Şimdi Ara

itü mat denemesi çözenler girsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bügünkü denemede geo da 9 ve 21 i anlatabilecek var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: megadeth4

bügünkü denemede geo da 9 ve 21 i anlatabilecek var mı

9.soruda
    sadece ingilizce bilenler x
    ikisinide bilenler y
    sadece fransızca bilenler z olursa;
    iki diliden bilenleri 8 verdiginden y=8 dir. ingilizce bilenler %75,fransızca bilenler %45 oldugundan;
    (x+8)/(z+8)=5/3 tür.(75 ile 45 sadeleştiriyoruz.) buradan 3x-5z=16 olur.
    2. denklem için ingilizce bilenlerden faydalanırsak(grubun %75 i olması) (x+8)/(x+z+8)=3/4 tür.buradan 3z-x=8 gelir.iki denklemi taraf tarafa toplarsak x=22,z=10 gelir. buna bir de 8 i eklersek grupta 40 kişi oldugunu buluruz.
    21.soruda
    S1 i 15 vermiş.S1 i üstteki grafigin denklemiyle alttaki grafigin denklemininin farkının integraline eşitlersen k yı e üzeri 5 bulursun.
    sonra S2 yi bulmak için alttaki grafigin integralini alırsan(tabi alt sınır 1 üst sınır e üzeri 5 olacak) cevabı 25 bulursun.
    Edit:baslık mat denemesi oldunca mat ı anlattım meger geo yu sormussun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodeotr -- 21 Nisan 2013; 14:28:58 >

• geonun 21.sorusunda A dan C ye çizgi çekip BCA açısına x dersek ACD açısı (60-x) olur.soldaki üçgenden sinx i ve cosx i bul.sagdaki üçgende cos(60-x) in acılımında yerine yazarsan x i bulursun.çizerek gösterirdim ama laptobun touchpad inde çizim yapamıyorum.
    9.soruda;
    BE x ise EC 10-x tir.
    F den AD ye dik çizersen çizdiğin dikligin uzunlugu 5 olur(üçgenin alanından dolayı).aynı şekilde F den BC ye dik çizersen ve bu dikliğin uzunluğuna "a" dersen a yı kelebek benzerliğinden (10-x)/2 bulursun.F nin sol tarafına çizdigin dikmeyle "a" nın toplamı ABE üçgeninin yüksekliğidir.ABE üçgeninde alan formülünü yazarsan x'i 4 bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodeotr -- 21 Nisan 2013; 15:34:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodeotr

geonun 21.sorusunda A dan C ye çizgi çekip BCA açısına x dersek ACD açısı (60-x) olur.soldaki üçgenden sinx i ve cosx i bul.sagdaki üçgende cos(60-x) in acılımında yerine yazarsan x i bulursun.çizerek gösterirdim ama laptobun touchpad inde çizim yapamıyorum.
    9.soruda;
    BE x ise EC 10-x tir.
    F den AD ye dik çizersen çizdiğin dikligin uzunlugu 5 olur(üçgenin alanından dolayı).aynı şekilde F den BC ye dik çizersen ve bu dikliğin uzunluğuna "a" dersen a yı kelebek benzerliğinden (10-x)/2 bulursun.F nin sol tarafına çizdigin dikmeyle "a" nın toplamı ABE üçgeninin yüksekliğidir.ABE üçgeninde alan formülünü yazarsan x'i 4 bulursun.

teşekkür ederim sağol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.