Şimdi Ara

YTÜ* KİMYA MÜHENDİSLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ytü kimya mühendisliği hakkında bilgi almak isteyenler buradan yazabilir.

www.bologna.yildiz.edu.tr
    YTU - Bologna Information System - View Program
    http://www.bologna.yildiz.edu.tr/index.php?r=program/view&id=398&aid=23

Buradan da bölümün tanımına ve ders programına bakabilirsiniz.

• Hocam piysadaki mężunlari is bulmakta sikinti cekiyor mu ve itü kimya muh. Ile arasindaki farktan kabaca bahsedermisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'deki çoğu mühendislik gerekenden fazla öğrenci yetiştiriyor.Kimya mühendisliği de öyle ama Boğaziçi,Odtü,Ytü,İtü mezunları birkaç adım önde oluyordur diye düşünüyorum.Özgeçmiş mühendislikte çok önemli,okuduğun okul,yaptığın projeler,katıldığın projeler,stajların,yabancı dil bilgin sana artı kazandırır.Zaten cidden emek verecek insanlar mühendislik seçmeli.Yaptığın şeyler beğenilirse hocalarının da desteği ile veya çeşitli şekillerde yurtdışında veya Türkiye'de çok önemli firmaların kimya mühendisi olabilirsin.

Bildiğim kadarıyla İtü kimya mühendisliği biraz daha saf kimya ağırlıklı.Yıldız Teknik de daha uygulamaya yönelik derslar var ve mühendislik dersleri yoğunlukta.Zaten kimya mühendisliğinde kimyayla birlikte matematik ve fiziksel hesaplama çok görürsün.İTÜ'nün isim olarak biraz daha önde olduğunu ben de biliyorum ama YTÜ'nün de Türkiye'deki en iyi üniversitelerden olduğunu ve akademik kadro olarak çok iyi olduğunu da biliyorum.Bana kalırsa bizim kampüslerde daha sıcak bir ortam var

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alftalen -- 24 Temmuz 2016; 12:15:09 >

• Hocam ben de 12 ye geçtim bu sene. Ve biraz düşündüm , sevdiğim alanlar tıp ve kimya benim. Tıp zaten ne olduğu belli de kimya hakkında pek bilgim yok . Yani bu mühendisler tam olarak ne iş yapar. Mesela proje dediniz. Bir EE mühendisinin ya da Bilgisayar mühendisinin ne proje tasarlayabileceği az çok tahmin edilebilir ama kimyager ne proje yapar ? Ne üzerine çalışır tam olarak? YTÜ de pratik eğitim veriliyor dediniz mesela bunu biraz daha açabilir misiniz? Ne yapıyorsunuz mesela bu derslerde? Kusura bakmayın uzun oldu ama tıp kazananazsam bu bölümü seçmeyi düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

• Daha uzun sorular da görmüştüm

Kimyager denilen grup kimya bölümünü bitirenler.Kimya mühendisleriyle aralarında aslında çok fark olabiliyor çalışma alanlarında.Kimyagerler daha çok bir maddeyi sentezleme,yeni madde keşfetme gibi işleri yaparken kimya mühendisleri çalışılan fabrikada mesela çalıştığın alana göre üretimi yapılan,pazara sunulacak maddenin nasıl koşullarda üretilmesi gerektiğine karar veriyor,kontrolünü yapıyor.Mesela bir sabun fabrikasında çalışıyorsan sabun oluşurken hammadelerin hangi işlemlerden geçeceklerini,reaktörlerin hangi hızlarla çalışması gerektiğini,prosesin neresinde durdurulup neresinde tekrar harekete geçirileceğini kafanda planlayıp bunları kağıtlara döküyorsun ya da artık bilgisayar ortamından da yapılıyor.

Ne tür projeler olduğunu şu fotoğraftan biraz anlayabilirsin belki.Bu mesela karbondioksit uzaklaştırma sistemi.Tabii bunlar genel çizim,içlerinde matematiksel işlemler de oluyor.

http://chemengservices.com/sitebuilder/images/CO2_Removal_Sys-1040x537.jpg

Kolay gelsin.

• alftalen kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.

• fuujitsu F kullanıcısına yanıt
    Bi şey değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matematik Mühendisliği
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • UP.
  • UP.
  • Hocam ben bu sene tercih yapıcam ve kimya mühendisliği istiyorum fakat Matim iyi ama fiziğe karşı ön yargın var liseden beri acaba kimya mühendisinin dersleri çok zor oluyor mu fizik vs

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.