.

• Vestel istedi diye neden zam oluyor acaba biraz düşünsek Türkiyede doymak bilmeyen tarikat düzeni var..(dinle ilgili değil)
    Bunlar devleti ve ticareti kontrol ediyor bizleri sömürüyor bankalar v.s hepsi birbiriyle bağlantılı sanmayın ki rekabet var!
    Bence her 10 vatandaşın 5 i devlete 5 i holdinglere köle yazılsın boşuna bu kadar uğraştırmasınlar.
    %43 + bandrol vergisi olan bir yerde vergi konuşuyoruz.
    Devlet azıcık samimi olsa GSM operatörerinin satışını yasaklardı ama yok orda rant var orda tarikat üyelerine arpa var.

• Vestel.

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.