Şimdi Ara

İTÜ'nün Türkiyedeki en iyi üniversite olması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
2.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bolum bunu brosurlerine phd diye yazdi onu da anlamadim ben valla

Bu arada kamu spotu referans her seydir, tecrubeler toplamı var burada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

hocam bizdeki longterm internship sonrası getir'de çalışmış 4. sınıf başlayana kadar.

ben hocaya sordum birkaç iyi yerden daha kabul almış. neden iz yok bilemiyorum.

ref nasıl bulcaz hocam bizim bölümdekiler işe yaramaz.

ben diyorum ki alabildiğim kadar üstten ders alayım dönem içi ve yazokulunda. 3. sınıftan itibaren research kovalayayım cv alanında. savunma sanayi ile bağlantılar var tanıdık falan sokarak research stajı yapılıyo mu orada.

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

Cste research yapmaya calisicaksin cok istiyorsan

Savunmada yapilan seylerin bir ise yarayacagini sanmiyorum. Ben 3 4 gun gitmedim fark edilmedim stajda oyle bir yer

• bana ne olm, ben iyi bir yerden kabul alacağımı düşünüyorum. ekstra bir sürü şey yapmaya çalışıyorum. ctis'te düzgün phd olmama sebebi, bölüm uygun değil ve 1.ler falan da master/doktora ile uğraşmak istemiyor. bizde var mesela eleman 1k ile girmiş master ile bile uğraşmam diyor. sanırım bizim dönemden bir tek ben phd istiyorum başka yok. bölümde tek math 101 alan benim herkes mat 105 (kolay calculus) seçti.

• Aslinda itu de yuksek lisans da cok sağlam da 1. nin baykar secmesi bana da enteresan geldi. Bu işte bir terslik var elemanın linkedin ini biliyor musunuz hocam. Bu arada siz ne mezunusunuz.

hocalar neye göre researche alıyor ki? 3.9 gpa var, matematikte şu şu dersleri aldım, kendim de cv çalışıyorum, phd yapmak istiyorum vs. desem ikna olurlar mı? yoksa git uygulama yaz diye terslenir miyim 

hocam ben itü ehb deyim itüde oturmuş bir sistem yok linear algebra dersi bizde 2. dönem ben bu dönem aldım. asistan çok kötü sınav hazırlıyor çıkmış sınav zaten yok bilkent daha sistematik bir de adam öyle saçma sorular yazıyor ki bilkentin sınavlarına bakıyorum gayet sistematik gözüküyor bir kaç gün önce bir saatlik quize girdik least square metodunu hoca quizden önceki ders anlattı asistan gidip onu sormuş bir de sayılar o kadar kötüyd ki design matrixi oluşturduktan sonra oluşan denklemi çözerken sayılar 11120x1= 47,44 bunun gibi bir denklem çıkıyordu. birde hoca normalde tek final yapacaktı vize bile yapmayacaktı.

• Yanlış biliyorsunuz dünyanın her yerinde türkiye denince akla ilk kebap 2 istanbul teknik 3 göbeğini sallayarak dans eden adam gelir

• GhostKiller38 G kullanıcısına yanıt

Kanka genel olarak sınavlar mı dandik zor oluyor yoksa bu asistan mı kötü denk geldi ? Aydınlatsana beni bir de sizin bolum cok zormus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kontrol10 -- 10 Ocak 2025; 22:35:42 >
  • Kontrol10 K kullanıcısına yanıt

Tai de olabilir, ss kesin de sirketi hatirlamiyorum. 22 23 bilgisayar veya elektrikte olmus olmali bu olay. Okul dedikodusu yapilirken konuşulduğu icin uzun zaman once tam net hatirlamiyorum. Ama gecen sene kesin degil, ehb ve cmpe birincileri ethze gitmiş olmali

Eger amaclari yurt dışı doktora ise bariz diger 5liden zayıf kaliyor iyu master son 15 yildir filan

Bilkent elektrik cikisliyim.ama muhendislikle alakam yok bikac yildir

Alıntı

metni:
    asistan çok kötü sınav hazırlıyor

Sorunu bulduk 

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

Valla o checkliste yazılması iddia edilen şeylerin hepsi bende vardi o yuzden bilmiyorum. Econda yaparken dersleir 1.veriyordum, hocalar taniyordu, rahat olmuştu ama bunlara sahip olmak zaten sanss bağlı biraz

Avrupada master isterdim ben de hocam doktora degil de. Su master oranlari icin somut veriler nereden bulabilirim. Bir de siz ilk 100 e mi girmistiniz.

Hocam sizce Batı Avrupa'da master yapmak mı yoksa TR'de top tierde (bilkent, koç, sabancı, boun, odtu) master yapmak mı daha mantıklı olur? (Sonrasında top tier yurt dışı bir yerlere gidebilmek için)

Almanya'ya mastera gittik diyelim, bu TR'de top tierdan daha fazla imkan verir mi beni düşündürüyor biraz bu, bir de Turk hoca olmayacak belki hoca ile aramız aynı derece iyi olmayabilir.

ben bölüm derslerinin sınavlarına girmedim henüz sadece linear yorumum bu bölüm çok zor mu bilmiyorum ama sistematik değil ehb101 dersinde her hafta bir hoca geliyordu bölümden her hocadan bir soru alıp final sınavında soracaklar ama slaytlar yüklü değil hocanın ne soracağı tam belli değil

hocam mesela 2010 2015 arasında dersi odtü ee nyu ee doktoralı bir hoca veriyordu adam çıkmışların hepsi sitesinde yüklü. garip şekilde hocanın sınav stilinden abd phd si olup olmadığını anlayabiliyorsun

Ben hazirliga yeni başladım. İtu nun asirladir mühendislik egitimi vermesi üstüne senin düzensizlik var demen cok enteresan geldi o yüzden sormustum.

sürekli bir şey değiştiriyorlar geçen sene harf not sistemi değişti şimdi de t skoru diye bir şey var o kalkabilir diyorlar, yeni bölüm açıyorlar sürekli bence yeni bölüm açmak yerine minor olarak ekstra verilebilir. bir de artık itü phd li hoca almaya bir sınırlama gelme iyi olur. kontrolda neredeyse hiç abd pdh li hoca yok

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GhostKiller38 -- 10 Ocak 2025; 23:15:16 >
  • ikigai kullanıcısına yanıt

Herhangi bir amacla evet>ethz epfl

Uk doktora isterim>imperial, cambridge.. bunu afford edebiliyorsan soracagini sanmam bu soruyu

Ethz veya almanya doktora düşünürüm> tum lmu max planck affiliated şeyler okey

Ille amerikaya gidicem>git bilkent koc sabancida master yap sansin daha fazla

Polito, polimi, kth vs güzel okullar da amerika (doktora) hayaliyle gidilmez, kthda Telekom belki istisna, zamanında cok guzel placement vermislikleri var

Bence

Hoca ile iyi iliski kurma imkani baya onemli

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.