Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rehberde yazıcam o add drop işini.

Ayrıca tabi tüm hocalae boktandır demedim. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumi. -- 24 Temmuz 2014; 3:55:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronik haberleşme
  • Hoşgeldiniz gençler, imalat ve makinacılara şimdiden geçmiş olsun, teoska'ya selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gereksiz Adam

quote:

Orijinalden alıntı: Burlero

quote:

Orijinalden alıntı: bulkur

Beyler itü bilgisayar ing. Kazandım hazırşık okumam avantaj nıdır değilmidir

Bence hazırlık gereksiz vakit kaybı, eğer ki İngilizce'niz yetiyorsa direk geçin.

@teoska
    Bu arada bu sene %30'un tavan puanı %100'ü geçmiş bizim bölümde. Birisi 517 puan ile girmiş %30'a.

Kardeş sen hazırlık okudun mu?
    Bir de hazırlık gereksiz diyorsun ama İngilizce bilmeden de bölüme girmek mantıklı mı?
    Zor olan zaten anlama ve konuşma bence. Yani pratik. Kaç kişide bu düzeyde İngilizce vardır ki?
    Bir de hazırlık atlama sınavı zorluk derecesi açısından nasıl oluyor? Nasıl, ne zaman başvuruyoruz? Listening, speaking gibi kısımlar var mı sınavda?
    Biraz fazla oldu ama tecrüben varsa bizi aydınlatırsan süper olur.

İngilizce bilmeden bölüme almıyorlar zaten. Hazırlık sınıfını atlayamazsın ve hazırlık sınıfına kalırsın.

İTÜ'yü yeni kazanıp, eylül ayındaki Proficiency ile hazırlık sınıfını hiç okumadan atlayan ve doğrudan lisans eğitimi ile üniversiteye başlayan öyle çok yok zaten. Bunu ancak kolej mezunları, İstanbul'daki bazı elit liselerden mezun olanlar ve İngilizcesi bir şekilde çok iyi olan bazı diğer okul mezunları yapıyor. Çoğu kişi hazırlık sınıfına kalıyor yani. Ha, burada A kuruna gidersen diğer kurlara göre daha rahat bir eğitim olacağını söyleyebilirim. Çünkü gelenlerin İngilizcesi zaten iyi.

Proficiency'de konuşma (Speaking) bölümü yok. Restatement var, Reading var, Listening var, Writing var. Writing'de Cause-Effect ya da Compare-Contrast türünde bir Essay yazıyorsun ki bunun yazım kurallarını bilmen gerekiyor. Diğer kısımlar ise sırf test.

• quote:

Orijinalden alıntı: bulkur

Beyler itü bilgisayar ing. Kazandım hazırşık okumam avantaj nıdır değilmidir

İngilizcen yeterli değilse zaten hazırlık sınıfına kalırsın.

Bir de Bilgisayar Mühendisliğinde İngilizce gerçekten önemli. Kendine tam güvenemiyorsan bu konuda, hazırlık sınıfına kalman fena olmaz.

Ayrıca, sadece okula bağlı kalarak İngilizce düzeyinizde ciddi bir ilerleme beklemeyin. Okul dışında da sizin çalışmanız gerekir.
  • hocam benide inşaat mühendisliğine yazarsan sevinirim bide sorum olucaktı ben hazırlığa kalıcam kayıtta para alıyolarmı giriş kartı vs o tür şeyleri bahane edipte alıyolarsa ne kadar tutuyo teşekkürler şimdiden
  • hocam yaz inşaat mühendisliği
    whatsapp grubu varsa onada girebilirim
  • ingilizce çevre mühendisliği bende. ayrıca hiç çevreci yok buralarda umarım iyi yapmışımdır yazmakla, hala kafam karışık :(
  • Bana kalirsa biraz calismayla A kuru yapar veya sinavi direk gecer. Ilk sinava giriste ne yaptigin onemli cunku sonralari istesende Prof'a girecek vaktin olmayabilir, bkz. finalle profun cakismasi..
  • hazırlığı atlamayın amk en azından şu psikolojiyi atmak için yarım dönem eğlenin biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film Bu Ya F kullanıcısına yanıt
    itü hazırlıkta üniversite sınavına tekrar hazırlanmak ne kadar mümkündür sizce??
  • arkadaşlar itüye en yakın kyk bahçeköy diye duydum önceki senelerde orada kalan birileri varsa biraz anlata bilir mi
  • Iron Sky kullanıcısına yanıt
    Sonuç belgesinde kayıt tarihi olarak 01/09-05/09/2014 yazıyor. Kayıtla ilgili bilgilere (tarihlere, gerekli belgelere vs.) kesin olarak nereden ulaşabiliriz acaba?
  • Iron Sky kullanıcısına yanıt
    Sağ ol kardeş. Çok yardımcı oldun.
  • Jeoloji mühendisliği, eklerseniz sevinirim :)
  • İngilizce bilmemekten kastım dinlediğini anlama ve konuşma açısındandı. Arkadaşta belirtmiş, sadece 10 puanlık listening varmış. Bunun için derslerde sıkıntı yaşar mıyız diye dedim.
    Bir de şu var. 60 geçer not imiş. 61 ile geçmek var 95 ile geçmek var. 61 ile kıl payı geçeceğine hazırlık okuyup İngilizceyi daha iyi öğrenmek şu an daha mantıklı geliyor.
    Bilgiler için teşekkürler.

Edit : Sınav örneklerine baktım da hiç de kolay gözükmüyor. Bir kaç kişiden kolay diye duymuştum. 61 iyi not o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gereksiz Adam -- 24 Temmuz 2014; 10:51:52 >

• elektronik ve haberleşme. beni de ekleyin.
    hazırlık atlama konusunda: benim aralık 2012ye ait 6.5 ieltsim var. bunun belgesini direkt kayıt sırasında mı götürüyorum yoksa önceden bildirmem mi gerekiyor?
  • Beni de ekleyin Bilgisayar :)
  • ben de bu sene kazandım İTÜ-Deniz ulaştırma işletme mühendisliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: iso35i

hocam benide inşaat mühendisliğine yazarsan sevinirim bide sorum olucaktı ben hazırlığa kalıcam kayıtta para alıyolarmı giriş kartı vs o tür şeyleri bahane edipte alıyolarsa ne kadar tutuyo teşekkürler şimdiden

150 TL'lik "Sosyal Katkı Payı" altında alınan bir ücret vardı; ama sanırım harçlar kaldırılınca bu da kaldırıldı. Emin de değilim, böyle bir para ödenmek üzere varmış gibi de düşünün.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.