Şimdi Ara

İTÜ GEOMATİK MÜHENDİSLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
27.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu bölümde okuyanınız varsa bölümün artı ve eksi yanlarını paylaşırlarsa sevinirim.İş imkanları nasıldır?Hiç aklımda yokken düşünmeye başladım ve sizin de görüşünüze ihtiyacım var.

• Ben de merak ediyorum. Eski adları harita mühendisliğiyle jeodezi ve fotogrametri mühendisliğiydi zaten.

Bu meslekte açık ve eleman ihtiyacı olduğu söyleniyor, 2020'li yıllara dek eleman alımları artacakmış güya. Doğru mudur bu?
  • bize yardımcı olabilecek kimse yok galiba
  • Bir arkadaşım var geçen sene girmişti(İTÜ ye). Valla iş imkanları benim ufak çaplı araştırmam üzerine gördüğüm kadarı ile ilk etapta belediyelerde , devlette imkan var , bunun dışında özel sektörde inşaat alanında birşeyler yapılabildiği yazıyor.Ama detaylı araştırmak lazım.
  • İş imkanları çok iyi diye duymuştum. İşsizlik sorunu olmuyormuş ve parası da iyi diyorlar. Bu bölümü ben de düşünüyordum fakat sık sık seyahat gerektiren bir meslek. YAni aile kurman biraz zor. Çünkü 1 yıl manisada çalıştıktan sonra 2 yıl sivasa ordan 1 yıl ankaraya geçebiliyorsun. Yani böyle seyahatleri sık olan bir bölüm.
  • sık seyahat olması özellikle bi bayan için daha da zor olur o zaman
  • benim de araştırdığım kadarıyla gerçekten ihtiyaç duyulan bi bölümmüş okurken çalışanlar da oluyomuş 1800 ile işe başlanıyo diyolar ama iş imkanı kısıtlı diye düşünüyorum sonuçta en iyisi olan itü de bile 37000 e kada düşmüş sıralama tabi kimine göre yüksek kimine göre düşük olabilir ama gerçekten iyi olsa daha iyi bi sıralaması olurdu diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YTÜ* KİMYA MÜHENDİSLİĞİ
    8 yıl önce açıldı
    İtü inşaat mühendisliği
    geçen yıl önce açıldı
    Endüstri Mühendisliği
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Ben de merak ediyorum. Eski adları harita mühendisliğiyle jeodezi ve fotogrametri mühendisliğiydi zaten.

Bu meslekte açık ve eleman ihtiyacı olduğu söyleniyor, 2020'li yıllara dek eleman alımları artacakmış güya. Doğru mudur bu?

hala öyle

http://www.sis.itu.edu.tr/dersplan/in.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoriKalina

quote:

Ben de merak ediyorum. Eski adları harita mühendisliğiyle jeodezi ve fotogrametri mühendisliğiydi zaten.

hala öyle

Bu eski sanırım.

Bölümün adı İTÜ için geomatik mühendisliği oldu tümüyle. Onun dışındaki üniversitelerde harita mühendisliği oldu.

Jeodezi ve fotogrametri mühendisliği adını kullanan bir yer bildiğim kadarıyla yok artık. ÖSS 2009 tercih kılavuzunda da göremedim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MoriKalina

quote:

hala öyle

Bu eski sanırım.

Bölümün adı İTÜ için geomatik mühendisliği oldu tümüyle. Onun dışındaki üniversitelerde harita mühendisliği oldu.

Jeodezi ve fotogrametri mühendisliği adını kullanan bir yer bildiğim kadarıyla yok artık. ÖSS 2009 tercih kılavuzunda da göremedim.

demek bizim okulun sitede daha yenilememişler

• bu bölümde okuyan bir arkadaşım pek memnun olmadığını, onların yaptıkları işi yapabilen cihazların yavaş yavaş geliştirilmeye başlandığını söylemişti bana.

ne kadar doğrudur bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arf*

bu bölümde okuyan bir arkadaşım pek memnun olmadığını, onların yaptıkları işi yapabilen cihazların yavaş yavaş geliştirilmeye başlandığını söylemişti bana.

ne kadar doğrudur bilemem.

Bir de şey o aletler aşırı derece pahalı yani tek başına iş kurmak istesen onu da yapamıyorsun.
  • ee giden var mı?
  • Ben o bölümü çok düşündüm ama kazandığım yerin 2 altına yazdım üstteki geldi ama bölüm olarak önü açık diyorlar tüm türkiyede 8.000 tane harita mühendisliği varmış itüdekinin de adı bu sene geomatik oldu yurt dısında bu adla kullanılıyor diye diğer üniversitelere oranla itü de yurt dışına çıkma şansın daha fazla ama arkadaşlarında dediği gibi çok seyehat etme sorunu var bayanlar açısından zor bi meslek ismi değiştikten sonra daha bi ilgiyle bakılmaya başlandı (önceden jeodezi ve fotogrametri mühendisliği diye geçiyodu) bende tercihlerden önce araştırdığım bilgiler kadarıyla biliyorum.
  • Nerdeyse bir yıl olmuş ama merak ediyorum sorcam :D Bu yıl girdim öss ye mf4 34.000 lerdeyim yazmayı düşünüyorum ne dersiniz bu bölümde okuyan yada mezun olmuş abilerim ablalarım yazıyım mı bu bölümü iş imkanları, eğitim şekli vs. gibi konularda bilgilendirebilir misiniz?
  • www.geomatik.itu.edu.tr adresinden bilgi almaya başlayabilirsiniz.
  • ismi çok güzel sanki geomerti ile matematiğin birleşimi gibi
  • ben itü geomatik mühendisliğinde okuyorum.bölüm adından kaybediyordu.bir önceki senenin puanına bakınca da iyi olsa puanı yüksek olur diyo herkes ve yazmıyordu.ama özetlemek gerekirse bu bölümde yalnızca bir iş yapmıyorsunuz.ciddi anlamda iş alanı çok geniş bir meslek.inşaat sektörü,arazi alanları, karayolları, barajlar köprüler, demir yolları, kanalizasyonlara kadar işiniz var :) tıp da bile düşük ihtimalli de olsa iş bulma imkanınız var ve maaşlar tatmin edici.seyahat ettiğiniz de oluyo ama masabaşı çalışma imkanınız da var.kendi işinizi kurarsanız da illa makineleri almak zorunda değilsiniz aletler kiralaniliyor.ve iş aldığınız da güzel paralar kazanıyosunuz.sıralaması 37 binlerdeydi eğer hala öyleyse o sıralama için mükemmel bir bölüm tavsiye ederim.özelde çok rahat iş bulursunuz kpss puanı da düşük devlete de kapağı atabilirsiniz.milletin dediklerine de kulak asmayın, anlamadığım bir şekilde pislik atmaya çalışanlar var.ayrıca şöyle bir artısı var.iş imkanının çok olmasıyla birlikte mezun sayısı da çok az diğer bölümlere kıyasla.bölüm seçerken güzel araştırma yapın.işin içindekilerle görüşün.sizi yanıltacak çok yorum var internette.

• teşekkürler heaveN105 , benim de aklımda hiç olmayan hatta pek de bilgim olmayan bir bölüm bu. ancak bugün rehber hocam itü geomatik bölümünü önerdi. söylediğine göre harita ve inşaat mühendisliğinin bir sentezi gibiymiş. hatta inşaatla çift anadal yaparsan çok güzel dedi. şimdi okuduğum kadarıyla harita ve fotoğrametri gibi bir bölümün birleşiminden bahsediyorlar kafam karışmadı değil yardımcı olursan sevinirim .şimdiden teşekkür ederim =)
  • geomatiğin çalışma şartlarından biraz bahseder misiniz ? özelliklede bir bayanın yapamayacağı kadar zor mu gerçekten ? ve yukarda bahsedildiği gibi bu kadar çok seyehat ediliyor mu ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.