Şimdi Ara

ITU Kontrol ve Otomasyon mu Elektrik mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
8.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    kesinlikle ve kesinlikle kontrol ve otomasyon mühendisliği çok dinamik ve yenilikçi bir bölüm artık sıradanlaşmış bölümler yerinde sayıyor
  • Hocam makinayıda bi ara anlatsana sen anlatınca hiç bir sorun kalmıyor
  • arkadaşlar iki bölümü de yazmayı düşünüyorum her ikisine de ilgim var ama benim istediğim şey yönetici olmak sizce hangi bölüm bana yöneticiliğe yönelme konusunda kolaylık sağlar?
  • Spyxxx kullanıcısına yanıt
    elektrik-elektronik mühendisliğinde elektronik bölümü seçip yüksek lisansta da kontrol mühendisliği daha mantıklı değil midir biri ana bilim dalı dalı iken diğeri sadece tek parça
  • Yukarı
  • Benim de bunlar tutuyor.Ayrıca Kontrolü geçen sene kimse bilmiyorken şimdi baya bir kişi öğrendi.
    yukarı elektriği açıklayacak birisi varsa
  • KESINLIKLE ELEKTRIK KONTROLE GUVEN OLMAZ
  • beklemedeyiz.
  • iremyazici_ kullanıcısına yanıt
    endüstri mühendisliği sizin için en iyisi bence uzmanlık gerektiren müh. lerde okumak sıkabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gök2 -- 15 Temmuz 2014; 1:25:21 >
    abi anlatımların çok iyi bir de 15200 olan son itü elektrik ya sıralamasına 14,5 k olan ben girebilir miyim ;? ya hayır okul puanı 5 bin attı diye giremicem bi de ona yanıyorum her fırsatta da söylüyorum ama artık delirecek gibi oluyorum ya giremezsem diye. hayır hak etmediğim bir şey olsa neyse eyw diyeceğim ama okul puanı diye saçma sapan bir şey yüzünden girememek adama çok fena koyuyor.
  • tanrı bizi o kontrolcü hocalardan korusun

OKS FF !
  • @keiraknightley

Vallahi makineye benim de gücüm yetmiyor keşke ben de iyi bilsem makineyi. Çok güzel bölüm aslında okunur demekten öteye gidemiyorum. İTÜ makine hakkını veren okullardan biri makinenin. YTÜ hakkını vermiyor onu da söylemek lazım. YTÜ'den İTÜ'ye geçip ağlayan çok arkadaşım var. Oyunu easy'den hardest veya veteran insane bir seviyeye almak gibi oluyor. Gerçi YTÜ'de de Yunus Çengel tarzında hocalar var ama ne diyeyim YTÜ o kadar hakkını veremiyor makinenin İTÜ'ye nazaran. Bana deseler makine oku diye. Ben direk makine okumazdım. Ama elektrik okuyup sonrasında çap yapardım makineye. Çünkü elektriği seviyorum abi, elektrik bana daha yakın ancak termodinamik, ısı transferi, makine dinamiği gibi tatlı dersler de ağzımı sulandırmıyor değil hani. Gerçi şu aralar enerji mühendisliği çıktı power engineering çakması bir mühendislik. Elektrik ile makinenin birleşimi gibi bir şey. Münih'te gördüğüm mspe (master science in power engineering) programına baya bir benziyor. Oraya da zaten makine mühendislerini de elektrik mühendislerini de almışlar yüksek lisansa. Adama soruyorum la anladın mı diye, abi bu elektrik dersi ben makineciyim anlamam sen anla bana anlat diyor. Dedim sen ne yapmaya okuyon o zaman bu bölümü.

@mX-L4S3R

Valla ne dediğini adam akıllı anlamadım da olur yani onu oku yüksek lisansı kontrolde yap ne olacak. Bu arada Boğaziçi Üniversitesi baya iyidir kontrol alanında. Tavsiye ederim matematiksel kısım teorik kısım dediğin zaman adamların adı geçiyor da onların da pratiği eksik. Matematik bölümü okuyormuş tadında okursun kontrol yüksek lisansı ki olması gereken de bu zaten galiba. Sonuçta teknik bir üniversitede elektronik eğitimi alırsın mühendisliği öğrenirsin sonra teorik çalış ne olacak. Teoriğini bilip de yapamayacağım devre yok benim. Mühendis işi teoriye daha yakın olmalı bence.

@gök2

Valla hacı gelmeyebilir ben de kaçırmıştım kılpayı. Puanlar yükselmişti. Hatta buralarda barman vardı bir ara bilirsin belki o da İTÜ elektriği kaçırmıştı kıl payı alt tercihi geldi. Kesin gözüyle bakma yani o kadar övüyoruz sağda solda elektriği yükseliyor sonra.

lanet olsun okul puanına ya hem sonradan toparlamanın verdiği inanılmaz zorluğu aşıyosun bir de okul puanı çarpıyor adamı. neyse teşekkürler hocam :)
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: egeonur35

KESINLIKLE ELEKTRIK KONTROLE GUVEN OLMAZ

Madem güven olmazdı neden kontroldesiniz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.sis.itu.edu.tr
    ÇİFT ANADAL PROGRAMLARI  Program
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/capprg/BB.html

Bilgisayar mühendisliğine itü içi yatay geçişde elektrik elektronik fakültesindekilere özel kontenjan varmış, bu doğru mu?

elektrik mühendisliği daha fazla ogrenci aldıgı icin yatay geçişlerde rekabet fazla mı olur?
  • Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği öğrencisiyim. Yüksek gerilim hatlarında, şantiyelerde, çalışmak istiyorsan elektrik mühendisliğini tercih etmelisin. Daha çok mekatronik gibi sistemler, yazılım ve bu sistemlerin beyni olan kontrol üniteleri ilgini çekiyorsa kontrol otomasyon mühendisliği tam senlik.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.