Şimdi Ara

İTÜ Makina vs YTÜ Bilgisayar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Oranlardaki farkın nedeni benim ne okudular kısmından okudukları bölümü seçmem,senin ise direk arama kısmına ingilizce bir şekilde yazmandan kaynaklanıyormuş.Tabi veriler arasında fark var o yüzden verdiğimiz rakamlar birbiriyle tutmuyor.Makina'nın yurt dışında çalışma oranı hala daha fazla gözüküyor bende.Mechanical Engineer değil de Mechanical Engineering olarak daha fazla sonuç geliyor.Ayrıca yazılım sektöründe çalışanların %90'ının bilgisayar mühendisi olduğu konusuna katılmıyorum.Oradaki iş ilanlarının bazılarında üniversite mezuniyeti bile aranmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 31 Temmuz 2020; 18:19:44 >
  • Öncelikle verilerinizin çoğu yanlış.Anladığım kadarıyla LinkedIn'in nasıl işlediğini fln bilmiyorsunuz.Siz LinkedIn'e software engineer yazdığınız zaman LinkedIn, software ve engineer anahtar kelimeleri hangi profillerdeyse önünüze çıkarır.Linkedin bunun için kendi belirlediği kategorilerde datalari tutar.Yapmanız gereken şu, bilgisayar yazın o çubuğa ve sağa kaydırın şunlar gibi kategoriler göreceksiniz
    İTÜ Makina vs YTÜ Bilgisayar

Oradan Bilgisayar mühendisliği ve bilgisayar bilimlerini seçin sonrasında yazdığınız bilgisayar kelimesini silin o zaman gerçek sonucu elde edeceksiniz

İTÜ Makina vs YTÜ Bilgisayar

Gerçek sonuçlar/gerçeğe en yakın sonuçlar bunlardır iyi günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Karman121 K kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam teşekkürler bilgilendirme için. Bu şekilde bakınca durum 140-350 gibi oldu. Sayı olarak fark olsa da oranı tespit etmek için toplam mezun sayısını bilmek gerekir. Ayrıca bu şekilde ayarladığımda bile makine mühendisliği mezunları kısmına tekstil vb mezunlar girdi nedense. Sanırım tam doğru veriyi bulmak imkansız. Size de iyi günler.
  • Kesinlikle çünkü LinkedInde tekstil mühendisliği diye bir kategori yok ya da kontrol otomasyon hatta düz elektrik mühendisliği bile o yüzden net bilgi çıkmıyor ama bilgisayar büyük ölçüde doğrudur diye düşünüyorum çünkü bilgisayarla alakalı yan mühendislikler yani yazılım,yapay zeka vs gibi YTÜ de yok.Ki YTÜ bilgisayarın yurtdışı oranı gayet başarılı bence

• 5 sene sonrasını düşün. 5 sene içinde binlerce bilgisayar mühendisi mezun olacak. onlarla yarışabilecek kadar seviyor musun bölümü ona bak. inşaat gibi olabilir durum çünkü her sene deli gibi mezun çıkıyor ama sektör, ekonomi büyüme yaşamıyor.
  • ITU elektrik/kontrol seçebilirsin veya YTU ceng bence. ITU makineyi boş ver
  • İtü Makine = Cehennem gibi bir şey. Çalışmak ve emeğinin karşılığını almak için gerçek anlamda gece gündüz çalışmaktan zevk alacaksan tercih edebilirsin. Onun dışında YTÜ Bilgisayar bu karşılaştırmayı alır fakat İTÜ’deki diğer tutan bölümlere de bakmanı öneririm.

• İtü makine tokatlar bana göre alanında TR’nin en iyisi.

• Ceng

• Ytü bilgisayar tabii ki. Bilgisayar dururken makine de yazmassın aşırı makine ilgin yoksa. Okul farkı da çok yok ikisinde kaliteli okullar

• Bölüme göre seç derim
  • massathebest M kullanıcısına yanıt
    Hocam bölümun çalışma alanı geniş mi nerelerde calisilabiliyor bende bu sene duydum demin yine forumda da gördüm de ilgimi çekti yükselişte olan bir bölüm sanırım şuan sadece taninirligi az

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.