Şimdi Ara

İthal elektronik ürünlere ek vergi uygulaması bir kaç ay içerisinde başlayacak (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.091
Cevap
12
Favori
21.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkesin kalitesine, satış sonrası desteğine vs vs güvenip tercih ettiği ürünler vardır. Ek vergilerle kişileri bu ürünlerden vazgeçirmek ve yerli ürün almaya teşvik etmek çok zor bana göre. Bir kere biz Türk milleti olarak kısa yoldan, alavere dalavere ile köşeyi nasıl dönerim hesabı yapmayı prensip edinmiş bir toplumuz ve bu yüzden de yerli ürünlerimize güvenimiz yok ki. Bugün Android ürünü olan Samsung Galaxy S6 2.499 TL , LG G4 2.199 TL , Sony Xpria Z3+ tahmini 2.499 TL , HTC One M9 2.799 TL. Vestel, Arçelik vs yerli markalar bir S6 ile kafa kafaya gelecek bir telefon yap ve bunu da yerli diye ve vatandaşını da düşünerek 1.899 TL'den sat, gör bak ki çoğu kullanıcı Vestel, Arçelik vs alacaktır. Senin daha amiral gemi diyebileceğimiz ürünün yok ki senden biz neyi alalım ??? Ben Apple kullanıcısı olarak her ne kadar vergi vs gelse de kendimce bu kaliteden vazgeçmeyi düşünmüyorum. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ustad-kun

Bu olayın en büyük sebebi her yıl 3 milyarlık telefon alan telefon manyakları.

Donanım fiyatları etkilenir mi o kafamı karıştırdı.

ülkenin başındaki çıkıp 300bin tl'lik arabaya çerez parası derse, halk da 3bin tl ciklet parası der o telefonu alır.

imam osurursa misali...

avrupada bisikletle işe gidip gelen siyasetçiler var burdan pay biçin işte.
  • hangi türk firması bana İ7 ayarında bir işlemci note4 yada oled tv kalitesinde bir ürün sunabilirki?sunduda almadık mı?çinde üretilip üzerine türk markası ilave edilen ürünler nezamandan beri türk üretimi türk malı oldu?bu yasa çinlilere yarar.Ayrıca kimse bana hangi ürünü seçeceğimi dikte edemez bu hiçte insancıl değil zaten siz öyle istiyorsunuz diyede o dandik ürünleri alacak halim yok bu saaten sonra alacağım varsada almiycam.

• WTO'nun ITA (bilişim teknolojileri anlaşması gibi bişey heralde) nihayete ulaşıyor. Buna göre bi dünya üründe gümrük olayı / vergi faln kaldırılacak yada sıfıra yakın seviyelerde ayarlamalar yapılacak(bilgisayar konsol yazılım lcd oyun vs.).

Buna taraf olan ülkeler de kendilerini korumak için çeşitli koruma vergileri getirecekler, uyduracaklar vs. Bunlara itiraz edilecek. İtiraz, inceleme, sonra düzenleme vs. derken bu uzun bi zaman alacak, 1-1,5-2 sene vs. gibi uzayabilen şekilde. Özel yaptırım var mı bilmiyorum, ama ileriye dönük oluyor diye biliyorum bu itiraz-inceleme-düzeltme aşamaları. Yani geçmişe dönük ceza vs. kesilmiyor sanırm. Böylece %15 gümrük vergisi gibi çeşitli vergilerle ülkeye giriş yapıyorsa bir ürün, o sıfırlanacak. Ama hükümet farklı bi isimde vergi yükleyecek ve onu da %10 15 seviyesinde tutacak. Böylece herhangi bi inceleme vs. olana kadar ithalatı kontrol altında tutacak, varsa yerel şirketlerin rekabet gücünün korunmasını sağlayacak.

Eğer yerel koruma tedbirleri olmazsa innovasyonun yoğun olduğu ekonomiler - şirketler, üretim yoğun olan ülkeler, ucuz hammadde - işgücü - üretim yapabilen ülkelerin yerine göre diğerlerine göre eziciliği artacak. Bu işlerin başındakiler zaten adil ortam olsn diye debelenmiyorlar.

Olayın esası bununla yada bunun temelinde gelişen olaylarla alakalı olmalı. Kimse çıkıp biz WTO'ya bilmemneye göbeğimizden bağlıyız, kuzu kuzu boyun eğmek zorundayız, vergiyi kaldırmamızı ayarlama yapmamızı istiyorlar çaresiziz şeklinde görüntü veremez. Güçlü durmak ister, buna da kılıf olarak yerli üreticiyi koruyoruz derler. Yeterince rekabet edebilen, yeterince para edecek şekilde innovasyon teknoloji geliştiren firmalarımız olsa haklılar denir.

Az sayıdaki üretici-geliştirici için koruma adına vatandaşa kazık atıyor görünümündeler. Kendilerinin vermeye çalıştığı imaj ise biz üreticimizi koruyoruz imajı. Gerçek ise göbeklerinden bağlı oldukları uygulamak zorunda oldukları kuralların sonuçlarını gizleyip kılıf uydurmak.

• Ek verginin tarihi belli oldu mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: swordmaster

Ek verginin tarihi belli oldu mu ?

büyük ihtimal yılbaşından sonra geçer
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Kurban bayramından sonrası konuşuluyor sanırım.
  • 1 ağustosta gelecek soylentilerine simdikik inanmanak lazim o halde.
    Teşekkürler.

• Vergi geldi diye satislar düşecek mi sanki ?

Millet kaliteli 1.sınıf telefon alamayacak , 2.sınıf telefonlara aynı parayi verecek.

Arabalarda ötv arttı da ne oldu , satışlar artmaya devam ediyor. Ne oldu tam dolu tam guvenlikli arabalar değil dandik arabalar satıldı. Milletin herşeyden önce hayatıyla oynadılar.

Simdi de dandik dandik telefonlar 1500 liraya satılacak , devlet vergiyi götürecek olan kullaniciya olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Vergi geldi diye satislar düşecek mi sanki ?

Millet kaliteli 1.sınıf telefon alamayacak , 2.sınıf telefonlara aynı parayi verecek.

Arabalarda ötv arttı da ne oldu , satışlar artmaya devam ediyor. Ne oldu tam dolu tam guvenlikli arabalar değil dandik arabalar satıldı. Milletin herşeyden önce hayatıyla oynadılar.

Simdi de dandik dandik telefonlar 1500 liraya satılacak , devlet vergiyi götürecek olan kullaniciya olacak

önce DEVLET
  • Son durum nedir arkadaşlar, tarih hakkında adam gibi bir haber yok herkes farazi fiyat zamlarını yazıp ratinglerini arttırma derdine düşmüş. Düzgün bir haber kaynağı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tergener -- 24 Temmuz 2015; 16:49:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

Son durum nedir arkadaşlar, tarih hakkında adam gibi bir haber yok herkes farazi fiyat zamlarını yazıp ratinglerini arttırma derdine düşmüş. Düzgün bir haber kaynağı yok

Hükümet kurulmadan veya seçim olmadan vergi zammı geleceğini pek sanmam.
  • Vesteli savunuyorlar hala. Vestelin yaptığı kart basım ve montaj işini benim dayım işyerinde bile yapıyor. Hükümet yalakası olduğu için hakkını alamıyor ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tribal_dns

3.000 tlik telefon alan adama kiziyorsan mercedes bmw ferrari alan adamada kiz ne geregi var degilmi tofas dogan haci murat neyinize yetmiyor

Konu açılırsa ona da kızarız.
  • tribal_dns T kullanıcısına yanıt
    3000 tltlik telefonu asgari ücret alan ve kirada kjalan adam alıyor ve alan kişileirn büyük bir bölümü kusura bakmayın pek zeki değil.bu kişiler kalkıp ferrari alamıyor.zengin olan alıyor.zengini almasında sıkıntı yok para b..k gibi.sorun olan şey yemeye ekmek bulamayıp akıllı telefon alıp internete girme çabasında olan gerzolarda.bu iş öyle uçmuşki yıllardır tanıdığım ve evine asla teknolojik alet sokmayan kişiler ,şeytan icadı yüüznden değil, şimdi oh oh dkunmatik takılıyor.uuydu kanal listesini kağıda yazıp tv nin yanına yapıştıran adamlar şimdi akıllı telefonla nete gircem diye zombi oluyor.daha instagram diyemeyip,zxamanında pc ile çok uğraşıyo diye beni ayıplayıp duranlar şidmi kafasını hiç kaldırmıyor telefondan.çekindiği resmi anında tüm sosyal medyalara gönderiyor ediyor.eee sormazmıyım ben sizin beyninizi kim nasıl sss.i diye.zaten dikkat et bu kişiler herşeyi en önce alır.alacağı ürün hava atabileceği bi ürün olmalı.videeo kamera digital foto makinası laptop,ancak şuan tablet olmalı keisnlikle.arkadaş adam daha iki tane teli birbirine bağlıyamıyo akıllı teleon için geberiyo.böyle akıl yoksunu kişiler işi bu hale getiriyo.

• Ya işte dağdaki kaçakçı rahat ama mağazaya gidip bir şey almak isteyen adam rahat değil budur yani...
  • İphone yeni telefonu çıkarsın bir an önce alayımda sonra gelsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saraya para mı lazımmış?
  • Apple yada samsung kalitesinde telefon yaptında almadık mı vestel...

Sen adı bile türkçe olmayan venüs markanla yerli malı diyip dur

• alım gücü en düşük ülkelerden biriyiz.buna rağmen dünyada en pahalı elektronik vergisine zam yapmak mı akılcı olan?yerli üreticiyi kollayacaksan karşı değilim,o ürünlerde vergi indirimi yaparsın.ama benim sırtıma birşeyler yüklyorsan ben bunun altında başka niyet ararım.hiç yerli üretici kolluyorum falan demesinler
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.