Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Burlero

quote:

Orijinalden alıntı: oya1907

ya bir sorum olacak ben yeterliliği geçer miyim geçemez miyim bilmiyorum yeterliliğe girecekler kur sınavına girmiyormuş onların ayrı muaviyet sınavı varmış geçemeyenler için doğru mudur şansımı denemek için öylesine girmeyi düşünüyordum prof.a

Önce kayıt günü akşamı kur belirleme vardır, hazırlık atlamak istemeyenler bu sınava girer.
    Bundan sonraki aşama muafiyet sınavı, buna hazırlığı atlamak isteyenler girer.
    Muafiyette başarısız olanlar bundan sonraki kur belirleme sınavına girerler.

(sonraki derken sonraki günü kastetmiyorum, belki birkaç gün sonradır, sadece kronolojik olarak sıraladım.)

Edit: imla

Hocam o dediğiniz birkaç gün bayağı bir gün
    8 Eylülde yapılacak muafiyeti geçemeyenlerin kur sınavı

• quote:

Orijinalden alıntı: meco2010

quote:

Orijinalden alıntı: Burlero

quote:

Orijinalden alıntı: oya1907

ya bir sorum olacak ben yeterliliği geçer miyim geçemez miyim bilmiyorum yeterliliğe girecekler kur sınavına girmiyormuş onların ayrı muaviyet sınavı varmış geçemeyenler için doğru mudur şansımı denemek için öylesine girmeyi düşünüyordum prof.a

Önce kayıt günü akşamı kur belirleme vardır, hazırlık atlamak istemeyenler bu sınava girer.
    Bundan sonraki aşama muafiyet sınavı, buna hazırlığı atlamak isteyenler girer.
    Muafiyette başarısız olanlar bundan sonraki kur belirleme sınavına girerler.

(sonraki derken sonraki günü kastetmiyorum, belki birkaç gün sonradır, sadece kronolojik olarak sıraladım.)

Edit: imla

Hocam o dediğiniz birkaç gün bayağı bir gün
    8 Eylülde yapılacak muafiyeti geçemeyenlerin kur sınavı

Muafiyet sınavı da 4-5 Eylül, ha bi kaç gün ha 3 gün :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yurt çıkma olasılığı neye göre değerlendiriliyor ? Bide kaçıncı girdiğimi nereden öğreneceğim?

• quote:

Orijinalden alıntı: shipp12

Yurt çıkma olasılığı neye göre değerlendiriliyor ? Bide kaçıncı girdiğimi nereden öğreneceğim?

Sanırım öğrenci numaranın son haneleri kaçıncı girdiğini gösteriyor
    Yurt işi şans özür durumu varsa çıkar.Ailevi problemler filan öne atıyor seni.
  • Teşekkür ederim.Taşkışla kampüsüne en yakın olan yurtları sırasıyla yazar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shipp12 -- 27 Temmuz 2014; 13:24:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iso35i

hocam peki kütüphane hakkında bilgin varmı yani nası biyer hiç gittinmi büyük ve kullanışlı diyolar zengin bi kütüphane diyolar sence nasıl

Her kampüste kütüphane var. Ayazağa Kampüsü dışındaki kampüslerde kütüphaneler, fakülte binaları içinde bulunuyor. Ayazağa Kampüsü'nün kütüphanesi ise, İTÜ'nün merkez kütüphanesi olan Mustafa İnan Kütüphanesi. Oldukça büyük, 7/24 açık, kaynak içeriği zengin bir kütüphanedir. ("Oldukça büyük" dediğime çok güvenmeyin, sınav zamanları dolduğu oluyor. )

Giriş katındaki deri koltukları öğle aralarında ve geceleri (7/24 açık) kestirmek için kullananlar görebilirsiniz. Internet bağlantısı da olduğu için, Download üssü olarak da kullanabilirsiniz.

• quote:

Yurt çıkma olasılığı neye göre değerlendiriliyor ? Bide kaçıncı girdiğimi nereden öğreneceğim?

İTÜ'nün yurt yerleştirmelerinde baktıkları kriterler resmî olarak açıklanan bir şey değil. Yani kesin bir şey söyleyemeyiz. Ama bölüme önden girenlere istedikleri yurtların asil listeden (yedek listeye kalmadan, yani ilk yerleştirmelerde, yani doğrudan, bekletmeden) çıktığını şimdiye dek gördük. Kesin bir şey diyemiyorum tabii.

Kaçıncı girdiğinizi öğrenci numaranızın son 3 hanesinden öğrenebilirsiniz. Fakat bu her bölümde direkt giriş sıranızı vermez. Çünkü bazı bölümlerde öğrenci numaralarının son 3 hanesi 001'den başlıyorken, bazı bölümlerde, atıyorum, 101'den başlıyor. 200'lü, 300'lü sayılar da görebilirsiniz. Bölüme göre değişiyor o.

• quote:

Teşekkür ederim.Taşkışla kampüsüne en yakın olan yurtları sırasıyla yazar mısınız?

İTÜ yurtları arasında Taşkışla Kampüsü'ne en yakın yurt, Gümüşsuyu Kampüsü'ndeki kız ve erkek yurtları. Gümüşsuyu, Taşkışla ve Maçka kampüsleri birbirine yakın zaten.
  • eywallah hocam
  • Bizim bolum un okul numarasi son iki basamagini 50 den baslatmislar. Bnmde son iki basamak 57 oldugu icin 7. sıradan girdim. Ben de 57. yim diye uzuluyodum yurt cıkmayacak diye. ama simdi sansım var gibi duruyo. osym tercih listeme de kazandigim bolumu 3. sıraya yazmıstım. ins. kyk yurtlarına kalmam vadi varken

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferryu67

Bizim bolum un okul numarasi son iki basamagini 50 den baslatmislar. Bnmde son iki basamak 57 oldugu icin 7. sıradan girdim. Ben de 57. yim diye uzuluyodum yurt cıkmayacak diye. ama simdi sansım var gibi duruyo. osym tercih listeme de kazandigim bolumu 3. sıraya yazmıstım. ins. kyk yurtlarına kalmam vadi varken

Son 2 değil, son 3 önemli.

Tabii kesin bir şey demiyoruz bu yurt çıkması konusunda. Başvuru formunda istenen bilgiler de etkileyebilir. İl dışından gelme, anne-baba mesleği ve maaşı, özür durumu... Özel durumunuz (anne-baba boşanması, anne veya baba vefatı vb.) varsa onları da bildirin mutlaka başvuru formunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul of a lion

quote:

Orijinalden alıntı: SirDeschain

Ehm'ye en son kaçla giren var ben 6500 le giremem diye tereddüt yaşıyordum.

Ben 3181'le 14. girdim. Bu sene ehm düştü galiba biraz. Öğrenci numaranın son hanelerinde yazan giriş sırandır. Oradan belki çıkarımda bulunabilirsin.

Ben 2733'le 25. girmiştim geçen sene sert düşmüş.
  • Benim bölüme giriş sıram sonlara doğru bu yüzden itü yurtları çıkmayabilir tavsiye ettiğiniz kampüse yakın bi özel yurt varmı?
  • millet itü inşaat kazandım.öğrenci numaramın sonu 60.yurt çıkar mı

• Şimdi yatay geçiş için fakülte bazında ilk sıralamada mı olmalıyız, bölüm bazında mı? Mesela ben imalattayım. 50 kişiden ilk 3 için mi yarışacağım yoksa fakülte bazında mı yarışmama gerekiyor?

Not ortalamasını 3,5 üzerinde tutmak için ne yapmam gerekiyor?
    Hazırlık okuyacağım. Orası cepte. Peki bu arada gizli gizli 1. sınıfların dersine kaynayabilir miyim ki? (Evet çok gizli oldu...)
  • Bazı bölümler hariç geçen sene ingilizce bölümler kapandı okulda. Uzay'ın da Türkçesi kapandı. Eğer ÖSYM tercih kılavuzunda İngilizce diye belirtmemişse sizde herhangi bir başvuruda ingilizce diye belirtmeyin sıkıntı çıkmasın. O İngilizce diye bahsedilen seçenekler sizden önce girenler için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masiva95

Şimdi yatay geçiş için fakülte bazında ilk sıralamada mı olmalıyız, bölüm bazında mı? Mesela ben imalattayım. 50 kişiden ilk 3 için mi yarışacağım yoksa fakülte bazında mı yarışmama gerekiyor?

Not ortalamasını 3,5 üzerinde tutmak için ne yapmam gerekiyor?
    Hazırlık okuyacağım. Orası cepte. Peki bu arada gizli gizli 1. sınıfların dersine kaynayabilir miyim ki? (Evet çok gizli oldu...)

Bölüm ve fakülteye göre bir sıralama yok. Üniversiteye yerleştirme sistemi ile aynı mantık. Sen X Mühendisliği Bölümüne geçiş yapmak istiyorsun diyelim. X Mühendisliği Bölümüne geçiş yapmak için farklı farklı bölümlerden başvuran öğrenciler olacak. Sen İnşaat Mühendisliğinden geçmek istiyorsun; aynı zamanda A kişisi Bilgisayar Mühendisliğinden isteyebilir, B kişisi Makine Mühendisliğinden isteyebilir, C kişisi Cevher Hazırlama Mühendisliğinden isteyebilir, D kişisi Meteoroloji Mühendisliğinden isteyebilir, E kişisi Mimarlık Bölümünden isteyebilir, F kişisi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden isteyebilir, G kişisi Uçak Mühendisliğinden isteyebilir, H kişisi Kimya Bölümünden isteyebilir, I kişisi yine senin gibi İnşaat Mühendisliğinden isteyebilir. "-den isteyebilir" derken, o bölümde okumakta olduğunu ve o bölümden X Mühendisliği Bölümüne geçiş yapmak istediğini söylüyorum yani. X Mühendisliği Bölümüne geçmek isteyen öğrenciler, eğer başka bir tercihlerine yerleşmemişlerse, o an sıralanıyor. Not ortalamasına göre geçiş kontenjanlarına yerleştiriliyor yüksekten düşüğe. Eğer senin not ortalamandan daha iyi not ortalamalarına sahip olan öğrencilerden boş kontenjan kalmışsa, sen de sıradaki boş kontenjana yerleşirsin. Yani sen, geçiş yapmak istediğin bölüme senin gibi geçmek isteyenlerle yarışacaksın. Tabii bunun da dediğim gibi kontenjanı var; Yatay Geçiş için belli miktarda kontenjan, ÇAP için belli miktarda kontenjan, Yandal için belli miktarda kontenjan açılıyor her bölüme. Bölüm içi sıralamanın ve fakülte içi sıralamanın önemi yok yani. Geçiş yapacağın bölüme geçmek isteyenler arasındaki durumun önemli.

İlk yıl not ortalamasını 3,50'nin üstünde tutmak kolay bir iş değil. Çok çok zor da değil. Her derse gereken özeni göstermen lazım. Havuz derslerinde (Fizik, Genel Kimya, Matematik, Lineer Cebir, Türkçe vb.) yoklama almayan hocalara denk gelebilirsin; hoca yoklama almasa bile sen dersleri takip etmeye çalış. Kendi notu tutmanı öneririm, böyle daha iyi anlaşılıyor ve milletten not dilenmek zorunda kalmıyorsun. Ha, kırtasiyelerde ders notu fotokopileri olur, bunları da almanı öneririm. Kırtasiyelerdeki çıkmış soru fotokopilerini de mutlaka al. Vizelerden önce o çıkmış soruları çözüp, konuyu ve soru tiplerini anlamaya çalış. Kitap alman şart değil, önermem de pek. Ama konuyu bir türlü anlamadıysan kitabın PDF'ini bulup çalışabilirsin oradan veya kütüphaneden ödünç alabilirsin. Bu kitap konusunda bir istisnam var ama: Matematik I ve II için, Matematik Mühendisliği Bölümünün deneyimli öğretim görevlilerinden Ayşe Peker Dobie'nin yazdığı ve İTÜ Vakfı'ndan çıkan konu anlatımlı ve sorulu kitabı öneririm. "Dobie'nin kitabı" demen yeterli. Vize ve finale hazırlayıcı oluyor. Konuları iyi de özetlemiş. Kampüsteki Mert Kırtasiye'den bulabilirsin kitabı. Matematik I ve Matematik II, kredisi en yüksek olan dersler. Bunlara ekstra önem ver. İlk yıl ING kodlu akademik İngilizce dersi alacaksan, hocaları iyi araştır, notu iyi hocalardan almaya çalış. Aynı şey TUR, ATA, ITB ve SNT kodlu derslerde de geçerli. Diğer havuz derslerinde hocanın notlandırma konusunda çok etkisi yok. Ders tekrarı olayına gelince; en azından hafta sonları şöyle bir göz gezdirsen iyi olur. Çalışmalarını vizelerin ve finallerin olduğu döneme yığma. Bunlar, ilk yıl not ortalamasını 3,50+ yapmak isteyen biri için önerilerim. Yoksa "Havuz dersi zaten, derslere gitmesen de olur, salla gitsin", "Vizeden önce birkaç gün çalış, geçersin zaten", "Birinden alırsın notları, biraz çalışıp yaparsın" falan derdim. :)

Hazırlık sınıfındayken 1. sınıftaki derslere kaynayabilirsin. Her hoca yoklama almıyor zaten. Alanlar da imza kağıdı dolaştırır genelde. Yoklama alsa bile seni çakmaz zaten de. Çok da gerek yok bu eyleme gerçi. Şimdi bir heveslisin de sonra boşvereceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 27 Temmuz 2014; 19:28:40 >

• Hocam mutfaklar nasıl peki her katta falan mı yurtların yemek durumlarını biraz açarsanız sabah öğle akşam nasıl yapıyorsunuz, alternatifler nasıl oluyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SirDeschain

Hocam mutfaklar nasıl peki her katta falan mı yurtların yemek durumlarını biraz açarsanız sabah öğle akşam nasıl yapıyorsunuz, alternatifler nasıl oluyor ?

Vadi Yurtları'nda mutfak yok. Diğer tüm yurtlarda mutfak var. Gidip bizzat görmedim; ama bildiğim kadarıyla her katta mutfak var.

Vadi Yurtları'nda mutfak yok; ama odaya buzdolabı, Kettle ve ocak alabilirsiniz. Ayrıca, yurdun kantini (Vadi Cafe) var. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar açık. Yurdun arkasındaki sokakta bakkal ve lokantalar var. Sabah kahvaltısı dahil, buralardan yemek yiyebilirsiniz. Bakkal gece 23.00-00.00 arasına kadar açık oluyor. Diğer yerler de gecenin ilerleyen saatlerine kadar açık.

Gölet Yurtları'nın yanında Gölet Cafe açıldı. Burasının saat kaça kadar açık olduğunu bilmiyorum; ama 22.00-23.00 falandır tahminen. Ayrıca, Gölet Yurtları'na yakın olan Elektrik-Elektronik Fakültesinin hemen yanında "Simmit" adlı bir pastane/kafeterya mevcut ve burası 7/24 açık.

Vadi Yurtları'nın yukarısındaki yolun ilerisinde, ARI Teknokent 3 binasının karşısındaki bölgede yer alan Arıoğlu Kız Öğrenci Yurdu, Gök Öğrenci Yurdu ve Verda Üründül Kız Öğrenci Yurdu adlı 3 yurdun yanındaki kampüs çıkışının karşısında, yani bu yurtların arkasındaki Büyükdere Caddesi'nin karşısında İstinyePark var. İstinyePark, dolayısıyla Vadi'ye de yakın oluyor. İstinyePark biraz fazla lüks bir AVM olsa da, sabit fiyatlı Fast Food restoranları da var. Her AVM gibi burası da 22.00'de kapanıyor.

Kütüphanenin, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinin ve spor salonunun arkasındaki kız yurtlarına en yakın yeme-içme yeri, kütüphanenin karşısında, Mert Kırtasiye'nin ve ATM'lerin yanında yer alan "Fanfan" adlı bir kafeterya. Burası da akşam kapanıyor.

Otomasyonun aşağısında kalan diğer yurtların yakınında böyle bir yeme-içme yeri bildiğim kadarıyla yok.

Kampüste Şok Market var bu arada. Bu yukarıda söylediğim, kütüphanenin karşısında, ATM'lerin olduğu alanın yanındaki yolun yukarısında, İnşaat Fakültesinin yanında, köşede yer alıyor. Burası, kütüphanenin arkasındaki kız yurtlarına yakın sayılır; ama diğer yurtlara uzak kalıyor. 21.00'de kapanıyor burası. Bir de Vadi Yurtları'nın arkasındaki Reşitpaşa Mahallesi'nde Şok ve DiaSA marketleri var. (Az yukarıda da İstinyePark var yukarıda dediğim gibi; ama burası lüks gelebilir. )

Bütün bunların dışında, "AVM" adlı bir sosyal tesis diyebileceğimiz mekanımız vardı kampüste ve oldukça iyiydi. Lokantalar ve kafe vardı; ama ne olduysa kapatıldı. Ne zaman açılacağı da belli değil. Burası açılsa, yukarıda söylediğim mekanlara ihtiyaç bile kalmaz. 00.00 suları kapanıyor(du) burası da.

Sabah kahvaltısını yukarıda söylediğim mekanlarda yapabilirsiniz veya fakülte kantinlerinde yiyebilirsiniz.

Kampüs yemekhanelerinde öğle yemeği çıkıyor. 2 TL. Öğle yemeği 11.30-14.00 arasında veriliyor.

Akşam yemeği de yine kampüs yemekhanelerinde çıkıyor. 3 TL. Ayrıca, Vadi Yurtları'nın kantininin alt katında yemekhane var. Akşam yemeği, kampüs yemekhanesi ile paralel olarak burada da çıkıyor aynı fiyat ve menü ile. Akşam yemeği 18.00-20.00 arasında veriliyor.

Bunlara ek olarak, bir Yemek Sepeti hesabınız olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 27 Temmuz 2014; 22:38:14 >

• Arkadaşlar uzaya girenler öğrenci nolarının son 3 haneisni söyleyebilir mi acaba kaçla başladı numaralar. Önden girdiğini düşünen biri varsa daha iyi olur.
    EDIT : Bir de ayazağaya yakın özel yurt var mı tavsiye edebileceğiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wade96 -- 27 Temmuz 2014; 22:48:07 >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.