Şimdi Ara

İtü de metalurji ve malzeme müh. okuyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
7.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ama çap her türlü daha karlı heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ranez R kullanıcısına yanıt
    değimiştir ya şimdi olmasa da sonra farket inşallah

• Hocam bende uzay müh düşünüyorum. 2 tercih yapıcam odtü havacılık ve burası. Odtü nün gelme ihtimali yok gibi burasıda kesin diyebilirim.

Odtüyü gezip görmüştüm hoşuma gitmişti. Yalnız itü için bi fırsatım olmadı. Uzay müh olduğu Kampüs nasıldır ? Ulaşımı yurtları hakkında bilgi verebilir misin ? Ortalamai şekilde öğrencinin masrafı ne kadar oluyor yurtda veya kampüse yakın bir evde

• Ucak-Uzay fakültesi Maslak'taki ana kampüste yer almakta.

Ana kampüste ek olarak

Fen Edebiyat
    Kimya Metalurji
    Elektrik Elektronik
    Maden
    İnşaat
    Gemi inşaat

Fakülteleri yer almakta

Merkezi Derslik Binası(1. Sınıf dersleri açılır burda genel olarak)
    Şok
    Migros
    Arı Mola adında bir sosyal tesis
    Yemekhane + 6-7 tane stratejik noktalarda özel isletme kafeler. (Simmit, FanFan, Dolunay, Vadi, Aslı Börek, Selfiş su an aklımda gelenler)
    Bol bol fotokopici.
    Mustafa İnan Kütüphanesi.
    Yüzme havuzu - Spor salonu - Stad
    Geniş çimenlik alanlar ve bol bol ağaç

Yer almakta.

İTÜ'nün ana kampüsü Yenikapı - Hacıosman metrosu üzerinde. Metro olduğundan ulaşımı rahat, İstanbul gibi şehirde mesai giriş çıkış saatlerinde trafiğe takılmadan iki nokta arasında gitmek nasıl bir mucize yaşayan bilir.

Genel olarak ev tutan arkadaslarim metro güzergahında tutuyor. Metroyla git rahatça gel. Üç dört kişi birleşip ev tutanlar çok. Okulda da gölet ve vadi yurtları olmak üzere iki ana yurt var.

Şahsen kendim İstanbul'da ailemin yanında ikamet etmekte olduğumdan okula evden git gel yapıyorum. Yurtlar hakkinda cok bir bilgim yok maalesef, sizi yanlış bilgilendirmek istemem.

Ayrıca kampüsü kesinlikle bir gezin görün tercih etmeden önce.

• furkaan35 F kullanıcısına yanıt
    Abi laboratuvar derslerin de neler yapıyorsunuz biraz anlatsana bir de lisede kimyayı seviyordum bu bana avantaj sağlar mı?

Hocam bu merkezi derslik binasında 1.sınıf dersleri açılması olayı nedir tam olarak?ben itü makina yazmayı düşünüyorum 1.sınıfta ayazağa'ya mı gideceğim?Böyleyse güzel olur bence malum gümüşsuyunda özellikle de makinada pek kız nüfusu olmuyormuş :) bu merkzi derslik binasında derslerde bütün bölümler karma olarak mı derse giriyorlar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencermog

Hocam bu merkezi derslik binasında 1.sınıf dersleri açılması olayı nedir tam olarak?ben itü makina yazmayı düşünüyorum 1.sınıfta ayazağa'ya mı gideceğim?Böyleyse güzel olur bence malum gümüşsuyunda özellikle de makinada pek kız nüfusu olmuyormuş :) bu merkzi derslik binasında derslerde bütün bölümler karma olarak mı derse giriyorlar?

Evet. Genel olarak makinacılar birinci sınıfta ayazağa - gümüşsuyu kampüsleri arasında mekik dokur.

Havuz dersleri fizik, kimya, matematik bütün bölümlerde ortaktır; bütün bölümler karma ortak alır.
    Teşekkürler.peki sizin itü makine hakkındaki görüşünüz nelerdir?bu bölümden tanıdığınız var mı?memnun mu?
    Bu soru bu entryi okuyan her itü için geçerlidir

• quote:

Orijinalden alıntı: furkaan35

Okul ve bölüm hakkında sorularınız varsa buyrunuz

Hocam sizce sakarya metalurji ve malzeme müh. yazılabilir mi çok mu geriler de kalıyor ?
  • sokrateslaa kullanıcısına yanıt
    Hocam bölüm genel olarak önü açık ama sakarya üniversitesi sana ne katar onu bilemem :) orda mühendislik okuyan arkadaşlarımıza bu soruyu sormalısın

• Mert20_ kullanıcısına yanıt
    Deney derslerimiz genelde en eğlenceli geçen derslerden biri bana göre özellikle kimya deneyleri :) reaksiyon hızı,dengesi gibi konularda deneyler yaptık ve kendimiz sabun yaptık mesela :)

• Arkadaşlar merhaba.
    Android oyunumuzu verdiğim linkten indiribelirsiniz. Keyif alacağınızı umuyorum

Türk geliştiricelere de destek vermiş olursunuz

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oe.destroyplanets

İtü de metalurji ve malzeme müh. okuyorum

• Bölüm çok iyidir, dalga geçen zırtapozlara aldırış etmeyin, bu arada istanbul ünv. asla tercih etmemenizi öneriyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celeste

Bölüm çok iyidir, dalga geçen zırtapozlara aldırış etmeyin, bu arada istanbul ünv. asla tercih etmemenizi öneriyorum.

Sakarya metalurji nasıldır hocam bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: sokrateslaa

quote:

Orijinalden alıntı: Celeste

Bölüm çok iyidir, dalga geçen zırtapozlara aldırış etmeyin, bu arada istanbul ünv. asla tercih etmemenizi öneriyorum.

Sakarya metalurji nasıldır hocam bilginiz var mı?

Sadece İstanbul ve Marmara da okudum, onun haricinde bilmiyorum.

• Hocam merhaba lys siralamam mf 4 25.428 ytü makine veya itu metalurji veya baska bir sey dusunmekteyim.Okuduklarim kadariyla metalurjide is alani genis ama cok para yok ama makinede 10 yil tecrubeli olsan 10 bin tl felan alirsin diyolar metalurjidede boyle bir sey mümkün mü yoksa hep ne kadar tecrubeli olursan ol 3 4 arasi bir seye mi calisilir Tesekkur ederim cevabiniz icin

• hedeftipdis H kullanıcısına yanıt
    Hocam olay tamamen kendini ne kadar geliştirdiğin :) sadece bölümü bitirip çıkarsan 3 bin civarında maaş alırsın ancak metalurjiye yakın konularda(kontrol vs) konularda yüksek yaparsan, staj döneminde iyi şirketlerde çalışırsan ben önünün açık olduğunu düşünüyorum :) okullar arasındaki statü farkını göz ardı etme derim

• Yatay gecis imkanlarindan ders zorlugundan bahsedebilir misiniz

• hedeftipdis H kullanıcısına yanıt
    Çizime yeteneğin yoksa makine mühendisliği seçme bence.Çok fazla teknik çizim dersleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkaan35

Hocam olay tamamen kendini ne kadar geliştirdiğin :) sadece bölümü bitirip çıkarsan 3 bin civarında maaş alırsın ancak metalurjiye yakın konularda(kontrol vs) konularda yüksek yaparsan, staj döneminde iyi şirketlerde çalışırsan ben önünün açık olduğunu düşünüyorum :) okullar arasındaki statü farkını göz ardı etme derim

Cevap icin cok tesekkurler itude okumak cok cazip geliyo ve kimyayi sevdigim icin metalurji cok hosuma gitmeye basladi tesekkur ederim daha 29 una kadar ben iyi bir düşünüyim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.