Şimdi Ara

İTÜ Makina vs YTÜ Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangisi mantıklı? İkisine de ilgim var.

• Ytü Bilgisayar bir tık daha mantıklı gibi, makine'nin sektörel açıdan daha doygun olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikisine de ilgim var diyorsan bilgisayar yaz. makina direk ben sadece bu bölümü istiyorum diyenlere uygun, sonra keşke bilgisayar yazaydım dersin moralin düşer alanında başarısız olursun, demedi deme.
  • İtü makine'yi bitirirsen daha dolgun maaşlar alabilirsin ama yıldız bilgisayarı okuman çok daha rahat olur ve çalışma şartları daha rahat.
  • İTÜ seç
  • bilgisayar yaz makinede zordur ve emeğini alamazsın hiç bulaşma

• Ytü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ytü
  • Evet bende bu ikisi arasında ve bogaziçi matematik arasında kaldım boğaziçi matematikten sonraki tercihim benim itü makine olcak gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bombhasbeenplanted191 -- 31 Temmuz 2020; 12:1:30 >
  • İTÜ kontrol

• Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    Maaş konusu hariç katılıyorum. Makine mühendisleri artık artık eskisi kadar kazanmıyor.

Bilgisayarın iş imkanları daha fazla.
  • İtü makina adami hayattan soğutur.Zaten okuldaki en kaprisli en zorlu hocalar makina bölümünde.Genel olarak makina okuyup memnun olan yok arkadaşlarımın arasında.Sana tavsiyem okuyanlarla ve mezun kişilerle detaylı konuş onlar sana gereken cevabı verecektir

• Makine mühendisinin çalışamayacağı sektör yok neredeyse gerek türkiye'de kariyer.net'te gerek yurtdışında glasdoor'da makine mühendisi ilanı daha fazla.Ayrıca nitelikli kendini geliştirebilmiş bir makine mühendisi paraya para demez.Gözünü karartıp petrol şantiyelerinde falan çalırsan kanada'da falan dolar üzerinden 5 haneli maaşlar hiç de gayet normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 31 Temmuz 2020; 16:54:38 >

• Kariyer.net'te daha fazla makine mühendisi ilanı var fakat yurt dışı için yanlış bakmışım benim hatam.Ama yurt dışı konusunda şunu söyleyebilirim ki itü makine mezunlarının yurt dışında çalışma oranı yıldız bilgisayar mezunlarından daha fazla.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:31:56 >
    Bu bilgiler de doğru değil hocam.

Kariyer nette "yazılım" diye aratınca (yazılım mühendisi diye aratmıyorum çünkü ilanların yarısı yazılım uzmanı diye geçiyor") 3135 ilan var
    kariyer.net
    İş İlanları - En Güncel ve Herkese Uygun İşler Kariyer.net'de
    https://www.kariyer.net/is-ilanlari/#&kw=yaz%C4%B1l%C4%B1m

"makine mühendisi" diye aratınca 2123 ilan var
    kariyer.net
    İş İlanları - En Güncel ve Herkese Uygun İşler Kariyer.net'de
    https://www.kariyer.net/is-ilanlari/#&pst=1187

Yurtdışı konusunda ise:

İtü mezunu amerikada yaşayan makine mühendisi sayısı 379
    https://www.linkedin.com/school/itu1773/people/?facetGeoRegion=us%3A0&keywords=mechanical%20engineer

Ytü mezunu amerikada yaşayan software engineer sayısı 268
    https://www.linkedin.com/school/y%C4%B1ld%C4%B1z-teknik-%C3%BCniversitesi/people/?facetGeoRegion=us%3A0&keywords=software%20engineer

İtü'nün her sene 2 katı öğrenci alması, çok daha eski bir bölüm olması gibi etkenleri göz önünde bulundurursak "oran" olarak ytü önde oluyor.

• Niye sadece amerika'ya bakıyorsun ki ben yurt dışı oranıyla ilgili konuşuyorum.Mesela Almanya odaklı bakarsan o zaman da makina'nın ezici bir üstünlüğü olur.Kariyer'de sadece yazılım yazdığın işlerin çoğu bilgisayar mühendisliği mezunu aramıyor.Ayrıca yıldız bilgisayar'ı bitirip amerika'da yaşayan kişi sayısı 72.Çok farklı sektörlerdeki insanlar da bir şekilde yazılımla uğraştığı için yazılım alanında çalışan o kadar fazla kişi var diye gözüküyor.Yazılım = Bilgisayar Mühendisliği değil.
    Hocam önncelikle tartıştığımız şeyin mesleklerin iş olanakları olduğunu hatırlatayım. Yazılım Mühendisliğinin iş imkanları Makineye göre bariz daha fazla. Sizin bana söylediğiniz kaynaktan kanıtladım.

Yazılım Mühendislerinin hepsinin Bilgisayar Mühendisliği mezunu olmadığını biliyorum. Ancak 80-90% ı öyle. Makine dışında okuyup makine mühendisi olunmuyor evet. Ancak dediğim gibi meslekleri tartışıyoruz.

"yıldız bilgisayar'ı bitirip amerika'da yaşayan kişi sayısı 72" bu bilginin kaynağı nedir?

Gördüğünüz şekilde aratınca daha bile fazla çıktı.

Gelin Almanya'yı karşılaştıralım. Makine sektörünün ezici üstünlükte olduğu bir ülke olmasına rağmen fark sadece 50 kişi. (oran olarak ytü yine önde)

Tabii ki veriler yüzde yüz doğru olamıyor ancak genel resme baktığımızda durum az çok belli.

• tercih zamanı bu ikisi arasında kalmıştım. sonra yıldızı gidip görünce üniversite olarak hiç istemedim, itü'de de makina bölümünü istemedim. sonuç olarak itü kontrol yazdım gayet memnunum şu ana kadar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.