Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dontgetdown

Bana kalirsa biraz calismayla A kuru yapar veya sinavi direk gecer. Ilk sinava giriste ne yaptigin onemli cunku sonralari istesende Prof'a girecek vaktin olmayabilir, bkz. finalle profun cakismasi..

Ya şu yeni kazananlar için herkes eylüldeki ilk sınavda "Geçersin", "Hazırlık sınıfı gereksiz, atlamaya bak, atlarsın" diyor da yapanı pek görmedim.

A kuru için de özel olarak kasmayın. Irregular olma hedefiniz varsa ve Intermediate düzeyindeyseniz B kuru idealdir. (A kurunda okuyan biri olarak söylüyorum.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul of a lion

Sonuç belgesinde kayıt tarihi olarak 01/09-05/09/2014 yazıyor. Kayıtla ilgili bilgilere (tarihlere, gerekli belgelere vs.) kesin olarak nereden ulaşabiliriz acaba?

www.sis.itu.edu.tr sayfasının sağındaki duyuruları takip edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stokbom

itü hazırlıkta üniversite sınavına tekrar hazırlanmak ne kadar mümkündür sizce??

Bence mümkün. Zaten hazırlık sınıfı eğitimi o kadar aşırı yoğun değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gereksiz Adam

quote:

Orijinalden alıntı: Burlero

quote:

Orijinalden alıntı: bulkur

Beyler itü bilgisayar ing. Kazandım hazırşık okumam avantaj nıdır değilmidir

Bence hazırlık gereksiz vakit kaybı, eğer ki İngilizce'niz yetiyorsa direk geçin.

@teoska
    Bu arada bu sene %30'un tavan puanı %100'ü geçmiş bizim bölümde. Birisi 517 puan ile girmiş %30'a.

Kardeş sen hazırlık okudun mu?
    Bir de hazırlık gereksiz diyorsun ama İngilizce bilmeden de bölüme girmek mantıklı mı?
    Zor olan zaten anlama ve konuşma bence. Yani pratik. Kaç kişide bu düzeyde İngilizce vardır ki?
    Bir de hazırlık atlama sınavı zorluk derecesi açısından nasıl oluyor? Nasıl, ne zaman başvuruyoruz? Listening, speaking gibi kısımlar var mı sınavda?
    Biraz fazla oldu ama tecrüben varsa bizi aydınlatırsan süper olur.

Ben hazırlık okumadım. Ama zaten dersi anlayacak kadar İngilizce'si olmayan hazırlık sınavını da geçemez, yani geçebiliyorkan kalmaz mantıksız bence, ama herkesin kendi fikri tabi.

• Burlero kullanıcısına yanıt
    Anladım. Teşekkür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gereksiz Adam

İngilizce bilmemekten kastım dinlediğini anlama ve konuşma açısındandı. Arkadaşta belirtmiş, sadece 10 puanlık listening varmış. Bunun için derslerde sıkıntı yaşar mıyız diye dedim.
    Bir de şu var. 60 geçer not imiş. 61 ile geçmek var 95 ile geçmek var. 61 ile kıl payı geçeceğine hazırlık okuyup İngilizceyi daha iyi öğrenmek şu an daha mantıklı geliyor.
    Bilgiler için teşekkürler.

Edit : Sınav örneklerine baktım da hiç de kolay gözükmüyor. Bir kaç kişiden kolay diye duymuştum. 61 iyi not o zaman

Sıkıntı olmaz.

Hocalarının neredeyse tamamının Türk olmasının da etkisi var sıkıntı olmamasında. Konuştuğunu anlayabiliyorsun büyük ölçüde yani. İstisna hocalar olabilir ama, genelde Türkçe soru sormana falan bir şey demiyorlar zaten. Yani İngilizce konuşman şart değil. (Aslında olması gereken bu değil de, neyse...)

Proficiency'i aşırı derecede çok ölçü olarak almayın. Yok şu kadar puanlık Listening varmış, yok bu kadar puan geçmek beni tatmin etmez... Atlamaya bakın siz.

• Sağ ol yardımın için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iso35i

hocam benide inşaat mühendisliğine yazarsan sevinirim bide sorum olucaktı ben hazırlığa kalıcam kayıtta para alıyolarmı giriş kartı vs o tür şeyleri bahane edipte alıyolarsa ne kadar tutuyo teşekkürler şimdiden

Ben para verdiğimi hatırlamıyorum. 1 sene geçti üzerinden ama hatırladığım kadarıyla sadece Akbil için 10 TL vermiştik, Akbil hazır oluyor direk okuldan alıyoruz bu arada. Sistem güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul of a lion

Sonuç belgesinde kayıt tarihi olarak 01/09-05/09/2014 yazıyor. Kayıtla ilgili bilgilere (tarihlere, gerekli belgelere vs.) kesin olarak nereden ulaşabiliriz acaba?

sis.itu.edu.tr adresini takip edin. Sık kullanılanlara ekle, ileride de lazım olucak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sleymans

arkadaşlar itüye en yakın kyk bahçeköy diye duydum önceki senelerde orada kalan birileri varsa biraz anlata bilir mi

İTÜ'nün kendi yurtları da mevcut.

yurtburs.itu.edu.tr adresinden bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkc50

hocam yaz inşaat mühendisliği
    whatsapp grubu varsa onada girebilirim

Önceki sayfalara bakarsan İnşaat'çıların whatsapp grubu vardı bir tane.
  • Hayırlı olsun arkadaşlar. Uzay müh. kazananlar akıllarına takılan şeyler için ulaşabilir.
  • gemi ve deniz teknolojisi muhendisliği

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ Makine yerleştim hocam. Whatsapp grubu vs. girerim.
    Soru : Gümüşsuyu yurdu nasıldır ? Gök ya da Gölet yurtlarında kalıp her sabah metro yolculuğunu mu yoksa okulun dibindeki yurdu mu seçeyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalfx

İTÜ Makine yerleştim hocam. Whatsapp grubu vs. girerim.
    Soru : Gümüşsuyu yurdu nasıldır ? Gök ya da Gölet yurtlarında kalıp her sabah metro yolculuğunu mu yoksa okulun dibindeki yurdu mu seçeyim?

Gümüşsuyu yurdu iyidir, ama orasının kontenjanı az olduğu için çıkma şansı daha az.
    Zaten hazırlık okur musun bilmiyorum da, hazırlık okusan da Gümüşsuyu yine okuluna yakın olucak. Sadece bölümdeki ilk 1-2 sene havuz derslerin bazıları için Ayazağa'ya gelmen gerekebilir, onun dışında ben olsam Gümüşsuyu seçerdim.
    Ama çıkması zor bir yurt olarak biliyorum.
  • quote:

quote:

Gümüşsuyu yurdu iyidir, ama orasının kontenjanı az olduğu için çıkma şansı daha az.
    Zaten hazırlık okur musun bilmiyorum da, hazırlık okusan da Gümüşsuyu yine okuluna yakın olucak. Sadece bölümdeki ilk 1-2 sene havuz derslerin bazıları için Ayazağa'ya gelmen gerekebilir, onun dışında ben olsam Gümüşsuyu seçerdim.

Odalar 3 kişilik galiba. Mutfak banyo vs. nasıl ?

• quote:

quote:

quote:

http://yurtburs.itu.edu.tr/yurt/yurtlarimiz
    http://yurtburs.itu.edu.tr/dokuman/brosur.pdf (yurtların resimleri mevcut en son sayfada da mutfak-banyo vs durumları açıklanmış)

Şuradaki broşür'den bakabilirsiniz. Ben Gümüşsuyu Kampüsü'nün önünden geçtim bir sürü kez, ama daha hiç kapıdan içeri girmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burlero -- 24 Temmuz 2014; 12:45:49 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://yurtburs.itu.edu.tr/dokuman/brosur.pdf (yurtların resimleri mevcut en son sayfada da mutfak-banyo vs durumları açıklanmış)

Şuradaki broşür'den bakabilirsiniz. Ben Gümüşsuyu Kampüsü'nün önünden geçtim bir sürü kez, ama daha hiç kapıdan içeri girmedim.

Sağolun hocam kataloglarda yazanlardan çok orada yaşayanların yurdun durumu hakkındaki görüşleri bana daha faydalı olacak galiba. Teşekkürler.

• Merhaba arkadaşlar . Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz (:
    Değerlendirebildğiniz sürece gayet güzel bir okul kazandınız . İlk tavsiyem okuldan ölümüne nefret eden , her fırsatta kötüleyen tiplerin tavsiyelerine çok kulak asmayın. Evet İTÜ'de değişmesi gereken çok şey var , bir süredir yandaş ama bu okulun güzellikleri bunların hepsini nötrleyebilecek düzeyde. Üniversiteyi sadece bir eğitim kurumu olarak hayal etmeyin. İnsana ciddi anlamda vizyon katan , hayata bakışını değiştiren , ufkunu katlayan bir yapısı var üniversitelerin. Yapabileceğinize inandığınız şeyler değişiyor bir kere. Neyse burayı çok uzatmayacağım zaten göreceksiniz (: Ama gün-gece yurtta online oyun oynayıp da orda burda ahkam kesen tiplere de çok itimat etmeyin.

Hazırlıktan bahsedeyim biraz ;
    Bu kısmı iki aşamaya ayırabilirim aslında :

1- İngilizce öğrenimi kısmı :
    Eğer öyle sular seller gibi ingilizce konuşmuyor , çatır çatır essay yazmıyorsanız hazırlık size çok şey öğretir. Ben C kuruydum. İngilizcem öyle berbat değildi ama geçme sınavına hiç girmedim kur belirleme sınavına da çok bakmadım açıkcası.Ama çok şey öğrendim. İngilizce seviyemin baya arttığını düşünüyorum. C kuru alfabeden felan başlamaz. Birşeyler bildğinizi varsayarak bir temel üzerinden devam eder. Bence zevkli bir kurdur. Ne fazla ne az (:
    Ben sınavları çok rahat geçtim.Ortalamam baya iyi. Ama 2 senedir hazırlık okuyan tandıklarım var. En yakın 4 arkadaşımdan ikisi şu an geçmeye çalışıyor. Öyle çok da rehavete kapılmayın yani.Kalma oranı %25 . Eğer öğrenmek isterseniz ingilizce öğrenirsiniz. Hem okul bunun için elinden geleni yapar , hem de İstanbul gibi sokaklarında turistin turiste yol tarif ettiğini görebileceğiniz bir şehir bunun için son dereve uygun bir sahadır (: Başka bir deyişle hazırlık size ingilizce öğretmese bile ingilizce öğrenme imkanı sağlar. Diziler , kitaplar , müzikler ile geliştirmek elinizde ve bol bol vaktiniz var. Eğitim olarak Boğaziçi ve ODTÜ'den daha kolay tabi. Bunu söylememek de haksızlık olur.

2- Kültürel kısım :

İşte hazırlığı hazırlık yapan kısım. Ben hazırlık okurken çok eğlendim. Devamsızlık haklarım hep sınırda oldu (:
    Şehir zaten size bir çok imkan sunuyor. Sinema ve tiyatro konusunda dolu dolu bir yıldı. Devlet tiyatrolarında ucuza çok güzel oyunlar izleyebilir ilgili arkadaşlar (:
    Konserler zaten malumunuz. Biraz kovalayarak maddi olarak zorlanmadan çok eğlenebilirsiniz. Kitap tutkunları için de sahaflar ve kitap fuarları gayet keyifli mekanlar olacak (:
    Çok ders derdi olmadan bir sene boyunca aklınıza esen yere gidip , görmek istediğiz yerleri görüp dolu dolu bir sene geçirebilirsiniz.Tabi ilk paragrafta belirttiğim gibi tüm gününüzü online oyun oynayıp kültürel faaliyetlerinizi akşamları taksimde içmek ile de sınırlayabilirsiniz. Size kalmış

Bu işin hazırlık kısmıydı.
    İTÜ bunun dışında da imkanları ile güzel bir okul. Havuzu - çoğu kişi 4 senede bir kullansa da - , halı sahaları , tenis kortları , basketbol sahaları ve spor salonlarıyla spor yapmak isteyen arkadaşları memnun edecektir. Eğitim kısmı çok göreceli , bilim üretmekten uzak hocalar var evet ama herşeye rağmen kendini bilime adamış ve varsa idealleriniz için yanında olacak insanlar da var. Eğer siz bu işe dur demezseniz , kendinizi geliştirip bu düzene karşı bir mücadele içinde olmazsanız İTÜ kan kaybetmeye devam eder.Tüm gününü ıvır zıvırla boşa geçiren arkadaşların bilimsellik adına yorum yapmasını çok samimi bulmuyorum. Onun dışında eleştirilecek onlarca şey var ve eleştirmek en tabi hakkımız.

Daha yazarım ama çok uzadı. Merak eden arkadaşlar için sonra devam ederiz.
    Tadını çıkarın. Güzel bir şehir ve köklü bir okuldasınız. Yararlanın , sıkıştırın , gelişin.

Selametle (:

EDİT:
    Kulupler mevzunu unutmuşum. İTÜ'de her neyle ilgileniyorsanız onunla ilgili bir kulüp vardır.Hem teknik , hem sosyal kulüpler.Bunlardan faydalanın.
    Yeni arkadaşlar , yeni ortamlar görmek için ideal yerlerdir. Hem de çok şey öğrenirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Zat-ı Muhterem] -- 24 Temmuz 2014; 12:53:47 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sağolun hocam kataloglarda yazanlardan çok orada yaşayanların yurdun durumu hakkındaki görüşleri bana daha faydalı olacak galiba. Teşekkürler.

http://teknikforum.com/viewtopic.php?f=17&t=38705

Şöyle bir link buldum, bir oku istersen. Teknikforum.com da İTÜ'nün forumu, tüm hocalar hakkında bilgi alabileceğiniz, mezunların vs. de halen üye olduğu güzel bir platform. Yalnız üye olmak için @itu.edu.tr email istiyor. Okula kayıt olduktan sonra siz de üye olabilirsiniz. Kayıt günü, mail adresiniz, şifreniz vs. veriliyor size.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.