Şimdi Ara

Hacettepe fizik mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düşünen arkadaşların sorusu varsa yanıtlayabilirim geçen sene dgs ile kayıt oldum.

Not: Tavsiye etmem itüye gidin

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hacettepe Fizik Mühendisliği

Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde benzersiz bir eğitim fırsatı sunar. Bölüm, fizik ilkelerinin mühendislik uygulamalarına nasıl uygulanacağını öğrenmene odaklanır.

Hacettepe Fizik Mühendisliği programı, sağlam bir fizik ve matematik temelini geliştirir. Ayrıca, malzeme bilimi, nanoteknoloji, optik ve kuantum mekaniği gibi ileri mühendislik konularında uzmanlaşma fırsatları sunar.

Bölümün laboratuvarları, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine olanak tanır. Öğrenciler, lazer sistemleri, nanomalzemeler ve optik cihazlar gibi en son teknolojilerle çalışabilirler.

Hacettepe Fizik Mühendisliği mezunları, çeşitli sektörlerde yüksek talep görmektedir. Mezunlar, araştırma ve geliştirme, tasarım, üretim ve yönetim gibi alanlarda kariyer yapabilirler.

Hacettepe Fizik Mühendisliği Bölümü'nün Öne Çıkan Özellikleri:

• Güçlü akademik kadro
    • Modern laboratuvarlar
    • İleri mühendislik konularında uzmanlaşma fırsatları
    • Ulusal ve uluslararası işbirlikleri
    • Mezunlar için yüksek istihdam olanakları

Eğer fizik ve mühendislik alanlarına ilgi duyuyorsan ve geleceğin teknolojik liderleri arasında yer almak istiyorsan, Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü'nü mutlaka değerlendirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocma ankra istiosak odtu yerne hacetepe yazarim nye kotu ki

• odtu gelemezse

• yazında bizim bölümü yazmayın gıda mühendisliği felan iyiymiş bizim bölümdeki hocaların çoğu eski kafa proflardan sadece 2 tanesi çok iyi hele bölüm başkanındaki ego kimsede yok beyefendi türkiyenin en iyi fizik eğitimini ben veriyorum ehehe diyip dersi alan 250 kişiden 200 ünü bırakıyor

• ösymdekituvaletpompası kullanıcısına yanıt

analdim bne isdatadistik dusunuyom benim avrat icn sordum

• Canan dağdevireni cikarmis bölümdür. Yada sans eseri oraya gitmis olan canan dagdevirenin çok önemli bir bilim insanı olmasina pek de katkı yapmamış okuldur. Bilemiyorum artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt
    canan hanım bence gemi mühendisliği de okusaydı yine şu anki konumuna gelirdi agahzkxl

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi Kimya Mühendisliği
    5 yıl önce açıldı
    Fizik Mühendisliği
    16 yıl önce açıldı
    Matematik Mühendisliği
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fizik müh az yerde var genel olarak fizik okumayı öneriyorlar zaten. Fizik müh de sadece itüde güzel diye biliyorum Hacettepe mezunları hiç önermiyor

• FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt

Hacettepe mezunlarının önermemesi okulun kötü olması gereksiz zor sorular soruluyor, öyleki sınavlardaki 1 sorunun çözümü önlü arkalı 1 sayfa oluyor. Haliyle işlemde hata yapsan direk soruyu çiziyorlar. İtünün onu geçtim Mit nin sınav sorularına bakıyorum gözüm kapalı çözülecek sorular çözümleri 2 bilemedin 3 satır direk formülü yerine koyunca yapılan sorular bizde 1 sayfa integral alınca doğal olarak ne öğrenciler bölümü benimseyebiliyor nede hocaları sevebiliyor. Eğitim sistemi çok geriden geliyor artık bu kadar detaya inmeye gerek yok

• Hocam İTÜ de okuyacak biri için soruyorum. Bölümü tavsiye eder misiniz? Çalışma alanları nelerdir? Türkiye’de imkanlar açısından nasıl bir bölümdür? Bir de gıda mühendisliğinden bahsetmişsiniz. Bu iki bölümü kıyaslaya bilir misiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hangi bölümden geçtiniz hocam oraya ? ve dgs sonucunuz nasıldı

• Hocam fizik ve fizik mühendisliği için akademi farkı nedir? Fizik bölümü akademisi için ilanlar fizik lisans mezunu olarak mı açılıyor, fizik mühendisliği mezunları kadro bulabiliyor mu

• hvl00 kullanıcısına yanıt

Hocam gıda mühendisliği kesinlikle daha kolay ama iş sıkıntısı var. Genelde fizik mühendisliğinden mezun olanlar eğer iyilerse savunma sanayinde iş bulabiliyorlar eğer bulamazsanız bir elektrik elektronik mühendisinin çalıştığı her yerde çalışabilirsiniz itü nün müfredatını pek bilmiyorum ama bizim müfredatta çok fazla elektrik elektronik dersleri ve labları var

Edit: İtü nün tek eksi yanı akredite değil diye biliyorum ama hocaları emin olun bizden daha cana yakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ösymdekituvaletpompası -- 26 Temmuz 2021; 23:23:38 >
  • Guest-C99D3FB52 G kullanıcısına yanıt
    avrat

• Optisyenlikten geçtim optisyenliğe gitme amacımda fiziğe geçiş yapmaktı. 43-4 mat 10-4 türkçe yapmıştım 5500 sıralama gelmişti yığılma çoktu ama geçen sene 1 net 1k oynatıyordu 5k bandında hatta benden düşük yapanlar ortalamaları yüksek diye(daha doğrusu aöf ten mezunlar diye) daha yüksek sıralamadaydı. 2,70 ile mezun olmuştum arel üniversitesi optisyenlikten

• Hocam ders işleyişi hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ? Fizik bölümünden farkları nelerdir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ösymdekituvaletpompası kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sağolun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yks83571 kullanıcısına yanıt

Hocam temel mühendislik dersleri alıyorsunuz teknik çizim gibi ve çok fazla lab dersi var fizik lab derslerinin yanında kimya ve elektronik lab gibi zorunlu dersleri var. Fen yerine mühendislik fakültesinde başka bir farkı yok

• Merhabalar hocam. Ben İYTE fizik ile Hacettepe fizik mühendisliği arasında kaldım amacım fizik üzerine okuyup akademisyen olabilmek. Onun dışında düşündüğüm bir alan yok. Normalde direkt olarak İYTE fizik yazar geçerdim ancak Hacettepe'nin prestiji kafamı karıştırıyor. Sizce ne yapmam gerek? Akademik imkanları nasıl? Mühendislik ağırlıklı mı yoksa temel bilimlere daha mı yakın bir ders işleyişi mevcut? Şimdiden teşekkürler.

• Arnfalos kullanıcısına yanıt

Hocam akademisyen olmak istiyorsanız kesinlikle hacettepeyi seçmeniz lazım çünkü diğer üniversitelere akademisyenleri yetiştirme odaklı bir eğitimi var özellikle bazı hocalarımız siz öğretmen olacaksınız diye bize gaz vermeye çalışıyor fakat ortalama kasması özellikle ilk sene çok zor çok fazla yüksek lisans yapan yeni mezunlar var bizim lab derslerimize giriyorlar hepsi de hacettepe mezunu bu yüzden akademik kariyer düşünüyorsanız gelin ama onun dışında kesinlikle gelmeyin. Derslere internetten ulaşabilirsiniz ilk sene mühendislik dersleri alıyorsunuz 3 4 de seçmeliler ağırlıklı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.