Şimdi Ara

ITU %30 ve %100 ingilizce hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektronik ve haberleşme istiyorum ben %100 İngilizce olan tutmayacak gibi %30 İngilizce olan bölümde okumak bir dezavantaj yaratır mı? İngilizcem iyidir ama bölümü İngilizce okumak farklı bir durumdur diye düşünüyorum

• hiçbir farkı yok. hatta bana kalırsa %30 daha iyi
  • Up
  • %30 daha iyi hocam seçmelilerde falan adam akıllı şeyler alırsınız en azından. Bölüm derslerini yine ingilizce alırsınız.
  • Farketmez. Yaz gitsin
  • bölüm derslerini %30da da full ing alabiliyosun, kısacası %30 ile %100 arasında neredeyse hiçbir fark yok.
  • Ders alımında kontenjan sıkıntısı olmaz di mi hocam
  • ThracianES T kullanıcısına yanıt
    Olmaz hocam ona göre açıyorlar kontenjanı. Sıkıntı olursa bölümü arayıp konuşuyorsun hallediyorlar.
  • Bazı derslerin ingilizcesi sadece %100 ingilizce olanlara açılıyor önce,eğer kontenjan dolmazsa sonradan yüzde 30 ingilizceler de seçebiliyor galiba.Bu derslerin sayısı çok fazla mıdır az mıdır bilmiyorum ama böyle bir şey olduğunu duymuştum.Siz de araştırın bir yine de
  • Walter H.White kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam 1-2 ders için ben de duydum sayısı azmış bu derslerin ama ne olduklarına dair bilgi edinemedim tam, araştırıyorum
  • Walter H.White kullanıcısına yanıt
    bu genel olarak servis/havuz derslerinde olur. bölüm derslerinin nerdeyse hepsi ingilizce de açılır %30 öğrencilerine.
  • Hocam fark etmez diye bir şey yok epey fark eder hatta. İngilizce diye bahsettiğimiz gündelik ingilizce değil, teknik ingilizce dediğimiz alana vakıf olmanız bekleniyor iş hayatında. Ders seçimleri başladığında alabildiğin tüm dersleri ingilizce al hocam çok yararını görürsün. EHB'de zaten kullanacağın referans kitapların 80%'i ingilizce olucak. İTÜ'de durum nasıl bilmiyorum ama biz çoğu dersi internetten öğreniyoruz ve Türkçe kaynak yok denecek kadar az. Bunları anlaman için mesleğin ingilizce terminolojisine hakim olmak gerekiyor. Dolayısıyla ingilizce okumak belli fark yaratıyor. Bölümü Türkçe okumak daha rahat ancak İngilizce diploma daha değerli.
    Ama bu makası kesinlikle kapatabilirsiniz, bu sizin çabanıza bağlı.
  • Öyle yapıcam hocam alabildiğim kadarını ingilizce almaya çalışırım.siz hangi ünidesiniz
  • Yaratmaz,hatta bence de %30 daha iyi.Dışarıdan bir şirket senin ingilizceni diplomana göre değil toefl sonucuna göre değerlendirir.Mesela avrupa'daki üniversitelerin da neredeyse %90-%95'i lisansı kendi dilinde veriyor.İstersen %70 %80 ingilizce falan da yapabiliyorsun bölümü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 16 Temmuz 2020; 18:13:59 >
  • %30 daha iyi
  • Selamlar. Ehb 30 okuyorum hicbir farki yok hatta gecen sene tanidigim 2k ile turkcesine girdi okumasi daha rahat diye. Diplomada 30-100 yazmasinin hicbir farki yok yabanci sirketler bir toefl'a bakar.

Ya ama derslerde yabanci terim ogreniyorsun laga lugasini yapacak varsa her iki derse de yabanci kaynaklardan calisiyorsun zaten.
  • ThracianES T kullanıcısına yanıt
    YTÜ'de okuyorum.
    İngilizce diplomanın önemini mezun olunca anlarsın hocam. Asıl soru burda 30%'u övenler puanı yetmediği için Türkçe'ye girenler mi yoksa Türkçe okumak isteyenler mi ? Adam puanı yetmediği için Türkçe'ye giriyor sanki Türkçe daha iyi gibi reklam yapıyor. Okurken Türkçe gerçekten rahat istediği dilden alıyorsun ( belli krediyi ingilizce tamamlaman şartı ile ) ama mezun olunca ingilizcenin diploması daha değerli sektörde.
  • Hocam bölüm dersiydi hatta zincir derslerden biriydi ehbde yüzde yüz okuyan arkadaşım almışken yüzde 30 okuyanlar alamamıştı
  • bi kere ben de ytüde okuyorum (makina) ve sana diyebilirim ki %100ün önemi %30 olup da gerçekten sadece %30 ingilizce ders alan adamla kıyaslanınca olur. benim bölümüm %30 ancak böyle devam ederse %60 %70 civarı bi ingilizce kredim olcak (ki eksik olan %25i servis dersleri yüzünden) ve bunun gerçekten de çok bi fark yaratacağını düşünmüyorum. eğer senin ingilizcen genel olarak iyiyse diplomandaki %100 ibaresi aşırı önemli olmaz. sonuçta %100 bölümde okuyup da ingilizce cümle kuramayanlar gördü bu gözler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.