Şimdi Ara

İTÜ Fakülteler Arası Yatay Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
17.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. biliyorsunuz ben mezuna kalmaya karar vermiştim. ama arkadaşımın itü'de çalışan babası olsun, annemin öğretmen arkadaşlarının itü'de okuyan çocukları olsun aklıma bu yatay geçiş işini soktular. benim okumak istediğim okul ve bölüm itü makina mühendisliği. arkadaşın babası, illa itü'de okumak istiyorsa boşuna bir sene hazırlanacağına maden, jeofizik gibi bölümleri yazıp yatay geçiş için çalışsın demiş.

şimdi, ben gidip arkadaşın babasıyla görüşeceğim yine de ama bu işin oluru nedir, kolaylığı zorluğu nedir? hani, gerekli ortalamayı yapsam, varsa sınavını da geçersem kesinlikle istediğim bölüme geçebiliyor muyum? bunun başka üniversiteleri vs. var. itü bu konuda kendi öğrencisine öncelik tanıyor mu? açıkçası maden mühendisliğine girip de orada kalmak istemem.

itü'de okuyan ya da itü'de fakülteler arası yatay geçiş yapmış olan biri varsa beni bilgilendirebilir mi?

• Takip.
  • arkadaşlar, up. bilgi gerekiyor. yok mudur bilen, yeltenen, yapan?
  • konu güncel kalsın. millet uyandığında yukarda bu konuyu görsün, belki bilen çıkar.
  • itü jeofizik yazacağına ytü de falan biraz daha gideri olan bi bölüm yazsan daha mantıklı olur sanki..tut ki geçemedin napacaksın o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlbam

itü jeofizik yazacağına ytü de falan biraz daha gideri olan bi bölüm yazsan daha mantıklı olur sanki..tut ki geçemedin napacaksın o zaman

işte, bu işin benim çabam dahilinde mümkün olduğunu öğrenirsem deneyeceğim. ha, gerekli tüm şeyleri yaparsam ve ondan sonrası şans ise falansa bulaşmam. o riske giremem. onun yerine bir sene daha çalışır direkt olarak girerim.

ayrıca ytü'de biraz daha gideri olan bir bölüm yazayım şeklinde bir tercih düşünmüyorum. bu sene ya tercih yapmayacağım ya da böyle bir şeyin olurunu alırsam bu yönde bir tercih yapacağım. ilgin için teşekkürler dostum.

• ------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadas -- 20 Haziran 2013; 20:07:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp fakültesi yatay geçiş
    4 yıl önce açıldı
    KOCAELİ TIP YATAY GEÇİŞ
    7 yıl önce açıldı
    Hacettepe tıp yatay geçiş
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • azcik paylaşımci olun ya da bize de pm atin :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler ben şuan mezuna kaldım geçen sene üniversite gezileri olmuştu ( itü , ytü bpğaz içi falan ) Bizim sınıf itüye gitmişti . Konferansta senin dediğin yatay geçişten bahsettiler ama çok zor bişiymiş o kadar zor ki o çalışmanla ygs girsen rahat derece yaparmışsın. Bize böyle söylendi elektrik elektronikci bi abi vardı o söyledi.
  • benim bilgim dahilinde anlatmaya çalışayım.bir kere zor olabilir ama imkansız değil,itü içi yatay geçiş sonuçları bunu verdiğim linkte görebilirsiniz ama şöyle bir durum var çalışmak,çalışmak,dersi dinlemek,not tutmak ve not ortalamanı yüksekte tutmak.kolay olmayan kısım tam da burası.çoğu insana günü gününe çalışmak zor gelir ve üniversite ortamı onu cezbedebilir,eğer bir amacınız varsa bundan sapmayan ve hedefine kitlenen kişi yatay geçiş hakkını kazanıyor.ve bahsettiğimiz ortalamalar da 3.00dan başlıyor,makina için 3.4,3.5 falandır ki bu ortalamalar da her yiğidin harcı değil.Ayrıca İTÜ kendi öğrencileri için sene sonunda ayrı kontenjan açıyor ama çokta uçuk rakamlar değil bilesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jpzoso -- 1 Temmuz 2012; 11:24:48 >

• işte bu yüzden itunun yatay geçiş olanaklarındaki kolaylığa kızıyorum. düşünceye bakar misin, adam bölüm değiştirmek amacıyla HERHANGI bir bölümü tercih ediyor. sonra bir yıl çalışıp geçiş yapacak. biz de boşuna çalışmışız meğer. okumak istemediğiniz bölümleri secmeyin arkadaşlar.

• aslına bakarsan aynı şey,ikisinde de emek varbana kalırsa çok büyük risk geçemeyip o bölümde kalırsan paşa paşa ygs,lyslere çalışmak zorunda kalacaksın sonucunda o senen heba olacak.
  • Yatay geçişe bel bağlayıp okuyamayacağınız bölüme girmeyin. Çok kesin konuşuyorum çünkü çok kötü örnek gördüm. Yatay geçiş garanti değil. Yüksek ortalama tuttursanız da garanti değil çünkü o bölümü isteyen sizden daha yüksek ortalamalı öğrenciler olabilir. Ayrıca ilk yıl matematik ve fizik derslerinde duvara toslamış gibi olacaksınız, bildiğiniz matematik ve fizik değil onlar.

Sevdiğiniz bir bölüme girin, geçiş olmazsa çift anadal veya yandal düşünebilirsiniz ama sevmediğiniz bölüme sakın girmeyin.
  • Yahu ben bu isin oluru nedir diye sordum. Gecis yapmak icin bir taraflari yaymamak gerektigini dusunebiliyorum, sag olun.

Gunu gunune calismak olayini zaten universiteye hazirlik surecinde edindik, bu da tahmini cok zor olmayan bir sey olsa gerek.

Ayrica, okumak istemedigim bir bolumu secmek suc mu, orasini da anlayamadim.

Yardimci olmak amaciyla yazan arkadaslara tesekkurler. :)

• Yatay Geçiş garanti değil. Bence buna umut bağlayıp üniversite tercihi yapmayın.

İTÜ'de kurum içi Yatay Geçiş için herhangi bir sınav yok. Sadece not ortalaması önemli. Fakat açılan kontenjanlar az. Ayrıca, bu işin zorluğu da hem okumakta olduğumuz bölüme hem de geçiş yapacağınız bölüme bağlı.

Maden Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği gibi bölümler Yatay Geçiş için nispeten daha müsait. Geçen yıl açıklanan sonuçlarda buralardan Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinin %100 İngilizce programına geçiş yapabilen birkaç kişi görmüştüm. Ama bu da kolay değil; çünkü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği gibi bölümlere Yatay Geçiş, 3,50'den aşağı bir taban not ortalaması ile kolay kolay kapatmaz. En son 3,70'lerde, 3,80'lerde not ortalamasına sahip öğrencileri aldıkları oluyor.

1. sınıf sonunda bu ortalamarı yapmak zor mu? Göstereceğiniz özene bağlı. İlk yıl 2-3 tane bölüm dersi olur ki bunların biri, 'kek' diyebileceğimiz bölüme giriş dersi olur. Diğer dersler de havuz dersleri. (Genel Kimya, Calculus I/II, Genel Kimya Laboratuvarı, Fizik Laboratuvarı I/II [Bu laboratuvar derslerinde AA getirmek çok kolay.], Fizik I/II, bilgisayar dersleri, İngilizce dersleri, Türkçe I/II vb.) Havuz derslerinde iyi notlar getirmek, bölüm derslerine göre daha kolaydır.

Eğer gerçekten özen göstereceğinize inanıyorsanız, hadi yıl sonunda umduğunuz ortalamayı bulamadığınızda bir de o yılki yaz okuluna kalabileceğinizi düşünüyorsanız, kazandıktan sonra kurum içi Yatay Geçiş başvurmak üzere, İTÜ'nün düşük puanlı bir bölümünü tercih edebilirsiniz.

Ama dediğim gibi, bu işin garantisi yok. Okula başlarken çok kişi Yatay Geçişe başvuracağını, hatta Yandal ya da ÇAP yapacağını söyler; ama yıl sonunda bu planları yalan olanların oranı pek de düşük değildir.

• > Gunu gunune calismak olayini zaten universiteye hazirlik surecinde edindik, bu da tahmini cok zor olmayan bir sey olsa gerek.

Üniversite ortamı değişiktir. Bu dediğinizi yapmak beklediğinizden çok çok zor olacak.

> Ayrica, okumak istemedigim bir bolumu secmek suc mu, orasini da anlayamadim.

İstediğiniz yere girin, bana bir zararı olmaz. Ben bilmediğiniz bir işe girişirken sizi başınıza gelebileceklere karşı uyarmaya çalışıyorum
  • Bilmedigim bir sey oldugu icin bilgi aliyorum zaten. Alacakaranlik gibi bilgi vermek yerine, "o zor, bu zor, bunu yapamazsin, adamdako dusunceye bak, biz bosa mi calistik" gibi seyler yazinca ister istemez egreti duruyor. Ben bu isi kafama koydum demedim, kesinlikle yapacagim da demedim. Sadece oluru nedir diyorum. Bakin, oluru; zorlugu degil. Zorlugu elbette olacak, ben bunlari sadece sizden degil, cok kisiden duydum. Bana ilk defa duydugum seyler soylemiyorsunuz. Su su ortalamalar gerekir, su dersler daha onemlidir, bu kadar kontenjan acilir derseniz ilk defa duyacagim seyler olacak. :)

• > Su su ortalamalar gerekir, bu kadar kontenjan acilir:

adresine bakın. Bu yıl için kontenjanlar yazıyor. En altta geçmiş yılar için ortalamalar için de link var. Bu yılki ortalamalar başvuranlara göre belirlenecek.

> su dersler daha onemlidir:

Fizik ve matematik notlarınız farkınızı belirler.

Edit: Ortalamalar 4 üzerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosmicstring -- 1 Temmuz 2012; 23:31:14 >

• Tesekkur ederim, bunlar daha yararli oldu.

• Konuyu silin olm yayılmasın şu olay ygsden beri araştırıyorum bişey merak eden bana pm atsın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.