Şimdi Ara

İTÜ - ODTÜ - BOĞAZİÇİ - YTÜ mühendisliklerini bitirip de boşta kalan var mıdır sizce ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
43.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • odtü bilkent itü boğaziçi piyasaya yeterli sayıda üst düzey mühendis sağlıyor diye biliyorum bunun dışında biraz şans faktörü devreye giriyor
  • YTÜ hakkında pek bilgim yok ama diğer 3 üniversiteden mezun olursan boşta kalmazsın. Ben 2011 ODTÜ mezunuyum, bizim bölümün nerdeyse yarısının mezun olmadan işi hazırdı. Diğerleri (askerliğe ve yurtdışına gitmeyenler) de en fazla 3-4 hafta içinde iş buldular. Tabi bu durum Boğaziçi ve İTÜ için de geçerlidir.
  • Fakat şu da var ki Nicotinell kardeşimizin dediği gibi tıp fakültesinde iş garantidir + normal düzeyde yani teknisyen olarak hemen iş hazır. Örnek vereyim bizim arkadaşın abisi 19 mayıs tıp fakültesini bitirmiş şu an teknisyen daha mezun olalı bir yıl olmamış maaş 5000
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunyasr

Fakat şu da var ki Nicotinell kardeşimizin dediği gibi tıp fakültesinde iş garantidir + normal düzeyde yani teknisyen olarak hemen iş hazır. Örnek vereyim bizim arkadaşın abisi 19 mayıs tıp fakültesini bitirmiş şu an teknisyen daha mezun olalı bir yıl olmamış maaş 5000

doktor olmakla da bitmiyor ki

sen 6 senr oku doktor ol

kiytirik lise mezunu adam bile pratisyen diyince kucumser ee turkiyenin en basarili insanlarinin girdiği tus a da girdin mi onda da derece yaptın geldin 30 yaşına

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Fakat şu da var ki Nicotinell kardeşimizin dediği gibi tıp fakültesinde iş garantidir + normal düzeyde yani teknisyen olarak hemen iş hazır. Örnek vereyim bizim arkadaşın abisi 19 mayıs tıp fakültesini bitirmiş şu an teknisyen daha mezun olalı bir yıl olmamış maaş 5000

hocam eğer maksat paraysa sivil havacılıka yönelsin millet yeni başlayan 10-12 arası başlıyor üst düzey bir ingilizce yeterli
  • Her yerden çıkıp işsiz kalabilirsin orası sana bağlı.
  • bı akrabamın fabrikasındakı mudur:Ege unı ,kimya muh mezunu super eng bılıyor suanda 13 bın tl maaş alıyor şirket ise polisan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: craxx3131

bı akrabamın fabrikasındakı mudur:Ege unı ,kimya muh mezunu super eng bılıyor suanda 13 bın tl maaş alıyor şirket ise polisan.

o adam şuan 40 yaşından garanti fazladır.
    15-20 küsür sene önce durum farklıydı şuan farklı.
    sadece mühendislikte değil özel sektördeki birçok alanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bfme888

YTÜ hakkında pek bilgim yok ama diğer 3 üniversiteden mezun olursan boşta kalmazsın. Ben 2011 ODTÜ mezunuyum, bizim bölümün nerdeyse yarısının mezun olmadan işi hazırdı. Diğerleri (askerliğe ve yurtdışına gitmeyenler) de en fazla 3-4 hafta içinde iş buldular. Tabi bu durum Boğaziçi ve İTÜ için de geçerlidir.

Bölüm nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ardelis

quote:

doktor olmakla da bitmiyor ki

sen 6 senr oku doktor ol

kiytirik lise mezunu adam bile pratisyen diyince kucumser ee turkiyenin en basarili insanlarinin girdiği tus a da girdin mi onda da derece yaptın geldin 30 yaşına

pratisyen hekimle, çok kazanan mühendisi kıyaslayınca mühendis öne çıkıyor biraz ama bir de olayın diğer yönü var. Uzman hekimle 2-3 milyar alan mühendisi kıyasla mesela. Uzman hekim devlette bile 6-7 milyar alıyor. Özelde daha da fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: byipod

quote:

YTÜ hakkında pek bilgim yok ama diğer 3 üniversiteden mezun olursan boşta kalmazsın. Ben 2011 ODTÜ mezunuyum, bizim bölümün nerdeyse yarısının mezun olmadan işi hazırdı. Diğerleri (askerliğe ve yurtdışına gitmeyenler) de en fazla 3-4 hafta içinde iş buldular. Tabi bu durum Boğaziçi ve İTÜ için de geçerlidir.

Bölüm nedir ?

Makine
  • quote:

quote:

quote:

Bölüm nedir ?

Makine

şuan ne işle meşgulsünüz hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

quote:

quote:

quote:

Bölüm nedir ?

Makine

şuan ne işle meşgulsünüz hocam?

İstanbulda bir inşaat şirketinde çalışıyorum.

• Ytü den mezün iş bulma olasılıgı %20 ise normal başka bir üni.de %0'dır.

Ayrıca artık üni.ye degil okulu kaç ort.ile bitirdigine bakılıyor. üni .de önemli ama tabii.
  • bu itü odtü olayını da çok büyütmeyin. İlk işinizde işe yarıyacak. Sonra hiçbir işe yaramaz. Tecrübe konuşur. O yüzden ilk işinizi iyi seçin. Teknik ağırlıklı bir iş olsun. Gidip parası iyi diye satış mühendisliği falan gibi saçma sapan işleri kabul etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

Her yerden çıkıp işsiz kalabilirsin orası sana bağlı.

+1

• odtü yü bitirip kpss kasan insan da tanıyorum bu biraz kişinin ideallerine bağlı
    bir de hayat insanı değiştiriyor o faktörde var. mesela okula girerken hedefleriniz yüksek olur sonra hayat silsilesinden dolayı bir an önce bir yerlere kapak atayım da keyfime bakayım dersiniz
    he devlette çalışınca da çok ahım şahım bir para alınmıyor 3-3,5 arası maaşla istanbul da geçinmek zordur mesela ama metropollerin dışında iyi yaşanır diye tahmin ediyorum yani istanbul sürgün yeri olmuş anlayacağınız.
    aileden kalan ev falan yoksa çekilen sıkıntıya değmez.

onun haricinde piyasada isim yapmış okullardan mezun olununca tabi ki önceliğin oluyor ama bunun yanında o okulu da çok dolu dolu bitirmek gerekiyor
    işinize yarasın yaramasın her şeyi öğrenmek lazım yani ben öle yapmayı düşünüyorum
    bu dediklerim kendi tecrübelerim değildir sadece çıkarımlarımdır yanlış düşünüyor da olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ingeniarius

odtü yü bitirip kpss kasan insan da tanıyorum bu biraz kişinin ideallerine bağlı
    bir de hayat insanı değiştiriyor o faktörde var. mesela okula girerken hedefleriniz yüksek olur sonra hayat silsilesinden dolayı bir an önce bir yerlere kapak atayım da keyfime bakayım dersiniz
    he devlette çalışınca da çok ahım şahım bir para alınmıyor 3-3,5 arası maaşla istanbul da geçinmek zordur mesela ama metropollerin dışında iyi yaşanır diye tahmin ediyorum yani istanbul sürgün yeri olmuş anlayacağınız.
    aileden kalan ev falan yoksa çekilen sıkıntıya değmez.

onun haricinde piyasada isim yapmış okullardan mezun olununca tabi ki önceliğin oluyor ama bunun yanında o okulu da çok dolu dolu bitirmek gerekiyor
    işinize yarasın yaramasın her şeyi öğrenmek lazım yani ben öle yapmayı düşünüyorum
    bu dediklerim kendi tecrübelerim değildir sadece çıkarımlarımdır yanlış düşünüyor da olabilirim.

Hangi üni-bölüm ?

• ytü elektrik
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingeniarius

ytü elektrik

Zorluk derecesi nasıl peki ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.