Şimdi Ara

İthal elektronik ürünlere ek vergi uygulaması bir kaç ay içerisinde başlayacak (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.091
Cevap
12
Favori
21.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İstan34bul

Apple yada samsung kalitesinde telefon yaptında almadık mı vestel...

Sen adı bile türkçe olmayan venüs markanla yerli malı diyip dur

Venüs bir gezegen ismidir. Bu gezegen isminin Türkçe karşılığı var mıdır? olsa bile bu şekilde bir isim kullanmanın ne sakıncası olabilir.
  • cep telefonu türünden elektronik cihazlara ek vergi geliyor söylencesi, ne kadar çok mağdur yaratmış, emziği elinden alınmış bebekler gibi ağlaşmalar oluşmuş, neyin kafasını yaşıyor türk insanı anlamak mümkün değil, asgari ücret popülizminin ardından 2-3 bin liralık telefon dedikoduları geliyor, yok efendim vestel de telefon mu yapıyormuş (2009-2010 tarihli sayfalara bir bakın samsung i8910 için edilen hakaretler insanı utandırır, ama bugün edge ler havada uçuşuyor) cari açık artıyor ülke batıyor diye feryat figan gidenler ithalatı engelleyemeyen azaltmak için de vergi yükseltmeyi seçen (kasa da dolacak arada tabi) muhafazakar-kapitalist hükümetten şikayetçisiniz de özlediğiniz particikler iktidar olursa ne o telefonları ne de interneti görürsünüz. yaşı yetenler 1978-1979 aralığında ecevitin iktidarında ne hale getirdiğini bilirler bilmeyenlerde araştırır. vestel veya başka firma daha iyisini yapsın istiyorsak hem yerli tüketeceğiz hem de bu firmaları çeşitli yollardan zorlayacağız. binlerce sene hiçbir şey olan kore 1950'lerden sonra dünya teknoloji devi oldu. ne oldu kafalarına saksı mı düştü. saraya para lazımmış ahmaklığından da vazgeçin; bu millet açken günümüz parasıyla 50-60 milyona gemi alındı zamanında çok şükür batmadık.

• 1950'den sonra Güney Kore elektronik devi oldu diyenler çok doğru söylüyor ancak bir farkla. Geçenlerde CNN Türk'de Güney Kore belgeseli izledim, insanların eğitim sistemi inanılmaz güzel. Bir kere lise ve öncesinde Matematik eğitimleri süper, aynı zamanda düz lisede dahi elektronik bilgisi veriliyor. Hemen her mezun yabancı dile hakim şekilde okuldan mezun oluyor.

Ayrıca insanlar gerçekten milliyetçiler. İstisnasız ülkedeki her okul öğrencilerini savaş zamanı bombalanan yerlere ve anıt mezarlara götürüyor ve çalışmazsanız sonumuz yine böyle olur diyor.

Belgeseli Youtube'da bulursanız lütfen izleyin. Bizim o seviyeye gelebilmemiz neredeyse imkansız, neden imkansız çünkü eğitim sistemimiz yanlış.

Ayrıca insanların birbirlerine olan saygısını da iyi izlemenizi öneriyorum. Bizde ise AVM'de araba parkı yüzünden kavga çıkıyor, 2 kez AVM otoparkında sigara içen aile babalarını uyardım diye üzerime yürüdüler. Bir insana aile babası bile olsa kibarca bir şey söyleyemiyorsunuz.

Benim artık ülke konusunda hiçbir umudum yok. Bunun A, B, C partisi ile de alakası yok. Ne gerçek insanlık kaldı nede gerçek Müslümanlık. Allah sonumuzu hayırlı etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ripo

1950'den sonra Güney Kore elektronik devi oldu diyenler çok doğru söylüyor ancak bir farkla. Geçenlerde CNN Türk'de Güney Kore belgeseli izledim, insanların eğitim sistemi inanılmaz güzel. Bir kere lise ve öncesinde Matematik eğitimleri süper, aynı zamanda düz lisede dahi elektronik bilgisi veriliyor. Hemen her mezun yabancı dile hakim şekilde okuldan mezun oluyor.

Ayrıca insanlar gerçekten milliyetçiler. İstisnasız ülkedeki her okul öğrencilerini savaş zamanı bombalanan yerlere ve anıt mezarlara götürüyor ve çalışmazsanız sonumuz yine böyle olur diyor.

Belgeseli Youtube'da bulursanız lütfen izleyin. Bizim o seviyeye gelebilmemiz neredeyse imkansız, neden imkansız çünkü eğitim sistemimiz yanlış.

Ayrıca insanların birbirlerine olan saygısını da iyi izlemenizi öneriyorum. Bizde ise AVM'de araba parkı yüzünden kavga çıkıyor, 2 kez AVM otoparkında sigara içen aile babalarını uyardım diye üzerime yürüdüler. Bir insana aile babası bile olsa kibarca bir şey söyleyemiyorsunuz.

Benim artık ülke konusunda hiçbir umudum yok. Bunun A, B, C partisi ile de alakası yok. Ne gerçek insanlık kaldı nede gerçek Müslümanlık. Allah sonumuzu hayırlı etsin.

Son paragrafınıza aynen katılıyorum. Maalesef hiçbir umudum da kalmadı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapamazlar... Vestel istediği kadar yabancı ürünlere vergi desin yahut hükümet çareyi ek vergi artırımında bulunsun o iş ööle olmaz.
    Yabancı markalarda TR pazarından çekiliriz derlerse, TR'de yabancı ürün ithal eden firmaların zararlarını kim karşılayacak + bunun uluslararası hukuk boyutuda var.
    Vestel'de fırsatdan istifade yabancı ürünlere ek vergi %sine yakın kendi ürünlerine zam yaparsa?
    TR'de Japon, Çin, G.Kore gibi üretime yönelseydi. Az çalın, yandaşınıza peşkeş çekmeyi bırakında ülke kalkınsın, şu milletinde yüzü gülsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 29 Temmuz 2015; 10:15:16 >
  • Bu zamlı fiyat listesi dtö üyeleri için max 5 yıl.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Farenjit

Bu zamlı fiyat listesi dtö üyeleri için max 5 yıl.

1999 depreminin vergileride kısa süreliydi ama hala ödüyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Farenjit

Bu zamlı fiyat listesi dtö üyeleri için max 5 yıl.

1999 depreminin vergileride kısa süreliydi ama hala ödüyoruz ?

halkimiz esek olunca semer vuran cok oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: İstan34bul

Apple yada samsung kalitesinde telefon yaptında almadık mı vestel...

Sen adı bile türkçe olmayan venüs markanla yerli malı diyip dur

Yalnız o bir tanrıça adı. Ne diyelim Mahmut mu diyelim?

• quote:

Orijinalden alıntı: mtevazi

cep telefonu türünden elektronik cihazlara ek vergi geliyor söylencesi, ne kadar çok mağdur yaratmış, emziği elinden alınmış bebekler gibi ağlaşmalar oluşmuş, neyin kafasını yaşıyor türk insanı anlamak mümkün değil, asgari ücret popülizminin ardından 2-3 bin liralık telefon dedikoduları geliyor, yok efendim vestel de telefon mu yapıyormuş (2009-2010 tarihli sayfalara bir bakın samsung i8910 için edilen hakaretler insanı utandırır, ama bugün edge ler havada uçuşuyor) cari açık artıyor ülke batıyor diye feryat figan gidenler ithalatı engelleyemeyen azaltmak için de vergi yükseltmeyi seçen (kasa da dolacak arada tabi) muhafazakar-kapitalist hükümetten şikayetçisiniz de özlediğiniz particikler iktidar olursa ne o telefonları ne de interneti görürsünüz. yaşı yetenler 1978-1979 aralığında ecevitin iktidarında ne hale getirdiğini bilirler bilmeyenlerde araştırır. vestel veya başka firma daha iyisini yapsın istiyorsak hem yerli tüketeceğiz hem de bu firmaları çeşitli yollardan zorlayacağız. binlerce sene hiçbir şey olan kore 1950'lerden sonra dünya teknoloji devi oldu. ne oldu kafalarına saksı mı düştü. saraya para lazımmış ahmaklığından da vazgeçin; bu millet açken günümüz parasıyla 50-60 milyona gemi alındı zamanında çok şükür batmadık.

Şimdi de 1979 yılını mı eleştiriyorsunuz.Bunu mu buldunuz? 1979 yılında türkiye 16. büyük ekonomi o ne olacak o zaman?
    Senin yaşın yetiyorsa 1978 öncesi bu ülke süper miydi? O zaman 1980 sonrası ayrı bir süper.
    Hem sen vatandaşa ne verdin ki bu yerli sermayenin çöp mallarını almasını bekliyorsun? Vatandaşın sokağa atılacak parası yok.Bildiğini alır propaganda malları değil.Çok paran varsa al sen besle bu kurumları.Bir telefon alacağım ama çöpe atılacak param yok.Şu vestelde yeni kurulmadı bu kadar yılda yapamadıysa bana ne?
    Ben biliyorum senin gibilerin derdini.Gittin sol bir hükümet zamanını bulup ona eleştirecek birşeyler buldun.1979 yılıymış.O zamandan bu zamana ne sular aktı.Diğer hükümetler iyi yönetseydi bu aradan geçen 35 yılda sağ hükümetler ülkeyi avrupa ülkelerinin gelir seviyesine neden getiremedi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

cep telefonu türünden elektronik cihazlara ek vergi geliyor söylencesi, ne kadar çok mağdur yaratmış, emziği elinden alınmış bebekler gibi ağlaşmalar oluşmuş, neyin kafasını yaşıyor türk insanı anlamak mümkün değil, asgari ücret popülizminin ardından 2-3 bin liralık telefon dedikoduları geliyor, yok efendim vestel de telefon mu yapıyormuş (2009-2010 tarihli sayfalara bir bakın samsung i8910 için edilen hakaretler insanı utandırır, ama bugün edge ler havada uçuşuyor) cari açık artıyor ülke batıyor diye feryat figan gidenler ithalatı engelleyemeyen azaltmak için de vergi yükseltmeyi seçen (kasa da dolacak arada tabi) muhafazakar-kapitalist hükümetten şikayetçisiniz de özlediğiniz particikler iktidar olursa ne o telefonları ne de interneti görürsünüz. yaşı yetenler 1978-1979 aralığında ecevitin iktidarında ne hale getirdiğini bilirler bilmeyenlerde araştırır. vestel veya başka firma daha iyisini yapsın istiyorsak hem yerli tüketeceğiz hem de bu firmaları çeşitli yollardan zorlayacağız. binlerce sene hiçbir şey olan kore 1950'lerden sonra dünya teknoloji devi oldu. ne oldu kafalarına saksı mı düştü. saraya para lazımmış ahmaklığından da vazgeçin; bu millet açken günümüz parasıyla 50-60 milyona gemi alındı zamanında çok şükür batmadık.

Şimdi de 1979 yılını mı eleştiriyorsunuz.Bunu mu buldunuz? 1979 yılında türkiye 16. büyük ekonomi o ne olacak o zaman?
    Senin yaşın yetiyorsa 1978 öncesi bu ülke süper miydi? O zaman 1980 sonrası ayrı bir süper.
    Hem sen vatandaşa ne verdin ki bu yerli sermayenin çöp mallarını almasını bekliyorsun? Vatandaşın sokağa atılacak parası yok.Bildiğini alır propaganda malları değil.Çok paran varsa al sen besle bu kurumları.Bir telefon alacağım ama çöpe atılacak param yok.Şu vestelde yeni kurulmadı bu kadar yılda yapamadıysa bana ne?
    Ben biliyorum senin gibilerin derdini.Gittin sol bir hükümet zamanını bulup ona eleştirecek birşeyler buldun.1979 yılıymış.O zamandan bu zamana ne sular aktı.Diğer hükümetler iyi yönetseydi bu aradan geçen 35 yılda sağ hükümetler ülkeyi avrupa ülkelerinin gelir seviyesine neden getiremedi?

Yani demek istiyorsun ki; "bunlar Cumhuriyetin kazanımları, yapacak bir şey yok, böyle gelmiş böyle gidecek."

• quote:

Orijinalden alıntı: FatihAsl

quote:

quote:

Yani demek istiyorsun ki; "bunlar Cumhuriyetin kazanımları, yapacak bir şey yok, böyle gelmiş böyle gidecek."

Bunlar sadece bizim baştan hatalı olup tembel ve kolaycı olmamızın sonucu.Üretmeden alıp satıp kolay yoldan para kazanan bir ülkeyiz.En düzgün insan dediğin bile fırsatını bulunca çalıyor.Herkes yamuk.Böyle bir ülkenin yönetimi de şirketi de üç kağıtçı olur.
    Biz cumhuriyetten öncede üretmiyorduk.Osmanlıda sanayi kurmak gereksiz ve masraflı diyen devrin iktisatçıları var.Zaten üretmediğimiz için bu hallere düştük.Elin almanı hep üretti her zaman kendini iyi duruma getirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 30 Temmuz 2015; 23:53:25 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FatihAsl

quote:

quote:

Bunlar sadece bizim baştan hatalı olup tembel ve kolaycı olmamızın sonucu.Üretmeden alıp satıp kolay yoldan para kazanan bir ülkeyiz.En düzgün insan dediğin bile fırsatını bulunca çalıyor.Herkes yamuk.Böyle bir ülkenin yönetimi de şirketi de üç kağıtçı olur.
    Biz cumhuriyetten öncede üretmiyorduk.Osmanlıda sanayi kurmak gereksiz ve masraflı diyen devrin iktisatçıları var.Zaten üretmediğimiz için bu hallere düştük.Elin almanı hep üretti her zaman kendini iyi duruma getirdi.

Baştan hatalı dediğin şey Türk ırkımı?

• quote:

Bu kafaya nasil ulasiliyor hakikaten tez konusu. 40 yıl oncesini elestirip simdiki uckagitcilari savunmak über bir basari. Birde su telefon internet olmazdi demeleriniz yok mu insan neresiyle gulecegini sasiriyor, sanki siz icat ettiniz bu kavramlari. Teknoloji bizden bagimsiz olarak her halukarda gelisecekti ve Türkiyeye de gelecekti. Artik her sey global zaten en kapali ulkeler bile buna dur diyemiyor. Ha ne olurdu, onune gelen her sey satilmamis olurdu ulkenin butun varliklari yandaslara gitmezdi, beton beton diye yandaslar zengin olmamis olurdu, fatih bilmemne diye trilyonlarca lira yandas sirketlere akitilmazdi belki onun yerine gercekten ise yarayacak ve maliyeti %1 olan raspberry falan dagitilirdi cocuklara. Hirsiz ugursuzlugu gectim en buyuk sorun kasitli olarak egitimin bitirilmesidir. Bugun izlenen her politika egitimi ucuruma surukluyor, hayatinizda hic bir lisede derse tanik oldunuzmu bilmem ama ogrencilerin %50 si dort islem bilmiyor ama mantar universiteler sag olsun bu basarisizlik hic ortaya cikmiyor. Cocuklar 2-4 sene daha issizlik istatistiklerine girmekten alikonuluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DogacY

İmzaya profile buyrun.

İthal elektronik ürünlere ek vergi uygulaması bir kaç ay içerisinde başlayacak

Hocam keşke bunun ayrı konusunu açsaydınız (Açmışsanız linkini atar mısınız).

• exiledFromBadmen kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ayrı konusunu açmadım fakat siz açıp kullanabilirsiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Bu kafaya nasil ulasiliyor hakikaten tez konusu. 40 yıl oncesini elestirip simdiki uckagitcilari savunmak über bir basari. Birde su telefon internet olmazdi demeleriniz yok mu insan neresiyle gulecegini sasiriyor, sanki siz icat ettiniz bu kavramlari. Teknoloji bizden bagimsiz olarak her halukarda gelisecekti ve Türkiyeye de gelecekti. Artik her sey global zaten en kapali ulkeler bile buna dur diyemiyor. Ha ne olurdu, onune gelen her sey satilmamis olurdu ulkenin butun varliklari yandaslara gitmezdi, beton beton diye yandaslar zengin olmamis olurdu, fatih bilmemne diye trilyonlarca lira yandas sirketlere akitilmazdi belki onun yerine gercekten ise yarayacak ve maliyeti %1 olan raspberry falan dagitilirdi cocuklara. Hirsiz ugursuzlugu gectim en buyuk sorun kasitli olarak egitimin bitirilmesidir. Bugun izlenen her politika egitimi ucuruma surukluyor, hayatinizda hic bir lisede derse tanik oldunuzmu bilmem ama ogrencilerin %50 si dort islem bilmiyor ama mantar universiteler sag olsun bu basarisizlik hic ortaya cikmiyor. Cocuklar 2-4 sene daha issizlik istatistiklerine girmekten alikonuluyor.

senin o liselerinde 30 sene hizmet yaptım, ne olduğunu senden iyi bilirim, teknolojiyi biz üretmedik sadece sülük gibi kanını emiyoruz. wergeç gelecekti dediğiniz teknoloji ne kuzey koreye heliyor ne de kübaya, hong kong 99 yıllık ingiliz esaretinden çin egemenliğine geçmeseydi bugün kü çinde olamazdı, 40 yıl öncesinde mazot yok diye okulların tatil edildiği bir ülkede yaşıyoruz; kısman kapitalistleşme sürecinde olduğumuz son 25 yılda ulaştığınız bu teknolojik rahatlığın hiçbir aşamasında yokuz. 475 milyar lira civarında bir bütçesi olan bir ülkede dünyanın diğer ülkelerinin hiçbirisinden daha fazla yolsuzluk hırsızlık ya da daha farklı suçlar yok ülkemizde ( ameerikan nüfusunun yüzde 20'si hapishanede yaşıyor, yüzde 10'nu evsiz) kore savaşından sonra 1950'lere karşılık gelir (benden 10 yaş büyük) koreli yemeğe pirinç bulamazken şimdi teknoloji devi, boş zamanlarınızda biraz discovery de belgesel izleyin, batının teknolojisini devletlerin değil, bireylerin gerçekleştirdiğini, kapitalizmin bir çok kötü yanı olmasına karşılık bugünkü rahatlığımızı o sömürü düzenine borçlu olduğğumuzu görürsünüz. çiçek yağını, kiremit tozunu, kurtlu kaşarları, gaz bidonlarını ( bu tabir özal döneminde otomotiv sendika başkanına aitti) otomobil diye nesneleri farklı şek,illerde satarak zenginleşen bugünün çakma sanayicileri, bütün o 30-40-50-60 yıllarda bu ülkeyi sömürdüler hiç bir ilerleme kaydedemediler, karaborsa yarattılar, son söz olarak daha iktidara bile gelememiş bir zümre iktidara gelirse internetin yerine dumanla tweet atarsınız artık.

• mtevazi M kullanıcısına yanıt
    Birader cok konusuyorsunda bos konusuyorsun. Sizin kafa biraz eskide kalmis 30 seneyi birak simdiki egitim sistemine bak. Türkiye hirsizlar olmasada kapali bir ekonomi olmayacakti, bugun teknoloji adina ne varsa hepsi yine varolacakti. Ha belki gomlek degistirir gibi telefon degistirilmezdi ama en azindan bu kadar cok icrali, kart borclu vatandasta olmazdi. Devlet boylesine musrif boylesine yandas arka bahcesi olmazdi. Kendi dediginiz kendinizle celisiyor, o gaz tenekelerinin satilmasi gibi vestele kiyak gecilmeside yanlis iste. 1800 sonlarindaki maden kazasindan ornek verip 2015de ne var bunda diyen insanin yandasindan fazla bir sey beklememek lazim tabi, sizde haklisiniz.

• Arkadaslar dun gunluk 10000 cirolu magazanin 900 civari devlete vergi verdigini gordum. Ve ilk aklima gelen devletin bunu benden tek telefonda birden alacagi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 13 Ağustos 2015; 13:38:35 >
  • Hürriyet de çıkan habere göre yeni vergi yokmuş. işte haber linkihttp://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/29833469.asp
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.