Şimdi Ara

Itici sesi mi Piston yatağı sesi mi? Videolu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kaldığım nokta bu işte. Kimi subap, kimi lifter, kimi yatak diyor. Şimdi arabada subap sorunu yoksa, kapak açmak çok gereksiz olacak. Birde açamıyorlar kapağı düzgünce. Kaparken fabrika değerinde torklarla sıkmıyorlar falan. Biri bana sorunu net diyebilse bende ona göre davranicam. Bu arada kibristayim ben. Burda ki yetkili servis çalışanları, turkiye sanayisinde ki ciraklardan oluşma yani derman değiller. Araba 178 bin de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Literaryy L kullanıcısına yanıt
    178 bin km de. Lpg hiç takılmadı

• leon_312 kullanıcısına yanıt
    Internette ateşleme bobin kablolarını tek tek çekin sorunlu silindiri bulursunuz gibi bişey yazmış varmı böyle bisey

• quote:

Orijinalden alıntı: otostopcu97

Beklediğim tarzda bir yorum teşekkür ederim size. Lifter sesinin dışında bir yatak yada subap sesi duyuyormusunuz acaba? Usta dedi ki buna piston sesi diyen ustaya benim yanıma getir, pistonsa bedava yapacağım dedi. Rölantide gazı kokleyip 1 dk tuttu arabayı 7000 devirde, sonra dedi ki piston vuran araba bunu yapar mı ? Şimdi ben bu lifterleri değiştirsem ses gider mi? Satmayı düşünüyorum ama alan adam rahat etsin arkamdan hakkını haram etmesin. Usta aynı zaman da istersen lifterleri değişelim, istersen yarim kapak açıp elden geçirelim daha uzun ömürlü olur dedi. Sizce actirmalimiyim yoksa sadece lifter mi değişmeliyim ?
    Ben teşekkür ederim , bu benim işim tamirciyim zaten, doğru yorum yapmam gerekir zaten

subolparda bi şıkırdama duyulmuyor ama vuruntu illa ki vardır , çünkü bu araçlarda lifterler otomatik subap ayarı yaparlar, doğru ayarlayamadığı için vuruntu sesi yapar. '' PİSTON ETEK SESİ '' dediğimiz ses yok bu araçta , yatak sesi de gelmiyor, yatak sesi gaza yüklendiğinizde bariz çoğalan, '' takır takır '' diye net duyduğunuz bi sestir , çıtır çıtır bi ses olarak duymazsınız yatak sesini

aracın silindir kapağı sökülecek lifterlerin fiziksel durumu sökülünce belli olur, muhtemelen değişir silindir kapağı taşlanır ve sonrasında sesten kurtulursunuz

size tavsiyem LPG kullanıyorsanız, LPG de aşırı sürat yapmayın 140-150 'yi geçmeyin, sürat yapacaksanız benzine alın , malesef bu araçalarda LPG ile kullanımda yüksek hızlarda subap sorunları baş gösteriyor.

satmayı düşünüyorsanız ya alıcıya durumu izah edin ki millet genelde buna yanaşmaz korkar, yada yaptırın içiniz rahat satın.

ustanız doğru yolda sizi doğru yönlendirmiş güvenebilirsiniz

Edit: araçta tekleme yok , buji kablolarını tek tek çekip tekleyen silindiri bulabilirsiniz ancak araçta tekleme duymadım, boşun iş yapmış olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 5 Aralık 2018; 13:25:53 >

• quote:

Beklediğim tarzda bir yorum teşekkür ederim size. Lifter sesinin dışında bir yatak yada subap sesi duyuyormusunuz acaba? Usta dedi ki buna piston sesi diyen ustaya benim yanıma getir, pistonsa bedava yapacağım dedi. Rölantide gazı kokleyip 1 dk tuttu arabayı 7000 devirde, sonra dedi ki piston vuran araba bunu yapar mı ? Şimdi ben bu lifterleri değiştirsem ses gider mi? Satmayı düşünüyorum ama alan adam rahat etsin arkamdan hakkını haram etmesin. Usta aynı zaman da istersen lifterleri değişelim, istersen yarim kapak açıp elden geçirelim daha uzun ömürlü olur dedi. Sizce actirmalimiyim yoksa sadece lifter mi değişmeliyim ?
    Arabaya kalın yağ kullandın mı 10w40 10w60 gibi?

• Çok teşekkür ederim. Kapak açıp dediklerinizi yapıcaz. Usta lifter almana gerek yok ben temizlerim. Kurtarmaz gibiyse o zaman alırız dedi tamam dedim. Tekrar teşekkür ederim yardımınız için, inanın o kadar değişik ustalar var ki. Ben 20 sene hergün motorla uğraşıcam, daha motordan gelen sesin yatak sesi mi değil mi tartışmasına girip, bana gelen müşteriyi yanlış yonlendiricem... Durumunu güncelleyeceğim ki burda ki arkadaşlar yararlansın belki bir faydam dokunur.

• Literaryy L kullanıcısına yanıt
    5w30 castrol kullandım bu bakımda. Ondan sonra bu ses gelmeye başladı zaten.

• quote:

5w30 castrol kullandım bu bakımda. Ondan sonra bu ses gelmeye başladı zaten.
    5w30dan önce hangi yağ vardı sürekli 5w30 mu kullanılıyordu

• otostopcu97 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, faydalı olabildiysek ne mutlu bize

Tekrar geçmiş olsun

• Arkadaşlar internette yabancı forumlarda bu sesle ilgili birisi problem yaşamış ve manifold kapakciklarindan olabileceğini söylemişler. Benim aracim da şimdiye kadar bir kere bile hararet olmadı ve 90 i bile geçmedi ama kaloriferden ilk açtığımda yanık kokusu geliyor. Aynı zamanda aracımin son hızı 195 olmasına rağmen 165 falan görüyorum ondan sonra artmıyor. Gerçekten böyle bir sebepten olabilir mi? Aklına başka bisey gelen var mı ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.