Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sese11

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: metex96

Arkadaslar bu derece olayi nedir ? 8 donemde bitirmek zorundasiniz vs diye bi ibare var yazida derece yapmak icin. Tesekkurler

Güz-bahar dönemlerinin arasında, yani şubat ayında bitirmemen lazım okulu. Yani Irregular olarak bitirmemen lazım. Bu kişilerin girdiği bir sıralama yok çünkü.

Ayrıca, derece listesine girmek için okulu da uzatmaman lazım. O yüzden en fazla 8 yarıyılda bitirmen lazım.

Derece yapmak gibi bir hedefiniz yoksa önemli bir mevzu değil.

Önceden cevap verildimi buna bilmiyorum ama hazırlık okursak 2 dönemimiz gitmiş 6 dönemde bitirmiş mi olmamız gerekiyo? Yoksa hazırlık hariç 8 dönem mi

Hazırlık sınıfı hariç.

Lisans eğitim süreniz önemli. Yani o 8 yarıyıl olmalı en fazla. Ama 8'den fazla olursa, yani okulu uzatırsanız derece listesine giremezsiniz.

• Beni de ekleyebilirseniz sevinirim.İTÜ İmalat Mühendisliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul of a lion

quote:

Orijinalden alıntı: Burlero

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sese11

D kurundan başlarsın direk

Bana mı dedin?

Arkadaş hazırlık muafiyet ile karıştırdı sanırım. Ben cevaplayım, Bil101E muafiyetini veremezsen dersi alırsın, bu kadar basit.
    Ama facebook gruplarında gördüğüm kadarıyla çok çileli bir ders, keşke muafiyete girseydim diyenler yoğunlukta.

O zaman her türlü girmekte fayda var, zarar yok. Bir de merak ettiğim bir konu daha var. Gerek kur belirleme sınavı olsun gerek muaf sınavı olsun birden çok günde yapılıyor. Kur sınavı için çok gerekli değil de mesela ben muaf sınavına son gün girsem önceki günlerde giren bir arkadaştan soruları alsam haksızlık ortamı oluşmaz mı? Yoksa her gün farklı bir sınav mı yapılıyor? Bir de geçme notu kaç acaba?

Muaf sınavı 2 gün yapılıyor, ama 2'sine de girmek gerekiyor. Yani aynı sınav değil, ilk gün 60 puan, ikinci gün 40 puan.
    Kur belirleme sınavı ise hazırlık okumak isteyenler için kayıt oldukları günün akşamı yapılıyor, bu sınavlar aynı sınavlar ama aynı soruları mı soruyorlar bilmiyorum açıkcası.

• İlk muafiyetten 60 ta 30 alamayanlar kalıyor direk. Ve ikisinden de en az yüzde 50 almanız lazım. Yani min. 30 olacak ki ikinci sınava giresiniz. İkinci sınavda min. 20 olacak.
    İlk sınavda 60 çekip ikincisinden kaytarmaca yok
  • Mesela prof bildiğim kadarıyla muaf sınavı geçtik diyelim isteğimize bağlı olarak 1 dönem hazırlık okuyup irregular olabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gaussgun

Mesela prof bildiğim kadarıyla muaf sınavı geçtik diyelim isteğimize bağlı olarak 1 dönem hazırlık okuyup irregular olabilir miyiz?

Sınavı geçecek İngilizce'n varsa ne diye okuyorsun ki?
  • Burlero kullanıcısına yanıt
    Hem üniversite hazırlıkta yaşadığım yorgunluğu az da olsa atmak hem de diğer bölümlerden arkadaşlarla tanışıp çevre yapmak. İngilizcem o kadar iyi değil çalışıp geçebilirim ama ileriye yönelik olmayacağını düşünüyorum
  • metalurji malzeme-tr im here
  • soul of a lion kullanıcısına yanıt
    88. Sıralamam 6581

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rumi.

İlk muafiyetten 60 ta 30 alamayanlar kalıyor direk. Ve ikisinden de en az yüzde 50 almanız lazım. Yani min. 30 olacak ki ikinci sınava giresiniz. İkinci sınavda min. 20 olacak.

Tesekkur ederim. Sınav için rezervasyon ve sınav tarihleri hakkında bir bilginiz var mı? Mektuplarda bil.bb.itu.edu.tr'den rezervasyon yapmamizi istiyor. Yani ancak kayıt olduktan sonra siteye giris yapıp rezervasyon yapabiliyoruz anladigim kadariyla.

• SirDeschain S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rumi.

İlk muafiyetten 60 ta 30 alamayanlar kalıyor direk. Ve ikisinden de en az yüzde 50 almanız lazım. Yani min. 30 olacak ki ikinci sınava giresiniz. İkinci sınavda min. 20 olacak.

Tesekkur ederim. Sınav için rezervasyon ve sınav tarihleri hakkında bir bilginiz var mı? Mektuplarda bil.bb.itu.edu.tr'den rezervasyon yapmamizi istiyor. Yani ancak kayıt olduktan sonra siteye giris yapıp rezervasyon yapabiliyoruz anladigim kadariyla.

Ben de öyle anladım. Yarın arayıp öğrenmeyi düşünüyorum. Yazarım öğrenince

• Elektronik ve haberleşmeden arkadaşlar bir whats app.grubu kursak da erkenden bi ortam muhabbet başlatsak !!! ?

• ya bir sorum olacak ben yeterliliği geçer miyim geçemez miyim bilmiyorum yeterliliğe girecekler kur sınavına girmiyormuş onların ayrı muaviyet sınavı varmış geçemeyenler için doğru mudur şansımı denemek için öylesine girmeyi düşünüyordum prof.a
  • quote:

Orijinalden alıntı: oya1907

ya bir sorum olacak ben yeterliliği geçer miyim geçemez miyim bilmiyorum yeterliliğe girecekler kur sınavına girmiyormuş onların ayrı muaviyet sınavı varmış geçemeyenler için doğru mudur şansımı denemek için öylesine girmeyi düşünüyordum prof.a

Önce kayıt günü akşamı kur belirleme vardır, hazırlık atlamak istemeyenler bu sınava girer.
    Bundan sonraki aşama muafiyet sınavı, buna hazırlığı atlamak isteyenler girer.
    Muafiyette başarısız olanlar bundan sonraki kur belirleme sınavına girerler.

(sonraki derken sonraki günü kastetmiyorum, belki birkaç gün sonradır, sadece kronolojik olarak sıraladım.)

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burlero -- 27 Temmuz 2014; 3:45:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burlero

quote:

Orijinalden alıntı: oya1907

ya bir sorum olacak ben yeterliliği geçer miyim geçemez miyim bilmiyorum yeterliliğe girecekler kur sınavına girmiyormuş onların ayrı muaviyet sınavı varmış geçemeyenler için doğru mudur şansımı denemek için öylesine girmeyi düşünüyordum prof.a

Önce kayıt günü akşamı kur belirleme vardır, hazırlık atlamak istemeyenler bu sınava girer.
    Bundan sonraki aşama muafiyet sınavı, buna hazırlığı atlamak isteyenler girer.
    Muafiyette başarısız olanlar bundan sonraki kur belirleme sınavına girerler.

(sonraki derken sonraki günü kastetmiyorum, belki birkaç gün sonradır, sadece kronolojik olarak sıraladım.)

Edit: imla

tamam ben emin değilim hazırlığı atlayıp atlamamaktan seviyemden emin değilim hazırlığı atlamak isteyenler gibi yapmam gerekiyor şimdi öyle mi :)

• hocam peki kütüphane hakkında bilgin varmı yani nası biyer hiç gittinmi büyük ve kullanışlı diyolar zengin bi kütüphane diyolar sence nasıl
  • hayırlı olsun bende lise 2 geçtim lise 3 e geçmem lazımdı ama eylül doğumluyum diye geç kayıttan 1 sene atlamışım :D herneyse hedefim itü uzay
  • isletme suny benide ekle

• soul of a lion kullanıcısına yanıt
    Evet aynen, bekleyeceksiniz şimdi

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.