??? |
Taü Endüstri VS Ytü Endüstri VS Hacettepe
Taü Endüstri VS Ytü Endüstri VS Hacettepe
(En Son Oy Tarihi: 10.3.2024)
-
-
-
Ytü knk. Ytü hem teknik üniversite hem köklü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
taü bu iki okulun yanından geçemez çok şişti gereksiz yere millet yurt dışı hayaliyle yazıyor ama bilmiyorlar ki itü odtü ytü gibi okullardaki mezunlar daha çok çıkıyor :)
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oyyyyyy
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
endüstri ve meka 3 yıldır mezun veriyor.Mezunların nerde oldugunu koydum üstte.Mezunlar özellikle tr de istediği pozisyonlar denk gelmezse Almanya da yüksek lisansı seçiyor ,ki genelde y. lisanstan sonra da kalıyorlar.Kabulde de şu ana kadar kabul alamayan görmedim
yukarda biri yazmış almanya hayali vs.Korona olmasaydı şu an düsseldorftaytım cebimde 1600 euro bursla.Bana pek hayal gibi gelmedi ama :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neomargusausmatrix -- 12 Ağustos 2021; 17:20:23 >
Makine 1.sınıf tan arkadaşım Almanya da staj buldu .Aşı sırası denk gelmediği için vize alıp gidemedi.Almancası olmasa "bak" bulurdu.Şu anda yarı zamanlı 6 aydır (hollandalı bir şirkette) almanca konuşan ülkelerle ilişkilerde yarı zamanlı çalışıyor ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neomargusausmatrix -- 12 Ağustos 2021; 17:41:6 >
bizim bölümde de almanyada staj buluyor insanlar. bunun için illa taüde okumaya gerek yok.
-
Hocam bildiğim kadarıyla iş veya stajı kendimiz buluyoruz almancanin etkili olacağını tahmin etmek zor değil ama dışardan da almanca oğrenilebilir sanki . Okulun başka avantajları nelerdir beni Berlinden hoca getirmesi felan daha cok etkiledi o hocanin referansini felan alip giden oldu mu mesela
Mekatronik üst dönemlerden bir arkadaş tu berlin den gelen bir hocanın kendi startup ında staj yapmıştı Almanya da
Endüstriyi sırf puan tutuyor, güzel iş imkanı var diye yazmayın. Gerçekten okumak istiyorsanız endüstri yazın. Endüstri doktorluk gibi. Uğraştığıniz şey makineler değil insanlardır. Örneğin bir fabrikada yöneticilere en yakın kişilerden birisi olacaksınız ve işçilerle yönetim arasındaki köprü görevini göreceksiniz. Üretimdeki aksaklıkları gözlemleyip bunları işçilerle ve yönetimle paylaşmanız gerekecek, işçilerle sürekli iletişim halinde olmanız gerekecek. Mesela o gün paketleme kısmındaki bir işçi gelmediğinde o işi kimin yapabileceğini, hangi departmandaki işçiyi oraya verdiğinizde üretimin aksamayacagini bilmeniz gerekiyor. Yani insanlarla iç içe olacaksınız. Eğer asosyal bir yapınız varsa ve özgüveni düşük insanlarsaniz bu işi yapamazsiniz. İşçilere sözünüzü geciremezsenjz bu işi yapamazsiniz. Bu yüzden sırf okuyacagim diye okumayın bu bölümü. Haberiniz olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bu arada üstte yazdıklarımdan hareket ederek en iyi okulu anlayabilirsiniz. YTÜ endüstri konusunda en iyilerinden birisi. Taude Almanya'dan hocalar geliyomus falan hikaye. Endüstri mühendisliğinde asıl yapacağın iş formül ezberlemek değil zaten. Kimse sana matrisi verip hungarian method uygula demiyecek. Bunların hepsini zaten programlar yapıyor. Pratiğin iyi olması lazım. Eğer iyi bir endüstri mühendisi olmak istiyorsan program öğreneceksin. Mesela örnek veriyorum Logo Tiger. Bunu kesinlikle kullanmasını bileceksin. Bunlar dışında 1-2 ERP programı da öğrenirsen iyi olur. Filemaker bileceksin. Excel bileceksin. Sen iş bulurken sana asıl yardımcı olacak şeyler bunlardır. Taude aldığın teorik eğitim kimsenin umrunda olmaz emin ol. Bunlar dışında da sosyallesebilmen lazım. İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmen lazım. Bunun için en iyi okullardan biri de YTÜ. Teorik dersleri çok zorlamaz, sana açıklık bırakır. Yıllarca, ileride hicbir isine yaramayacak dersleri, kafanı kitaptan kaldırmadan çalışmana gerek kalmaz ve güzel bir kampüs hayatın olur. Ytunun kampüsü güzeldir bu arada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanSüperKahraman -- 12 Ağustos 2021; 19:7:3 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
çok doğru demişsiniz hocam endüstri doktorluk gibi diyerek.bir de herşeyden az az öğrendiğiniz için bir alana yönelip onun üzerine yoğunlaşmazsanız sonrasında zorluklar sizi bekliyor demektir.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
taü bu iki okulun yanından geçemez çok şişti gereksiz yere millet yurt dışı hayaliyle yazıyor ama bilmiyorlar ki itü odtü ytü gibi okullardaki mezunlar daha çok çıkıyor :) |
Bu arada üstte yazdıklarımdan hareket ederek en iyi okulu anlayabilirsiniz. YTÜ endüstri konusunda en iyilerinden birisi. Taude Almanya'dan hocalar geliyomus falan hikaye. Endüstri mühendisliğinde asıl yapacağın iş formül ezberlemek değil zaten. Kimse sana matrisi verip hungarian method uygula demiyecek. Bunların hepsini zaten programlar yapıyor. Pratiğin iyi olması lazım. Eğer iyi bir endüstri mühendisi olmak istiyorsan program öğreneceksin. Mesela örnek veriyorum Logo Tiger. Bunu kesinlikle kullanmasını bileceksin. Bunlar dışında 1-2 ERP programı da öğrenirsen iyi olur. Filemaker bileceksin. Excel bileceksin. Sen iş bulurken sana asıl yardımcı olacak şeyler bunlardır. Taude aldığın teorik eğitim kimsenin umrunda olmaz emin ol. Bunlar dışında da sosyallesebilmen lazım. İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmen lazım. Bunun için en iyi okullardan biri de YTÜ. Teorik dersleri çok zorlamaz, sana açıklık bırakır. Yıllarca, ileride hicbir isine yaramayacak dersleri, kafanı kitaptan kaldırmadan çalışmana gerek kalmaz ve güzel bir kampüs hayatın olur. Ytunun kampüsü güzeldir bu arada.
|
bizim bölümde de almanyada staj buluyor insanlar. bunun için illa taüde okumaya gerek yok. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X