Şimdi Ara

İTÜ'nün bu kadar yüksek burs verirken diğer üniversitelerin verememesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devlet diğer üniversitelere de epey bir bütçe ayırıyor ama nedense sadece itü bu kadar burs verebiliyor. Ben AKP'nin itüyü kendi elinde tutmak için yaptığını düşünüyorum zaten rektörü de atanmıştı.

• olm sınava hazırlanmıyor musun forumdan çıkmıyon

• itü vakfını araştır

• Yani diğer üniversitelerden mezun olanlar fakir olduklarından üniversitelerine bağış yapamıyorlar?

• Aralarda giriyorum

• Diğer üniversiteler yüksek miktarlarda burs vermiyor olabilir fakat verdikleri bursu öyle 3-5 kişiye değil, yüzlerce öğrenciye veriyorlar.

Yani diğer üniversiteler burs vermiyor demek, sadece İTÜ verebiliyor demek yanlış olur.

Asıl soru diğer üniversiteler bursu neden 12 ay (burası önemli) vermiyor, neden burs miktarlarını artırmıyor olmalı.

O sorunun cevabı da bende yok.

• İTÜ ağır taştır, altında kalırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ulan işin garibi hocalar falan rektörden memnun celal şengör falan yakın arkadaşmış rektörle sanırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    yok hocam itü her türlü katlıyor diğer ünileri, kişi sayısı olarak da katlıyor miktar olarak da

• Özellikle hacettepe hiç vermiyor teknokenti vakfı vs olmasına rağmen,odtü falan yine ilk 1k ya yurt cep harçlığı vs. veriyor

• Aleksey Ivanovich kullanıcısına yanıt

celal şengör eski rektörümüz olan mehmet karacadan bahsediyor konuşmalarında araları iyidir beraber programa çıkmışlıkları vardır yeni rektörü çok sevdiğini sanmıyorum

Emin değilim.

Vakıf üniversitelerin eğitim bursunu(%100, %50...) burs olarak saysak mesela  

Bilkent?

İTÜ geçebilir de "katladığını" sanmıyorum. Aydınlatıcı bilgi/veri paylaşılmasını beklerim.

• Leonard07 L kullanıcısına yanıt
    harclik falan yok bir tek yurt parası veriyor bir de sözde yemek parası(o da tek öğünmüş okulda ilk ikinci öğünümü yemeye calisirken öğrendim dolandırdılar beni )

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    hocam ona bakarsan biz de eğitimimize para vermiyoruz odtü/itü eminim öğrenci başına daha çok masraf ediyordur çoğu vakıf üniversitelerine göre

tabi bu başarı bursu olarak sayılır mı bilmem çünkü 3 milyonuncu adam bile ücretsiz eğitim alabiliyor

• itü eskiden sınavla öğrenci alan tek kurumdu türkiyenin en iyi öğrenciler gidiyordu türkiyenin en iyi mühendislerini uzun süre yetiştirdi çok uzun yıllar itülüler özel sektörü domine ettiler özellikle inşaat sektöründe itülü çok büyük ve başarılı şirketler var ve bunlar itüyle kuvvetli bağlar kurmuşlar ondan dolayı yüksek miktarda bağış alıyor itü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A9CBC2E9 -- 23 Şubat 2023; 23:11:11 >
  • Ytu sıralama bakmadan 1k kişiye veriyor her yıl giderek arttiracaklarmis zaten son 2 senedir yeni yeni kurulmuş vakıf vs

• İTÜ KKTC...

En azından onları veriyomuş hocam tek öğün de olsa iyi yine bizimki de işte ilk 10a girersen konukevi veriyor o kadar

• ITU Vakfı gerçekten iyi burs sağlıyor. Ama yani bence ODTÜ Vakfı falan da sağlayabilir bu miktarı ama yapmıyorlar. Bu arada ilk 100'e 5k miktarından daha fazla verildiğini biliyorum.

ODTÜ'nün de bu miktarlara çıkmasa da yaklaşması fena olmaz ayrıca.4k şu an bile öğrenci için gayet iyi bir parayken 2021'de gerçekten tercih edilesi bir sebep olabilirmiş.

• orientis O kullanıcısına yanıt

2021de baya worthtü ya sabancı 1k verirken itü 3k veriyodu  

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.