Şimdi Ara

İTÜ - ODTÜ - BOĞAZİÇİ - YTÜ mühendisliklerini bitirip de boşta kalan var mıdır sizce ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
43.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok merak ettim etrafınızda falan var mı böyle şahıslar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunyasr -- 26 Mart 2014; 22:55:54 >

• Sektörde bilkent odtü itü boğaziçi yıldız hacettepe sabancı koç üniversiteleri işverenin gözünde saygın üniversiteler olarak görülüyor. Başıboş niteliksiz bir kişilik olmadığın sürece bu ünilerden mezun olup işsiz kalma riskin yok. Tobb, iyte, gtü üniversitelerinin de yakın zamanda saygın bir konuma ulaşması muhtemel. Onun altındaki üniler için durum kişinin ekstra çaba göstermesine bağlı.
    Yurtdışında yüksek lisans yapıcak paranız veya burs kazanıcak kadar çalışkanlığınız yoksa bilgisayar mühendisliği düşünmeyin bile . Benim planım itü,ytü yada bahçeşehir tam bursluya gitmek . 5 sene içersinde paramı biriktirip not ortalamamı 3 ün üstünde tutarsam parayla rahat bir bir şekilde standforda gidebiliyorum. Seneliği 38.000 dolar ama stanford da yüksek yapmış birinin yanında odtü bitirip odtüde yüksek yapmış birini koyarsan hiç bir firma odtülüye bakmaz . Artık eğitimde bile para konuşur oldu. O yüzden size tavsiyem özel okullara para kaptırmayın oraya verceğiniz paranın belki 2 katını yüksek için vericeksiniz ama farkınız çok büyük olucak .
    quote:

Orijinalden alıntı: rapsodi_381

erciyesden iktisat mezunu
    bir holdingde üst düzey yönetici..
    boğaziçiden mezun olan mühendisin 2 katı maaş alıyor

konya üniversitesi mimar; aldığı para doktor maaşıyla yarışıyor
    ve sana bunun gibi 10 örnek daha sayabilirim

etikete önem verilmiyor artık , türkiye uluslararası sektörler cok fazla şirket var bu şirketlerde cv ne bakıyolar :)

ki tabiki 170 üniversite var diyede gelişigüzel tercih yapılamamalı.

Alıntıları Göster
    Bu okullar arasında mezunları en güzel yerlere gelen İstanbul Teknik Üniversitesi'dir. Boşta kalma gibi bir şans bile yok siz eğer çok anormal değil iseniz.

Boğaziçi=İTÜ>ODTÜ derim ben tanıdıklarım ve bildiklerim kadarıyla ki birçok kişiyi tanıyorum.
  • Piyasada açıkta kalan eleman derken hiç iş bulamayan diye söylenmiyor.Maaşları çok düşük 4 senelik lisans mezunu 1.300 TL alıyor.Boğaziçi ve YTÜ,İTÜ de ise açıkta kalan olmaz ama ytü bitirmiş ing 0'a yakın.Zaten 2-3 devlet üniversitesi dışındaki adamların ingilizce yok gibi bişey.Ama düşük alanlar duydum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Butwhoan

Piyasada açıkta kalan eleman derken hiç iş bulamayan diye söylenmiyor.Maaşları çok düşük 4 senelik lisans mezunu 1.300 TL alıyor.Boğaziçi ve YTÜ,İTÜ de ise açıkta kalan olmaz ama ytü bitirmiş ing 0'a yakın.Zaten 2-3 devlet üniversitesi dışındaki adamların ingilizce yok gibi bişey.Ama düşük alanlar duydum.

ytü bitirmiş sıfıra yakın mı ? ytü türkçe bölümlerin bile dersleri en az %30 ingilizcedir.
  • niteliksiz biriyse işsiz kalma ihtimali yüksek evet
  • türkiyede,okuduğu okulla her türlü elitist davranışta bulunan arkadaşlar mevcut,bunun sebebi de yine bizim insanımız,işverenimiz,o yüzden etikete böyle değer verilen bir ülkede boş kalmaları imkansız,fikrimce.
  • başlığa odtüyüde ekle
  • buralara okuyup boşta kalan varsa sorun o kişinin ytü elektrik okuyan bi tanıdığım var mesela mezun oldu aldığı maaş 3-4 arası bir şey.yani sorun kişinin kendisindedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTÜ vs İTÜ Eşit mı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizim caycı yıldız teknik elektronik okumuş. Maaşı daha iyi diye çaycı oldu.
  • YTÜ okuyup çok boşta kalan varmış. İtu, Boğaziçi, ODTÜ olanlar istediği gibi çalışıyor zaten.

• hawloo kullanıcısına yanıt
    bence üniversite adı 2. planda sen kendini alalnında en iyisi olacak şekilde hazırlamazsan tabiki de adam sen işe almaz...
  • boğaziçinin bosta kalması %0
    itü odtü %5
    ytü %20

:D genele bakınca iş bulursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: xGrandMasterx

başlığa odtüyüde ekle

Düzeltildi ;)
  • Şuursuz bir insansan her türlü boşta kalırsın. Hayat ygs-lys başarısından ibaret değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

Şuursuz bir insansan her türlü boşta kalırsın. Hayat ygs-lys başarısından ibaret değil.

Tip secersen hayat lys basarisindan ibaret oluyor. Is garanti ve rekabet yok cunku. Muhendislikte etiket kendini gelistirme dogru kararlar ve sans faktorleri devreye giriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Şuursuz bir insansan her türlü boşta kalırsın. Hayat ygs-lys başarısından ibaret değil.

Tip secersen hayat lys basarisindan ibaret oluyor. Is garanti ve rekabet yok cunku. Muhendislikte etiket kendini gelistirme dogru kararlar ve sans faktorleri devreye giriyor.

hocam evet tıpta minimumun bir garantisi var. Ama bir de şöyle düşün sınıf arkadaşların havada 20-30-40 ları kazanıp camiada şöhret olurken sen 4-5 e çalışıp senelik sınıf toplantısında başarısız doktor olma baskısını düşün hatta karın bile "bak ayşe'nin kocası 15 bin alıyormuş. sen de doktorsun o da." diyebilir

• quote:

quote:

quote:

hocam evet tıpta minimumun bir garantisi var. Ama bir de şöyle düşün sınıf arkadaşların havada 20-30-40 ları kazanıp camiada şöhret olurken sen 4-5 e çalışıp senelik sınıf toplantısında başarısız doktor olma baskısını düşün hatta karın bile "bak ayşe'nin kocası 15 bin alıyormuş. sen de doktorsun o da." diyebilir

Muhendisin iyisi 4-5 aliyor. Ustelik is guvencesi olmadan. Bence kotu doktor bile daha iyi. Ama pratisyen kalmak elbette uzucu. Parasi tatminkar ama manevi olarak tatminkar degil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Muhendisin iyisi 4-5 aliyor. Ustelik is guvencesi olmadan. Bence kotu doktor bile daha iyi. Ama pratisyen kalmak elbette uzucu. Parasi tatminkar ama manevi olarak tatminkar degil.

Aynen hocam onu demek istedim. Bazı koşullarda o paralar bile insanı mutlu edemiyor. Manevi tatmini arıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkantuncer

quote:

Piyasada açıkta kalan eleman derken hiç iş bulamayan diye söylenmiyor.Maaşları çok düşük 4 senelik lisans mezunu 1.300 TL alıyor.Boğaziçi ve YTÜ,İTÜ de ise açıkta kalan olmaz ama ytü bitirmiş ing 0'a yakın.Zaten 2-3 devlet üniversitesi dışındaki adamların ingilizce yok gibi bişey.Ama düşük alanlar duydum.

ytü bitirmiş sıfıra yakın mı ? ytü türkçe bölümlerin bile dersleri en az %30 ingilizcedir.

Boğaziçi koç sabancı bilkent odtü itü hacettepeden çıkıp amerikalı gibi ingilizce konuşanları biliyorum ama Ytü bitirip o seviye ulaşan daha iyi görmedim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: furkantuncer

quote:

Boğaziçi koç sabancı bilkent odtü itü hacettepeden çıkıp amerikalı gibi ingilizce konuşanları biliyorum ama Ytü bitirip o seviye ulaşan daha iyi görmedim.

hocam onların hangi liselerden geldiklerine de bakmak lazım. Buradaki tek etken üniversite değil.

• Arkadaşın babası otelde teknik müdür (Lise mezunu ama tecrübesi var) Yanında çalışan Kıbrıs ODTÜ ee mühendisi adam var. Teknisyen gibi çalışıp eziliyor ve 1200 - 1300 maaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellolef -- 24 Ekim 2013; 19:06:53 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.