Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Burlero

quote:

Orijinalden alıntı: ksk35461

Beni de listeye ekle hocam..
    İtü-Makina Mühendisligi .. :D

Ekledim.

Eyvallah dostum ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hayırlı olsun.İşletme mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim.Soru sormak isteyen olursa konu altından veya özelden ulaşabilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kralkrall

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kralkrall

quote:

Orijinalden alıntı: emrekr

vadi yurtları,hazırlık ve kampüsler hakkında sorulara cevap verebilirim

Öncelikle merhaba. Bu vadi yurtlari dedigimiz ozel mi oluyor ? Eger degil ise hazirligi okuyacagimiz ( yanlis degilsem maçka olmali ) yerin yakininda özel erkek yurtlari bulunuyor mu?

Vadi Yurtları İTÜ'ye ait yurtlar oluyor. KYK ile alakası yok yani. Vadi'de kalıp hergün hazırlığa giden bir sürü arkadaşım vardı. Tahmini yol süresi: 45 dakika felandır (hiç gitmedim).

Peki en gec ne zaman basvurabiliriz buraya

http://yurtburs.itu.edu.tr/duyurular/universiteyi-yeni-kazanan-ogrencilerimizin-dikkatine.html

18-22 Ağustos arası önkayıt. Devamını okuyun isterseniz linkten.

Tekrardan tesekkurler

• Uzay Müh.2 sınıf gençler. Yardım ederim, +rep'imi alırım

3-5 bişey yazayım bari

1)Hazırlık ingilizceniz kötü değilse okumayın ( Hangimiz kötü ki zaten, değil mi?)
    2)Prof diye bir sınavımız var geçemezsen lisansa almıyorlar, sıka sıka geçeceksiniz yani. ( Çok kolay bir sınav ama rahat olun.)
    3)Oldu da hazırlık okudunuz, a ve b kurundasınız, ( bu arada hazırlıkta 4 kur var, a ve b ocak ayındaki profa girip lisansa başlıyor. Bu insanlara irregular diyoruz, bendeniz de bir irregular öğrencisiyim, zor olmuyor. c ve d olanlar, bu grubun ingilizce seviyesi kötüdür. Alfabeden başlarlar öğretmeye, tavsiye etmem ) ocakta geçmeye bakın, ocakta geçemezseniz b kuruna alıp devam ettiyorlar. Kötü şeyler bunlar, alt kura düşmek falan
    4)Ola ki lisansa başladınız, işte can alıcı nokta geliyor, yatacağım diye düşünmeyin. Fizik ilk vizesi geldikten sonra görürüm o yatanları.
    5)Yatarsanız nolur, abi benim ortalamam 2 yi geçemedi ne bok yiyecem diye burada dert yanarsınız
    6)@teoska'yı sevin. Soru sorun. Cevap veriyor. Adam yemiyor(muş)
    7)2. Sınıflara soru sormak daha avantajlı özellikle hocalar açısından.
    8) Hocalar demişken itüye geldim hocalar iyidir diye düşünmeyin, tonla boktan hoca var. Biz napıyoruz, o hocaların derslerine gitmiyoruz...
    9)Şimdi lisansa başladınız, hazırlık okumadınız benim tavsiyeme uyup, ( anne baba ısrar eder oku diye, o-ku-ma-yın) otomasyon denilen bir yer var. Garip bir yer, bazen azar yiyorsunuz falan. Neyse orası sizin için dersleri atıyor. Evet, ilk dönem ders seçimi yok :(, saatler boktan gelebilir hazırlıklı olun.
    10) Bu kadar yeter, heyecan yapmayın, girmek kolay çıkmak zordur, unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumi. -- 24 Temmuz 2014; 1:10:38 >

• Intermediate kurunu bitirmiş biri hangi kura girer acaba?
    Gerçi son 1.5 senedir ingilizceyle alakam yok nerdeyse, bayağı çalışmam lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaz kanka elektrik
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bulkur

Beyler itü bilgisayar ing. Kazandım hazırşık okumam avantaj nıdır değilmidir

Bence hazırlık gereksiz vakit kaybı, eğer ki İngilizce'niz yetiyorsa direk geçin.

@teoska
    Bu arada bu sene %30'un tavan puanı %100'ü geçmiş bizim bölümde. Birisi 517 puan ile girmiş %30'a.

Olur öyle şeyler. :) %30 İngilizce istemiştir. Zaten aralarında çok uçuk bir fark yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak Hcvl

Intermediate kurunu bitirmiş biri hangi kura girer acaba?
    Gerçi son 1.5 senedir ingilizceyle alakam yok nerdeyse, bayağı çalışmam lazım.

B ya da C kuru.
  • Burlero kullanıcısına yanıt
    Elektronik ve haberlesme muhendisligi (ingilizce) (uolp)
  • Burak Hcvl kullanıcısına yanıt
    a ya girersin bence. a nın seviyesi upper. biraz ingilizcen varsa kur belirleme sınavını halledersin zaten gerçekten kolay bi sınav
  • Makine Mühendisliği,
    Hepimize Hayırlı Olsun...
  • Burak Hcvl kullanıcısına yanıt
    B'ye girersin. Ama hazırlık öncesi sınav oluyor seviye tespit hesabı. Orada yardırırsan ver elini a kuru
  • Tam anlamadığım için soruyorum kusura bakmayın. Şimdi irregular olursak üni.yi 4,5 senede bitirme şansımız mı doğuyor yoksa sadece bir dahaki dönemin derslerini mi hafifletmiş oluyoruz?

• Hazırlık aslında dediğin kadar gereksiz, tüü kaka değil. Hani İngilizce adına bir şey bile katmasanız, iyi kurda bile olsanız en azından yardım dönem okumak gerekir. Çünkü bir daha o kadar ders alabileceğiniz yakın bir sınıf ortamınız olmayacak. Aldığınız derslerde hiç kimseyle diyalog kurmadan vereceğiniz dersler olacak. O yüzden hazırlıkta iyi bir arkadaş ortamı kurulabilir. Benim için böyleydi hatta. Hala hazırlıklıktaki arkadaşlarımla yakın olarak görüşüyorum. Tabii şanssız, leş bir sınıfa denk gelme ihtimaliniz de var. Yine de özellikle il dışından geliyorsanız hazırlık okumak gerekir. Ortamı, şehri tanımış olursunuz, hem de aşırı zorlamayacağı için de kafa dinlemiş olursunuz.

Ayrıca gerçekten altyapınız iyi değilse, proficiency eziyet olabiliyor. Sittin sene geçemeyen istanbul dil akademisine, test atölyesine gidip o kadar para döküp yine de geçemeyen var. Sizin için sınav çok kektir de, gerçekten 60 almak için çırpınıp alamayan dolu insan var. O yüzden kolay, kek dememek lazım, millet rehavete kapılmasın. Ayrıca gerçekten seviyeniz düşükse bayağı bir şey öğreniyorsunuz.

Hocalardan bahsetmişsin. Hocalar anlamında gerçekten beklemediğim kadar iyi olan da kötü olanına da denk geldim. Havuz olarak fizik, kimya hocaları yaramaz. Onun dışında arada ters hocalar çıkabiliyor, bunlar dışında bence iyi sayılır diyebilirim. İyi ki burada okuyorum diyebileceğim çok hoca oldu.

Dediğin gibi kimse yatmaya da gelmesin; ama havuz dersleri de zor sayılmaz ya. Altyapısı olan adam(bilgiden çok çalışma altyapısı) bence rahat geçer bu derslerden. Zorlananlar oluyor elbet; ama ben hiç gitmeyerek vermiştim bu dersleri.

Ayrıca yerleşen arkadaşlara şunu söyleyim. Add-drop işine hakim olun. Bir hocaya teknik forumda, başka yerde burun kıvırıyorlarsa zorlamayın, acil bir durum yoksa bırakın, iyi bir hocadan kontenjan kovalayın, olmazsa başka döneme bırakın. Gerçekten ters bir hoca zehir edebiliyor dersi. Diğer arkadaşlarınız rahat rahat AA,BA alırken, siz geçtim diye sevinebilirsiniz. O yüzden hoca işine dikkat etmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kilicgoktug

quote:

Orijinalden alıntı: -Sniper-

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİ

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE)

Selamlar...

Sonunda benim bölümden birini buldum :) Benimkisi Türkçe ama :(

Yaz beni de, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği :)

Benide yaz kaptan. Malzeme metalurji

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul of a lion

Tam anlamadığım için soruyorum kusura bakmayın. Şimdi irregular olursak üni.yi 4,5 senede bitirme şansımız mı doğuyor yoksa sadece bir dahaki dönemin derslerini mi hafifletmiş oluyoruz?

4,5 senede bitirme şansın doğuyor. Eğer ben yaz okulu yaparım dersen hiç hazırlık okumamış gibi 4 senede de bitebilir. (yaz okulu yapmadan sene içinde fazla kredi alarak da bitebilir hatta).

Tabiki önşart diye bir kavram var, yani bir dersi almadan ötekini alamama vs. gibi. Sonra bazı dersler sadece 1. dönem açılıyor, bazıları sadece 2. dönem. Yani bu tarz birşeylere takılmadığın sürece okul 3 senede bile biter. Elektronik ve Haberleşme'yi 2010'da giren birisi 2013'de bitirdi. Ama bölümden bölüme değişiklik gösterir tabiki, atıyorum belki de Bilgisayar okuyor olsa yapamayacaktı (araştırmadım). Ders programını çok iyi bilen birisi cevaplayabilir ancak bunu.

• quote:

Tam anlamadığım için soruyorum kusura bakmayın. Şimdi irregular olursak üni.yi 4,5 senede bitirme şansımız mı doğuyor yoksa sadece bir dahaki dönemin derslerini mi hafifletmiş oluyoruz?

O tamamen sana bağlı. Ben irregular oldum tüm alabileceğim dersleri alıp erken bitireyim diyebilirsin. Hazırlıktan haziran, temmuz, eylül'de kalıp yarım dönemi yanan ocak'ta geçenler genelde o açığı kapamak için tüm dersleri almaya çalışıyorlar, yaz okulunda da alıyorlar; ama hazırlığı bitirenler rahat rahat ders alıyor genelde. ITB, SNT felan alan oluyor, bazen de direkt boş geçiren de oluyor. 22 kredi hakkın var. Gayette 4,5 seneye çekebilirsin. Hatta fazla kredi alıp yaz okullarında da kastırırsan totalde 4 seneye felan da çekebilirsin; ama bu biraz zor. Bence çok kasmaya gerek yok.

Irregular olanlar çap, yatay konusunda avantajlılar ama. Önlerinde 3 dönem oluyor. 3 dönemde hem yayabiliyorlar, hem de kötü gelen dersi tekrar alabiliyorlar. Olmadı yaz okulunda da yapıyorlar bir şeyler. O yüzden ortalama konusunda irregular olmak kullanabilirseniz bir avantaj.

• Ilgilendiginiz için teşekkürler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

O tamamen sana bağlı. Ben irregular oldum tüm alabileceğim dersleri alıp erken bitireyim diyebilirsin. Hazırlıktan haziran, temmuz, eylül'de kalıp yarım dönemi yanan ocak'ta geçenler genelde o açığı kapamak için tüm dersleri almaya çalışıyorlar, yaz okulunda da alıyorlar; ama hazırlığı bitirenler rahat rahat ders alıyor genelde. ITB, SNT felan alan oluyor, bazen de direkt boş geçiren de oluyor. 22 kredi hakkın var. Gayette 4,5 seneye çekebilirsin. Hatta fazla kredi alıp yaz okullarında da kastırırsan totalde 4 seneye felan da çekebilirsin; ama bu biraz zor. Bence çok kasmaya gerek yok.

Irregular olanlar çap, yatay konusunda avantajlılar ama. Önlerinde 3 dönem oluyor. 3 dönemde hem yayabiliyorlar, hem de kötü gelen dersi tekrar alabiliyorlar. Olmadı yaz okulunda da yapıyorlar bir şeyler. O yüzden ortalama konusunda irregular olmak kullanabilirseniz bir avantaj.

Ben hazırlıktan kalıcam diye düşünürken irregular'lığın avantajı/dezavantajını araştırmıştım. Bu konu hakkında çok fazla fikir var, iyi diyen var, kötü diyen var, sakın irregular olma diyen var. Kişinin tüm sebepleri okuyup kendi karar vermesi lazım, yada "aman ya" diyip kararı hazırlık sınavına bırakması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burlero -- 24 Temmuz 2014; 1:49:20 >

• Bu arada Popüler Konular'da en çok mesaj alan üniversite biziz.
    (sürekli en baştaydık gördüğüm kadarıyla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burlero -- 24 Temmuz 2014; 1:55:43 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.