Şimdi Ara

İTÜ'lü olmak isteyenlere özel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşağıda verdiğim linkleri dikkatli bir şekilde inceleyerek tercihinizi yapınız.

Sadece ABET akraditasyonuna sahip üniversitelerin(İTÜ, ODTÜ, BOĞAZİÇİ) mezunlarının girebileceği yetkin mühendislik(uluslararası imza yetkisi) sınavının türkiye merkezi İTÜ. ancak, odtü ve boğaziçinin kendi öğrencilerini bu sınava sokmak için İTÜye başvurması gerekiyor.
    www.hurriyetegitim.com/haberler/03.07.2011/yetkin-muhendisler-geliyor.aspx

İTÜ hakkında genel güzel bir yazı:

www.abbasguclu.com.tr/roportaj/ituden_hodri_meydan.html
    ayrıca;
    www.forum.donanimhaber.com/m_62498714/tm.htm

Türkiyenin en çok patent üreten, en çok ihraç eden teknokenti ARI-Teknokent;

Türkiyede faaliyet gösteren en iyi yazılım firmalarının arge merkezlerinin olacağı Dijital Türkiye Üssü; (bu, çalışmak istediğiniz firmaların arge merkezi ayağınızın dibinde demek)

www.ntvmsnbc.com/id/25165762/
    www.hurriyet.com.tr/teknoloji/16643596.asp

Türkiyenin ilk enerji teknokenti;
    ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/623532-turkiyenin-ilk-enerji-teknokenti

Birçok üniversitenin isteyip de alamadığı Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi İTÜde kuruldu, yeni binası tamamlanmak üzere;
    http://www.uybhm.itu.edu.tr/

Bazı Profesyonel projeler:

Türkiyenin uzaya gönderilen ilk yerli yapım uydusu İTÜ p-sat1;
    www.ntvmsnbc.com/id/25002672/

Türkiyenin ilk nano haberleşme uydusu, Turksat için İTÜ tarafından yapılıyor, ekim ayında uzayda olacak;
    www.hurriyet.com.tr/teknoloji/16405428.asp?gid=373
    Bu uydunun yanında aynı anda yürütülen, farklı teknolojilerin denendiği bir tane daha nano uydu projesi var.

Türkiyenin ilk ticari helikopteri Arıkopter;
    ekonomi.milliyet.com.tr/arikopter-ucmak-icin-gun-sayiyor/ekonomi/ekonomidetay/24.05.2011/1394263/default.htm

Tsk envanterine girecek olan insansız istihbarat helikopter(sanırım 20 adet);
    www.stargazete.com/politika/ituden-200-km-menzilli-insansiz-gozcu-helikopter/haber-575958

Önemli Öğrenci projeleri başarılarından bazıları:

(uçak-uzay mühendisliği kulübünün amerikada 4.lüğü, öncesindeki yarışmalarda en iyi tasarım ödülü, 5.lik vs);
    www.ntvmsnbc.com/id/25344579/

mikro uydu yarışmasında iki kez üstüste dünya birinciliği;

www.ntvmsnbc.com/id/25357546/
    www.sabah.com.tr/Teknoloji/Haber/2011/06/21/mikro-uyduda-itu-dunya-sampiyonu

güneş teknesi(geçen sene dünya 2., bu sene 1.)
    http://gundem.milliyet.com.tr/itu-nun-gunes-teknesi-dunya-sampiyonu/gundem/gundemdetay/19.06.2012/1555543/default.htm

ARIBA‘lar Formula G Yarışları’nda üç yıl üst üste Türkiye 1.’si oldu. daha sonraki türkiye yarışlarına katılmadılar, yurtdışına gittiler.
    http://tercih.itu.edu.tr/basarilarimiz/

-------------------------------------------------------------------
    THY Teknik Tasarım Ofisi;
    http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/duyurular/987/itu---thy-teknik-tasarim-ofisi-acildi.aspx

Öğrenci başına 5.9 metrekare laboratuvar alanı, üniversite toplamında 360 laboratuvar
    23 mühendislik bölümüne ABET tarafından, Mimarlık bölümüne NAAB tarafından, Denizcilik Fakültesi’ne ise IMO tarafından verilen eşdeğerlik
    Türkiyenin 24 saat açık tek üniversite kütüphanesi ....

• http://tercih.itu.edu.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahkanat -- 24 Temmuz 2012; 18:45:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahkanat

http://tercih.itu.edu.tr/
    şu da faydalı bir link,
    w w w . f r m t r. c o m/universite-tanitimlari/4198777-itu-istanbul-teknik-universitesi-tanitimi.html
  • quote:

şu da faydalı bir link,
    w w w . f r m t r. c o m/universite-tanitimlari/4198777-itu-istanbul-teknik-universitesi-tanitimi.html

Alıntıları Göster
    İTÜ'yü tercih edeceklerin aklında sorular varsa pm ile sorabilirler elimden geldiğince bende yardımcı olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

İTÜ'yü tercih edeceklerin aklında sorular varsa pm ile sorabilirler elimden geldiğince bende yardımcı olurum

Alıntıları Göster
    İTÜ ile ilgili genel ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğiyle İlgili Soruları olanlar varsa pm'le sorurlarsa mutlaka yardımcı olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeonardoFibonacci

İTÜ ile ilgili genel ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğiyle İlgili Soruları olanlar varsa pm'le sorurlarsa mutlaka yardımcı olurum.

Alıntıları Göster
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 11 Haziran 2018; 18:41:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zigör

Ya en azından şu tercihler geçene kadar forumda İTÜ ' yü övmeyin. Sonra puanı yükseliyor, ortada kalıyoruz.

Geçen sene İTÜ Uzay Mühendisliğine çok çok yakın bir sıralama yaptım, önceki yıllarda da sıralaması devamlı düşmüş. Kesin gireceğim diye düşündüm hep, sonra bir baktım ortada kalmışım. 7.000 kişi yükselmiş sıralama. Öylece kaldım ortada, çok da sevinmiştim İTÜ 'e gideceğim diye.

Şimdi bu sene geçen seneki aldığı sıralamanın 7.000 üstünü yaptım, bu sefer hazırlıklıyım yükselmesine. Ama insan yine de korkuyor yine çok yükselecek diye.

Bu sene fazla övmeyin İTÜ'yü , seneye birlikte överiz

valla güldürdün beni akşam akşam

bakarsın bu sene 8bin kişi yükselir

• quote:

quote:

Ya en azından şu tercihler geçene kadar forumda İTÜ ' yü övmeyin. Sonra puanı yükseliyor, ortada kalıyoruz.

Geçen sene İTÜ Uzay Mühendisliğine çok çok yakın bir sıralama yaptım, önceki yıllarda da sıralaması devamlı düşmüş. Kesin gireceğim diye düşündüm hep, sonra bir baktım ortada kalmışım. 7.000 kişi yükselmiş sıralama. Öylece kaldım ortada, çok da sevinmiştim İTÜ 'e gideceğim diye.

Şimdi bu sene geçen seneki aldığı sıralamanın 7.000 üstünü yaptım, bu sefer hazırlıklıyım yükselmesine. Ama insan yine de korkuyor yine çok yükselecek diye.

valla güldürdün beni akşam akşam

bakarsın bu sene 8bin kişi yükselir

Alıntıları Göster
    fizik mühendisliği hakkında bilgisi olan varmı
    özellikle mezunların durumu hakkında
    severek okuycağıma inanıyorum ama hiç onaylayan yok hep işsiz kalırsın diyorlar

• quote:

Çok güzel bi noktaya değindin

• quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

bildiğim kadarıyla anlatayım.

fizik mühendisliğinin temel fizik bölümlerinden farkı, mühendislik alanlarından bazı seçmeli ve zorunlu dersler almaları. dolayısıyla bazı mühendislik konuları hakkında çalışabiliyorlar. fizik mühendisliği diye birşey yoktur. ancak yurtdışında mühendislik fiziği(engineering physics) ve uygulamalı fizik(applied physics) vardır, ismi biraz ters çevrilmiş türkçeye.

sağlık fizikçisi olarak sağlık bakanlığına atananlar var(80 üstü puanlarla). devlette çalışırsan diğer fizik mezunlarına göre mühendis olduğun için daha üst derecede başlarsın. ilerde, her hastane sağlık fizikçisi bulundurmak zorunda diye bir kanun çıkacağına dair söylentiler de var.

sanırım önemli bir bölümü yazılımla ilgili işler yapıyor mezun olunca.

"aerosoldreams" nickli arkadaş, fizik mühendisliğinde okuyan arkadaşları olduğu için sana daha iyi yardım edebilir bu konuda. ama dışardaki insanlar korkutmasın gözünü, iş bulursun.

ders programına da buradan bakabilirsin;
    www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/FIZ/201010.html

yok ben idealistim falan diyorsan kimseyi dinleme zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahkanat -- 24 Temmuz 2012; 22:01:26 >

• quote:

2 yıl sonra övsek güzel olur. şimdi el birliği ile kötülemeye başlarsak 15 binden gireriz oralara

• quote:

Orijinalden alıntı: heatblast

quote:

2 yıl sonra övsek güzel olur. şimdi el birliği ile kötülemeye başlarsak 15 binden gireriz oralara

Alıntıları Göster
    tercih dönemi trendleri:)

İTÜ'lü olmak isteyenlere özel

• quote:

Fizik mühendisliğine gelmeyi düşünüyorsan bir kere 4 yıl boyunca fiziğin yanında matematiği de sevmelisin. Çünkü 1.sınıftan itibaren uğraştığın problemler sağlam matematik bilgisi gerektiriyor mesela 2-3 katlı integraller, diferansiyel denklemler ve bunların çözümü filan. Bölüme geldiğin vakit daha 1.sınıftan fizik1 ve fizik2 derslerini bölüm dersleri olarak almaya başlıyorsun. Bu şu demek diğer bölümler bu dersleri ortak olarak alırken sen onlardan farklı olarak daha detaylıca ve biraz daha ağırlaştırılmış haliyle alıyorsun. Mezunlardan iyi yerlerde özellikle yazılım sektöründe olanlar var. Özellikle 2.sınıfa iyi bir ortalama ile gelebilirsen 2.sınıfın sonunda elektrik çapı yapabilirsin. Geçen yıl ve ondan önceki yıl 3-4 tane elektrik çapı kazanan fizikçi çıkmıştı çünkü fiziğin 2.sınıfı nispeten 1.sınıfa göre daha kolay.

• quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

Fizik mühendisliğine gelmeyi düşünüyorsan bir kere 4 yıl boyunca fiziğin yanında matematiği de sevmelisin. Çünkü 1.sınıftan itibaren uğraştığın problemler sağlam matematik bilgisi gerektiriyor mesela 2-3 katlı integraller, diferansiyel denklemler ve bunların çözümü filan. Bölüme geldiğin vakit daha 1.sınıftan fizik1 ve fizik2 derslerini bölüm dersleri olarak almaya başlıyorsun. Bu şu demek diğer bölümler bu dersleri ortak olarak alırken sen onlardan farklı olarak daha detaylıca ve biraz daha ağırlaştırılmış haliyle alıyorsun. Mezunlardan iyi yerlerde özellikle yazılım sektöründe olanlar var. Özellikle 2.sınıfa iyi bir ortalama ile gelebilirsen 2.sınıfın sonunda elektrik çapı yapabilirsin. Geçen yıl ve ondan önceki yıl 3-4 tane elektrik çapı kazanan fizikçi çıkmıştı çünkü fiziğin 2.sınıfı nispeten 1.sınıfa göre daha kolay.

cevap için teşekkür ederim
    okumak istiyorum matematik falan yıldırmaz beni ama şu iş konusu çok canımı sıkıyor .. iş ilanlarına bakıyorum bi dünya makine elektri falan var fizik 1 2 tane varbazı sitelerde yok bile
    dokuz eylül makine ile karşılaştırsak siz olsanız nereye giderdiniz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

cevap için teşekkür ederim
    okumak istiyorum matematik falan yıldırmaz beni ama şu iş konusu çok canımı sıkıyor .. iş ilanlarına bakıyorum bi dünya makine elektri falan var fizik 1 2 tane varbazı sitelerde yok bile
    dokuz eylül makine ile karşılaştırsak siz olsanız nereye giderdiniz

Alıntıları Göster
    İtü'nün ingilizce eğitimi konusunda şüphelerim var beyler,hazırlıkta bişey öğrenilmiyo falan diyorlar.Nasıldır durumun aslı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MatyuM

İtü'nün ingilizce eğitimi konusunda şüphelerim var beyler,hazırlıkta bişey öğrenilmiyo falan diyorlar.Nasıldır durumun aslı ?

Alıntıları Göster
    Söylentiler doğru sanırım.Kendin ekstra desteklemelerle konuşabilecek kadar iyi düzeye ulaşabilirsin.
    Odtü,bilkent gibi ingilizce eğitimi diğerlerinin hep üzerinde.İngilizce konusunda birkaç yıla kalmaz daha iyi durumlar oluşur sanırım.
    Dünyada bilinen bir yer daha iyi olmalı diye düşünüyorum

• quote:

Boğaziçi Üniversitesi kadar, ODTÜ kadar, Bilkent Üniversitesi kadar ileri düzeyde olduğu söylenemez, evet. Kullanılan kitaplar, dersler, Proficiency (hazırlık atlama sınavı) onlara göre daha hafif. Ama bir şey katmıyor demek de haksızlık olur.

Sadece okula bağlı kalarak İngilizce düzeyinizi geliştirmeyi düşünmeyin, iş sizde de bitiyor. Yani okul dışında da İngilizcenizi geliştirmek için çabalamalısınız.

Lisans eğitiminde de İngilizcesi kötü olan hocalar da var, akıcı olan hocalar da var. Bu İngilizcesi kötü hocalara daha çok havuz derslerinde (Matematik I & II, Fizik I & II, Lineer Cebir, Diferansiyel Denklemler vb.) rastlayabilirsiniz. Malum, %100 İngilizce programlar açılalı daha 2 yıl oldu ve her hocanın İngilizce pratiği iyi düzeyde değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

quote:

Boğaziçi Üniversitesi kadar, ODTÜ kadar, Bilkent Üniversitesi kadar ileri düzeyde olduğu söylenemez, evet. Kullanılan kitaplar, dersler, Proficiency (hazırlık atlama sınavı) onlara göre daha hafif. Ama bir şey katmıyor demek de haksızlık olur.

Sadece okula bağlı kalarak İngilizce düzeyinizi geliştirmeyi düşünmeyin, iş sizde de bitiyor. Yani okul dışında da İngilizcenizi geliştirmek için çabalamalısınız.

Lisans eğitiminde de İngilizcesi kötü olan hocalar da var, akıcı olan hocalar da var. Bu İngilizcesi kötü hocalara daha çok havuz derslerinde (Matematik I & II, Fizik I & II, Lineer Cebir, Diferansiyel Denklemler vb.) rastlayabilirsiniz. Malum, %100 İngilizce programlar açılalı daha 2 yıl oldu ve her hocanın İngilizce pratiği iyi düzeyde değil.

Alıntıları Göster
    Müh. seçicem inşaat ya da makina olucak.Odtü inşaat ve itü makina arasında kaldım.Hatta odtü mimarlıkta olabilir.Çok karışık durumdayım,ingilizce eğitimi için seçilir mi odtü? Bunu düşünüyorum şu aralar.

• quote:

Müh. seçicem inşaat ya da makina olucak.Odtü inşaat ve itü makina arasında kaldım.Hatta odtü mimarlıkta olabilir.Çok karışık durumdayım,ingilizce eğitimi için seçilir mi odtü? Bunu düşünüyorum şu aralar.

Sadece İngilizce eğitim için üniversite seçmenin gerekli olmadığını düşünüyorum. İkisi de marka yerler, ikisinde de gayet iyi bir eğitim mevcut tabii.

İTÜ Makine Mühendisliği %100 İngilizce programını kazanırsan, bütün dersleri İngilizce alacaksın. Makine Mühendisliğinde okuyan, bu forumdan bir arkadaştan Makine Mühendisliği hocalarının İngilizcelerinin iyi olduğunu duymuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 25 Temmuz 2012; 12:01:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Sadece İngilizce eğitim için üniversite seçmenin gerekli olmadığını düşünüyorum. İkisi de marka yerler, ikisinde de gayet iyi bir eğitim mevcut tabii.

İTÜ Makine Mühendisliği %100 İngilizce programını kazanırsan, bütün dersleri İngilizce alacaksın. Makine Mühendisliğinde okuyan, bu forumdan bir arkadaştan Makine Mühendisliği hocalarının İngilizcelerinin iyi olduğunu duymuştum.

Teşekkürler hocam,düşünücez bakalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.