Şimdi Ara

İTÜ'lü olmak isteyenlere özel (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MatyuM

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Müh. seçicem inşaat ya da makina olucak.Odtü inşaat ve itü makina arasında kaldım.Hatta odtü mimarlıkta olabilir.Çok karışık durumdayım,ingilizce eğitimi için seçilir mi odtü? Bunu düşünüyorum şu aralar.

Sadece İngilizce eğitim için üniversite seçmenin gerekli olmadığını düşünüyorum. İkisi de marka yerler, ikisinde de gayet iyi bir eğitim mevcut tabii.

İTÜ Makine Mühendisliği %100 İngilizce programını kazanırsan, bütün dersleri İngilizce alacaksın. Makine Mühendisliğinde okuyan, bu forumdan bir arkadaştan Makine Mühendisliği hocalarının İngilizcelerinin iyi olduğunu duymuştum.

Teşekkürler hocam,düşünücez bakalım.

Rica ederim.

Kendine "Makine Mühendisliği mi, İnşaat Mühendisliği mi?" sorgulaması yapmanı öneririm. Etiket ve eğitim kalitesi açısından zaten kaygın olmamalı. İTÜ Makine Mühendisliği de sağlam tercih.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 25 Temmuz 2012; 12:11:04 >

• Geçen senenin taban sıralamaları bu şekilde olmuş bu bölümler için;

İTÜ Makina ingilizce 8210
    ODTÜ Makina 8230

İTÜ Uçak ingilizce 8450
    ODTÜ Havacılık 9070

İTÜ İnşaat ingilizce 13600
    ODTÜ İnşaat 14500
  • quote:

Müh. seçicem inşaat ya da makina olucak.Odtü inşaat ve itü makina arasında kaldım.Hatta odtü mimarlıkta olabilir.Çok karışık durumdayım,ingilizce eğitimi için seçilir mi odtü? Bunu düşünüyorum şu aralar.

%100 ingilizce bir bölüm okuyunca şakır şakır ingilizcem olacak vs. düşüncelerle sakın gelmeyin arkadaşlar. Bölümün %100 ingilizce olması size akademik açıdan şeyler katar mesela derslerinle alakalı terimlerin ingilizcesini iyi öğrenirsin, sürekli ollarak hocaların dersi ingilizce anlatması sizde ciddi anlamda ingilizceye karşı bir kulak aşinalığı oluşturur lakin işin pratik kısmı yine sizde bitiyor ya erasmus vb. şeyler ile yurt dışına gideceksiniz ya da kendinize sürekli olarak ingilizce konuşacak bir arkadaş edineceksiniz. Yani kısaca demek istediğim İTÜ'nün %100 ingilizce bölümlerine ve ODTÜ'ye sırf ingilizcemi geliştiririm mantığıyla gitmeyin. Bana sorarsanız ben ingilizce eğitime karşıyım. Bir kere anadile eğitim gerekli bugün avrupadaki kaç tane üniversite anadili haricinde eğitim veriyor? Amerikada ispanyolca eğitim veren bir üniversite var mı mesela? Şuan bana %100 ingilizce olan bir bölüm okuduğum için mutlu olup olmadığımı sorarsanız gayet mutluyum, ilk başlarda çekincelerim vardı lakin şuan gerek yazma aşamasında gerek ise gerek ise dersin anlatımı sırasında hiçbir sıkıntı çekmiyorum aksine bölümüm ile ilgili materyallerin çoğunluğu ingilizce olduğundan çok işime yarıyor aslında. Durum böyle yani :)

• Milli tank Altay'ın motoru;
    http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/663885-ozellikleri-devlet-sirri

İTÜ RİHA-1, Türkiye’nin ilk insansız hava helikopteri RİHA-1B’nin terörle mücadele ve sınır güvenliğinde kullanılması hedefleniyor. helikopterin piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon Euro;
    http://www.sabah.com.tr/Gundem/2011/08/16/terorle-mucadelede-insansiz-helikopter-donemi#
    http://www.youtube.com/watch?v=ApwRS-SZZ5k

İTÜ'lü olmak isteyenlere özel

• quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

%100 ingilizce bir bölüm okuyunca şakır şakır ingilizcem olacak vs. düşüncelerle sakın gelmeyin arkadaşlar. Bölümün %100 ingilizce olması size akademik açıdan şeyler katar mesela derslerinle alakalı terimlerin ingilizcesini iyi öğrenirsin, sürekli ollarak hocaların dersi ingilizce anlatması sizde ciddi anlamda ingilizceye karşı bir kulak aşinalığı oluşturur lakin işin pratik kısmı yine sizde bitiyor ya erasmus vb. şeyler ile yurt dışına gideceksiniz ya da kendinize sürekli olarak ingilizce konuşacak bir arkadaş edineceksiniz. Yani kısaca demek istediğim İTÜ'nün %100 ingilizce bölümlerine ve ODTÜ'ye sırf ingilizcemi geliştiririm mantığıyla gitmeyin. Bana sorarsanız ben ingilizce eğitime karşıyım. Bir kere anadile eğitim gerekli bugün avrupadaki kaç tane üniversite anadili haricinde eğitim veriyor? Amerikada ispanyolca eğitim veren bir üniversite var mı mesela? Şuan bana %100 ingilizce olan bir bölüm okuduğum için mutlu olup olmadığımı sorarsanız gayet mutluyum, ilk başlarda çekincelerim vardı lakin şuan gerek yazma aşamasında gerek ise gerek ise dersin anlatımı sırasında hiçbir sıkıntı çekmiyorum aksine bölümüm ile ilgili materyallerin çoğunluğu ingilizce olduğundan çok işime yarıyor aslında. Durum böyle yani :)

Alıntıları Göster
    Bu arada İTÜ Uyarı Model Uydu Takımı da bu sene dünya 1.si oldu arkadaşlar. Saygılar, sevgiler:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 25 Temmuz 2012; 17:52:46 >

• itü bilgisayar çok yükselir mi bu sene? 7200 ile girebilir miyim?
    geçen sene uzay müh.de olduğu gibi 7000 gibi bir artış olur mu ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

itü bilgisayar çok yükselir mi bu sene? 7200 ile girebilir miyim?

İTÜ Bilgisayarın türkçesi 8800, ingilizcesi 6300le almış. Yani o kadar büyük bir artışın olması mümkün değil:) hem kontenjanlar da arttı bu sene.
    dolayısıyla taban sıralamasının çok yükseleceğini zannetmiyorum.

bu sene össye girenle kontenjan nedeniyle gerçekten şanslı. acaba yök bu kontenjanları düzenli olarak artırmaya devam edecek mi? İTÜ Makina tek başına 250 kişi alıyor, daha ne kadar alması gerekir? 500? 600? bir sınır yok mu yök?
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahkanat

quote:

Orijinalden alıntı: mow_

itü bilgisayar çok yükselir mi bu sene? 7200 ile girebilir miyim?

İTÜ Bilgisayarın türkçesi 8800, ingilizcesi 6300le almış. Yani o kadar büyük bir artışın olması mümkün değil:) hem kontenjanlar da arttı bu sene.
    dolayısıyla taban sıralamasının çok yükseleceğini zannetmiyorum.

bu sene össye girenle kontenjan nedeniyle gerçekten şanslı. acaba yök bu kontenjanları düzenli olarak artırmaya devam edecek mi? İTÜ Makina tek başına 250 kişi alıyor, daha ne kadar alması gerekir? 500? 600? bir sınır yok mu yök?

inşallah.

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

alacakaranlık pm atamıyorum sana nedense.sanırım gelen kutun dolu.

• Öncelikle tercih yapmakta olan bütün arkadaşlara tercihlerini yaparken okurken mutlu olacakları bölümleri yazmalarını şiddetle tavsiye ederim. Örneğin sırf puanım yetiyor diye bir bölüme girersiniz, bölüm de Türkiye şartlarında piyasada iş yapabilen bir bölümdür belki lakin siz o bölümü okurken içinizde bölüme karşı bir soğukluk, isteksizlik barındırırsanız hem mezun olduğunuzda iş bulmakta sıkıntı çekersiniz ve aynı zaman okul sizin için çekilmez bir hal alacaktır. Ayrıca biz de bu yollarından geçtiğimiz için yanlışa düştüğünüz bir konuda sizleri uyarmak istiyorum. Özellikle tercih dönemindeki arkadaşlarda şöyle bir algı var '' X bölümünden mezun olursam bilmem kaç bin tl ye işe girer çok para kazanırım veya şu bölümde çok para var filan'' bu son derece yanlış bir olgu arkadaşlar. Buna İTÜ üzerinden bir örnek verecek olursak İTÜ size iyi ve kaliteli bir eğitim verir ama sizin İTÜ' nün verdiklerinden ne kadarını alacağınız size kalmıştır. Uçak-Uzay müh. ilanlarına bakacak olursanız tai, roketsan, aselsan, havelsan gibi yerlerin adeta komando aradıklarını görürsünüz. Dolayısıyla 4 yıllık lisans eğitiminiz boyunca alanınızla alakalı kendinize muhakkak birşeyler katmanız gerekir. Dolayısıyla iş hayatına atıldığınızda kendinizi bir mühendis olarak iyi yetiştirmiş olmanız gerekir. Şuan 3.sınıfa geçtim ve şahsen kalan 2 yılımda kendime ciddi anlamda birşeyler katabilmek için uğraşacağım. Bu arada İTÜ Uçak-Uzay forever

• banada pmden ulaşabilirsiniz 2005 inşaat mezunuyum elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
  • Arkadaşlar İtü bilgisayar'da eğitim nasıl biraz bilgi verebilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KAYHAN_

Arkadaşlar İtü bilgisayar'da eğitim nasıl biraz bilgi verebilir misiniz ?

Biraz geç bir cevap olacak ama forumda İtü Bilgisayar Mühendisliğinde okuyan arkadaşlar vardı onlara ulaşabilirsen daha sağlıklı bilgiler edinmiş olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KAYHAN_

Arkadaşlar İtü bilgisayar'da eğitim nasıl biraz bilgi verebilir misiniz ?

O bölümdeyim; ama mobil sürümden çok ayrıntılı yazamıyorum şimdilik. Sana önerim; Ekşi Sözlük, İTÜ Sözlük ve Uludağ Sözlük'te "İTÜ Bilgisayar Mühendisliği" başlığı altındaki bütün entry'leri oku. Gerçekten iyi anlatmışlar. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.