Şimdi Ara

İTÜ Nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İTÜ güzeldir, gel. Bilgisayar mühendisliğinden yer ayırtayım sana istersen
  • İTÜ güzel ve çok kaliteli bir üniversitedir benimde hedefim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zortul -- 27 Ağustos 2009; 21:35:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoriKalina

İTÜ güzeldir, gel. Bilgisayar mühendisliğinden yer ayırtayım sana istersen

Önlerden olursa iyi olur

Çalışıyoruz bakalım yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: KrcgN®

quote:

İTÜ güzeldir, gel. Bilgisayar mühendisliğinden yer ayırtayım sana istersen

Önlerden olursa iyi olur

Çalışıyoruz bakalım yaa

Neye güldün? Bende 1 sene önceden ordaki arkadaşlarıma demiştim bana önlerden güzel bir yer ayırın diye, başka türlü kazanamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoriKalina -- 28 Ağustos 2009; 10:10:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ata_1923

2 büyük teknik üniv den biri(yıldız ve karadenizteknik teknik deil aldatmaca)
    MÜH.OKUYACAKSAN YA İTÜ YA ODTÜ

Ölü bir yorum olmuş.
  • quoted from the original: John Coffey

quoted from the original: KrcgN ®

quoted from the original: emre9110

itünün where I did not liked yaff etrefı slope ramp leg each side: D uni is definitely very nice thank tavsieye privilege or something too much social life, she advanced to the male know that even among bi tarkan started to bring the die or something I heard (I caller said yalaçısıyım is not correct course: D)
    [/ quote]

Construction disagree: D I like the location close to the Inonu stadium
    [/ quote]

so that the computer industry maslak
    [/ quote]

Google map den baktımda maslak da pek uzak değil en azından aynı yakada :D

• quote:

ben de itü yü yeni kazandım.itü iidir teknik üniv.yergüzel tam gökdelenler arası boğaza bakıyor..istanbuldasın ayrıca.256yıllık üstelik..2 büyük teknik üniv den biri(yıldız ve karadenizteknik teknik deil aldatmaca)

Sen önce Türkçe öğren ; "deil" değil "değil" , karadenizteknik de ayrı yazılır.
    Sonra da aldatmacayı kendin yapıyorsun onun farkına var. KTÜ ve YTÜ'nün puanları İTÜ ve ODTÜ kadar yüksek olmayabilir en azından aynı bölüm bazlı düşünürsek, ama bu sana onlar için "teknik üniversite değil" deme hakkını vermez. Türkiye'de 4 tane teknik üniversite vardır, bunu da sen gözardı edemezsin aynı teknik olup olmamalarını belirleyemeyeceğin gibi.Hangi bölümü kazandın bilmiyorum, ancak at gözlüğü takmaya devam edersen ilerde mezun olduğunda küçümsediğin YTÜ ve KTÜ (hatta diğer üniversiteleri de katmak lazım,Yıldız'ı küçümsediğine göre diğer Anadolu'dakileri falan zaten okul katagorisine sokmuyorsundur) mezunlarıyla iş için yarışırken geride kalırsın, nasılsa İTÜ mezunuyum diye.

• Haklısın DeStAn_YaZaNvidia
    adam sanki bütün üniversiteleri gezmiş hocalarını görmüş tanımış :D
  • bence her yerden kaliteli mühendisler çıkabilir bu insanın çalışmasına azine işi sevmesine bağlıdır ama ideal mühendis daha çok odtü itü gibi yerlerden çıkıyor ktünün teknik olmasına gelirsek tıp olan bi yer mühendisliğe ne kadar ilgi gösterecek ya teknik üni adı var ama teknik ünv itü odtü ytü standartlarında değildir ytüyü küçümsemeyin puanı düşük olabilir itüden ama ytüden deliteli adamlar çıkar ama ideal mühendis olayına en yakın üniversiteler itü ve odtüdür
  • Bence duyulmuşluk olarak boğaziçi itü odtü bilkent koç var... Bahçeşehirde bu yolda ilerliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bncvleng -- 28 Ağustos 2009; 18:54:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: despuche

bence her yerden kaliteli mühendisler çıkabilir bu insanın çalışmasına azine işi sevmesine bağlıdır ama ideal mühendis daha çok odtü itü gibi yerlerden çıkıyor ktünün teknik olmasına gelirsek tıp olan bi yer mühendisliğe ne kadar ilgi gösterecek ya teknik üni adı var ama teknik ünv itü odtü ytü standartlarında değildir ytüyü küçümsemeyin puanı düşük olabilir itüden ama ytüden deliteli adamlar çıkar ama ideal mühendis olayına en yakın üniversiteler itü ve odtüdür

İşte bende onu soruyorum ideal mühendis çıkarma kriterleri nedir ? Bunu söyleyinde gelecek senelerde sınava girecek arkadaşlar ona göre çalışsınlar (:
  • YTÜ de iyidir.

"Teknik üniversite" olmadığını söyleyene de gülerim; KTÜ gibi tıp, diş hekimliği, hukuk fakülteleri ve Hemşirelik YO yok hiç değilse.

İşletme, Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği gibi SAY-2 dışında puan türleri ile öğrenci alan birkaç bölüm var; ama bunlar ODTÜ'de de var, İTÜ'de de.

"Adının duyulmuşluğu" konusunda Yıldız Teknik Üniversitesi'nin diğerlerinden aşağı kalır yanının olduğunu da hiç sanmıyorum @KrcgN®.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 28 Ağustos 2009; 19:24:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

YTÜ de iyidir.

"Teknik üniversite" olmadığını söyleyene de gülerim; KTÜ gibi tıp, diş hekimliği, hukuk fakülteleri ve Hemşirelik YO yok hiç değilse.

İşletme, Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği gibi SAY-2 dışında puan türleri ile öğrenci alan birkaç bölüm var; ama bunlar ODTÜ'de de var, İTÜ'de de.

"Adının duyulmuşluğu" konusunda Yıldız Teknik Üniversitesi'nin diğerlerinden aşağı kalır yanının olduğunu da hiç sanmıyorum @KrcgN®.

Onu unuttum banada bi tane eksik geliyodu zaten...

• İTÜ de her 120 erkeğe 1 kız düşüyomuş ona göre
  • quote:

YTÜ de iyidir.

İTÜ SAY puan türü dışında öğrenci alan bölüm yok. İTÜ'de "işletme" diye bir bölümde yok. İşletme mühendisliği var. Bkz:http://www.sis.itu.edu.tr/dersplan/is.html

• quote:

quote:

YTÜ de iyidir.

İTÜ SAY puan türü dışında öğrenci alan bölüm yok. İTÜ'de "işletme" diye bir bölümde yok. İşletme mühendisliği var. Bkz:http://www.sis.itu.edu.tr/dersplan/is.html

İşletme mühendisliğini ben de biliyorum.

Eğer 4+1 yıl sadece Türkiye'de alınan lisans eğitimini söylüyorsan, evet, yok. Ama UOLP'ta var. (Belki de şimdilik sadece UOLP'ta.)

İşletme Fakültesi
    İşletme - UOLP-SUNY New Paltz / Burssuz (2009 EA-2 Taban Puanı: 299, Kontenjan: 34)
    İşletme - UOLP-SUNY New Paltz / %50 Burslu (2009 EA-2 Taban Puanı: 349, Kontenjan: 1)

Ekonomi - UOLP-SUNY New Paltz / Burssuz (2009 EA-2 Taban Puanı: 288, Kontenjan: 34)
    Ekonomi - UOLP-SUNY New Paltz / %50 Burslu (2009 EA-2 Taban Puanı: 336, Kontenjan: 1)

Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi
    Tekstil Geliştirme ve Pazarlama - UOLP-SUNY Fashion Institute of Technology / Burssuz (EA-2 / 30 kontenjanın henüz 12'si dolu.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 28 Ağustos 2009; 21:06:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shady

quote:

bence her yerden kaliteli mühendisler çıkabilir bu insanın çalışmasına azine işi sevmesine bağlıdır ama ideal mühendis daha çok odtü itü gibi yerlerden çıkıyor ktünün teknik olmasına gelirsek tıp olan bi yer mühendisliğe ne kadar ilgi gösterecek ya teknik üni adı var ama teknik ünv itü odtü ytü standartlarında değildir ytüyü küçümsemeyin puanı düşük olabilir itüden ama ytüden deliteli adamlar çıkar ama ideal mühendis olayına en yakın üniversiteler itü ve odtüdür

İşte bende onu soruyorum ideal mühendis çıkarma kriterleri nedir ? Bunu söyleyinde gelecek senelerde sınava girecek arkadaşlar ona göre çalışsınlar (:

ben yıldıza kötü demiyorum ama itünün odtünün yanında yıldız zayıf kalır tabi yıldızdan adam cıkar hepsini geçer süper olur ben genel olarak konuşuyorum genel olarak odtü ve itü yıldızdan iyi heralde bunu tartışmayacaksın ideal mühendis yaratmak derken sosyal ortamı olan eğitimi en üst seviyede olan kaliteden ödün vermeyen bir ünv olması yıldızda iö diye birşey var öğrenci kalitesini düşüren birşeydir bu labları itü kadar geniş değildir sonuç olarak genelleme yaparsak itü odtü yıldıza ktüye ağır basar

• İTÜ , ODTÜ herhalde ki iyidir. Ancak tartışılan olaya bakın; YTÜ ve KTÜ'ye "teknik" demenin aldatmaca olduğunu öne sürmüş arkadaş.
    Kendi adıma konuşayım;
    Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği kazandım YTÜ'de. 7. tercihimdi, 4. tercihimde aynı bölümün İTÜ'de olanı vardı. Öne yazma sebebim puana göre sıralamamdı sonuçta sadece istediğim yerleri yazarken, sıralamayı da geçen seneki sıralamaya göre yaptım. Şu an bakıyorum 2 puanla kaçmış İTÜ. Üzülmüyorum açıkçası. Biraz araştırınca Gemi İnşaat konusunda yani tasarım konusunda İtü'nün, Gemi Makineleri konusunda Ytü'nün yetkin olduğunu gördüm. Sonuçta meslek seçtim ben, sırf İTÜ olsun diye İnşaat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği vs. yazsam öne o gelirdi.
    Alakasız gibi geldi anlattıklarım belki ama değil. Okul seçmek iyidir güzeldir ancak sırf İTÜ sırf ODTÜ diye bölüm yazanlar Çevre Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği okuyanlar biliyorum. Bu kadar da saçma birşey yapılmamalı. Sırf ODTÜ diye istemeye istemeye Çevre Mühendisliği yazılmamalı, he isteniyorsa tercih meselesiyse karışmam ben sadece kendi çevreme göre bu yorumu yaptım. Yanlış bir düşünce üniversite adını kullanarak meslek seçmek. Tabii ki makine mühendisliği okumak isteyen adam Boğaziçi,Odtü,İtü,Koç,Sabancı gibi yerlerde okumak ister ancak tutmadığı zaman Mesela Ytü makinaya değil de itü gıda mühendisliğine giderse ben o adama bişey demem zaten, derdine yansın o.
    Yıldız Teknik Üniversitesi'nin şu ana kadar olumsuz gördüğüm yanı ,despuche'nin de dediği gibi (iö) olması. Benim bölümümün puanını 330lara kadar çekmiştir bu olay. Açıkçası güzel birşey değil, bu benim fikrim. İnsanları puanlarına göre yargılamıyorum asla , ikinci öğretim olayına bakış açım bu sadece.

İtü tarihiyle daha eskidir, daha tecrübe sahibi hocalara, daha imkanlı lablara sahiptir, hepsi kabul edilebilir ve doğruluğu olan şeyler.
    Ancak Yıldız Teknik Üniversitesi'de adının hakkını veren teknik bir üniversitedir. Daha iyidir değildir değil benim yaptığım muhabbetin konusu, teknikliğinin insanlarca aldatmaca olarak görülmesi.

• quote:

ben yıldıza kötü demiyorum ama itünün odtünün yanında yıldız zayıf kalır tabi yıldızdan adam cıkar hepsini geçer süper olur ben genel olarak konuşuyorum genel olarak odtü ve itü yıldızdan iyi heralde bunu tartışmayacaksın ideal mühendis yaratmak derken sosyal ortamı olan eğitimi en üst seviyede olan kaliteden ödün vermeyen bir ünv olması yıldızda iö diye birşey var öğrenci kalitesini düşüren birşeydir bu labları itü kadar geniş değildir sonuç olarak genelleme yaparsak itü odtü yıldıza ktüye ağır basar

Sosyal ortam mı var İTÜ'de ? Biraz araştırın nette bakalım Türkiye'nin en aktif üniversitelerin başında hangi kurum varmış ? (www.uniaktivite.net 'den bakabilirsiniz)

İkinci öğretimin öğrenim kalitesini düşürdüğünü söylemekte kısmen haklı olabilirsin.Öğrenci sayısı çok rttığından öğretmenlere düşen öğrenci sayısıda artıyor.Ancak olaya birazda diğer taraftan bakalım.Gündüz çalışmak zorunda olan ama mühendis olmak isteyen insana hayır sen okuyamazsın mı diyeceğiz ? Mühendislik gibi devam zorunluluğu olan bir bölümde önüne engel mi koyacağız ? İşte 2.öğretim bu insana mühendis olma hakkı tanır,ona hem okuyup hemde çalışma imkanı verir. (İTÜ Makine'ninde yakın zamanda Akşam öğretimine geçmesi bekleniyor ki buna rahatlıkla geçebilir 40 küsür profesörü olan bir bölüm çünkü.Ama o 40 profesörü öğrenciler normalde zor görürken onları akşamda ders ver demek zor olsa gerek )

Lab demişsiniz.Üniversiteleri dolaşın hocalara sorun araştırın.Bakın bakalım Lisans eğitiminde Labların gerekliliği hakkında neler diyecekler ? Lisede hayaller kurulur Üniye gideyim sürekli labdayız gibisinden ama maalesef öyle değil.Lisans eğitimi ağırlıklı olarak teoriğe yöneliktir ve öğrencilerin lablardan faydalanmasına çok gerek duyulmaz.Labların asıl önemi Yüksek Lisansta devreye girer..

• quote:

Orijinalden alıntı: bncvleng

quote:

ben de itü yü yeni kazandım.itü iidir teknik üniv.yergüzel tam gökdelenler arası boğaza bakıyor..istanbuldasın ayrıca.256yıllık üstelik..2 büyük teknik üniv den biri(yıldız ve karadenizteknik teknik deil aldatmaca)

O yönlerden iyi de erkek dolu olması beni korkuttu :D

hocam hala böyle mi?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.