Şimdi Ara

İTÜ MAKİNE Mİ ODTÜ İNŞAAT MI??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Preojeci olmak istemez misin? Şantiye mi proje mi? Bu arada çevrendeki inş mühleri aylık kaç k alıyo? Ne yapıyorlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şekilde meslek seçilmez, sıralamanı heba edersin. Okul zamanların dışında git bir fabrikaya, ortamı gör, oradaki makine mühendislerine uğra bir çay iç. Ya da bir şantiyeye git, inşaat mühendisleri neler yapıyor bir sor. Hiçbirinin senle ilgilenmeyeceğini sanmıyorum. Kendi işini yapmak istiyorsun mesela, proje ofisleri var, git bir konuş ne alemde piyasa, çalışanların tavsiyeleri nelerdir vs.

Unutma bölümü 4 yıl okursun, bir şekilde biter ve meslek hayatı başlar, 35 yıl o işi yaparsın. Mühendislik diğer bölümler gibi değildir, hayatının her dakikası o meslekle geçecek özellikle proje mühendisiysen. Uykusuz geceler, iş yerinde mesailerle geçecek günlerin. Mühendis her zaman 10 k maaş almıyor, bazen maaşsız geçen işsiz ayların olacak, o zaman mesleğinden nefret edecek misin? Bu iş biraz gönül meselesi, seni senden iyi kimse tanımaz, dikkatli karar ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 27 Ocak 2019; 23:45:6 >
  • Son of Hades kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel bir noktaya değinmişsin Proje ofislerini falan gezmekte fayda var dediğin gibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nebula-bunela-labune kullanıcısına yanıt
    Hocam Amcam İnşaat mühendisi Yıldız Teknikten yaşı geçince bıraktı mesleği evleri falan var kirada evleri geçiniyor öyle Zamanında çok kazanıyordu ama.Şu zamanın 15 -20 k sı kadar. Şimdi bir iki yerden teklif aldı ama istemedi.Bende gördüm ortamı hoşuma gitmedi değil o liderlik duygusu bile güzel.Makine ortamını görmedim bir tek.

• Hocam davulun sesi uzaktan hoş geliyor olmasın. Bende makineciyim ve proje uzerine calisiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: drmaths

Hocam Amcam İnşaat mühendisi Yıldız Teknikten yaşı geçince bıraktı mesleği evleri falan var kirada evleri geçiniyor öyle Zamanında çok kazanıyordu ama.Şu zamanın 15 -20 k sı kadar. Şimdi bir iki yerden teklif aldı ama istemedi.Bende gördüm ortamı hoşuma gitmedi değil o liderlik duygusu bile güzel.Makine ortamını görmedim bir tek.
    Gazi inş okuyorum. Pek isteyerek gelmedim. Ve bölüm değiştirme şansım yok illa okumak zorundayım. Pek sevemedim de. Öyle bi sorayım dedim. Özellikle şantiye ortamını.çalışsam ya proje çizerim ya da böyle absürd şantiyelerde çalılırım. Metro inşaatı, köprü inşaatı gibi. Kesinlikle bina dikmek istemiyorum. Midem bulanıyo o ortamı görünce

Hocam benim aksine Çok hoşuma gitti ya ben tıp düşünüyordum sırf parası için ondan sonra o ortamı görünce Fiziğim de Aşırı iyi hallederim dersleri diye İnşaat düşünmeye başladım tek sıkıntı şu sektörün çok kötü olması çok fazla mezun vermesi en azından makinede daha farklı alanlara yönelirim gibi geliyor.Birşeyler geliştirmeyi seviyorum.

Bence Eğer Proje çizimine ilgin varsa bu alanda kendini geliştir hayatında başarılar dilerim.

• akcanon kullanıcısına yanıt
    Hocam Nerden mezunsunuz

• Up

• git tıp oku bunları boşver
  • Feel The Difference F kullanıcısına yanıt
    :)

• Sen cevabı kendin vermişin inşaat.

• Heinz Guderian kullanıcısına yanıt
    :)

• Up

• Up

• 2 yillik mezunuyum

• imam hatip + ilahiyat geleceğin mesleği
  • Aynen bro

• Up

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.