Şimdi Ara

İtü mezunları boğaziçi odtüden aşağıda mı kalıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
2.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Teşekkürler hocam daha şimdiden teklifler gelmeye başladı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıda kalmaz hocam, biraz şans meselesi. Her üç üniversitede de zeki arkadaşların olacak. Ama şansına ileride çok işine yarayacak bağlantılar kurabilirsin bunlardan birinde. Hocalar sana çok farklı kapılar açabilir. İTÜ biraz daha sanayi üniversitesi. Örneğin başvurduğun şirketin müdürü İTÜlüyse seni alma ihtimali daha yüksek olabilir. ODTÜ akademide iyi. Boğaziçi ise bir prestij markası olarak görülüyor ülkede. Yani hepsinin öne çıkan yanları var ve bu biraz da şans faktörüne bağlı. Boğaziçi İTÜ'den iyidir diye kimse diyemez. Çünkü farklı konseptteler, farklı işbirlikleri var, vizyonları bile farklı. Sen sana en uygun olan vizyona göre ve akademik kadrolara bakarak tercihlerini yap. Ondan sonra hangisi gelirse gelsin aşağıda kaldım diye düşünme. Hepsi gayet iyi üniversiteler. Hepsi çok iyi fırsatlar sunar.
  • Durumdan duruma değişir bazen avantajlı olur diğerlerine göre bazen tersi

• quote:

Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smoke

altında falan kalmaz, bunların hepsi denk. mesela örnek vereyim biz yıldızlı olarak biraz altında kalıyoruz bunların hepsinin ama bu üçü kafa kafayadır kimse kimseden geri değil.
    3u denk falan degil hocam.Odtu cok daha iyi bir universite diger ikisine gore.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavukdoner_651

Hocam şimdi şöyle oluyor zaten kontenjan az dünya devi şirketlerde çalışacak şekilde mezun oluyorsunuz Sabancı'dan. Dolayısıyla işiniz hazır gibi Türkiye' deki birkaç işlemi hallettikten sonra. İTÜ Bilgisayar mesela 113 kişi alıyor e haliyle bu aşağılık herifler sizin altınızda çalışacak. Şaaak veriyorlar altınıza 113 tane İTÜ'lü onlar coding(kodlama) kısmını yapıyor siz de ofisinizde kahvenizi içiyorsunuz. Eğer ortalamanızı yüksek tutarsanız ODTÜ' lü ve Boğaziçi 'li de verebiliyorlar altınıza çalışması için. Siz böyle bir iki start-up(girişim) yaptıktan sonra zaten yurtdışına otomatik olarak gidiyorsunuz ve para basmaya başlıyorsunuz dünya devi şirketlerde. Benim gözlemlediğim mezun profili bu hocam. Arada geliyorlar üniversitemize Sabancı'dan computer scientistler 2500tl+yemek+akbil gibi tekliflerde bulunmuşlar bana biraz fazla geldi ama bilemiyorum.
    Hocam kesin duyum aldım geçen gün mezun olan bir Sabancılı arkadaştan. GPA 3.85+ ise 3 tane İTÜ'lüyü birleştirip 1 tane ODTÜ'lü craftlayabiliyorsun.Boğaziçili craftlamak istersen biraz social skill kasman gerekiyor çünkü Tuzla malum sosyal hayata biraz kapalı olduğundan statların düşük kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 3 Temmuz 2019; 18:55:24 >

• uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Hocam ben İTÜ'den 1 elektronik ve haberleşme 1 kontrol ve otomasyon 1 elektrikçi ile ODTÜ EE ;))' li craftladım ama Türkçe konuşuyor bu gerizekalı ne yapmam lazım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavukdoner_651

Hocam ben İTÜ'den 1 elektronik ve haberleşme 1 kontrol ve otomasyon 1 elektrikçi ile ODTÜ EE ;))' li craftladım ama Türkçe konuşuyor bu gerizekalı ne yapmam lazım?
    Normal hocam elektrikçi yerine Boğaziçi'den herhangi bir bölüm mezunu koysaydın otomatik İngilizce buffı veriyor.
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman da yüksek gerilim çalışamıyor ama?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oha altta kalıyormuşuz olum ! Ben sürüneceğimizi düşünüyordum, olsun buda olumlu
  • Charm kullanıcısına yanıt
    Lütfen bunu neye dayandırarak söylediğinizi açıklayabilir misiniz ? Kastettiğim mevzu birisi için akademi diğeri için sanayi üniversitesi sıfatlarını kullanmanız.
  • Valla bölüme bağlı gidip Boğaziçi inşaat ,ODTÜ inşaat ve İTÜ inşaatı kıyaslarsan inşaatın ülkedeki durumuna bakarak İTÜ mezunları daha altta kalabilir ,makine içinde gereksiz ve saçma zor sınavlar yapıldığı söyleniyor bu yüzden bölümden alınan verim diğerlerine göre daha az ama bilgisayar için İTÜ bence hiçbir zaman eziklenemez gayet iyi hatta en iyi mühendisliği o denilebilir.Bunların dışında zaten ee yok İTÜ’de ehb kıyaslanamaz o da ODTÜ’de Boğaziçi’nde falan yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dentrassi

Lütfen bunu neye dayandırarak söylediğinizi açıklayabilir misiniz ? Kastettiğim mevzu birisi için akademi diğeri için sanayi üniversitesi sıfatlarını kullanmanız.
    Tamamen kişisel gözlemlerim. İTÜ konferanslarında sunum yapan kişiler genelde İTÜ mezunu olup şirket açmış, ilerlemiş kişiler oluyor daha çok. İTÜlünün İTÜlüyü alma durumunu biliyorsunuzdur zaten piyasadaki. ODTÜ mezunlarında ise mezuniyetten sonra ABD'de, Kanada'da v.s. çeşitli üniversitelerde master, doktora şeklinde devam eden çok kişi var. İTÜ biraz daha kapalı bir üniversite, mezunları yine İTÜ'de devam ediyor ve İTÜ'de hoca oluyor akademik gidenler. Bu sanırım okulda yapılan yönlendirmelerle ilgili biraz. Bir de yabancı dil olarak ODTÜ daha önde olduğu için yurtdışına açılmaları daha kolay oluyor tabi. Bu nedenle Türkiye'deki şirketlerde İTÜ ağırlığı var.

• hiçbirinin birbirinden üstünlüğü yok. senin kendini ne kadar geliştirdiğin önemli burda.

• gerçekte hayır bu 3 ü denk ugak tefek farklar var ama forumda itü çok kötü bir okuldur ondnan önce türk alman iyte gtü falan vardır

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.