Şimdi Ara

ITU MATEMATIK MUHENDISLIGI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
3
Favori
5.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam ben de şu an itu mat muh ile odtu mrtalurji arasindayim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dostum acı teng yazmanı tavsiye ederim o sıralama boşa gitmesin

illa mühendislik diyosan tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarisret -- 15 Temmuz 2022; 20:10:31 >
  • İtülüyüm iyi bölüm %30 ing iyi değilse dilin hazırlık zorunlu hazırlığı geçene kadar erasmus konusunda yıldızlılar yine masal anlatmış garip bi grup bunlar erasmus senin ingilizce yeterlilik sınavı ve üni gpa yani ortalamanın ortalaması alınarak hesaplanır anlaşmalı olduğu okullarda bu ortalama puanı senden yüksek adamalar başvurursa onlar gider yetmezse puanın gidemezsin bu kadar basit iş bulması çok kolaydır klasik yazılım temelli bölüm yani yazılımla aram iyi olur diyosan koş gel düşünme not: ingilizceni geliştir ingilizcesi iyi olmayan yazılımcı hayatta iş bulamaz yazılımda öğrenemez her kaynak ingilizce halledersen önü çok açık bölüm dipnot: tıp şukadar K kazanıyo çohhhh iyi yağ diyeneleri kaale almayın her gün ağlıyorlar ekonomik ve mesleki olarak asla fiyat perf bölümü değildir seviyorsan o dalı yazın yoksa düşünmeden kaçın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marxınsakalı M kullanıcısına yanıt
    Sag olun hocam. Yazılım ile qlakali hiçbir tecrübem, bilgim yok ama öğrenebilirim. İngilizce için zaten hazırlık okuyacağım kesinlikle.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam durun zaten ortalık karışık

• Deneyime gerek yok %80 sıfırdan başlıyo bölüme

• Bu tıpçı arkadaş ben sınava hazırlanırken de maaş bordrosu atıyodu hala atıyo biz işe staja başladık bu hala bordro atıyo böyle şeylere bu kadar zaman ayıran insan işsizdir okumaya değmez umarım daha iyi hobi bulur

.,,.,.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Ağustos 2022; 23:1:1 >
  • quarisret kullanıcısına yanıt
    ya olm sıralaman boşa gitmesin ne demek ya? bunu bana bir açıklar mısın? adam hangi bölümü istiyorsa ve istediği okul-bölüm ikilisini tutturuyorsa oraya gider. napsın şimdi gidip istemediği bölümü mü yazsın sıralaması iyi diye? bu mantığa göre geçen seneki matci_ hocamız enayi oluyor? adam 16. oldu diye istemeye istemeye ceng veya tıp mı yazsaydı? saçmasapan şeylerle insanların aklına girmeyin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Bravo hocam hayatta bol şans umarım sürekli şiddet gören öldürülen sağlık çalışanlarını falanda insanlara gösterirsin yada sürekli neden grev yaptığınızı da insanlara açıklarsın mesleğin şuanda ülkede verilen emeğin en az karşılığını aldığı bölümdür bunun yanında handikap olarak iyi bi mühendisin yurt dışına gidebilme oranlarındaki 5-6 katlık farkıda doktor adayı arkadaşlara anlatırsın iyi diploması olan mühendis b2 ingilizceyle istediği ülkede iş bulabilirken doktorların önüne bir sürü zorluk çıkıyor bölümünde bunları da anlat bi ara

Hocam yanlış anlamazsınız noktalama işareti kullanabilir misiniz ? Biraz sikinti oluyor okurken

Ben İtü'ye kötü demedim zaten yanlış anlamayın İtü mat müh de çok iyi bir bölüm ama erasmus konusunda söylediklerim masal değil gerçeği yansıtıyor demek ki Ytü mat mühün anlaşmaları daha fazlaymış ki daha fazla da giden olmuş.

• Arjen_Robben18 A kullanıcısına yanıt

Yıldız saygı duyduğum bir okul ancak çoğu yıldızlının ilk tercihi itü olup çoğu gelmediği için yıldız a girdiğinden ( hepsinde yok olanlara söylüyorum) itüye karşı bi nefret oluşuyor. Onlar da itü hakkında fazlasıyla iftira atıyo kusuruma bakma seni de onlardan sandım. Mat mühte dediğin gibi erasmus sorunu olabilir ancak ben itülü olarak erasmusta problem yaşayan pek öğrenci görmedim kendim endüstrideyim en azından erasmus açısından rahatız çalışıp ortalama yapanlar genelde erasmusa rahat giderler mat mühe girecek arkadaşlar bu konuda itü erasmus ofisine mail atabilirler ayrıntılı bilgi için . Yanlış anlaşılma olduysa affola

• Ben bölümün sitesine girip mezun listesi vardı orada ki ad soyadları sırasıyla linkdn e yazıp nerelerde çalıştıklarına bakmıştım ve hoşuma gitmişti, tercihimde istanbul'da okumanın zorluğu da bi etkendi tabi ki kalacak yer olsun diğer şeyler vs. Ankaratıplı arkadaş ben tercih yaparkende aynı şeyleri yazıyordu hala yazıyor, açtığı tıp tercihi konusundaki "gerçekten doktor" olan insanların yazdığı şeyleri okuyuncaya ve yakın çevremde ki doktorlarında anlatığı kadarıyla görüyoruz ki doktorluğun bu arkadaşın yazdığı şeylerle uzaktan da yakından da alakası olmadığını.

• hocam merhaba bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım ,

--hedef bilgisayardı ama çoğu yerde olmuyor istasnbulda anca cerrahpaşa üni olur orayı da ben beğenmedim

bilgisayar tıpı geçmiş harbiden yani :D bu kadar yüksek değildi diye hatırlıyorum bizim zamanımızda .

ben 2013 girişliyim bu arada . Benim de hedef bilg. müh tü ve bu bölümü araştırarak buldum ve seçtim.

Finans ve yazılım üzerine dersler vardı ancak özellikle matematik üstüne ağır dersler vardı.

Ben genel olarak memnunum hala okurken de iş konusunda da .

--seçmeli dersler kısmında Yapay Zekaya Giriş , Yazılım Mühendisliği tarzı dersler gördüm bunlar açılıyor mu? yoksa --sadece adı mı var?

Bu dersler vardır büyük ihtimalle , ama bilg müh kadar yelpazesi geniş değil .

Bu ara da dersler çokta önemli değil , zaten akademi piyasanın 15 yıl gerisinden gidiyor , anca analitik düşünce vesaire kazancaksınız okulda .

işe alırken de önemli olan kendi aldığınız kurs , yaptığınız projeler vs. olacak

--ayrıca %30 ve %100 ingilizceden hangisi daha iyi? itü de %30 daha iyi diyorlar, bazı hocalar sadece türkçe açıyormuş veya ingilizce doluyormuş sadece türkçe kalıyormuş onu seçebilme hakkı olduğu için avantajlı oluyor dediler %30 için. birisi de ytü'deki hocaların ingilizcesi fazla iyi değil %100 seçsen de bilemiyorum ne derece yararı olur dedi.

ytü de de aynı durum mevcut , %30 seçersen bütün dersleri alabiliyorsun istersen tüm derslerini %100 lerle ortak alırsın 1-2 istisna olur belki , ama %100 ler in ders seçme imkanı azalıyor çünkü türkçe açılan dersleri seçemiyor. Bug gibi birşey resmen :D

--ytü'de de bu durum böyle mi? %100 olan 34 bin sıralama %30 olan 43 bin sıralama bense 23250 yaptım %30 yazarsam sıralamam boşa gidecekmiş gibi hissediyorum.

itü tutsa heralde itü yazardım , ama %30 , %100 konusun da yine %30 seçerdim. %100 seçmek hata olur gibi .

--aklımda ytü kom ve ehb vardı ama bunlardan yazılıma yönelmek çokk zor olur dediler hep

hedef yazılımsa bilg müh, sonra mat müh derim , ancak artık yazılıma yönelmek hiç bir bölümden zor değil , piyasa o kadar yazılımcıya aç ki biyoloji kimya mezunları bile kendini geliştirip yönelebiliyor , iş arkadaşlarım var. şu an için konuşuyorum tabi 4 sene sonra ne olur bilemeyiz :)

Sıralaman seni kanıtlamış zaten tebrik ederim , bundan sonra ingilizce (çok klasik ama söylüyorum) , ve githup gibi yerlerde proje yapman . yapay zeka , veri bilimi falan düşünüyorsan mesela kaggle var .

--matematik mühendisliği için stajlarda yıldız teknü üniversitesinin bi yardımı oluyor mu?

Bitane armağan hocamız vardı sağolsun sürekli ilanları paylaşıyordu hala da devam ediyor.

Ama okulun özel anlaşmalı biyeri yok malesef , kendin başvurup kabul edilceksin.

• yazar maalesef tıpta kararını kılmıştır

• 343code kullanıcısına yanıt

Kaç kere sahtekarlıkları ifşa edilmiş birisi, forumu biraz eşelerseniz kaç kere sahte maaş bordroları ve yalanlar ile manipülasyon yaptığınıı, sonra kaç kere çalışan doktorlar tarafından ifşa edildiğini görürsünüz, belirli dönemlerde kendini tanımayan kişilere karşı aynı şeyleri tekrar uyguluyor. Aynı zamanda malum partili ve 1 yıl kadar önce sağlık sisteminin çok iyi olduğunu söylüyordu.

• Cevap verenlere tekrardan teşekkürler. Up

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.