mezun olmadığım için çalışma şartlarından çok bahsedemicem ama harita = jeodezi ve fotogrametri = geomatik.inşaatla ortak alanları çok olan bi bölüm ve inşaatla çap yapılırsa tabi ki çok daha artısı oluyor.bayanlara göre bir meslek olup olmadığı hakkında tam bilgi veremiyorum ama bir çok kız arkadaş var bölümde.araştırmadan geldiklerini de sanmıyorum.gelip pişman olan da görmedim açıkçası ama önceden de dediğim gibi tercih yapmadan önce işin içinde olan insanlardan bilgi alırsanız çok daha faydalı olur sizin için.sonuçta ben daha öğrenciyim.
Bu sene kazandığım bölüm. 5 sene sonra görüşlerimi yazarım.
1 yıl sonra bölümden teknisyen olarak mezun olacagım şu an maaşlar hakkında pek bilgim yok ancak Mühendislikte ögrendiklerinizin hiçbir önemi yok Yeni nesil ölçüm aletleri tüm hesaplamaları yapıyor Ancak bölümü tercih etmeyi düşünmüyorum çünkü staj zamanı gördügüm kadarıyla " Amelelik " Güneşin altında gidip ölçümü severseniz diyecek bişey yok biz dagın tepesine çıkıp iniyorduk nirengi noktaları için
quote:
Orijinalden alıntı: reyuna
1 yıl sonra bölümden teknisyen olarak mezun olacagım şu an maaşlar hakkında pek bilgim yok ancak Mühendislikte ögrendiklerinizin hiçbir önemi yok Yeni nesil ölçüm aletleri tüm hesaplamaları yapıyor Ancak bölümü tercih etmeyi düşünmüyorum çünkü staj zamanı gördügüm kadarıyla " Amelelik " Güneşin altında gidip ölçümü severseniz diyecek bişey yok biz dagın tepesine çıkıp iniyorduk nirengi noktaları için
Mühendislik eğitiminin (Sadece Geomatik Müh. için değil, tüm mühendislikler için) tek amacı "Ölçüm Cihazları Olmaksızın Hesaplama" ya da "Hesaplama" değil zaten. Kaldı ki Yersel Ölçümler, bölümün çok ufak bir kısmını temsil ediyor.
quote:
Orijinalden alıntı: arf*
bu bölümde okuyan bir arkadaşım pek memnun olmadığını, onların yaptıkları işi yapabilen cihazların yavaş yavaş geliştirilmeye başlandığını söylemişti bana.
ne kadar doğrudur bilemem.
Öncelikle aletlerin gelişmesi, mühendislerin yaptığı işleri azaltmaz, çünkü mühendis, aletle(fabrikasyon-standart) yapılabilen işleri zaten yapmaz. Ayrıca yukarıda da yazdığım gibi, aletli ölçümler bölümün çok ufak bir kısmını oluşturuyor. Çok daha farklı alanlarda çalışmak mümkün.
itü geomatikteyim okuyan varsa yardımcı olsun sorularım var..
Geomatik Mühendisliği ya da diğer adlarıyla Harita Mühendisliği ya da Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, stratejik öneme sahip bir mühendislik alt disiplinidir. Bilgi ve uzay teknolojilerindeki gelişmeler günler ilerledikçe geomatik mühendisliğinin önemini arttırmaktadır. Geomatik mühendisliği, Uzay Jeodezisi, dijital fotogrametri, uydu görüntüleme işlemleri ve çözümlemeleri, küresel uydu sistemleri, mühendislik ölçmeleri, lazer tarama teknolojisi,kent, arazi ve coğrafi bilgi sistemleri, dijital kadastro ve tapu veri tabanları, imar uygulamaları, dijital harita üretimi ve afet bilgi sistemleri alanlarında çalışmalar yürütmektedir. mühendislikler