Şimdi Ara

itü/odtü endüstri mühendisliği vs ege tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çevrem sürekli baskı yapıyor tıp yaz vs, teyzeler amcalar arayıp söylüyorlar seçme mühendislik diye, ama kendimde o gücü çok göremiyorum, bir yandan da kesin istemiyorum diyemiyorum. saygın vs, uzun yıllar okusan da işe giriyorsun iyi maaşla kesin olarak. tıp eğitiminde geçirdiğin 10 yıla karşılık alacağın iyi maaş kesin ama doktora master dil eğitimi derken 10 yıla dayanan mühendislik eğitiminin sonu belli değil. yine sana donanımsız birine teklif ettiği maaşı teklif edebilir adamlar. ne yapmalı bilemedim çıldıracağım. kandan vsden hoşlanan bir insan da değilim. tasarım yönüm daha baskın. tıp okursam bu durumda ailemin yanında geçireceğim üniversite hayatımı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawnofthelight -- 6 Temmuz 2013; 15:48:15 >

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: dawnofthelight

up
    Şu konumda tıp yazmanın çok sağlıklı olacağını pek düşünmüyorum.
    Tıp, kafanda acabalarla yazabileceğin bir bölüme benzemiyor pek.
    Gördüğüm kadarıyla yazma istemenin en büyük sebebi prestijli olması ama bu uğurda çok şey de götürür.

Ayrıca mühendislik konusundaki kafanda soru işaretleri gördüm. Mühendisler evet eziliyor orasına kimse bir şey diyemez ama yazacağın yer Ege Ziraat filan değil, İTÜ/ODTÜ Endüstri sonuçta. Türkiye'nin en yüksek puanla öğrenci alan bölümü, ve en iyi üniversitelerinden ikisi. Tabii ki tıp kadar "girdim ohh para garanti" durumu yok ama işsiz kalmaz, az da bir para almazsın.
    Son olarak tıpı iyice düşün, ne kadar istiyorsun, onu da 6 yıl okuyacaksın, tusu var osu var busu var. O da çok kolay sayılmaz. Bu hepsi bittiği zaman, geriye dönüp baktığında bu kadar emeğe değdiğini düşünüp iyi ki tıp yazmışım diyeceksen, yaz. Ama yapacağından fazla emin değilsen (ki ben öyle gördüm), endüstri daha mantıklı durur.

• quote:

Orijinalden alıntı: XRacer

Gördüğüm kadarıyla yazma istemenin en büyük sebebi prestijli olması ama bu uğurda çok şey de götürür.

Ayrıca mühendislik konusundaki kafanda soru işaretleri gördüm. Mühendisler evet eziliyor orasına kimse bir şey diyemez ama yazacağın yer Ege Ziraat filan değil, İTÜ/ODTÜ Endüstri sonuçta. Türkiye'nin en yüksek puanla öğrenci alan bölümü, ve en iyi üniversitelerinden ikisi. Tabii ki tıp kadar "girdim ohh para garanti" durumu yok ama işsiz kalmaz, az da bir para almazsın.
    Son olarak tıpı iyice düşün, ne kadar istiyorsun, onu da 6 yıl okuyacaksın, tusu var osu var busu var. O da çok kolay sayılmaz. Bu hepsi bittiği zaman, geriye dönüp baktığında bu kadar emeğe değdiğini düşünüp iyi ki tıp yazmışım diyeceksen, yaz. Ama yapacağından fazla emin değilsen (ki ben öyle gördüm), endüstri daha mantıklı durur.

Alıntıları Göster
    cevap için çok teşekkür ederim. anladım, haklısınız. edindiğiniz izlenimler de doğru. zamanı geldiğinde en üste tıp yazamam gibi geliyor, elim gitmez gibi ama herkes nasıl mutlu oldu tıp düşünmeye başladım diye. tıp tutuyor demesem puanımı soran bile olmayacak mesela çevreden. tıp düşünmek, iyi yaptığının kanıtı. adam yerine koyuveriyorlar birden. endüstri mühendisliğini pek sallamıyor hatta insanlar. moralimi bozuyor bu olaya da, puanım tutarken tıp yazmamak enayilik gibi hissettirdiler yemin ederim. bu yaşıma kadar mühendis olacağımı düşünerek ilerledim ama korkuttular yeterince. benim gözümde karizması daha fazla sayıyla uğraşan adamın aslında ama önemli olan benim ne düşündüğüm değil bi yerden sonra. ülkede çevrede ne kadar iş yaptığı, garanti oluşu, saygınlığı vs. belki abarttım ama çevre birden karalama kampanyasına girişti mühendisliğe karşı.
    farkettim uzun yıllar tıpta yerinde rahat oturamıyorsun ama master yabancı ülkeye git dil öğren cart curt işlerini kıvıracak kadar dışa dönük de değilim. bu bakımdan tıp benim için daha garanti ama kan revan içinde bir şeyle karşılaştığımda dayanabilir miyim insan şimdiden bilemiyor. 10 gün sonra tercih süresinin sonlarında da karar verebilmiş olacağımı sanmıyorum, çıldırmamak elde değil.

• quote:

Alıntıları Göster
    bi noktayı düzelteyim 10 yıl sonra evet para kazanma garantin var ama iyi para kazanma garantin yok. 4,5 bin liraya çalışan kadın doğumcular var. 30 yaşına kadar tosarım sonra 4-5 bine yaşarım diyosan sen bilirsin tabi yine de. millet hala 20 bin lira falan aldığını falan mı sanıyor doktorların?

• quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

bi noktayı düzelteyim 10 yıl sonra evet para kazanma garantin var ama iyi para kazanma garantin yok. 4,5 bin liraya çalışan kadın doğumcular var. 30 yaşına kadar tosarım sonra 4-5 bine yaşarım diyosan sen bilirsin tabi yine de. millet hala 20 bin lira falan aldığını falan mı sanıyor doktorların?

Alıntıları Göster
    göz doktorluğu seçersin. Kan işi fazla yoktur orda. Tabi tus'ta baya iyi olman lazım göz için.

• quote:

Alıntıları Göster
    valla çevreden hep öyle diyorlar, gittik doktorlarla konuşmaya kabul ettiler iyi kazanıyoruz ama canımıza okunuyor okulunu bitirene kadar dediler. prof ve aile hekimleri çok memnunlardı, asistanın yüzünden uyku akıyordu. bilemiyorum kastettikleri iyi ne kadar. şu var ben masterımı oyu buyu falan bitirip 30uma doğru iş aradığımda mühendislikte bana 4-5 bin lira teklif etmeyecekler ki ben konuştuğum doktorların 5 bin almadığını düşünüyorum. tabi yine işin içinde olan siz biliyorsunuzdur doğrusunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawnofthelight -- 6 Temmuz 2013; 16:21:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yahu düşündüğün tek şey bu olsun. 15binle bile alan tıplar varken 4binlik bölüme gideceksin.
    Sıralaman çok iyi. Tercih edeceğin bölümlerde işsiz kalma, vasıfsız bir eleman olma durumun çok zor.

İnsanların ne düşündüğü önemli değil, senin söyleyeceğin tek cümle var.
    "puanım tıpların çoğuna yetiyordu ama ben başka bir bölüm tercih ettim"
    Gelecek senin, puan senin, tercih hakkı senin. Çekirdek ailenin bile ne diyeceği umrunda değil.
    İsterse annenler mezun olana kadar tıp diye başının etini yesin.
    Eşşek kadar adam oldunuz yahu bırakın üniversite tercihinizi de yapın artık zaten.

Endüstri için konuşalım: Çok dışa dönük bir insan olmana çok gerek var mı? Evet böyle biri olursan işin daha kolay olur ama olmasan da çok problem değil.
    Benim hiç param yok mesela yurtdışı için. Aşırı sosyal etkinliklere katılan eden biri de değilim.
    Ama dert etmiyorum. İyi olduğum başka alanlar var.
    Evet, 0 sosyallikle zor olan bir bölümdür endüstri, bölümden ziyade kulüp, etkinlik vs. kovalamayı gerektirir.
    Ama bölümün kulübüne girsen bile yeter zaten. Bunun için de über sosyal biri olmana gerek olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: alicaninthemorning

çevrem sürekli baskı yapıyor tıp yaz vs, teyzeler amcalar arayıp söylüyorlar seçme mühendislik diye, ama kendimde o gücü çok göremiyorum, bir yandan da kesin istemiyorum diyemiyorum. saygın vs, uzun yıllar okusan da işe giriyorsun iyi maaşla kesin olarak. tıp eğitiminde geçirdiğin 10 yıla karşılık alacağın iyi maaş kesin ama doktora master dil eğitimi derken 10 yıla dayanan mühendislik eğitiminin sonu belli değil. yine sana donanımsız birine teklif ettiği maaşı teklif edebilir adamlar. ne yapmalı bilemedim çıldıracağım. kandan vsden hoşlanan bir insan da değilim. tasarım yönüm daha baskın. tıp okursam bu durumda ailemin yanında geçireceğim üniversite hayatımı.

Abi en ince ddetayına kadar benim durumum, kendi içinde düşündüğün şeylerden tut dıştan gelen tepkilere.
    Cidden benim de hayalim mühendislikti kaldı ki odtü endüstri odtü bilgisayar odtü makina tutuyor, ama gel gelelim tıplar da tutuyor.Etrafımdakilerin hepsi bilmem ne aile hekiminin 8bin aldığından falan bahsediyor.Cidden içten içe ben de senin gibi enayilik mi yapıyoruz diyorum gerçekten bunu düşünmeye başladım, bu arada senin kan vs olaylarının biraz daha fazlası bende var.Hastaneye giderken bile heyecanlanırım, kan alınırken bayılırdım artık onu yendim gibi duruyor çünkü daha geçen damar yolu açtılar o daha kötü geldi bana.Bu tip şeyleri söylediğimde de x abinin kızı bayıla bayıla bitirmiş şimdi 10bin alıyor diyorlar.Valla şu günler hiç geçmese keşke tercih dönemi gelmese.
    Edit: Bu arada babam endüstri mühendisi özelde çok büyük kurnazlıkların döndüğünden bahsediyor, altındaki elemanların ona yanlış bilgi verip yükselmesini engellediğini söylüyor, ama öbür tarafta tıpa bakalım zorunlu görevden sonra güzel duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 6 Temmuz 2013; 16:24:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

göz doktorluğu seçersin. Kan işi fazla yoktur orda. Tabi tus'ta baya iyi olman lazım göz için.

ilk 200 tabi tüm rakipler doktor bu arada.
  • Ege tıp yaz pişman olmazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Biliyorum çok zor. Bizim akraba gözü bitirdi de çok para kazanıyor. Tatil için ilk fırsatta avrupa'ya kaçıyor. Bilirsin durumu sende tıp okuyordun zaten.
  • Ben de hastane kokusu duyduğunda iğrenen ve ölüme filan dayanamayan bir insanım. Hassas bir elim de yoktur.
    Yapamam diyip yazmamıştım ben tıp. Tutan tıplar da 8binlikler filandı zaten ahım şahım değildi.
    Senin durumunda tıp yazmak bence daha mantıksız. Alican yine yapabilir duruyor ama ondan daha kötüysen işin epey zor olacak.

Kurnazlıklar her meslekte dönmüyor mu? Dönüyor.
    Endüstri Mühendisliği daha "kapitalizm"dir. Elbette fazla kurnazlık dönecek. Her mesleğin kendisine göre zorlukları vardır zaten.

Tercih dönemi en stresli dönemdir, soru çözesiniz gelir. Kayıt da sırf koşuşturmaca, sırf bürokrasi mesela. Hayır dershanede kimse de çıkıp demez bakın arkadaşlar tercih dönemi şöyledir böyledir diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XRacer -- 6 Temmuz 2013; 16:33:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KorsaN01

quote:

Orijinalden alıntı: alicaninthemorning

çevrem sürekli baskı yapıyor tıp yaz vs, teyzeler amcalar arayıp söylüyorlar seçme mühendislik diye, ama kendimde o gücü çok göremiyorum, bir yandan da kesin istemiyorum diyemiyorum. saygın vs, uzun yıllar okusan da işe giriyorsun iyi maaşla kesin olarak. tıp eğitiminde geçirdiğin 10 yıla karşılık alacağın iyi maaş kesin ama doktora master dil eğitimi derken 10 yıla dayanan mühendislik eğitiminin sonu belli değil. yine sana donanımsız birine teklif ettiği maaşı teklif edebilir adamlar. ne yapmalı bilemedim çıldıracağım. kandan vsden hoşlanan bir insan da değilim. tasarım yönüm daha baskın. tıp okursam bu durumda ailemin yanında geçireceğim üniversite hayatımı.

Abi en ince ddetayına kadar benim durumum, kendi içinde düşündüğün şeylerden tut dıştan gelen tepkilere.
    Cidden benim de hayalim mühendislikti kaldı ki odtü endüstri odtü bilgisayar odtü makina tutuyor, ama gel gelelim tıplar da tutuyor.Etrafımdakilerin hepsi bilmem ne aile hekiminin 8bin aldığından falan bahsediyor.Cidden içten içe ben de senin gibi enayilik mi yapıyoruz diyorum gerçekten bunu düşünmeye başladım, bu arada senin kan vs olaylarının biraz daha fazlası bende var.Hastaneye giderken bile heyecanlanırım, kan alınırken bayılırdım artık onu yendim gibi duruyor çünkü daha geçen damar yolu açtılar o daha kötü geldi bana.Bu tip şeyleri söylediğimde de x abinin kızı bayıla bayıla bitirmiş şimdi 10bin alıyor diyorlar.Valla şu günler hiç geçmese keşke tercih dönemi gelmese.
    Edit: Bu arada babam endüstri mühendisi özelde çok büyük kurnazlıkların döndüğünden bahsediyor, altındaki elemanların ona yanlış bilgi verip yükselmesini engellediğini söylüyor, ama öbür tarafta tıpa bakalım zorunlu görevden sonra güzel duruyor.

Ben de çok etkileniyorum o kan işlerinden, hani utancımdan kısa bahsettim ama herkes hallolur o kafasında. Mühendisliği bırakan bir yakınım olmasa ben şu an endüstriyi yazmıştım ama ondan gördüğüm şeylere ben de razı değilim ama tıpa da razı sayılmam. Özel sektör zaten kurnazlık yuvası bence. Herkes birisini sindirip yükselme derdindedir muhtemelen, benim de bunlarla uğraşasım yok ama hastaların dertlerine, kana revana sonsuz şevkatle yaklaşabilir miyim emin değilim.

XRacer: Sosyallik çok büyük bir ölçüt değil yani, ben yabancı ülkede dil eğitimi ıvır zıvır için gerekli olduğunu düşünmüştüm ama kafaya koyan bi şekilde halleder onu herhalde. Evet dışarının düşüncesi çok da önemli değil ama insanın aklının sürekli bir yerinde duruyor.

• quote:

Ben de hastane kokusu duyduğunda iğrenen ve ölüme filan dayanamayan bir insanım. Hassas bir elim de yoktur.
    Yapamam diyip yazmamıştım ben tıp. Tutan tıplar da 8binlikler filandı zaten ahım şahım değildi.
    Senin durumunda tıp yazmak bence daha mantıksız. Alican yine yapabilir duruyor ama ondan daha kötüysen işin epey zor olacak.

Kurnazlıklar her meslekte dönmüyor mu? Dönüyor.
    Endüstri Mühendisliği daha "kapitalizm"dir. Elbette fazla kurnazlık dönecek. Her mesleğin kendisine göre zorlukları vardır zaten.

Tercih dönemi en stresli dönemdir, soru çözesiniz gelir. Kayıt da sırf koşuşturmaca, sırf bürokrasi mesela. Hayır dershanede kimse de çıkıp demez bakın arkadaşlar tercih dönemi şöyledir böyledir diye.

Evet tabi kurnazlık her yerde var ama özel sektörde daha rahat pay çıkar gibi kurnazlara. sadece endüstri mühendisliği değil tabi, her mühendislikte her özel sektör işinde yani.
    ben de sevmiyorum hastane ortamını kokusunu, seven de yoktur herhalde ama oraya bi gittiğinde ben bu insanlara yardım edeyim onları kurtarayım tarzı duygulara boğulan insanlar da vardır.

• Yahu siz zannediyor musunuz her Endüstriye gidenin bu tür bir sürü ıvır zıvırla uğraştığını. Tabii ki hayır.
    Yapan, yurt dışına giden, erasmus aiesec ne fırsat varsa ona takılan, her türlü kulüp etkinlik firma organizasyonuna koşturan yani kapitalist oynayan şüphesiz daha fazla işini garanti eder.

Hiç bulaşmamak da kötü tabii, ama bölüm her sene öğrenci sempozyumu yapıyor (İTÜ için konuştum) o tarz şeylere de gidiverin bir zahmet, o kadar da odun okumayın.
    Yabancı dil eğitimi illa ki halledilir, halletmek zorundasın zaten. Bölüme bir gir de ondan sonra düşünürsün bunları.

quote:

Evet tabi kurnazlık her yerde var ama özel sektörde daha rahat pay çıkar gibi kurnazlara. sadece endüstri mühendisliği değil tabi, her mühendislikte her özel sektör işinde yani.
    ben de sevmiyorum hastane ortamını kokusunu, seven de yoktur herhalde ama oraya bi gittiğinde ben bu insanlara yardım edeyim onları kurtarayım tarzı duygulara boğulan insanlar da vardır.

Tabii ki var, doktorluk en kutsal mesleklerden biri zaten, saygı da duyarım çok. Ona hiç lafım yok.
    Ama kan, ilaç, ameliyat ve bir sürü insanın derdi mi yoksa özel sektör kurnazlığı mı daha katlanılır? Bunu seçmeniz lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XRacer -- 6 Temmuz 2013; 16:38:54 >

• quote:

Yahu siz zannediyor musunuz her Endüstriye gidenin bu tür bir sürü ıvır zıvırla uğraştığını. Tabii ki hayır.
    Yapan, yurt dışına giden, erasmus aiesec ne fırsat varsa ona takılan, her türlü kulüp etkinlik firma organizasyonuna koşturan yani kapitalist oynayan şüphesiz daha fazla işini garanti eder.

Hiç bulaşmamak da kötü tabii, ama bölüm her sene öğrenci sempozyumu yapıyor (İTÜ için konuştum) o tarz şeylere de gidiverin bir zahmet, o kadar da odun okumayın.
    Yabancı dil eğitimi illa ki halledilir, halletmek zorundasın zaten. Bölüme bir gir de ondan sonra düşünürsün bunları.

quote:

Tabii ki var, doktorluk en kutsal mesleklerden biri zaten, saygı da duyarım çok. Ona hiç lafım yok.
    Ama kan, ilaç, ameliyat ve bir sürü insanın derdi mi yoksa özel sektör kurnazlığı mı daha katlanılır? Bunu seçmeniz lazım.

yani artık o yola girdi insan biraz da olsa sosyalleşmeye, işin ekstralarını edinmeye çalışır mutlaka ama dediğiniz gibi olay hangisiyle uğraşmaya karar vereceğimiz. benim takıldığım nokta, bu kendini geliştirme zımbırtıları sonunda net iyi bir maaş beni bekliyor mu kesin değil, sabah 7 akşam 7 çalışacağım kesine yakın ama tıpta belki 6 senede alışacağım kan revana koşuşturmaya sonrası garanti olacak diğerlerine oranla.

cevaplar için gerçekten çok teşekkür ederim. peki bu çıkmazı bi kenara bırakırsam siz odtü mü dersiniz itü mü, diyelim mühendis olmaya karar verdim?

• quote:

Yahu siz zannediyor musunuz her Endüstriye gidenin bu tür bir sürü ıvır zıvırla uğraştığını. Tabii ki hayır.

quote:

Şimdi düşününce hepsinin zor tarafı var zaten yok değil ama bence mesele biraz parada ve garanti işte.
    Özel sektörde yarını garanti edemezsin ancak doktor 70inde bile para kazanabilir.Gayet uzun süreli bir meslek.
    Tabi benim ısınamadıgım durum; sonda,tırnak çekmesi vs böyle pis durumlarda bayılırım gibi geliyor düşünsene adamın önünden boruyu sokup ilerletiyorsun.Ama daha temiz bir işi de yapabilirim gibi geliyor, tabi bu eğitimdeki pislikleri yine çekeceğim demek oldugundan hala kararsızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 6 Temmuz 2013; 16:46:39 >

• quote:

quote:

quote:

Biliyorum çok zor. Bizim akraba gözü bitirdi de çok para kazanıyor. Tatil için ilk fırsatta avrupa'ya kaçıyor. Bilirsin durumu sende tıp okuyordun zaten.

hocam yurtdışına tatile gitmeyi çok abartmamak lazım. biz de fırsat olunca yurtdışına çıkıyoruz o kadar uçuk bi durum değil :) babam işletme mezunu bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: dawnofthelight

quote:

quote:

yani artık o yola girdi insan biraz da olsa sosyalleşmeye, işin ekstralarını edinmeye çalışır mutlaka ama dediğiniz gibi olay hangisiyle uğraşmaya karar vereceğimiz. benim takıldığım nokta, bu kendini geliştirme zımbırtıları sonunda net iyi bir maaş beni bekliyor mu kesin değil, sabah 7 akşam 7 çalışacağım kesine yakın ama tıpta belki 6 senede alışacağım kan revana koşuşturmaya sonrası garanti olacak diğerlerine oranla.

cevaplar için gerçekten çok teşekkür ederim. peki bu çıkmazı bi kenara bırakırsam siz odtü mü dersiniz itü mü, diyelim mühendis olmaya karar verdim?

Alıntıları Göster
    Evet, iyi bir maaş bekliyor mu kesin değil. Ama tıp kontenjanı da bir yandan artıyor, yakında piyasa tıp mezunu kaynayacak, sorun ise Türkiye'de o kadar fazla hastane olmaması. Ama belki ona da çözüm bulurlar, bilemem.
    Türkiye gibi bir ülkede maalesef geleceğiniz kesin belli değil. 4-5 sene önce bu bölümü yazanlar, tercih yaparken bu ülkenin durumu çok farklıydı mesela.

Neyse karar artık size kalıyor ben yazacaklarımı yazdım.

ODTÜ İTÜ ikisi de gayet iyidir, önemli olan Ankara mı İstanbul mu? ODTÜ'nün açıkçası burun farkıyla önde olduğunu kabul etmek zorundayız ama İTÜ'ye gelirseniz de pişman olmazsınız.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.