Şimdi Ara

İTÜ Fakülteler Arası Yatay Geçiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
17.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

Konuyu silin olm yayılmasın şu olay ygsden beri araştırıyorum bişey merak eden bana pm atsın

Gizlenecek bir şey yok ki, üniversiteye gelen 10 kişiden 7'si (sallıyorum ama çok da abartı değil bu sayı) yatay geçiş yapma umuduyla geliyor

Sonra havasını alıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosmicstring

quote:

Konuyu silin olm yayılmasın şu olay ygsden beri araştırıyorum bişey merak eden bana pm atsın

Gizlenecek bir şey yok ki, üniversiteye gelen 10 kişiden 7'si (sallıyorum ama çok da abartı değil bu sayı) yatay geçiş yapma umuduyla geliyor

Sonra havasını alıyor

Alıntıları Göster
    ----------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadas -- 20 Haziran 2013; 20:08:04 >

• itu ye o bolumlere gidenlerın cogu zate yatay geçiş yaparm dıye gıdıyo ama yuzde kacı gecebiliyo merk edıyorm artı hazırlık varsa napacaksn hazırlkla gider zaten 1 sene diger sene 1.sınıfta yanı ugrasacksn o kadar derslere ortalama yapmak için.o calısacagını ygs ye calıssan inan bana cok daha ıyı bi yerin puanını alırsn..ing.lizcem cok ıyı hazırlıgı atlarm dıyosan orasını bilemem ama gecmek hiç kolay deil diye biliyorm..hazırlgı gecsen bile yatay geçiş işi cok cok zor yınede sen bilirsn
  • quote:

quote:

quote:

Sonra havasını alıyor

Puan yükselmesin diye ya benim girmem için bi miktar düşmesi gerekiyo da

Onun yöntemi başka

Çancılara sevgili ayarlayacaksınız, konser bileti vereceksiniz. Etkinliklere katılımlarını sağlayacaksınız. Anadolu'nun bağrından gelen çalışkan öğrencileri Taksim'e götüreceksiniz.

• La ben yanlislikla kesinlikle yatay gecis icin calisacagim mi dedim ne dedim? Her gelen cok zor yapamazsin diyor. :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sonra havasını alıyor

Puan yükselmesin diye ya benim girmem için bi miktar düşmesi gerekiyo da

Onun yöntemi başka

Çancılara sevgili ayarlayacaksınız, konser bileti vereceksiniz. Etkinliklere katılımlarını sağlayacaksınız. Anadolu'nun bağrından gelen çalışkan öğrencileri Taksim'e götüreceksiniz.

Alıntıları Göster
    -------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadas -- 20 Haziran 2013; 20:08:14 >

• Şimdi ben İTÜ Endüstri mühendisliği bölümünde okuyorum bu sene hazırlığı atladım seneye bölüme başlıcam ama uçak mühendisliğine geçiş yapmak istiyorum. lys puanımla geçiş yapabiliyor muyum bunu bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

arkadaşlar merhaba. biliyorsunuz ben mezuna kalmaya karar vermiştim. ama arkadaşımın itü'de çalışan babası olsun, annemin öğretmen arkadaşlarının itü'de okuyan çocukları olsun aklıma bu yatay geçiş işini soktular. benim okumak istediğim okul ve bölüm itü makina mühendisliği. arkadaşın babası, illa itü'de okumak istiyorsa boşuna bir sene hazırlanacağına maden, jeofizik gibi bölümleri yazıp yatay geçiş için çalışsın demiş.

şimdi, ben gidip arkadaşın babasıyla görüşeceğim yine de ama bu işin oluru nedir, kolaylığı zorluğu nedir? hani, gerekli ortalamayı yapsam, varsa sınavını da geçersem kesinlikle istediğim bölüme geçebiliyor muyum? bunun başka üniversiteleri vs. var. itü bu konuda kendi öğrencisine öncelik tanıyor mu? açıkçası maden mühendisliğine girip de orada kalmak istemem.

itü'de okuyan ya da itü'de fakülteler arası yatay geçiş yapmış olan biri varsa beni bilgilendirebilir mi?
    Sırf buna cevap yazmak için aylardır girmediğim siteye girdim.
    Çok bilgiliyim bu konuda normalde yatay geçiş sadece TIP Fakültelerinde olan bir şey idi. Ama bu yıl Devlet-Cemaat arası kızışmadan dolayı Devlet şöyle bir şeyi hedefledi Cemaat üniversitelerindeki öğrenci sayısını azaltmak ve böylece yatay geçiş her bölüme açılmış oldu ama sadece BU YIL İÇİN.
    Ki yatay geçiş yapmanız için Üniversite 2 ye geçmiş olmanız lazım ilk yıl yapamazsınız. net bilgidir tekrar giriş yapamam foruma. soru gelirse cevaplayamadığım için şimdiden özür dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: venividivici20

Şimdi ben İTÜ Endüstri mühendisliği bölümünde okuyorum bu sene hazırlığı atladım seneye bölüme başlıcam ama uçak mühendisliğine geçiş yapmak istiyorum. lys puanımla geçiş yapabiliyor muyum bunu bilen var mı?

eğer lys puanınız girdiğiniz seneki itü uçağa yetiyorsa geçersiniz.

onun dışında ortalama kasarak girebilirsiniz. keşke irregular olsaydınız çok güzel olurdu
  • hayvan arkadas kullanıcısına yanıt
    evet lys puanım yetiyor itü uçağa ama kesin emin misiniz bundan yani bi yasa filan mı var
  • Yoksa Ehb ye mi geçecen
  • Üniversitede lisans dönemi biraz farklı gelişiyor. Okula kapağı atıp salan çok adam var ne yazık ki. Ne kadar 2-3 binle gelmişlerse de gözetime kalabiliyor bu tipler. Öncelikle ÖSS/YGS/LYS'yi lisans dönemine başlayınca biraz kenara atmak gerekiyor. Hiç beklemediğin bölümlerden adamlar derslerde gayet başarılı olabiliyorlar. Kontrol-Elektrik gibi bölümler 3 civarıyla almıyorlar. 3.2 ile kapamışlar bu dönem ortalama. Genelde 3.3'den aşağı olmuyorlar, ama sene bazında fark edebilir. Mesela 2012-2013'teyken 3.4 civarıyla alan makina, 2013-2014'te 2.9 civarındaydı. Tamamen tercihler ve açılan kontenjanla alakalı. Ayrıca ortalama yükseldikçe yükseltmek daha zor oluyor. 3.3'ten 3.5'e gelmekle 3.5'tan 3.7'e gelmek arasında fark var haliyle.

1. sınıfın derslerine baktığımız zaman bölümden bölüme biraz fark edebilir rahatlığı; ama genel anlamda büyük oranda aynı zorluktalar. Mesela makinada 3.5 kredilik zor RES105 dersi var. Haliyle zor olabilir. Ortalamanı olumsuz anlamda etkileyebilir. Bunun dışında havuz dersleri dışında hoca farkı denen bir şey var. Şansına iyi hocadan almışsındır, iyi harf notuyla rahatlıkla geçersin, başka hoca gelse çok daha çalışsan cc ile anca geçebilirsin belki de. Böyle de adaletsiz bir durum var.

Genel olarak İTÜ öğrencileri de sınava yakın zamanda çalışır. Ben de dahilim buna; ama bu rahat olduğu anlamına gelmiyor. Ayrıca 3 ortalama yapmak bence zor değil; ama 3.5 ortalama yapmak kolay da değil.

YGS-LYS ile kıyaslarsak, şu anlamda biraz hak verebilirim sana. Atıyorum İTÜ'de elektrik mühendisliğini hedefliyorsun; ama sıralamanla İTÜ'ye yatay için atıyorum meteoroloji mühendisliğine geliyorsun. Elektriğe yatay yapmak istiyorsun. Bence bu öğrenci kafaya koyarsa 3.3 felan yapıp elektriğe geçer; ama atıyorum endüstri felan istiyorsa 3.6 civarı ortalama yapamayabilir. YGS-LYS çok farklı bir dünya. Hani bu sınavdan gerçekten çok iyi sıralamalarla gelmiş öğrenci, çalışayım çap yapayım diye uğraşmasına rağmen istediği ortalamayı yapamayabiliyor. Birebir kıyas yapmak doğru değil; ama şöyle 3.5 üstü yapmak istiyorsan YGS-LYS'den daha zor diyebilirim; ama YGS-LYS daha uzun süre geniş bir çalışma gerektiriyor. Okulda ise kısa sürede çok yoğun bir çalışmaya ihtiyaç duyabiliyorsun. Ha bir de unutmadan irregular olmak çok avantajlı 3 dönemde 2 dönemlik ders alıyorsun. Atıyorum bir dersin kötü geldi, onu rahat rahat bir kere daha alıyorsun. Bu yüzden yatayda ortalamasını yüksek tutan öğrenciler genellikle irregular öğrenciler oluyor, hatta aldığı krediler de biraz fazla oluyor.

Son olarak da şunu söyleyim YGS-LYS'den zor demelerinin en büyük sebebi de, yatay, çap diye gelenlerin %95'inin bu hayalinden vazgeçmesinden kaynaklı. Birazcık diş sıkılsa, önem verilse, derslere gidilse dediğin bölümlere yatay yapılır; ama sen son yılın yatay puanlarını göz önüne alma. Ondan önceki senelere de bak, fikrin bir miktar değişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 14 Haziran 2014; 23:52:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Yatay Geçiş garanti değil. Bence buna umut bağlayıp üniversite tercihi yapmayın.

İTÜ'de kurum içi Yatay Geçiş için herhangi bir sınav yok. Sadece not ortalaması önemli. Fakat açılan kontenjanlar az. Ayrıca, bu işin zorluğu da hem okumakta olduğumuz bölüme hem de geçiş yapacağınız bölüme bağlı.

Maden Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği gibi bölümler Yatay Geçiş için nispeten daha müsait. Geçen yıl açıklanan sonuçlarda buralardan Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinin %100 İngilizce programına geçiş yapabilen birkaç kişi görmüştüm. Ama bu da kolay değil; çünkü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği gibi bölümlere Yatay Geçiş, 3,50'den aşağı bir taban not ortalaması ile kolay kolay kapatmaz. En son 3,70'lerde, 3,80'lerde not ortalamasına sahip öğrencileri aldıkları oluyor.

1. sınıf sonunda bu ortalamarı yapmak zor mu? Göstereceğiniz özene bağlı. İlk yıl 2-3 tane bölüm dersi olur ki bunların biri, 'kek' diyebileceğimiz bölüme giriş dersi olur. Diğer dersler de havuz dersleri. (Genel Kimya, Calculus I/II, Genel Kimya Laboratuvarı, Fizik Laboratuvarı I/II [Bu laboratuvar derslerinde AA getirmek çok kolay.], Fizik I/II, bilgisayar dersleri, İngilizce dersleri, Türkçe I/II vb.) Havuz derslerinde iyi notlar getirmek, bölüm derslerine göre daha kolaydır.

Eğer gerçekten özen göstereceğinize inanıyorsanız, hadi yıl sonunda umduğunuz ortalamayı bulamadığınızda bir de o yılki yaz okuluna kalabileceğinizi düşünüyorsanız, kazandıktan sonra kurum içi Yatay Geçiş başvurmak üzere, İTÜ'nün düşük puanlı bir bölümünü tercih edebilirsiniz.

Ama dediğim gibi, bu işin garantisi yok. Okula başlarken çok kişi Yatay Geçişe başvuracağını, hatta Yandal ya da ÇAP yapacağını söyler; ama yıl sonunda bu planları yalan olanların oranı pek de düşük değildir.

Ustalar size birşey soracağım bu konuyla ilgili arkadaşlar da bilgilensin.

Bu yatay muhabbeti uzun süredir sürüyor ve genelde herkes yatay yapmak ygs lys den daha zor falan diyor. Tamam, kontenjanı 1 kişilik uçak bilgisayara falan yapmak zor olabilir fakat yine gayet güzel böümlere, elektriğe kontrole vs yapmak için 3-3.2 arası ortalama gerkemiyor mu?

bu sene sürekli görüştüğüm bir arkadaşım, sürekli vakit geçirdiğim dostum yata yata sadce sınav zamanı çalışarak 3 ortalama yaptı. E nasıl ygs den zor oluyor bu abicim?

Nereden buldun 2 yıllık konuyu, üstelik İTÜ içi Yatay Geçiş hedefin de yokken?

Bu yatay geçiş olaylarında bir takım değişiklikler olmuş, tam takip edemedim ben de. Girdiğin yılki ÖSS/YGS-LYS puanın yetiyorsa geçebiliyormuşsun sanırım. Ayrıca, başka bir üniversitenin başka bir bölümüne yatay geçiş yapabiliyorsun, yani bölümler arası kısıtlama da bildiğim kadarıyla kalktı. Tam emin değilim ama ayrıntılardan. Bu yeni ayrıntılardan hiç haberim yokmuş gibi yanıt vereyim.

"Genelde yatay geçiş YGS-LYS'den zordur" gibi genelleyici bir cümle ben kurmadım. Garantisinin olmadığını ve bölüme göre değiştiğini söylüyorum.

Saydığın Elektrik Mühendisliği ve Kontrol Mühendisliği programlarının yatay geçiş için 3,50+ bir taban not ortalamasına sahip olacağını sanmıyorum ve söylemedim zaten. Bölüme göre değişiyor dedim ya. Taban not ortalamaları her yıl yerleşen öğrencilerin not ortalamalarına ve arz-talebe göre değişir; ama Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi üst sıraları oynayan bazı bölümler öyle 3,00-3,20 düzeylerine inmez. (Özellikle de Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği için.)

• Yataya bel bağlama kolay bir iş değil. Ayrıca oldukça stresli telafisi yok. Olay sadece çalışmak da değil sana pek bağlı olmayabiliyor durumlar. İTÜ'de hoca seçimi çok önemli bu yüzden ne kadar çalışsan da istediğin notu getiremeyebilirsin. (Arkadaşımdan tecrübeyle sabit)

Yönetmelik gereği 1. sınıf derslerini vereceksin ve 3.yy sonunda geçiş yapacaksın. Eğer çok farklı bir bölüme geçiyorsan aradaki dersleri vermen için çok ders alman gerekecek yaz okulları da cabası. Yoksa okulu uzatabilirsin. Tüm bu çabayı göstersen bile ön şart olayından da okul uzayabilir.

Ayrıca bir de hazırlık mevzusu var. İngilizcen nasıl bilmiyorum fakat 1.5 sene hazırlık okuyup dil kurslarında sürünenler de var yarım dönemde geçen hatta direk atlayan da. Tavsiyem yarım dönem okumak tabi.

Ben de geçen sene giriş yaptım yarım dönem hazırlık okudum, 2. dönem lisans derslerine başladım fakat sene boyunca sadece sınav öncesi göz atmam ve bazı derslerden devamsızlıktan kalmam yüzünden gözetime düştüm(1.8 ortalamanın aşağısı) Oysa ben de sene başında bölüm değiştirme için yüksek ortalama hayali kuruyordum fakat üniversite ortamı pek öyle olmuyor.

Ama makinaya geçmek istiyormuşsun, nispeten daha az ortalama gerektiriyor. Bunu da göz önünde bulundur derim.

• selamun aleyküm konu hortlatayım dedim abiler ben şu an hazırlığı ocağa kalmış bir şbp öğrencisiyim ve hayalim olan ve bağımlısı olduğum uçak mühendisliğine geçmek istiyorum 3.80 ortalama gördüm ve irregular olduğum için bu iş nasıl olcak bilgisi olan varsa söyleyebilir mi eywallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: TifosiAkif

selamun aleyküm konu hortlatayım dedim abiler ben şu an hazırlığı ocağa kalmış bir şbp öğrencisiyim ve hayalim olan ve bağımlısı olduğum uçak mühendisliğine geçmek istiyorum 3.80 ortalama gördüm ve irregular olduğum için bu iş nasıl olcak bilgisi olan varsa söyleyebilir mi eywallah

irregular başlaman daha iyi bişey fazladan dönemin olacak. sorunun ne tam olarak?
  • Kurum içi yatay geçişte kaç tercih hakkımız olduğunu bilen var mı ? Böyle bir bilgi olmadığı için 1 tanedir diye tahmin ediyorum ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: DefuseHostage

Kurum içi yatay geçişte kaç tercih hakkımız olduğunu bilen var mı ? Böyle bir bilgi olmadığı için 1 tanedir diye tahmin ediyorum ama.
    10

• konu hortlamış madem başlık sahibi olarak geleyim ve birkaç bir şey söyleyeyim. belki zamanında benim içinde bulunduğum durumda olan arkadaşlar varsa onlara ışık olur.

arkadaşlar, ben o sene tercih yapıp itü tekstil mühendisliğine girmiştim. ardından bir buçuk sene sonra sorusunu sorduğum şeyi gerçekleştirerek itü imalat mühendisliğine geçiş yaptım. makina mühendisliği istiyordum ancak ortalamam yetmemişti, 3.27'ydi. :)

şu anda itü imalat mühendisliğinden mezun biri olarak çalışıyorum. parası iyi, işimden de genel hatlarıyla memnunum ama şu sıralar farklı planlarım var. şimdiki aklım olsa makina fakültesine adım atmazdım ama bu benim başka heveslerimin olmasından kaynaklı bir şey.

son olarak, itü'de şu anda yatay geçiş durumu nasıl işliyor bilmiyorum. ama eğer hala benim zamanımdaki gibi ise yapması çok zor değil. sadece kısıtlı kontenjanın farkında olup elinizden gelenin en iyisini yapmanız gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

konu hortlamış madem başlık sahibi olarak geleyim ve birkaç bir şey söyleyeyim. belki zamanında benim içinde bulunduğum durumda olan arkadaşlar varsa onlara ışık olur.

arkadaşlar, ben o sene tercih yapıp itü tekstil mühendisliğine girmiştim. ardından bir buçuk sene sonra sorusunu sorduğum şeyi gerçekleştirerek itü imalat mühendisliğine geçiş yaptım. makina mühendisliği istiyordum ancak ortalamam yetmemişti, 3.27'ydi. :)

şu anda itü imalat mühendisliğinden mezun biri olarak çalışıyorum. parası iyi, işimden de genel hatlarıyla memnunum ama şu sıralar farklı planlarım var. şimdiki aklım olsa makina fakültesine adım atmazdım ama bu benim başka heveslerimin olmasından kaynaklı bir şey.

son olarak, itü'de şu anda yatay geçiş durumu nasıl işliyor bilmiyorum. ama eğer hala benim zamanımdaki gibi ise yapması çok zor değil. sadece kısıtlı kontenjanın farkında olup elinizden gelenin en iyisini yapmanız gerekir.
    konuyu tekrar gündeme getireyim o zaman :)
    ben 23 yaşındayım üniversiteyi bir takım sebeplerden ötürü bırakmıştım şimdi tekrar sınava gireceğim ve İstanbul'da devlet üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum fakat o kadar puan yapamayacağım sanırım. İTÜ veya YTÜ kurum içi bilgisayar mühendisliğine geçiş ne derece mümkün?(zor olduğunun farkında olarak varımı yoğumu ortaya koymayı planlıyorum, ortalamayı 3.7-8 civarlarına zorlamak için gayret edicem.)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.