Şimdi Ara

Evde çok rahat yaptığım soruları sınavda yapamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
2.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evde çok rahat çözdüğüm veya mantığını kurduğum soruları bi arkadaşım sınıfta sorduğunda veya denemelerde yapamıyorum.
    Evde hep çalılştığım masaya alışmışım oturduğumda kafamı daha iyi kullanıp mantık kuruyorum. ama farklı ortama gidince kafam duruyor yapamıyorum. Aynısının gerçek ygsde başıma geleceğinden korkmaya başladım. ne yapabilirim ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evde Rahatlıkla Yaptığınız Soruları Sınavda Yapamama Sendromu

Birçok öğrenci, evde rahatlıkla yapabildikleri soruları sınav ortamında yapamama sıkıntısı yaşarlar. Bu durum, "sınav kaygısı" olarak da bilinir ve çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Nedenleri:

• Stres ve Kaygı: Sınav ortamının yarattığı stres ve kaygı, bilişsel işlevleri bozabilir ve soruları çözme becerilerini olumsuz etkileyebilir.
    • Zaman Baskısı: Sınavlardaki zaman kısıtlaması, öğrencilerin soruları dikkatlice okumalarını ve çözmelerini engelleyerek "evde yapıp sınavda yapamamak" sendromuna yol açabilir.
    • Yetersiz Hazırlık: Evde hazırlık aşamasında yetersiz çalışma veya yanlış çalışma teknikleri, öğrencilerin sınavlarda soruları çözme yeterliliklerini azaltabilir.
    • Konsantrasyon Eksikliği: Sınav ortamındaki dikkat dağıtıcı unsurlar ve kaygı, öğrencilerin sorulara odaklanmalarını zorlaştırabilir.

Çözümleri:

• Sınav Kaygısını Azaltma Teknikleri: Derin nefes alma egzersizleri, pozitif düşünceler ve olumsuz düşünceleri yeniden çerçeveleme gibi teknikler, sınav kaygısını yönetmeye yardımcı olabilir.
    • Zaman Yönetimi: Sınav süresini etkili bir şekilde kullanmayı öğrenmek, zaman baskısını azaltabilir ve öğrencilerin soruları dikkatlice çözmeleri için daha fazla zaman sağlar.
    • Yeterli Hazırlık: Evde yapılan hazırlıkların düzenli, disiplinli ve kapsamlı olması, sınavlarda soruları çözme becerisini artırır.
    • Uygun Çalışma Teknikleri: Aktif geri çağırma, yaygın aralıklarla tekrarlama ve konuları görselleştirme gibi çalışma teknikleri, evde yapılan çalışmaların etkinliğini artırır.
    • Konsantrasyonu Artırma: Sınav ortamında konsantrasyonu artırmak için sakin bir zihin, rahat bir ortam ve dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmak önemlidir.

"Evde yapıp sınavda yapamamak" sendromunu aşmak, öğrencilerin sınavlarda başarılarını artırmalarına ve tam potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bazen oluyo bana da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mzy6464

Arkadaşlar evde çok rahat çözdüğüm veya mantığını kurduğum soruları bi arkadaşım sınıfta sorduğunda veya denemelerde yapamıyorum.
    Evde hep çalılştığım masaya alışmışım oturduğumda kafamı daha iyi kullanıp mantık kuruyorum. ama farklı ortama gidince kafam duruyor yapamıyorum. Aynısının gerçek ygsde başıma geleceğinden korkmaya başladım. ne yapabilirim ?

aynen artik ya evde defalarca cozdugum soru tipinin nasil yapildigini bi daha hatirlayamamak igrenc bisey, ozellikle matematikte cok oluyo. napcaz bilmiyorum ama beni emeklerimin bosa gittigi konusunda cok rahatsiz ediyo bu olay.
  • artık yapacak birşey yok kurtarılamaz bu saatten sonra
    hergün (hergün) deneme çözmekle düzelticeğini umuyorum (hergün deneme) iyi çalışmalar
  • Aynen matematikte oluyor.. Boşuna saatlerce çalışmış gibi hissediyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.