< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
İTÜ CENG KAÇ İLE KAPATIR? (3. sayfa)
-
-
Hiç okul birincisi olmadığım için o tip şeylere hiç bakmadım 😃
Ama istediğin İTÜ ise umarım gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace_ITU -- 4 Ağustos 2022; 15:48:39 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
18. yaşında çocuğa ayda 12k verdiniz gelmesi için bi zahmet gelsin o da
bu arada en azından öss sonrası dönemde geçen seneki çocuklara para verelim de gelsinler artık şenliklerini saymazsak 1.liği geçtim ilk 100den yazan yok okulu, altta listesi mevcut ösymnin sitesinden kontrol edebilirsiniz
-
hocam yönetim de bunun farkında bundan dolayı burs verdiler zaten. zamanında okulda anadilde eğitim verelim diyen profesörlerin bunda etkisi olduğunu düşünüyorum, ilk 100'e girmişsin bilgisayar mühendisliğini türkçe alacaksın kimse gitmez yani. neyse ki ingilizceye çevirdiler ceng'i.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben 1. Geldiğini hatırlıyorum bir sene, NADİREN dedim zaten. Belki tablodan bir-iki önceki yıldadır.
Daha eskiye gidersek evet İTÜnün tarihinde var birincilerin sıkça geldiği yıllar. Çok eski yıllar ama yine de var.
Normal kontenjandan da girme ihtimaliniz çok yüksek bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence burs vermeleri guzel bisey de 18 yasinda cocuga 5 haneli para baglamak da yanlis yani, medipol filan icin de aynisi gecerli. Bu konuda bence en dogru sistemi bilkent yapiyor asiri olmayan bir parayı 10kdan burslu gelen herkese vererek. İtu sadece ilk 1000e verdi de noldu, bilgisayar haric siralamalari etkilemedi neredeyse, kac bin kisilik okulda 50 tane ogrencinin hayat standarti artti sadece. Adam gibi dagitsa bursu zaten sirasi her bolumde one cekicek, o 1.cocuk fazladan 7k ya gerek olmadan ituyu yazicak bikac sene sonra.
Ayrıca bu paylaştığınız tablodaki değerler yaklaşık değerler olabilir mi ? “<9” ??? Burdaki değer birinci olamaz mı ?
Bir üstteki arkadaşın dediğine katılıyorum, İTÜ yıllar boyu anadilde eğitimi gerekli gördüğü ve hatta bunun daha iyi bir eğitim olduğunu savunduğu için tercih edilmede boğaziçinin belirgin bir şekilde gerisine düştü. Neyse ki yeniden toparlanıyor, sadece ilk 1000den öğrenci alabilen bölümlerde de değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace_ITU -- 4 Ağustos 2022; 16:51:42 >
Daha eskiye gidersek koc sabanci bilkent kapaniyor, itu tekstil hacettepe tiptan yukarıda almaya basliyor zaten O yillarda bi zahmet alsin (gerci muhtemelen yine %90 boun odtu ee gidiyolardir orasi ayri)
bir insan bu kadar mı doğru konuşur
9dan iyi oldugunu biliyorum sadece o seneki elemanin, 9.elemabla arasinda yarim puan bile yok (boun ee tavan) geri kalan tavan puanlarda ek puan oldugu için net kaçıncı kestiremedim ama 1.ler genelde 558-9 bandinda oldugu icin sanmıyorum.
İtu neredeyse 12-13 yildir %100 ingilizce egitim veriyor, bilgisayarin turkcesi kapandiktan sonra ingilizcenin kapattigi sira ile bi sene onceki turkcenin neredeyse ayni sirasindan kapatmasi gibi ornekler var, yabanci dilde egitim vermeme olayinin gecerli bi sebep oldugunu dusunmuyorum. Zaten olay dil olsa 30-40 kotalik ilk ingilizce bölümleriniz odtuyu gecerdi ama bi sene bilgisayar istisnasi haric olmamls oyle bisey de, ki odtu 100+ kisi aliyor
Edit: itu kitapciginda 345 yaziyor, <9 dedigimiz eleman ek puanli sanirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 4 Ağustos 2022; 17:19:25 >
o da doğru zatende burslu ea bölümleri ilk 1000de
bi turizm farklı diye biliom
haklısınız hocam da işte milletimiz dershaneye yazılırken dahi buradan ne derece çıkmış diye bakınca üniversite 1. 3. bizde diye reklam yapmak istedi ama ilk 100den çok kişi alamadı. bilkent sistemi dediğiniz gibi çok mantıklı.
hocam endüstrinin, em'nin birçok bölümün hem türkçesi hem ingilizcesi var ayrıca 12,13 yıldır nasıl %100 ingilizce daha bilgisayar bile yeni %30dan %100e geçti ve %30a da şahsen ben de gitmezdim.
şimdi baktım uçak, kom, makine vs. %100 ingilizce görünmüyor.
tekrar okudum ve %100 ingilizce eğitim veriyor cümlesinin 2. bir anlamı olduğunu fark ettim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refine1e -- 4 Ağustos 2022; 17:11:30 >
Bakın İTÜ yakın tarihini bilmediğiniz için atıyorsunuz, ben size anlatayım.
Rektör Muhammed Şahin zamanında ingilizce programlar açıldı ve ODTÜdeki karşılıklarınj büyük oranda geçti, bunu çok net hatırlıyorum, inkar eden olursa burada paylaşırım, endüstri, mimarlık, inşaat, uçak en emin olduklarımdan. Birkaç tane daha vardı.
Belki sadece elektronik veya bilgisayar kalmıştı o da başa baştı. Ve bir Türkiye birincisi de İTÜye gelmişti. Muhtemelen <9 olan elaman bu birinci elemandır. Fakat okul puanıyla birlikte toplam puanlarda o bahsettiğiniz sveiyelere ulaşamamış olabilir en yüksek puanlara ulaşamamış olabilir. Sonrasında ismini vermek istemediğim başka bir rektör geldi ve bu bölümleri kapatma imkanı sundu ve dur daha ne oluyoruz diyen bir çok bölüm ingilizce programlarını kapattı. Elektronikte o yıl ciddi bir düşüş olduğunu hatırlıyorum. Sıralamalarda ciddi bir kan kaybı olunca İngilizce programları tekrar açan bölümler oldu. Şimdi de genel bir toparlanma var birkaç yıldır sıralamalarda. Yani İTÜ sandığınız gibi 10 yıldır kesintisiz bir ingilizce eğitim VERMİYOR.
Ayrıca imkanlardan bahsetmişsiniz, İTÜ hiçbir zaman trnin en zengin ailelerinin vakıf okullarındaki lüks yurt yemek imkanlarını sunmadı. ODTÜ de aynı şekilde. Ancak en kan kaybettiği yıllarda bile ilk 200-300 neyse gelenler oldu. (EK: O YILLARDA BU BAHSETTİĞİNİZ BURSLAR DA YOKTU) Bundan sonra İTÜ ingilizce eğitimi oturtması sayesinde daha da iyiye gidecek
Bu arada lafı odtüye getirmeyin boşuna, odtünün daha iyiye gitmesi beni üzmez, aksine sevindirir. Çünkü yılların üniversitelerinin zenginlerin vakıf okullarından daha iyi olması iyidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace_ITU -- 4 Ağustos 2022; 17:32:45 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
bir anda bariz bir düşüş yaşanmış ne hikmetse
hatta 2003 yılında bilgisayar mühendisliği 1623, elektronik mühendisliği 1720 taban sıralamadan alıyormuş, nasıl olmuş da acaba 5-10klara düşmüş bu bölümler anlaması güç, rektörler sağ olsun güzel performans göstermişler.
isteyenler her bir bölüm için şu istatistiklere bakabilir https://web.itu.edu.tr/akoguz/index/files/itu_osymrapor2008.pdf,
tabii ki amacım üniversitenin 2000li yıllarıyla övünmek değil ama sanki bile isteye düşürülmüş gibi geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refine1e -- 4 Ağustos 2022; 17:37:30 >
-
İşte bu tablo hem tıpların yükseldiği hem de ingilizce eğitimin öneminin arttığı yıllarda, türkçe mühendislik eğitimi veren ve bunu savunan İTÜnün durumu.
1324
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X