Şimdi Ara

İTÜ İŞLETME VS MAKİNA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

İTÜ İŞLETME VS MAKİNA

(En Son Oy Tarihi: 16.11.2024)
Giriş

İTÜ kadar üvey evlat muamelesi gören bir okul yok şu forumda. Top okul değil diyeni görüyorum, ben İTÜ diyince sınava hazırlanırken gözlerim yerinden fırlıyordu.

Gel gör ki Allah'tan bu bakış açısı sadece bu forumda var, piyasada kime sorsam( iyi yerlere gelmiş ) Türkiye'de eğitim alınabilecek üç beş kurumdan birisi diyor.

• konu çok dağılmış, dün buraya gelip işletme mühe oy verdim o zaman öndeydi çok geriye düşmüş. bu işletme mühendisliğine destek yorumudur

• Sehoka kullanıcısına yanıt
    Forumda her üni bir şekilde kötüleniyor, gerçek hayattan bihaber yorum yapmanın bir anlamı yok, 2 yıl önce de böyleydi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

Trde savunulacak okul olmadığını ben de biliyorum ki türkiyedeki en iyi kadro denilmesine kıl olup bu görseli attım. Konuyla alakan yokken gelip bu kadar ortamı germene ne gerek var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kompany K kullanıcısına yanıt

aynen dersler zaten ortak oldugundan gereksiz geldi çok ayrı ders yok ilk sene

• itüden dışarı çıkmayan hocalar emekli olsa super olcak itü makinede 70 civarı akademisyen var en az 40 tanesi böyle

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt
    Kadroyu yerden yere vurabilirsin. Eleştiriye oldukça müsait. Ama attığın görselin alakası yok. Onlar olmayınca kadrosu müthiş falan olmuyor. Ben de buna kıl oluyorum. Doğru fikri doğru argüman ile savunacaksın. Yoksa konu sapıyor. Kadronun en büyük sorunu tarih öncesi hocaları ve yönetim anlayışı. Eğitim, teknoloji bunlar başka mecralara kayıyor. Bunların yakalanması lazım

• yltyy kullanıcısına yanıt
    O sorun değil. Profesörlüğe kadar itulu hocalar var diğerlerine taş çıkartır. O forumda çok dillendiriliyor. Asıl önemli olan akademik üretkenlik ve yeniliğe açık olma. Dolaylı olarak başka okulda da okuma bunları etkiliyor ama doğrudan bir ilişki yok maalesef

• Sehoka kullanıcısına yanıt

oyle zaten, ama 3 5 kurumuda 5. oluyor, iyinin kotusu yani

• isletme okuyup reklam mi tasarlican  

5. donem bekle ehb gec

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Yok be. İtu kadar kötülenen okul yok forumda. ( En azindan su son 3 4 yilin başlıkları )

İtu kendi akademisyenlerini kendi yetiştiriyor. Bu bir gelenek yine de çok fazla hocası yurt dışında bulunmuş hocalar.

• Kontrol10 K kullanıcısına yanıt

saçma gelenek memuriyet gibi

Değil. Yurt dışında doktora vs yapmak ingilizce düzeyi dışında(o da kısmen) pek bir şeyi göstermez. İtü çoğu bölümünde kendi akademisyenlerini yetiştiriyor ve akademik kültürü devam ettiriyor. Eğer yüzeysel bir analiz yapacaksan tabi yurt dışı eğitimi önemli bir yere sahip. Ama iş profesörün akademik başarısına geldiğinde h indexi, hangi seviye dergilerde (Q1 Q2 etc) makale yayınladığı, yüksek alıntılı makalelerin ne zaman yayınlandığı çok daha önemli. İtü içinden bir örnek de vereyim; Celal şengör yurt dışında okumuş çok yüksek bir h indexi ile çok kaliteli makaleler yayinlamiş bir akademisyen. Diğer yandan cengiz kahraman lisanstan beri itüde ve kendi alanında dünyada sayılı isimlerden biri haline gelmiş, aynı şekilde çok yüksek bir h indexi ve alıntı sayısı var. Ancak celal şengörün sağlam makalelerin çoğu 1980-1990 civarlarında yayinlanmiş. 2000den sonra neredeyse hiç güçlü makalesi yok. Cengiz kahramanın ise sağlam makalelerin çoğu 2000den sonra, 2010lardan bile yüksek alıntıli makaleleri var. Eminim şengörün İngilizcesi kahramandan daha iyidir ama kahraman hoca öğrenciye çok daha fazla şey katar. Tabi ben bunları itü en iyisidir diye söylemedim karşılaştırma yapman için söyledim.

Mantıklı bulduğum bir alıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kontrol10 -- 17 Eylül 2024; 0:32:14 >

• Kontrol10 K kullanıcısına yanıt

yurt disi deneyimi yok  

kendi akademisyenini yetistiriyor  

• amanallahim2 kullanıcısına yanıt

Ayip ettin hojam yurt disi goren hocalarimiz var

• up

• türkiyede bir cok itü isletme mezunu c level oldugundan isletme turkiye icinde daha cok is yapar gibi makinenin akademik kadrosu daha iyi oldugundan yurt dısında daha cok is yapar gibi geldi %65 makine %35 isletme

• makine zorluğuna degmez gibi isletme net daha iyi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.