2019 yks ile itü işletme mühendisliğine yerleştim. Bana neden yerleştin istemediğin halde diye sorarsanız yurt dışı istiyordum ve bir yere yerleşme şartım vardı. Şimdi o yurt dışı planı küçük bi ihtimalle iptal olabilir. O yüzden b planı yapmam gerekiyor. B planı da ekonomi okumak istiyorum. Ama işletme müh den de ekonomi alanında uzmanlaşabilirim. Ya da mezuna kalıp belki çok iyi bi üniversitede, belki bounda iktisat okuyabilirim çok iyi çalışırsam. Hangisini önerirsiniz? başla hocam mı dersiniz mezunda bi şans dene mi dersiniz? Tm de kazanamazsam itüde kaydım donmuş olacak oraya geri dönebilirim.
İTÜ işletme mühendisliği ile ekonomiye yönelmek iyi gibi duruyor. Boun , Bilkent falan kazanırım diyorsanız tmden de şansınızı deneyebilirsiniz ama
Benim bölümden ve sıralamadan çok çok daha iyi seninki ama bounda iyi bir tm bölümü tavsiye ederim ekonomi ya da işletme. Alanında en iyisi olacaksın ve inanılmaz yurtdışı olanakları var. İtü'de nasıl bilmiyorum ama boğaziçinden çok da iyi olduğunu pek sanmıyorum aslında. Dondurmak ve sene kaybı senin için sorun olmazsa deneyebilirsin, en kötü sene kaybın olur bölümün elinde sonuçta. Yurtdışı hayalin varsa bölüm fark etmeksizin boğaziçi iyi bir fırsat olacaktır senin için. Ben de hazırlanıyorum aynı şekilde bölümümü dondurup bu sene.
boun işletme iktisat her geçen yıl daha da yükseliyor bence riske atmayın kendi bölümünüzden de finansa yönelebilme imkanınız varsa
L. Kilmister
kullanıcısına yanıt
Boun felsefe bu tanıma uyuyor mu hocam?
Eğer nihai hedef her türlü ekonomiyse direk ekonomi okumak tabi ki daha mantıklı.Şu an kolay duruyor olabilir işletme mühendisliğinden ekonomiye kaymak fakat işin içine girince anlayacaksın ki sen ekonomiyle uğraşmak isterken bir sürü mühendislik dersin olacak. Yani belirli şeyler gereksiz külfet gelecek. Ama şunu da iyi düşünün, boun olmazsa olmaz mı yoksa odtü iktisat'a da mesela gider misiniz ? Eğer boun olmazsa olmaz ise ilk 500'e falan girmek ancak garantiler; sınav anında şansa da ihtiyaç var demek bu, o faktörü de unutmamak lazım.
Boğaziçi de ekonomi oluyorsa git yoksa bölümde kal
quote:
Orijinalden alıntı: nezarettentaharet
ben de merak içindeyim ve bence evet.
quote:
Orijinalden alıntı: nezarettentaharet
Şöyle söyleyebilirim. Boğaziçindeki her bölüm değerlidir. Felsefe de buna dahil. Ama iş hayatına atılmak gibi bir hedefiniz var ise size gereken bilgi birikimini verse de ekonomi ya da işletme gibi bir şey beklemeyin, çünkü bölüm direk temel bilim bölümü. Yani ilk amacı akademi. Yine de şunu söylemeliyim ki bu bölümden mezun olup da çok iyi yerlere gelen mezunlar da var her boğaziçi mezunu gibi. Bunun yanında yurtdışında da gerçekten saygın bir bölüm master ya da phd için. Son yıllardaki sıralamlardaki şaha kalkma durmunun nedeni de bu genelde boğaziçi, bilkent gibi yerlerin felsefe bölümlerinde. Yurtdışına çıkmak istiyor insanlar, ve bunun için bölüme bile bakmıyorlar, tek istedikleri yurt dışına çıkabilmek bir şekilde. Bu bölüm yurtdışına çıkmak için tabiri caize f/p bölümdür. Sıralamasına göre garantilemiş gibi olursunuz yurtdışında iyi bir okulda master kabulünü. Bu tabii ki şu demek değil, buraya girip mezun olana kadar yatarsanız amerikadaki iyi okullar sizin ayağınıza gelecek, öyle bir dünya olmadığını siz de biliyorsunuzdur :) Okul içerisinde en kaliteli ve yabancı akademisyenleri bulunduran bölümlerden biri. Türkiye'deki genel memur kafası ve fizik/felsefe/matematik gibi temel bilim bölümlere olan önyargı yüzünden bence çok daha düşük sıralamada bu bölümler, ama dediğim gibi son yıllarda ciddi yükselişler var kaliteli okullarda. Bu tarz bölümleri vasat taşra üniversitelerdeki bölümlerle karıştırmamak gerek. Burada gerçekten akademi yapılıyor. Ama dediğim gibi ekonomi gibi bir bölüm değil bu, o yüzden kendi yolunuzu kendinizin çizmesi gerekecek, iyi network kurmanız gerekecek ve seçmeli dersleri işinize yarayacak dersler ile doldurmanız gerekecek buraya gelecekseniz. Genel olarak tavsiye eder misiniz derseniz, tavsiye ederim o sıralamalarda. İşim garanti olsun diyorsanız itü ekonomi okumak daha mantıklı olabilir ama o sıralamalarda. Sizin ne istediğiniz ile alakalı tamamen. Ben bu bölümü okumuyorum bu arada, yorumlarım tamamen kişisel görüş ve okul içi gözlemlerimden oluşuyor. Benim yorumuma bir başkası tamamen karşı çıkabilir ve buna saygı duyarım, çünkü dediğim gibi iş hayatı için garanti bir bölüm değil ve hatta kağıt üstünde alakası bile olmayan bir bölüm. Boğaziçi mezunlar derneği, çok iyi yazı yazma ve ikna yeteneğinin oluşması, farklı bölümlerden çok çeşitli ve miktar olarak fazla seçmeli ders avantajı gibi şeyler ön plana çıkarıyor bana göre.
L. Kilmister
kullanıcısına yanıt
Hocam yazınızın üstünden zaman geçti ama size bir sorum olacaktı. Öncelikli olarak İTÜ ekonomi istiyorum fakat olurda daha düşük gelirse boun felsefe yazıp seçmeli derslerden ekonomi almak ve üstüne yüksek lisansı ekonomi yapmak ne kadar uygundur?
Yapılabilir evet, yapan da var okulda. İtü ekonomi gelmezse eğer tavsiye ederim. Bunun dışında felsefenin programı çoğunlukla az dersten ve unr. elective (sınırsız seçmeli) derslerden oluşmakta. bunları ekonomi dersleri ile doldurabilirsiniz. hatta iyi bir ortalama ile çap yapabilirsiniz ekonomi ile. iyi bir dil ve hatta ikinci bir dil ile boşta kalmazsınız mezuniyet sonrasında.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme