Şimdi Ara

İTÜ'nün bu kadar yüksek burs verirken diğer üniversitelerin verememesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2021 de 1.5-2 asgari veriyordu şimdi 0.5 asgari zor yapıyor itü burslara zam yapmadı. Tabi hala öğrenci için iyi para ona bi şey diyemem.

Acı ama gerçek bu burslar gelene kadar itü, odtü boun bilkent gibi ünilerin arkasına yazılıyordu. 2020 de itü bilgisayar tavan sıralaması 750 burs olayı geldikten sonra 1. Ye amerikada dil okulu tek kişilik suit oda 14k tl cep harçlığı gibi şeyler verdiler 2021 ve 2022 de tavan sıralama 1 oldu.
    Yani burs vererek sıralamaları boostladılar. Boun 0 tl bile verse hükümet okulun içinden geçse bile adamlar 90 kontenjanıyla ilk 300 den alıyor biraz da isim meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 24 Şubat 2023; 4:53:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıtır Para kullanıcısına yanıt
    Odtü’nün de kktc kampüsü var ama doğru düzgün burs vermiyor.

• A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

Usta demek ki İTÜ bi şekilde burs konusunda odtü 4 e katlayıp cebine koyuyo :)

• İtunun burslara zam yapmasi gerek. İtu 3k/4k/5k+ burs şemasına geçtiği sırada bizim okul 1380+400/yurt veriyordu, şimdi 3100+1000/yurt oldu itu hala aynı. Bilgisayar sıralamasını 2 senede iyi sisirdiler ama devami yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıtır Para kullanıcısına yanıt
    Kumardan kazandıkları parayı burs olarak veriyorlar mı diyorsun?

• Aleksey Ivanovich kullanıcısına yanıt
    Yuh

Harçlık nasıl yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    he sorma hocam sorma benim itu secmememde bir etken de oydu, arayıp sordım yıllık enflasyona göre artacak mı, artarsa önceki yıllarda girenlerin de artiyor mu falan karıya ezberletmişler 3000x12 4 yıl boyunca diye aynı şeyi zırvaladı durdu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • itü çöp olduğu için vermek zorunda diye düşünenler olabilir

• Fahrettin.altay kullanıcısına yanıt
    natematik hocam demisti

tercih dönemi aradı, kendisi büyük odtücü tüm çocukları gelinleri damatlari odtülü, bir de şöyle düşünmek lazım dedi:
    itü neden bu kadar para veriyor da odtü vermiyor?

• TOBB da köpek gibi veriyor

• Odtü'de de İtü'de de öğrenciye sarar sağlayacak kaynak var fakat bunu öğrenci yararına kullanacak vizyon yok.Biz bir görüşme yapmıştık adamlar farklı bir paralel evrende yaşıyorlar.

Bizzati şuan odtü'de bazı bölümler bile eski mezunlarının insiyatifi ile yenilenmiştir.O kadar saçma sapan şeyler oluyor ki sanki klüp kongresinde particilik oynarmış gibi buluyorsun kendini görselde tamam aileyiz falan bağlı olanda var ama bakış açıları farklı.

Misal sen şuan odtü'de okuman odtü'lü olduğunu göstermiyor ne zaman mezun olursun o zaman sana farklı bakıyorlar.İşte hal tavırlarıda böyle oluyor.

Odtü'nün inanılmaz gelir kaynağı var bakın o arazi Aşti gelirleri filan.Hatta mezunları da destek oluyor ama işte durum bu ne yazıkki.Yoksa iyi bir yenileme ve büyütme çalışması yapılabilirdi.Misal bizim departmanların bazı blokları, bilgisayar bölümü filan görmüştüm yeni yeni bir el atılmış pandemi dönemi.

Her halukarda tercih ediliyoruz kafası da var biraz.Odtü eğerki İstanbul'da olsa bence hiçbirşey yapmazlardı.Şuankinden daha kötü olabilirdi de.

Şimdi eğitimle yönetim aynı şey değil.Hep zıt tutum var.Herkes farklı bakıyor olaya.Mezun olana farklı bakılıyor öğrenciye farklı bakılıyor doktoralıya farklı bakılıyor.

• M3lank0lik kullanıcısına yanıt
    ne diyorsun hocam olası hükümet değişikliğinde bu saydığın sorunların çözülme olasılığı var mıdır sence?

Ben böyle bir durumda kalburüstü devlet üniversitelerinin çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kurumlara merkezi denetim gelse kafalarına göre iş yapmasalar öğrencilere çok geniş imkanlar tanınırda.İşte vaziyet bu.Yök'e de garabet diyoruz ama evet kurumlar özerk olmalı.Fakat kurumlara atanmış kişilerin kafasına bakınca.Bunların bu bakış açısı ile öğrenci yararına karar alınacağını hiç mi hiç sanmıyorum.Bir öğrenci adına tehdit mekanizması şikayet noktası olmayınca Yök biraz öğrenci yararına oluyor.Yoksa bu kurumlar öğrenciyi inanılmaz mağdur eder.Çıkışta bulmazsın seni bezdirirler.

Odtü'nün imkanları ve gelir kalemi çoğu kurumda yok yahu.Ama işte doğru ellerde değil.Yoksa oho neler yapılır neler.Lafta anlatamıyorsun hepsi ayrı bir kafa.

İtü olsun odtü olsun bu kurumlar potansiyelinin çok altında inanılmaz gerilemiş şu son 10 yılda.Bunda atanan rektörlerin artık kayyum diyorlar etkisi var.Malum ülkedeki yönetim sistemide düşünüldüğünde hükümet değişince çeki düzen verilebilir.

Hükümet değişince daha öğrenci yanlısı politikalar güdebilecek yol izlenebilir.Mesela eğlence festival bahar şenlikleride eskisi gibi değilmiş.Bu hep maalesef yönetim kaynaklı.

Bilerek ve isteyerek öğrencilere sanki bir askeri kışlada imiş gibi tutum sergileniyor.Misal üniversite ve kontenjanların aşırı artması da pek öğrenci yararına politika değildi.Çok yanlış şeyler yaptılar.Düzeltilmesi gereken o kadar çok şey varki.Kampüsler filan aşırı kalabalık.

hocam zaten üniversitelwr özerk olursa kayyum da atanmaz rektör seçimle geleceği için sorun olacağını sanmıyorum

Kurumların özerk olmasını bende şart koyuyorum.Ama bundan önce artık vizyon sahibi kişilerle.Kurumlara eğitimin yanında yönetimsel olarakta sıkıntı çıkarmayacak güncel gerek öğrenci gerek personel bağlamında sorunları çözen (sorunları yumak hale getirip büyüten değil) denetleyen bir perspektifte üst kadrolar belirlenmesi lazım.Başta düzgün bir şekilde ayarlanırsa devamı gelir.Ama mevcut yapı ile bu olmaz.

Yanı dışarıdaki yurt dışı kurumlarla bir tutmamak lazım.Biraz insan yapısından kaynaklı.Kişilere etiketlerinden dolayı bir yetki verildiğinden çok amacı dışında kullanıyorlar.

Üniversitelerin yönetim kadroları denetlendikten sonra kendi haline bırakılabilir.Ama şuan bunu yapmak sıkıntı çıkaırır.Misal hükümet değişincede pek çok yerde değişiklikler olmaz zorunda.Yoksa engellere takılır her yapmak istediğin adım.

Senato sorun çözebilecek yeterlilikte olan yenilikçi kişilerden oluşması.Rektörde buradan seçilmeli.Vali değil ki bu atayasın.Zaten bu akılla çürüttüler her kurumu.

katılıyorum hocam saygılar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.