Şimdi Ara

Boğaziçi İnşaat yada İtü Odtü Mimarlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
4.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÇOK MESAJ GELDİĞİNDEN EDİTLİYORUM. AN İTİBARİYLE İTÜ MİMARLIK İNGİLİZCE 3 SINIFTAYIM. ŞU ANDA ŞANTİYE STAJIYLA UĞRAŞIYORUM. OKUL BİTİNCEDE EDİTLEME İMKANIM OLUR İNŞALLAH.

herkese merhaba. daha önce konulara cevap olarak yazmış olsamda bir konu açarak daha rahat olacağımı düşünüyorum.
    asıl amacım yurtdışında yaşayıp orada çalışmak. çok para göz birisi değilim yani trilyonlarım olsun demem ama ortalamada yaşamak istemiyorum. yani zorlanmadan istediğim şeyleri alabilecek maddi güce sahip olmak istiyorum.

sıralam 6,1 k civarında bir şey.
    2010 a göre boğaziçi inşaat tutuyor ki tahminimce bu senede 6 küsürlardaki öğrenciler sorunsuz girebilecekler.
    bir mesaja yazdığım yorumu aynen yapıştıyorum.
    ---------
    -------------
    ailemin dediğin puanının yettiği en yüksek bölüme git.

diceksinizki mesleği sen seçiceksin sen okucaksın aileyi takma doğrudur ancak meslek seçmedim haliyle kafamda sadece mf 4 den yerleşmek var o sebeple inşaattta olsa makinede olsa bilgisayarda olsa okurum fark etmez.
    ------------

olaya gelince dediğiniz gibi oooo vaaaa boğaziçi abi diye düşünüyorum ancak işin şu yanınıda düşünmeden edemiyorum.
    itü çok güzel avrupada 3 lab sahip donanımlı süper falan filan ama 200 kişi alan bir yer o 200 kişiye haftada kaç saat lab dersi verebilir? yani bu şunada benziyor.
    (obp değilde hala aobp olduğunu düşünürsek) eskişehirde okuyan ve benim gibi 2008 oks ye giren bir adamın önünde iki seçenek olsa bir EAL 55 yıllık okul dökülüyo lablar desen inanılmaz dandik hocalar desen dandik fln ama sonuçta bir başarısı var türkiyedeki anadolu liseleri arasında. ve eski sistemdeki gibi aobpdanda hayli yüksek puan alıyoruz ygs lys başarısı öğrencilerin yüksek olduğu için.

öbür yanda toki savaş kubaş var diyelim labları yep yeni okul yepyeni donanımlı her sınıfta projeksiyon bilmemne teknolojik. ama bu bölümü seçen adamın alacağı aopb fln belli.

neyse işin özü girecek adam mezun olduktan sonra lise adına bakıyor. ben şimdi EAL den mezun oldum iyi kötü 1 kere laba gittik orada civayı şişesiyle alıp elimizde dolanıp sınıfa döndük falan ama sonuçta EAL den mezun olduk diye gerine gerine konuşacağız. öte yandan tokiden mezun olan adam ne dicek bizim lablar çok iyiydi ama okul başarısı yok adı yok fln.
    -----------

öbür yanda boğaziçi var şimdi mezun olunca dediğiniz gibi itü odtüdeki inşaatmühendisi kadar pratiğimiz belki olmayacak ama biri sordumu odtü inşaat itü inşaat demek var boğaziçi inşaat demek var.

yani olay alınan eğitimin yanında biazda üniversitenini adını satmakta.
    bugün annemin babamın 40-45 yaşındaki arkadaşları hala bıkmadna usanmadan ben boğaziçi tarihten mezunum ben boğaziçi endüstriden ben boğaziçi inşaattan mezunum demesi gibi bir şey.

umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. bu doğrultuda bir yorumda bulunnursanız çok Makbule geçer.
    --------------

birde öte yandan odtü itü mimarlık düşüncem var. inşaattan daha az kaba bir bölüm gibi düşündüm. ve şantiyede güneş altı çalışmaktansa ev ofis yada direk bir ofiste klimalı kapalı odada bilgisayar başında tasarım yapmak bana daha cazip geliyor.

düşünceleriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavil -- 11 Temmuz 2015; 17:46:35 >

• hiç sevmem böle upp fln yazmayı ama
  • sırf hava için boğaziçi seçerdim doğruya doğru
  • öncelikle bölümler arasında kararını vermelisin inşaat ve mimarlık ciddi derecede farklı bölümlerdir okurken de çalışırken de bambaşka yönlere getirir seni. üniversite konusundaysa etiket ve eğitim çok farklıdır benim gözümde eğitim açısından sıralama itü>odtü>boğaziçi olsa da tercih sıralaması itü<odtü<boğaziçi şeklindedir bunun sebebi ise etiket farkıdır . senin dediğin gibi boğaziçi mezunuyum veya odtü mezunuyum demek itü mezunuyum demeye göre daha havalıdır her ne kadar itünün mühendislik eğitimi diğerlerin daha iyi olsa da
  • quote:

Orijinalden alıntı: börkenek

öncelikle bölümler arasında kararını vermelisin inşaat ve mimarlık ciddi derecede farklı bölümlerdir okurken de çalışırken de bambaşka yönlere getirir seni. üniversite konusundaysa etiket ve eğitim çok farklıdır benim gözümde eğitim açısından sıralama itü>odtü>boğaziçi olsa da tercih sıralaması itü<odtü<boğaziçi şeklindedir bunun sebebi ise etiket farkıdır . senin dediğin gibi boğaziçi mezunuyum veya odtü mezunuyum demek itü mezunuyum demeye göre daha havalıdır her ne kadar itünün mühendislik eğitimi diğerlerin daha iyi olsa da

doğruya doğru bir şekilde yazayım.

itü yada odtü mimarlığı düşünmemdeki iki sebep bir bana daha az uğraştırıcı gelmesi. (kesinlikle bir bilgim yok sadece bu şekilde düşünüyorum. yani makineden bilgisayardan daha kolay gibime geliyor.)

ve kız sayısı çok

öte yandan boğaziçinde okumak (gidip görmedim fotolarınada bakmadım arkadaşlardan duyduğum kadarıyla.) orada sosyalleşmek.
    birde ailemin dediği bir şey var.8 birisi üniversitede öğretim görevlisi diğeri ise emekli profesör.)
    o da şu ki :
    bir insan üniden mezun olunca illaki mezun olduğu bölümün işini yapmak zorunda değil. üniye gitme amacın tabiki eğitim görmek bir şeyler öğrenmek ama üninin asıl amacı çevreni tanımak diğer insanları diğer kişilerin görüşlerini dünyalarını anlamak. sen şimdi bu eskişehirdesin bildiğin şey sınırlı. istanbul gibi helede boğaziçi gibi bir yere gidersen orada bir sürü farklı insan bir sürü farklı ideolojiyle karşılaşıcaksın yepyeni şeyler görüceksin. belki şu anda aklında hiç olmayan bir mesleği yapmaya düşüneceksin. yani bölümden ziyade üni seçmeye bak.

dedikleri bu ki banada mantıklı geliyor ancak sizlerdende yorumlar almak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

quote:

öncelikle bölümler arasında kararını vermelisin inşaat ve mimarlık ciddi derecede farklı bölümlerdir okurken de çalışırken de bambaşka yönlere getirir seni. üniversite konusundaysa etiket ve eğitim çok farklıdır benim gözümde eğitim açısından sıralama itü>odtü>boğaziçi olsa da tercih sıralaması itü<odtü<boğaziçi şeklindedir bunun sebebi ise etiket farkıdır . senin dediğin gibi boğaziçi mezunuyum veya odtü mezunuyum demek itü mezunuyum demeye göre daha havalıdır her ne kadar itünün mühendislik eğitimi diğerlerin daha iyi olsa da

itü yada odtü mimarlığı düşünmemdeki iki sebep bir bana daha az uğraştırıcı gelmesi. (kesinlikle bir bilgim yok sadece bu şekilde düşünüyorum. yani makineden bilgisayardan daha kolay gibime geliyor.)

ve kız sayısı çok

öte yandan boğaziçinde okumak (gidip görmedim fotolarınada bakmadım arkadaşlardan duyduğum kadarıyla.) orada sosyalleşmek.
    birde ailemin dediği bir şey var.8 birisi üniversitede öğretim görevlisi diğeri ise emekli profesör.)
    o da şu ki :
    bir insan üniden mezun olunca illaki mezun olduğu bölümün işini yapmak zorunda değil. üniye gitme amacın tabiki eğitim görmek bir şeyler öğrenmek ama üninin asıl amacı çevreni tanımak diğer insanları diğer kişilerin görüşlerini dünyalarını anlamak. sen şimdi bu eskişehirdesin bildiğin şey sınırlı. istanbul gibi helede boğaziçi gibi bir yere gidersen orada bir sürü farklı insan bir sürü farklı ideolojiyle karşılaşıcaksın yepyeni şeyler görüceksin. belki şu anda aklında hiç olmayan bir mesleği yapmaya düşüneceksin. yani bölümden ziyade üni seçmeye bak.

dedikleri bu ki banada mantıklı geliyor ancak sizlerdende yorumlar almak isterim.

boğaziçi manzarası yeter aga hiç düşünme

• Bence itü mimarlık hem kız sayısına bakarsak ezer geçer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

ve kız sayısı çok

o da şu ki :

Mimarligin daha az ugrastirici oldugunu dusunme sakin mimarlik forumlarina bak en azindan bi sozlukleri okuUykusuz geceler proje teslim zamanlarinda sabahlayanlar var kime gore neye gore ugrastici?Heleki simdiye kadar mimarlik hakkinda kiz sayisinin fazla olmasindan baska bir bilgin yoksa ilgili degilsin demektir yani baya ugrasirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• salla eğitimi

hangi üniversitede okuyosun?
    -boğaziçi
    vaoov
  • quote:

quote:

ve kız sayısı çok

o da şu ki :

mimarlığın kesinlikle daha az uğraştırıcı olduğunu düşünmeyin.bunu göz önüne alarak tercihini yaparsanız ciddi bir yanlışa düşmüş olursunuz elektrik-elektronik , mimarlık ve makine üniversitelerin uğraştırma ve hayattan soğutma potansiyeli en yüksek bölümleridir ki makine ve elektronik bölümleri nispeten 2. sınıf 2.dönem dolaylarınnda zorlaşmaya başlarken mimarlık 1.sınıftan itibaren yoğun ve sistemli bir çalışmayı gerektirir zaten bununla da alakalı her zaman en zor birinci sınıf mimarlığındır denir.değindiğiniz diğer konuda ise yerden göğe kadar haklı olduğunuzu söylemek isterim üniversite asla sadece meslek eğitimi değildir. vizyonunu genişletmek ve sosyalleşmek , hayatı tanımak ve öğrenmek yer yer meslek eğitiminden daha önemli hale bile gelebilir. bu açıdan bakarsanız türkiyenin en sosyal üniversiteleri zaten tartısmasız odtü ve boğaziçidir ki bana göre de odtü burun farkıyla boğaziçi ni geçer.sanırım eskişehir'de ikamet ediyorsunuz benim naçizane tavsiyem odtünün daha isabetli olacağı yönündedir. hem ankara size alışması çok daha kolay gelir hem de odtünün eşsiz kampüsünden ve sosyal imkanlarından faydalanma fırsatı elde edersiniz.eskişehir-ankara ulaşımının da oldukça rahat olduğunu zaten biliyorsunuzdur.saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi börkenek -- 23 Temmuz 2012; 20:31:18 >

• 1.si ODTÜ Mimarlık çok zor bir bölüm ama benim sana önereceğim ODTÜ Makina daha da zor o yüzden zorlugu bir kenara bırakalım elbet zorlanacaksın zaten ama meyvesi güzel =)

Öncelikle mühendislik seçeceksen de Boğaziçi yerine direk İTÜ veya ODTÜ'yü tercih etmen gerekir diye düşünüyorum çünkü laboratuvar olanakları "teknik üniversite olmaları" nedeniyle çok daha fazla yani bunu mutlaka ön planda tut mühendislik seçeceksen.

Ve şunu söyleyeyim : İTÜ pratik ve saha olaylarında oldukça iyiyken ODTÜ araştırmacı yetiştirir. Yani İTÜ saha mühendisi ODTÜ ise bilim adamı yetiştirir. İkisi de çok farklı alanlar ve kişiye kalmış seçenekler.

Şimdi dediğim gibi mühendisliklerde "Teknik Üniversite" olayını lab ve araştırma olanakları açısından kesinlikle şiddetli bir şekilde önemse. Onun dışında artık inşaat, havacılık uzay, bilgisayar veya makina... Meslek seçimine yönel. Ama bana kalırsa ODTÜ makina derim =) Mimarlık hakkında detaylı bilgim yok o yüzden çok yorum yapmasam daha iyi ODTÜ Makina da kişisel tavsiyem sadece dedigim gibi mesleğini seç bu sıralama geldiyse =) Tebrik ediyorum başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thexile -- 23 Temmuz 2012; 21:43:02 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muratxfb
    alıntılarınızı sildim lütfen yanlış anlamayın yer kaplamasınlar sayfada diye. düşündüğüm şeyi ailemlede paylaştım sizlerede söyliyeyim. ben öle şantiyede toz toprak bilmemne uğraşmaktansa pc başında kapalı ortamda çalışmayı yeğleyecek birisiyim.

ancak şölede bir durum var her ne kadar pc ile çok ilgilensemde bilgisayar mühendisliği gibi yada elktronik bölümünü kesinlikle seçmemeye karar verdim.

aklımda birde thk yada sivilhavacılık ta pilotaj okuyup pilot olmak vardı ama ondan vazgeçtim bir kaç sebepten.

yani öbümde ya boğaziçinde sosyal olup yine kıyasla kalablaık erkek grubunda olmak ve istanbulda yaşamak var.

yada odtüye gidip ankarada yaşamak eskişehere aileme gelip gidişim rahat olması (hızlı tren 1 saat 10 dk) ve mimarlıkta kızların çok olması var.:D

hala inanılmaz kararsızım.

• Ben bgn boun insaatin tanitim gunune katildim gayet guzel anlattilar gezdik lablari fln boazicinin ortamini fln solemiorm bile muazzam ama teknik olmayan bi universtye gore bkdr beklemiodm insaat dusunmeyen ben bile bi ara galyana gelip yazsammi ya dedim hala kararsizim boazici icin insaata gtmek olck ackcasi bn gidersem.

• Ayrica eklemeden edemicem bgn katilan kiz sayisi erkeklerden fazla olablrdi kaci yazar kaci yerlesir bilmiorm ama tanitimda azimsanmayacak kadar kiz vardi boazici ole biseyki kizlar bile bolum ayirt etmio o seviyede artk glba.)

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muratxfb

sanıyorum ki meslek seçiminden ziyade öğrencilik yaşamı sizin için daha önemli. öncelikle tercihinizden önce ailenizle birlikte odtüyü ziyaret etmenizi öneririm iyice gezin dolaşın bölümlerin binalarını laboratuarlarını inceleyin ve en önemlisi devrim stadyumuna çıkın ve ormanla karışık ankara manzarasında gün batımını seyredin bu konuda duygusal davranıyor olabilirim ancak odtüde beni en çok etkileyen devrim stadyumu oldu ilk gittiğimde hiçbir şey yapmadan 2 saat oradan etrafı seyrettim ve bundan muazzam bir haz aldım. geceleri canınız sıkıldığınızda içkinizi alıp stadyuma gidebilir ve hava çok kötü değilse oradaki 25-30 kişi ile (bu minimum sayıdır belirli dönemlerde bu çok daha fazla olur ) birlikte sabaha kadar şarkılar söyleyip güneşin doğuşunu seyredebilirsiniz anlatmaya çalıştığım şey o yabancı filmlerden aşina olduğumuz çimlerinde frizbi oynanan üniversite görüntüsünü ve bu kadar özgür bir üniversite ortamını türkiye'de size sadece odtü temin eder. boğaziçi hakkında yeterli bilgim olmadığı için o konuda yardımcı olamayacağım onu da başka bir arkadaş yazarsa benim de hoşuma gider ortamını öğrenmiş olurum.

• Mimarlık hele ki İTÜ Mimarlık bence şu an Türkiye'de okunması en zor bölüm, her tıp öğrencisinin TUS'a girmediğini, aile hekimliği vs, varsayarsak ki TUS akademik olarak aslında anlamsız, hiçbir öğreticiği olmayan aylarını insanlar ezberleyerek harcayıp stresten yaşlansın sınavı ama gerekli nüfusu düşünürsek. Neyse Mimarlık öyle değil ezberlemekle falan olmaz. Ananı ağlatırlar o kadar diyeyim.

Yurtdışını düşünüyorsan zaten buradaki ÖSS başarını, okul isimlerini unut, buradaki üniversitelerin dünyada önemli bir başarısı yok. Vasatın üstüler sadece. Yapacağın işe karar ver aynı alanlarda olsa da oldukça farklılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

Mimarlık hele ki İTÜ Mimarlık bence şu an Türkiye'de okunması en zor bölüm, her tıp öğrencisinin TUS'a girmediğini, aile hekimliği vs, varsayarsak ki TUS akademik olarak aslında anlamsız, hiçbir öğreticiği olmayan aylarını insanlar ezberleyerek harcayıp stresten yaşlansın sınavı ama gerekli nüfusu düşünürsek. Neyse Mimarlık öyle değil ezberlemekle falan olmaz. Ananı ağlatırlar o kadar diyeyim.

Yurtdışını düşünüyorsan zaten buradaki ÖSS başarını, okul isimlerini unut, buradaki üniversitelerin dünyada önemli bir başarısı yok. Vasatın üstüler sadece. Yapacağın işe karar ver aynı alanlarda olsa da oldukça farklılar.

mimarlıktan mezun olunca iş olaylarıda nasıl olucak bilmiyorum ama bir yandanda diyorum odtü gibi bir yerden mezun olucaksın lan hayvan neyin derdindesin senle sınava giren 1,8 milyon kişi var ve türkiyede her ne kadar açlık bilmemne denilsede herkes bi şekilde ekmek parasını kazanıyor. sende kazanırsın. diyorum kendime ama ne kadar doğru bilmiyorum.

daha birini bulup konuşamadım ama gördüğüm bir kaç şeyde o ekşi itü uludağ sözlükte fln okuduğum kadarıyla stüdyoda sabahlamalar projeler ödevler bilmemne çok zorlanırsınız deniyor.

sabahlama olayını her türlü yaparım uykusuzluk çok problem değil. alışkınım yani.
    proje ödev içeriği tam olarak nasıl bilmiyorum ama yaptıkları ölçekli maketler fln inanılmaz hoşuma gitti. küçüklüğümden beri maket model puzzle türü şeyler yaparım. diceksinizki bu demek o ölçekli modeli yapabilirsin demek değil diye ama maket yapma kısmındada adım kadar eminim yapabileceğimden.

ygs lys ilk okul orta okul derken hep matematik fizik çözdük ama ben çok keyif almadığıma karar verdim. yani işlemyapmak yok onu hesaplamak falan bana pek uygun gelmedi.

bildiğim kadarıyla mimar tasarlıyor bazı hesapları yapıyor ardındanda inşaat mühendisi o yapının yapılıp yapılamayacağını kolonların taşıyıp taşıyamayacağını matematiksel hesaplıyor fln.

ben düşünüyorumki o hesap kısmından ziyade estetik zevke bakan tasarım aşamasında pc başında bulunayım. geri kalan bölümü istiyen kişiler şantiyede btoz toprak içinde incelesin. ben evimde ofisimde çalışayım.
    ----
    matematik fizik pek sevmesemde mimarlıktan ziyade odtü makine tercih etmemi söyleyen kişilerde var. mimarlıktan mezun olunca ne yapıcaksın makine oku zaten staj falan derken (banada diyorlar sende çok kötü değilsin çok gerilere düşmeden ortalamanda ortalarda olursa sorunsuz iyi bir yerde güzel bir fiyata başlar ardındada maaşın 3-6 ayda artarak ilerlersin diyorlar.) işin hazır.

bir yandanda istanbuldaki dayım bir fabrikada çalışıyor ve doğruya doğru bir şekilde kendi tanık olduğu şeyi söyledi. gelen yeni mezunlarda itülülerde var kocalililerde var odtülülerde var bilimum üniden adam başvuruyor. ama baktığında genelde odtülüler hep bir adım önde. en azındna kendi bulunduğum fabrikada seçim kısmında tecrübesiz yeni eleman seçilirken odtülülere ağırlık veriyor. dedi.

---
    ÖNEMLİ:
    her ne kadar ben odtü mimarlık düşünsemde ailemde çok zorlama yapmadan benim için en iyisinin puanımın yetebileceği en yüksek yer olabilecek olan Boğaziçi inşaata gitmem yönünde. tam olarak ne yapacağımıda şaşırmış durumdayım. yani sırf internetten okudum iki şey gördüm diye mimarlıkta diretip mimarlık mı okusam yoksa ailemi dinleyip puanımın yettiği yeremi yerleşsem?

• quote:

herkese merhaba. daha önce konulara cevap olarak yazmış olsamda bir konu açarak daha rahat olacağımı düşünüyorum.
    asıl amacım yurtdışında yaşayıp orada çalışmak. çok para göz birisi değilim yani trilyonlarım olsun demem ama ortalamada yaşamak istemiyorum. yani zorlanmadan istediğim şeyleri alabilecek maddi güce sahip olmak istiyorum.

sıralam 6,1 k civarında bir şey.
    2010 a göre boğaziçi inşaat tutuyor ki tahminimce bu senede 6 küsürlardaki öğrenciler sorunsuz girebilecekler.
    bir mesaja yazdığım yorumu aynen yapıştıyorum.
    ---------
    -------------
    ailemin dediğin puanının yettiği en yüksek bölüme git.

diceksinizki mesleği sen seçiceksin sen okucaksın aileyi takma doğrudur ancak meslek seçmedim haliyle kafamda sadece mf 4 den yerleşmek var o sebeple inşaattta olsa makinede olsa bilgisayarda olsa okurum fark etmez.
    ------------

olaya gelince dediğiniz gibi oooo vaaaa boğaziçi abi diye düşünüyorum ancak işin şu yanınıda düşünmeden edemiyorum.
    itü çok güzel avrupada 3 lab sahip donanımlı süper falan filan ama 200 kişi alan bir yer o 200 kişiye haftada kaç saat lab dersi verebilir? yani bu şunada benziyor.
    (obp değilde hala aobp olduğunu düşünürsek) eskişehirde okuyan ve benim gibi 2008 oks ye giren bir adamın önünde iki seçenek olsa bir EAL 55 yıllık okul dökülüyo lablar desen inanılmaz dandik hocalar desen dandik fln ama sonuçta bir başarısı var türkiyedeki anadolu liseleri arasında. ve eski sistemdeki gibi aobpdanda hayli yüksek puan alıyoruz ygs lys başarısı öğrencilerin yüksek olduğu için.

öbür yanda toki savaş kubaş var diyelim labları yep yeni okul yepyeni donanımlı her sınıfta projeksiyon bilmemne teknolojik. ama bu bölümü seçen adamın alacağı aopb fln belli.

neyse işin özü girecek adam mezun olduktan sonra lise adına bakıyor. ben şimdi EAL den mezun oldum iyi kötü 1 kere laba gittik orada civayı şişesiyle alıp elimizde dolanıp sınıfa döndük falan ama sonuçta EAL den mezun olduk diye gerine gerine konuşacağız. öte yandan tokiden mezun olan adam ne dicek bizim lablar çok iyiydi ama okul başarısı yok adı yok fln.
    -----------

öbür yanda boğaziçi var şimdi mezun olunca dediğiniz gibi itü odtüdeki inşaatmühendisi kadar pratiğimiz belki olmayacak ama biri sordumu odtü inşaat itü inşaat demek var boğaziçi inşaat demek var.

yani olay alınan eğitimin yanında biazda üniversitenini adını satmakta.
    bugün annemin babamın 40-45 yaşındaki arkadaşları hala bıkmadna usanmadan ben boğaziçi tarihten mezunum ben boğaziçi endüstriden ben boğaziçi inşaattan mezunum demesi gibi bir şey.

umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. bu doğrultuda bir yorumda bulunnursanız çok Makbule geçer.
    --------------

birde öte yandan odtü itü mimarlık düşüncem var. inşaattan daha az kaba bir bölüm gibi düşündüm. ve şantiyede güneş altı çalışmaktansa ev ofis yada direk bir ofiste klimalı kapalı odada bilgisayar başında tasarım yapmak bana daha cazip geliyor.

düşünceleriniz nedir?

Kardeşim Merhabalar;

Boğaziçi İnşaat Mühendisliğinden mezun Olmuş birisi olarak yazıyorum...

Ankaralıyım, Ankaralı olduğum halde, senin kafana takılan bir çok şey benimde zihnimi meşgul etmişti...:) Boğaziçi Tercih etmemdeki belli başlı sebepler olmuştu...

Hiç Pişmanlık Duymadım...Ayrıca Farkını her yerde fazlaca hissediyorsun:) İtü'lü ODTÜ'lü Her yerde görebilrisin...Ama Bi Boğaziçili Kolay Yetişmiyo :) Çünkü Sen Boğaziçilisin...:)

Öncelikle olarak;

İnşaatta Muhteşem Bir patlama var...Ki Yıllarca sürecektir bu...Yurtdışında ve içeride devasa projeler var...İş kısmını Asla düşünme:)

Neredeyse Bütün büyük inşaat firmalarının genel merkezi İSTANBUL'DA...Ankarayı Ele...

Sonra Kontenjanlara bak, Boğaziçi Çok az alıyodu bizim zamanımızda...

Boğaziçinden mezun olan insanın Yabancı Dil Problemi kesinlikle olmuyor...Eğitim % 100 ingilizce...Bunları iyi düşün...

Bunun Yanında Boğaziçi ineklerin Mekanı değil, bilinenin aksine Türkiyede en fazla sosyal klübün ve faaliyetin olduğu üniversite...Kapıyı Attıktan Sonra, sosyalliğin haddi hesabı yok :)

Verilen Burslar Çok Fazla...Aileme yük olmadan hatta faydam olaraktan okumuştum :)

Sormak İstediğin Herhangi birşey olursa yazabilirsin...

Şimdiden Hayırlı Olsun...

DipNot: Seni Çok İYİ BİR MÜHENDİS OLARAK DEİL, Çok iyi bir YÖNETİCİ OLARAK YETİŞTİRYOLAR...!!! Bilgin Olsun :)

Minik Boun 'lu...:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bounins -- 24 Temmuz 2012; 18:42:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bounins

cevabınız için çok teşekkür ediyorum.
    soru sorabilirsin demişsiniz başlıyorum o halde.

verilen burslar diyorsunuz. tamam 6 bin oldum ama öle çok über başarılı biri değilim yani ders anlamında burs alma olasılığımın oldukça zayıf olduğunu düşünüyorum. aile yardımı konusundada alamam çok çok zengin değiliz ancak orta hallide değiliz haliyle o anlamda bursta zor. başka ne bursu var?
    -----------
    ankaralısınız yani başka bir şehirden gittiniz. 4 sene boyunca orada nasıl ikamet ettiniz? benim gibi şehirdışından istanbul gibi büyük bir kente gidecek kişilere önerileriniz nedir? boğaziçinin kendi imkanları nasıl?

ve sormadan edemeyeceğim. siz mezun oldunuz peki 4 senenin ardından nasıl bir süreç izleniyor? şu anda hangi işte çalışıyorsunuz? bize hep sölenen işin hazır olayı doğru mu? başlangıç maaşları nedir? yani kısacası mezun olunca ne olunuyor?

ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bounins

cevabınız için çok teşekkür ediyorum.
    soru sorabilirsin demişsiniz başlıyorum o halde.

verilen burslar diyorsunuz. tamam 6 bin oldum ama öle çok über başarılı biri değilim yani ders anlamında burs alma olasılığımın oldukça zayıf olduğunu düşünüyorum. aile yardımı konusundada alamam çok çok zengin değiliz ancak orta hallide değiliz haliyle o anlamda bursta zor. başka ne bursu var?
    -----------
    ankaralısınız yani başka bir şehirden gittiniz. 4 sene boyunca orada nasıl ikamet ettiniz? benim gibi şehirdışından istanbul gibi büyük bir kente gidecek kişilere önerileriniz nedir? boğaziçinin kendi imkanları nasıl?

ve sormadan edemeyeceğim. siz mezun oldunuz peki 4 senenin ardından nasıl bir süreç izleniyor? şu anda hangi işte çalışıyorsunuz? bize hep sölenen işin hazır olayı doğru mu? başlangıç maaşları nedir? yani kısacası mezun olunca ne olunuyor?

ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.

Benim de derecem 4000 lerdeydi...Zaten ilk 100 bursu değil senin alacağın...KOÇ & Sabancı & zorlu ve bir çok firma üniversiteye kadro veriyor...Üniversitede mülakata alıp, öncelikli olarak şehir dışında olan ve durumu çok iştahlı olmayan herkese neredeyse bu burslardan bağlıyor...ben KOÇ almıştım...Hatta bana koç bursu verin demiştim:)
    Öğrenci sayısı zaten az biliyosunuz...Hiçbirisi çıkmasa, bana burs verin dersen okul gene gereksinim bursu veriyor...Boğaziçili olduğundan bir çok burs kapısı açılıyor...

Zaten geçim sıkıntın yoksa, bursu es geç...o dipnottu...

Üniversite Hisarüstünde...Ev kiraları hoştur...İstanbulun neredeyse en güvenilir yerlerinden...4 değil 6 senem geçti:)

Ama ben Leventte Kaldım...Levent, mecidiyeköy, beşiktaş kalabilceğiniz yerlerden...Hem merkezi hem canlı...

Zaten okulun yurt problemi yok...Öğrenci sayısı az oldğuna kampüsteki yurtlardada kalabilirsiniz...Hazırlıklılara zaten çıkıyor...

3-5 ay kalıp sizde ev olayına girersiniz...

İşiniz Hazır...Lakin kimse size kırmızı halı sermiyor...:)

Boşta kalmak gibi bir durum kesinlikle söz konusu deil...Yurtdışında çalışan arkadaşlarımın hemen hemen tamamı(ki yurtdışına çıkmak çok kolay çalışmak için, neticede ingilizce bildiğiniz için banko alınyosunuz başvurunca ama benim tercihim deildi) minumum 2500 dolarla başladılar... Şu an 3 senelik tecrübeyle 4000 dolardan başlıyor artık...Tabi bu projelerde, proje sonunda bonusta alyosunuz oda güzel rakamlar içeriyor...

kariyer nete girip, inşaat diye aratırsanız, aranan inşaat mühendisliğini görürsünüz:)

Ama türkiye piyasasında durum biraz daha değişyo...Bu fiyat minumum 2000 TL dir..oda bir sene sonra 2500-3000 olur her türlü...daha sonra zaten artarak devam ediyor tecrübeyle...Neticede sizi gurbette çalıştıryolarsa, karşılığı biraz daha fazla olmalı:)

Benim tercihim her zaman kamu oldu...kamuda muhteşem iş yapan kurumlar var...KPSS ile alan...KİK(Kamu İhale Kurumu) & DPT & Hazine & Merkez bankası v.s daha bir çok kurum...Tabi ingilizce bilmenizi istiyorlar:)

Gene 3500-4000 civarında maaşı olan bu kurumlar çok reveşta...Extra imkanlaırnıda saymıyorum...

Yani her yerden kuşatılmış durumdasınız...

Üniversitem diye söylemiyorum, muazzam sosyal bir 5 sene geçirir 6 da olabilir :) , sonrasında 6 senelik kararınızı uygularsınız...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.