Şimdi Ara

itü/odtü endüstri mühendisliği vs ege tıp (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: XRacer

Evet, iyi bir maaş bekliyor mu kesin değil. Ama tıp kontenjanı da bir yandan artıyor, yakında piyasa tıp mezunu kaynayacak, sorun ise Türkiye'de o kadar fazla hastane olmaması. Ama belki ona da çözüm bulurlar, bilemem.
    Türkiye gibi bir ülkede maalesef geleceğiniz kesin belli değil. 4-5 sene önce bu bölümü yazanlar, tercih yaparken bu ülkenin durumu çok farklıydı mesela.

Neyse karar artık size kalıyor ben yazacaklarımı yazdım.

ODTÜ İTÜ ikisi de gayet iyidir, önemli olan Ankara mı İstanbul mu? ODTÜ'nün açıkçası burun farkıyla önde olduğunu kabul etmek zorundayız ama İTÜ'ye gelirseniz de pişman olmazsınız.

nüfus da çok hızlı arttığından doktora ihtiyaç hep olur herhalde belli olmaz tabi dediğiniz durum da var ama 200 bininci olup 5 tane 10 tane matematik işaretleyen adamı bile mühendis yaptıkları için mühendislere teklif edecekleri para artmaz gibime geliyor. (bu olaya sinirimi de burda dökesim geldi kimse alınmasın)

teşekkür ederim, öyle diyorlar zaten odtü itü aşağı yukarı aynı olur mesele şehir diye bakalım. tırnak çekmek falan deyince arkadaş daha kötü oldum, mühendislik görünürde bana daha uygun.

• quote:

Orijinalden alıntı: KorsaN01

Şimdi düşününce hepsinin zor tarafı var zaten yok değil ama bence mesele biraz parada ve garanti işte.
    Özel sektörde yarını garanti edemezsin ancak doktor 70inde bile para kazanabilir.Gayet uzun süreli bir meslek.
    Tabi benim ısınamadıgım durum; sonda,tırnak çekmesi vs böyle pis durumlarda bayılırım gibi geliyor düşünsene adamın önünden boruyu sokup ilerletiyorsun.Ama daha temiz bir işi de yapabilirim gibi geliyor, tabi bu eğitimdeki pislikleri yine çekeceğim demek oldugundan hala kararsızım.

tırnak da çekecez ya yeri gelince, çok fena be :D düşünemiyorum kendimi onu yaparken :D bilemedim be :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicaninthemorning

quote:

Evet, iyi bir maaş bekliyor mu kesin değil. Ama tıp kontenjanı da bir yandan artıyor, yakında piyasa tıp mezunu kaynayacak, sorun ise Türkiye'de o kadar fazla hastane olmaması. Ama belki ona da çözüm bulurlar, bilemem.
    Türkiye gibi bir ülkede maalesef geleceğiniz kesin belli değil. 4-5 sene önce bu bölümü yazanlar, tercih yaparken bu ülkenin durumu çok farklıydı mesela.

ODTÜ İTÜ ikisi de gayet iyidir, önemli olan Ankara mı İstanbul mu? ODTÜ'nün açıkçası burun farkıyla önde olduğunu kabul etmek zorundayız ama İTÜ'ye gelirseniz de pişman olmazsınız.

nüfus da çok hızlı arttığından doktora ihtiyaç hep olur herhalde belli olmaz tabi dediğiniz durum da var ama 200 bininci olup 5 tane 10 tane matematik işaretleyen adamı bile mühendis yaptıkları için mühendislere teklif edecekleri para artmaz gibime geliyor. (bu olaya sinirimi de burda dökesim geldi kimse alınmasın)

teşekkür ederim, öyle diyorlar zaten odtü itü aşağı yukarı aynı olur mesele şehir diye bakalım. tırnak çekmek falan deyince arkadaş daha kötü oldum, mühendislik görünürde bana daha uygun.

mühendislik de işletme gibi oldu nasıl boğaziçi koç bilkent işletmeyle süleyman demirel, namık kemal işletme bir değilse odtü itü mühendislikleriyle de pamukkale mühendislikeri bir değil. arada fark var. sen takma kafanı ne yazmak istiyosan onu yaz ki mühendislik istiyosun sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

quote:

mühendislik de işletme gibi oldu nasıl boğaziçi koç bilkent işletmeyle süleyman demirel, namık kemal işletme bir değilse odtü itü mühendislikleriyle de pamukkale mühendislikeri bir değil. arada fark var. sen takma kafanı ne yazmak istiyosan onu yaz ki mühendislik istiyosun sanırım.

tabi ki bahsettiğim kesim bana verecekleri işe engel olamaz ama piyasada mühendis bol olunca değeri düşüyor niteliklinin de. kendini geliştiren de yerini bulamıyor. gelecek kaygım bu yüzden. yüzbinlerce mühendis yetişirken her sene, doktor 10binin 1-2 katı civarı yetiştiriliyor. neyse yavaş yavaş konu dışına çıkıyorum sanırım. herkesin söylediği gibi karar yine bana ait, birisi gelip tıp oku dese de ben aynı şeylerle beynimi yiyeceğim, mühendislik seç dese de. :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawnofthelight -- 6 Temmuz 2013; 17:00:59 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

quote:

tabi ki bahsettiğim kesim bana verecekleri işe engel olamaz ama piyasada mühendis bol olunca değeri düşüyor niteliklinin de. kendini geliştiren de yerini bulamıyor. gelecek kaygım bu yüzden. yüzbinlerce mühendis yetişirken her sene, doktor 10binin 1-2 katı civarı yetiştiriliyor.

ilk olarak mühendisleri aynı kefeye koyma. bunun inşaatı var elektriği var endüstrisi var. hepsinin alanı da çalıştığı şirketler de farklı. büyük şirketlere girersen öyle saçma bi uygulamayla karşılaşmazsın. o dediğini küçük firmalar yapar ki onlar için zaten okul önemli değil. elimde imza atacak biri olsun yeter mantığındalar.

• Bence ikisinden hangisini seçersek seçelim ilerde kafamızda bir acaba kalacak, ne lanet bir durummuş.
    Şimdi pozitif negatiflere bakarsak

Mühendis için

poz: müh seviyorsun ilgin var.
    neg: kaç para alacağın ve mesleğini kaç yıl sürdürebileceğin belli değil.

Doktor için

poz: mühendisin kendini geliştirmesi için gereken çalışmaya eşdeğer bir çalışma ile mühendisten daha fazla kazanabilirsin.(büyük bir ihtimal)
    neg: insanın her türlü durumu var bahsettiğim ortaçağ yöntemlerini uygularken bayılabilirsin, kusabilirsin.

Yani özetlersek birinde para bol sevmeyebilirsin, birinde seviyorsun ama para durumu belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 6 Temmuz 2013; 17:08:00 >
  • quote:

Bence ikisinden hangisini seçersek seçelim ilerde kafamızda bir acaba kalacak, ne lanet bir durummuş.

Mühendis için

Doktor için

poz: mühendisin kendini geliştirmesi için gereken çalışmaya eşdeğer bir çalışma ile mühendisten daha fazla kazanabilirsin.(büyük bir ihtimal)
    neg: insanın her türlü durumu var bahsettiğim ortaçağ yöntemlerini uygularken bayılabilirsin.

bana yine çok net bir cevap çıkmadı. ben de senin gibi düşünüyorum okurken kafamızda hep bir acaba olacak. doktor olsak her tiksindiğimizde yorulduğumuzda ah be mühendis olsam nasıl olurdu acaba diyeceğiz. mühendis olup akşam 7 sabaj 7 çalışıp, maaş dertlerine düşerken ah be doktor olsam işim garantiydi diyeceğiz. her türlü mutsuz olmak isteyene malzeme var.

• dandik okullarla odtü falan kıyaslanmaz elbette ve bunların yaşadıkları hayat farklı olur. ama insanın sinirini bozan durum şu ki, sen iyi okul mezunu olsan bile kötü okuldan mezun adam hasbelkader iş tecrübesi edinebilirse, sana yetişiyor hatta geçebiliyor bile. 40k fark attığın adamın seninle aynı seviyeye gelmesi ise insanın sinirini bozuyor. Böyle bir durumun oluşması için senin şansız olman, alttaki adamında şanslı olması gerek. Ama gerçekten böyle şeyler yaşanıyor.
    Tıbba girdiğinde ise 40-50 k fark attığın adamla rakip olamıyorsun artık. Çünkü o adam tıbbı hayal bile edemez.
    mühendislik artık türkiye şartlarında idealistlik gerektiren bir meslek. 30 yaşından sonra kariyerinde tökezlersen, kendi hatanla ya da kader yüzünden bir daha toparlaman çok zor. Doktor ise daha şanslı, bu açıdan.
    Olaylara daha üst bir boyuttan bakarsak, uzman doktor bence her türlü mühendisten üstün. Mühendis çok iyi paralar kazansa bile azrailin nefesi gibi işsizlik korkusunu ömür boyu hissederken, uzman doktor türkiye'de çok az sayıda olan bir mesleğe sahip olmanın ayırcalığını ömür boyu yaşar. Özellikle belli bir yaştan sonra mühendisler teknik işlerle uğraşmazlar. Piyasa teknik işleri genç adamlara yaptırırken, teknik konuda tecrübesi olan mühendisleri yönetici yapar. Yöneticilik çok güzel bir iş olmasına rağmen risklidir. 45 yaşında bir müdür işsiz kalırsa iş bulması oldukça zor iken, 30-35 yaşında teknik tecrübesi olan bir mühendis işsiz kalırsa iş bulması daha kolaydır. Belli yaştan sonra iş tecrüben kadar şirket sadakatıne de güvenmek zorunda kalıyorsun. Bazı şirketler yaşlı elemanlarına sahip çıkarken, bazıları acımadan şutlar. Emeklilik yaşının 60 olduğu ve ilerde kademeli olarak 65'e çekileceği bir ülkede mühendislik ciddi bir risk almaktır. Eskisi gibi erken emekli olunabilseydi özel sektörün posasını aldığı bir mühendis verimli çağlarını bitirdikten sonra emekli olup kendini garantiye alabilirdi.
    Mühendislikte bir de şu var. Teknik bilginiz her zaman yeterli gelmez. Bizans oyunlarıyla uğraşmak zorundasınız. Millet birbirinin kuyusunu kazmak için olmadık oyunlar oynar. Sosyal yönünüzün ve insan ilişkilerinizin de iyi olması gerekiyor. Ayrıca çalışkan olmak yeterli gelmez. Çalışkan gözükmek, vazgeçilmez adam gibi görünmek zorundasınız. Bu kaygan zemin ve stres insanı bir süre sonra yorgun düşürebilir. Özelde çok iyi konumlarda olup da devlete geçen mühendisler var, sırf bu sebeplerden. Ama devlette de iş tatmini bulmak hayli zor.

• quote:

quote:

Bence ikisinden hangisini seçersek seçelim ilerde kafamızda bir acaba kalacak, ne lanet bir durummuş.

Mühendis için

Doktor için

neg: insanın her türlü durumu var bahsettiğim ortaçağ yöntemlerini uygularken bayılabilirsin.

bana yine çok net bir cevap çıkmadı. ben de senin gibi düşünüyorum okurken kafamızda hep bir acaba olacak. doktor olsak her tiksindiğimizde yorulduğumuzda ah be mühendis olsam nasıl olurdu acaba diyeceğiz. mühendis olup akşam 7 sabaj 7 çalışıp, maaş dertlerine düşerken ah be doktor olsam işim garantiydi diyeceğiz. her türlü mutsuz olmak isteyene malzeme var.

Evet tek atışlık bir şansımız var resmen kumar yani, ama bence ikimiz de en sonunda mühendislik yazacağız, allah pişman ettirmez öyle olursa inşallah.

• quote:

quote:

quote:

Mühendis için

Doktor için

Evet tek atışlık bir şansımız var resmen kumar yani, ama bence ikimiz de en sonunda mühendislik yazacağız, allah pişman ettirmez öyle olursa inşallah.

Aynen kumar bildiğin. inşallah ne seçersek seçelim şans bizden yana olur ne diyelim :))

Nicotinell: çok teşekkür ederim, başlıkların hepsini inceleyeceğim, diğer yazı da açıklayıcı oldu. mühendislik ilgi alanıma daha uygun olsa da riskli olduğu bir gerçek tıptansa :/

• mesela bizim kurumda eski mühendisler hep yüksek puanlar alan adamlar. 30 yaş üstü olanlar. 25 yaşlarında olanlar ise düşük puanlı adamlar. bizim kurumda odtü itü mezunu adamlar da var. Onların yerinde olsam şansımı özelde denerdim ama bazılarının zaten özel deneyimi var, ve yüksek maaşı reddetip devlete kapağı atmışlar.

Eksiden tıp yerine tercih edilen bir meslek olan mühendislik şimdilerde sağlık sektörüne puanı yetmeyenlerin mecburen yazdığı bir meslek. Dolayısıyla eski imajı yerle bir oldu. Toplumdaki algı da değişti.

Ki sorduğum zaman bazılarına, tıp, eczaya puanı yetmediği için mecburen müh yazdığını söylüyorlar.

Üniversite sınavında fark attığın adamlar senle birebir aynı konumda yer alabiliyor, hatta sana fark atabiliyorlar yani. türkiye şartları böyle. Mesleği mahvettiler her tarafa mühendislik açarak. Ülkenin geleceğini de kötü etkilediler. Bir ülkeyi kalkındıracak, medeniyet seviyesini arttıracak olan meslek tıp değil mühendisliktir ama zeki çocukları meburen tıp seçiyor. böylece mühendislerin kalite profili düşüyor.

Bizim bir tanıdık dereceyle girmiş mühendisliğe, çok iyi bir okuldan mezun. çalıştığı fabrika kapatılınca işsiz kaldı ve iş bulamadı. Çünkü belli yaştan sonra çok zor.

Ama bunun gibi örnekler, iyi örneklerin yanında daha azdır elbette.

Asosyal pısırık bir tipseniz, mühendislik belki de size göre değil. Sadece ders çalışarak iyi bir yerlere gelmek istiyorsanız tıp daha makul. Ama tuttuğunuzu koparan kurnaz biriyseniz ve daha da önemlisi idealistseniz o zaman buyrun mühendisliğe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 6 Temmuz 2013; 18:04:02 >

• Ülkedeki durum pek iç açıcı olmadığı için bir de yurt dışına bakayim dedim mühendislik için.
    Eğer doğruysa bence maaş yeterli gibi duruyor.

http://computerengineeringsalarydata.com/computer-engineer-salary-by-state/

Bence mühendisliğin anahtarı yurt dışında, burda Türkiye'de biraz tecrübe sonra bir kez daha "kapağı atarız" bu sefer yurt dışı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 6 Temmuz 2013; 17:47:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

mesela bizim kurumda eski mühendisler hep yüksek puanlar alan adamlar. 30 yaş üstü olanlar. 25 yaşlarında olanlar ise düşük puanlı adamlar. bizim kurumda odtü itü mezunu adamlar da var. Onların yerinde olsam şansımı özelde denerdim ama bazılarının zaten özel deneyimi var, ve yüksek maaşı reddetip devlete kapağı atmışlar.

Eksiden tıp yerine tercih edilen bir meslek olan mühendislik şimdilerde sağlık sektörüne puanı yetmeyenlerin mecburen yazdığı bir meslek. Dolayısıyla eski imajı yerle bir oldu. Toplumdaki algı da değişti.

Ki sorduğum zaman bazılarına, tıp, eczaya puanı yetmediği için mecburen tıp yazdığını söylüyorlar.

Üniversite sınavında fark attığın adamlar senle birebir aynı konumda yer alabiliyor, hatta sana fark atabiliyorlar yani. türkiye şartları böyle. Mesleği mahvettiler her tarafa mühendislik açarak. Ülkenin geleceğini de kötü etkilediler. Bir ülkeyi kalkındıracak, medeniyet seviyesini arttıracak olan meslek tıp değil mühendisliktir ama zeki çocukları meburen tıp seçiyor. böylece mühendislerin kalite profili düşüyor.

Bizim bir tanıdık dereceyle girmiş mühendisliğe, çok iyi bir okuldan mezun. çalıştığı fabrika kapatılınca işsiz kaldı ve iş bulamadı. Çünkü belli yaştan sonra çok zor.

Ama bunun gibi örnekler, iyi örneklerin yanında daha azdır elbette.

Asosyal pısırık bir tipseniz, mühendislik belki de size göre değil. Sadece ders çalışarak iyi bir yerlere gelmek istiyorsanız tıp daha makul. Ama tuttuğunuzu koparan kurnaz biriyseniz ve daha da önemlisi idealistseniz o zaman buyrun mühendisliğe

anladım, evet genç yaşta belki işten çıkarıldın iş bulunur ama yaş ilerledikçe hem insanın zoruna gider iş aramak, hem iş bulma şansı düşer.
    ben de ondan bahsetmiştim hiçbir yere giremeyen herhangi bir üniversiteyi bitirip mühendis çıkıyor. matematik fizik birikimi bunun çok aşağısında olmasına rağmen. piyasada mühendis çok olunca imkanlar sınırlanıyor. evet ben pek dışa dönük, öne çıkabilen bir insan değilim ama tıp için gereken çalışma azmi, kana kesime dayanıklılık da yok bende. bu yüzden işin içinden çıkamıyorum zaten ama şu durumda ne kadar uykusuz geceler geçirmek de olsa sonunda bir aşamayı geçtikten sonra tıp garanti, yaş geçince oturup işe girer miyim acaba diye düşünülmüyor.

• quote:

Ülkedeki durum pek iç açıcı olmadığı için bir de yurt dışına bakayim dedim mühendislik için.
    Eğer doğruysa bence maaş yeterli gibi duruyor.

http://computerengineeringsalarydata.com/computer-engineer-salary-by-state/

bikaç kişiden de türkiyedeki mühendislik yabancı ülkede sökmek tarzı laflar duydum. (tıp seçtirme çabaları) pek de öyle olduğunu düşünmüyorum, yurtdışına açılan çok ama ne bileyim.

• tıp yazarsanız ilerde geriye dönüp keşke deme ihtimaliniz daha az.
  • quote:

quote:

quote:

Mühendis için

Doktor için

Bu durumda hayatımızı şansa bırakmak sence ne kadar doğru. Bu yaşıma kadar hep havacılık ve uzay müh. istemişimdir. Ama dediğin gibi bu saatten sonra okurken iş ihtimalini düşünerek okumak zor olsa gerek en kötü iş işsizlikten iyidir bence. Aynı durumdayız arkadaşlar :S

• kardesim böyle meslek secilmez kimsenın dedigine bakma hani Allah gecınden versin ama o tıp yaz diyen amcalar teyzeler dedelerin ne kadar yasayacagı belli degil 10 sene sonra belki hiçbiri olmayacak ama sen Allah izin verirse 65 yasına kadar bu meslegi yapmak zorunlulugundasın yalnız sana sunu soylıyeyım ikisininde artıları eksileri var ama tıp cok daha zordur 6 sene essekler gibi gercekten abartma yok essekler gibi calısırsın sonra bide karsına tus cıkar girenler oss nın 10 katı zorlugunda derler hep,uzman olmadıktan sonra doktor olmanın bence pek iyi bir yanı yok,ayrıca dogu gorevi var 2-3 sene hakkari sırnak erzurum vs yerlerde ne mezunu olursan ol ucra bir saglık ocagında calısmak zorundasın,ornegin bizim bir tanıdık hacettepe mezunu sırnakta saglık ocagında su an,butun bunları gectım 2. sınıfta ölü insanlarla dolu odada hadi bakayım surasını kesip incaleyin diyecekler kacısın yok,butun bunlardan sonra hala hayattaysan yada daha dogrusu kendini hayattaymıs gibi hissediyorsan artık belirli bir miktarda işleri rayına oturtmussun demektir lakin yas zaten olmustur 35-40 demek istedigim bunların hepsini dikkate alarak yaz bu meslegi oyle etraftan su baskı geldi surayı yazacamla olmaz o iş,mühendislik hakkında ne yalan soylıyım net bilgim yok ama ıtu odtu mezunuysan ve 4 sene yatmamıssan muhtemelen iyi bir firmada iyi bir paraya 30 yasında cok rahat ulasırsın bilmiyorum yap secımını:)

• Ne yaptın? Tıp mı yazdın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

tıp yazarsanız ilerde geriye dönüp keşke deme ihtimaliniz daha az.

Siz hangi okul ve bölümden mezunsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.