Şimdi Ara

İtü mezunları boğaziçi odtüden aşağıda mı kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
3
Favori
2.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Aşağıda kalmaz hocam, biraz şans meselesi. Her üç üniversitede de zeki arkadaşların olacak. Ama şansına ileride çok işine yarayacak bağlantılar kurabilirsin bunlardan birinde. Hocalar sana çok farklı kapılar açabilir. İTÜ biraz daha sanayi üniversitesi. Örneğin başvurduğun şirketin müdürü İTÜlüyse seni alma ihtimali daha yüksek olabilir. ODTÜ akademide iyi. Boğaziçi ise bir prestij markası olarak görülüyor ülkede. Yani hepsinin öne çıkan yanları var ve bu biraz da şans faktörüne bağlı. Boğaziçi İTÜ'den iyidir diye kimse diyemez. Çünkü farklı konseptteler, farklı işbirlikleri var, vizyonları bile farklı. Sen sana en uygun olan vizyona göre ve akademik kadrolara bakarak tercihlerini yap. Ondan sonra hangisi gelirse gelsin aşağıda kaldım diye düşünme. Hepsi gayet iyi üniversiteler. Hepsi çok iyi fırsatlar sunar.
    Hocam kesin duyum aldım geçen gün mezun olan bir Sabancılı arkadaştan. GPA 3.85+ ise 3 tane İTÜ'lüyü birleştirip 1 tane ODTÜ'lü craftlayabiliyorsun.Boğaziçili craftlamak istersen biraz social skill kasman gerekiyor çünkü Tuzla malum sosyal hayata biraz kapalı olduğundan statların düşük kalıyor.
  • Hocam 0.80 i kadar falan oluyor genelde.

• İtü'nün muhendislik eğitimi odtü'den daha kötü değil belki de boğaziçinden daha iyi. Fark şu ki odtü veya boğaziçine gidersen bir tık daha başarılı insanlarla çalışıp kendini biraz daha fazla geliştirme imkanın olacak. Ama itü kesinlikle çok iyi eğitim veren bir okul. Benim şimdiye kadar forumdaki vs tartışmalardan çıkarımım bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altında falan kalmaz, bunların hepsi denk. mesela örnek vereyim biz yıldızlı olarak biraz altında kalıyoruz bunların hepsinin ama bu üçü kafa kafayadır kimse kimseden geri değil.
  • kimsenin kendini kandırmaya ihtiyacı yok, tabii ki de piyasada ''çoğu'' zaman altta kalırsın.
  • yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    Sabancı computer science varken hepsi altta kalır yalnız bunların yanında onu da söyleyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavukdoner_651 -- 27 Haziran 2019; 11:0:37 >
  • Yıl olmuş 2019 hala sabancı diyen var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • euroynomos E kullanıcısına yanıt
    Kainatta Sabancı'nın vizyonunda bir üniversite yok farkında mısın? Özellikle de computer science için. Sen durumun farkında olmayabilirsin bu gerçeği değiştirmiyor.

• bırak aslan, bu tok gençler ileride masa başında sürünmekle lanetli.
  • Lan 130 k dan afamları pc muhendisi yapan üniversteden bahsetme bana :Ddx

• umuuuut U kullanıcısına yanıt
    "PC Mühendisi" değil computer scientist yapıyor ama sen bilirsin

• Hocam Sabancı dan çıktığımız an para basmaya başlıyor muyuz ? Öyle bir duyum almıştım.

• AppleFB kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi şöyle oluyor zaten kontenjan az dünya devi şirketlerde çalışacak şekilde mezun oluyorsunuz Sabancı'dan. Dolayısıyla işiniz hazır gibi Türkiye' deki birkaç işlemi hallettikten sonra. İTÜ Bilgisayar mesela 113 kişi alıyor e haliyle bu aşağılık herifler sizin altınızda çalışacak. Şaaak veriyorlar altınıza 113 tane İTÜ'lü onlar coding(kodlama) kısmını yapıyor siz de ofisinizde kahvenizi içiyorsunuz. Eğer ortalamanızı yüksek tutarsanız ODTÜ' lü ve Boğaziçi 'li de verebiliyorlar altınıza çalışması için. Siz böyle bir iki start-up(girişim) yaptıktan sonra zaten yurtdışına otomatik olarak gidiyorsunuz ve para basmaya başlıyorsunuz dünya devi şirketlerde. Benim gözlemlediğim mezun profili bu hocam. Arada geliyorlar üniversitemize Sabancı'dan computer scientistler 2500tl+yemek+akbil gibi tekliflerde bulunmuşlar bana biraz fazla geldi ama bilemiyorum.

• umuuuut U kullanıcısına yanıt
    Aga burda fanatiklik yapmayacağım zaten ben de tercih zamanında olan bir adamım ama bu ne kadar saçma bir mantık ya, Türkiyedeki neredeyse tüm özel üniversitelerin burssuz sıralamaları zaten 100k üzerinden alıyor. Senin bu adamlarla universite hayatında da pek alakan olmayacaktır emin ol zaten bu üniversiteleri ilk 500'den seçen adamlar da buralara muazzam imkanları için geliyor.

• Neden denk olmasin is sende bitiyor bunlarin hepsi kaliteli universiteler

• Anladım hocam ilk fırsatta geçiyorum altımdaki eziklerle birlikte okuyamam

• AppleFB kullanıcısına yanıt
    Çok doğru bir karar olur hocam hayırlı olsun şimdiden.

• Bu beyinsiz üni övücü tayfa türedi bu sene de ya trolller bitiyo bu aptallar geliyo en iyi üni sizinki tamam

• Ariana Grande kullanıcısına yanıt
    Sen kabul etsen de etmesen de------ EN BÜYÜK EN İYİSİ SABANCI UNIVERSITY COMPUTER SCIENCE ------

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.