Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bykakar

ITU Makina kac binle kapatti?yani asagi yukari 462 puan nereye tekabul ediyor.

Okulumuzu kazananlari tebrik ederim.Asla pisman olmayacaginiz bir adim attiniz

11.900~ gibi olmuş makine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralkrall

Bende bisey sorayim kafam ilk hamlede algilamadi da :D simdi hazirlikta bahsettiginiz yarim donem olayinda ocaktaki sinavi atlarsa kendi bolumune geciyor dediniz ya hani. O is nasil oluyor. Yarim donem geriden gibi ya?

Üniversitede zaten sene kavramı yok. Yani tüm dersler dönemlik alınıp veriliyor, 1 dönem işte senenin yarısı oluyor. Bir de yazın yaz okulu var tabi.
    1 dönemde atıyorum 5 tane ders aldık, dönemin sonunda bu derslerin finallerine girip dönemi noktalıyoruz, o ders bitmiş oluyor. 2. dönem yeni derslerle başlıyoruz.

Yani 2 dönem birbiriyle bağlantılı değil.
  • Burlero kullanıcısına yanıt
    Bu kismi anladim sagolun bilgi icin ama bunla ilgli bi sorum daha olcak. Donemler birbirinden bagimsiz dediniz. Ben hazirligi yarim donemde atladim misal. 2. Donemde 1.sinifin derslerini alacagim dogru anladiysam? Peki bu alacagim derslere kimlerle girecegim. Benim gibi hazirligi yarim donemde atlayanlarla mi sadece ? Kusura bakmayin basit bi konudur eminim ama lise kafasi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu yurtlar ne zaman açıklanır yani hazırlık sınavı için orada olur muyum ona göre şehre dönüp dönmemek için bilet alacağımda
  • Kontrolle çap yapmak istiyorum ama anladığım kadarıyla söylemesi kadar kolay değil çap yapmak. Çap yapmak isteyenlere tavsiyeleriniz nedir? Sosyal hayat ve uykudan yeterince feragat edersem yapabilecegimi düşünüyorum. Yoksa gerçekten üst düzey öğrencilerin yapabileceği bir şey mi?

• quote:

Bu kismi anladim sagolun bilgi icin ama bunla ilgli bi sorum daha olcak. Donemler birbirinden bagimsiz dediniz. Ben hazirligi yarim donemde atladim misal. 2. Donemde 1.sinifin derslerini alacagim dogru anladiysam? Peki bu alacagim derslere kimlerle girecegim. Benim gibi hazirligi yarim donemde atlayanlarla mi sadece ? Kusura bakmayin basit bi konudur eminim ama lise kafasi :)

Yok yok estağfurullah, sorun tabiki konunun amacı bu.

Üniversitede dersler, ders seçimi usulü alınıyor. İnternetten ders seçiyoruz, o seçtiğimiz dersi bizden başka kim seçtiyse onunla sınıf arkadaşı oluyoruz. Yani "irregular" öğrencilerin sınıf arkadaşları da "irregular" olur diye bir kaide yok. (irregular=yarım dönemde hazırlığı atlayan)
    Yani hazırlığı geçen öğrenci örneğin ilk dönem Mat101 dersi alır. Ama Mat101 her dönem açılan bir ders, siz 2. dönemde bölüme geçip bu dersi alırsanız, sınıf arkadaşlarınız bu dersten kalan öğrenciler, yükseltmeye alan öğrenciler, irregular öğrenciler vs. gibi her türlü sınıf arkadaşınız olur. Yani aynı dersi kim seçtiyse sizin sınıf arkadaşınızdır.

Üniversitenin ilk başlarında tüm okulun aldığı havuz dersleri alırsınız, Matematik, Fizik, Kimya, İngilizce vs. gibi. Bunun dışında hafiften bölüm dersleri de olur.
    Bazı bölüm dersleri sadece 1. dönem, bazıları ise sadece 2. dönem açılır. Bu yüzden hazırlığı direk atlamış kişiler ve tam 1 sene okumuş kişiler ilk dönem örneğin bilgisayar için örnek vereyim Bil103E dersini alırlar, ama İrregular öğrenciler bu dersi 2. dönemde bölüme geçtiklerinde alamazlar, öbür sene 1. dönem alabilirler.
    O yüzden benim gördüğüm İrregular öğrenciler, hem kolay olsun kafa dinleyim diye önce havuz dersleri alırlar, yani Matematik, Fizik vs. dersleri temizlerler 2. dönemde.
    Ondan sonraki sene ise normal bölüm derslerini felan almaya başlarlar. Bu son paragraf biraz gereksiz bilgi gibi oldu ama lazım olur belki.

edit: Ders seçimi olayına hiç girmedim. Hazırlığı atlarsanız zaten ilk dönem ders seçmiyorsunuz, size otomatik olarak veriliyor ders programınız. O yüzden şimdilik düşünmenize gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burlero -- 24 Temmuz 2014; 0:25:58 >

• vadi yurtları,hazırlık ve kampüsler hakkında sorulara cevap verebilirim
  • Arkadaşlar hoşgeldiniz.Hepinize şimdiden kolay gelsin diyor ve başarılar diliyorum.13 girişliyim ben de,İnşaat Mühendisliği bölüm.Hazırlıkla ilgili sorularınıza cevap verebilirim
  • Ben tane tane sorayım ilgilenen arkadaşlara da yardımcı olsun

Şimdi bu İng yeterlilik sınavı kayıtları internet üzerinden yapılabiliyor mu ?
    1-3 eylül arası ing kur sınavı 4-5 eylül İng yeterlilik sınavı var sanırım bu zamana kadar yurtlar belli olur mu ? önce kur sınavına girip ardından yeterliliğe girmek mi gerekir ben geçeceğimi düşünmüyorum hazırlığı ama sınava girmeyi de ihmal etmem sanırım .
    Bir de tam olarak okul ne zaman açılıyor yani şehir dışında geleceğim için kalacak yer sıkıntım var bu oryantasyon prog denilen şey okul açılmasımıdır Teşekkürler şimdiden
  • Burlero kullanıcısına yanıt
    Valla fazlasiyla aydinlattiniz cok tesekkurler :D kolay gelsin

• hazırlık sınavları ne gün olacak? hazırlığı geçme kalma sınavı ile kur belirleme sınavları ayrıymış, peki günleri de mi ayrı olacak? prosedürleri anlatabilecek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrekr

vadi yurtları,hazırlık ve kampüsler hakkında sorulara cevap verebilirim

Öncelikle merhaba. Bu vadi yurtlari dedigimiz ozel mi oluyor ? Eger degil ise hazirligi okuyacagimiz ( yanlis degilsem maçka olmali ) yerin yakininda özel erkek yurtlari bulunuyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: bu konu için üye oldum

hazırlık sınavları ne gün olacak? hazırlığı geçme kalma sınavı ile kur belirleme sınavları ayrıymış, peki günleri de mi ayrı olacak? prosedürleri anlatabilecek var mı?

1-2-3 Eylül kur sınavları
    4-5 Eylül hazırlık atlama sınavı (2 oturum, 60+40 puan)

Ben şöyle yaptım, hazırlık atlama sınavına gireceğim için kur sınavlarına girmedim. Hazırlığı atladım. Ama eğer atlayamamış olsaydım, hazırlık atlama sınavından kalanlar için tekrar kur belirleme yapılıyor. Hazırlık atlama sınavından önceki kur belirleme sınavıyla hazırlık atlama sınavlarının ikisine birden giriliyor mu onu bilmiyorum ama.
  • Beni de listeye ekle hocam..
    İtü-Makina Mühendisligi .. :D

• quote:

quote:

Öncelikle merhaba. Bu vadi yurtlari dedigimiz ozel mi oluyor ? Eger degil ise hazirligi okuyacagimiz ( yanlis degilsem maçka olmali ) yerin yakininda özel erkek yurtlari bulunuyor mu?

Vadi Yurtları İTÜ'ye ait yurtlar oluyor. KYK ile alakası yok yani. Vadi'de kalıp hergün hazırlığa giden bir sürü arkadaşım vardı. Tahmini yol süresi: 45 dakika felandır (hiç gitmedim).
  • Beni de listeye ekle hocam..

• quote:

Orijinalden alıntı: Burlero

quote:

quote:

Vadi Yurtları İTÜ'ye ait yurtlar oluyor. KYK ile alakası yok yani. Vadi'de kalıp hergün hazırlığa giden bir sürü arkadaşım vardı. Tahmini yol süresi: 45 dakika felandır (hiç gitmedim).

Peki en gec ne zaman basvurabiliriz buraya

• quote:

Orijinalden alıntı: ksk35461

Beni de listeye ekle hocam..

Ekledim.
  • fbgencer kullanıcısına yanıt
    öncelikle hayırlı olsun sınav için internetten başvuru yapılmıyo kayıt olurken başvurabiliyosun. kur belirleme sınavı geçen sene kayıt günü olmuştu sabah kayıt olduk öğleden sonra sınava girdik. eğer yeterlilik sınavına girersen sanırım kur belirlemeye yeniden girmen gerekecekti ben hazırlık okumayı istediğim için yeterlilik sınavına eylülde girmedim o yüzden o konuyu tam bilmiyorum. internetten sınav örneklerini bulabilirsin istersen bi bakarsın. eğer çok umudun yoksa yeterlilikle uğraşma bence çünkü bu istanbulda kalman gereken süreyi de bi hafta kadar uzatıcak. yine geçen seneyi örnek alarak konuşuyorum yurtlar kayıttan sonra beli olmuştu hatta bana ilk turda çıkmadı fakat daha okul açılmadan ilk yedek listesinden yerleştim. ama yurt çıktığı belli olduğunda istanbulda olmana gerek yok. çünkü yapman gereken sadece belirtilen hesap numarasına para yatırmak. kayıt işlemleri yerleşmeye geldiğin zaman yapılıyo. hazırlık için oryantasyon okul başlayınca başlıyo. ilk gün okulu tanıyalım gibi bi tur yapılıyo maçka kampüsünde. onun dışında yıl boyu devam eden oryantasyon programı var ama ben hiç birine katılmadım yoklama alınmıyo dediler ve son olarak lisans için okul 8 eylülde açılıyo hazırlık için tarih farklı mı bilmiyorum. bi şeyler açıklamaya çalıştım uzatıp karıştırdıysam özür dilerim yine istediğini sorabilirsin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Burlero

quote:

quote:

Peki en gec ne zaman basvurabiliriz buraya

http://yurtburs.itu.edu.tr/duyurular/universiteyi-yeni-kazanan-ogrencilerimizin-dikkatine.html

18-22 Ağustos arası önkayıt. Devamını okuyun isterseniz linkten.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.