Şimdi Ara

İTÜ Uzay Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
3.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Senin bölümün iyi benimki kötü yarışına girmen mantıksız. Uçak mı uzay mı konusunda uçak öndedir makinamı uzay mı konusunda yine makina öndedir kendini kandırma. Senin bu mantığın maşesef bende yok ben bölümleri okulun içindeki durumlarına göre değerlendiririm. Sendr makinacılarq karşı kompleksini dizginle saydığın 3-5 şirket dışında imza yetkisi olmayan onun dışında makinanın yarısını bilmeyen ama makinacılarla yarışmaya çalışan kitlesiniz. Kaldıki o 3-5 şirkette de makinacılarla aynı kefedesiniz.
    Ben ösym puanına göre bölümün iyi yada jötü olduğunu söylemem ancak unutmamalısın ki o puanlar belli şeylerin göstergesidir.
    Konuyu sen-ben kavgasına dönüştürmeye çalışman makinacı kompleksinden başka birşey değildir. Aş bunları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu baştan söylemem lazımdı ama şimdi söyleyeyim. 1.bu yazdığım şeyler tamamen ne olmak istediğini bilmeyen ve uzay iyimidir ya diye soran kişi içindir. Ben uzay mühendisi ne iş yapar biliyorum yinede istiyorum diyen adam tabiki okusun. 2. Ben kendi bölümüm diye makinayı eleştirmeyecek değilim kötü yanlarını hep söyledim yine söylerim at gözlüğümüzü çıkaralım. 3. İyi çalışan beyni yatkın olan adam ne okursa okusun başarılı olur burda tartıştığımız vasat vasat altı öğrenci ne yapacak, gerçekçi olalım herkes hazırlıktayken çap öğrencisidir ancak bölüme geçince bazıları için işler değişir sonuçta üniversitenin deneme süresi yok girdimmi okuyorsun genelde.4. İddialı adam girsin okusun uzay mühendisliğinin limiti yok vaadettikleri çok iyi ama okulda biraz farklı davransan çalışmasan okul uzatsan bazılarının beğenmediği meteorolojiden çok daha kötü olur. Son olarak da bölümleri her zaman aynı okul içinde değerlendiririm itü uzayla yıldız elektroniği kariılaştırmam.

• Beyler ben bir soru sormak istiyorum.
    Geçemlerde bir anlaşma yapıldığını okudum :

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi (İTÜ UUBF) 09-10 Aralık 2013 tarihlerinde havacılık teknolojileri alanında dünyanın önde gelen mühendislik üniversitelerinden biri olan Moskova Havacılık Enstitüsü (Moscow Aviation Institute-MAI) heyetini ağırladı.
    Bu ziyaret sonucunda MAI-İTÜ UUBF işbirliği alanları belirlendi, iki kurum arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişim programları ile ortak eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesi başlıklarında bir dizi anlaşma imzalandı.

Moskova Havacılık Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. V.A. Shevstov ve Uçak Mühendisliği Dekanı Prof A. V. Efremov’un da yer aldığı heyeti UUBF Dekanı Prof.Dr. Metin Orhan Kaya karşıladı. Fakülte Binası’nda gerçekleşen ziyarette Moskova Havacılık Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. V.A. Shevstov İTÜ’lülerle enstitünün eğitim ve araştırma faaliyetleri hakkında bilgiler paylaştı.

UUBF bünyesindeki laboratuvarları gezen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan heyet, İnsanlı Hava Araçlarında manuel kontrol problemlerinde uçuş güvenliğinin oluşturulması ve Entegre Navigasyon Sistemleri ile ilgili seminerler de verdi.

Moskova Havacılık Enstitüsü - MAI (Moscow Aviation Institute)

300 profesör, 800 doçent olmak üzere 1700’ün üzerinde öğretim görevlisi, 20.000’in üzerinde mezun, lisans ve yüksek lisans öğrencisi, 10 üniversite binası, 3 enstitüsü bulunmaktadır. Moskova Havacılık Enstitüsü mezunları arasında 100 kişi Rus Akademi Bilimleri ortak üyesi bulunmaktadır. 120′den fazla laboratuvar, 3 adet öğrenci tasarım ofisi, sayısız bilgisayar merkezi, deneysel tasarım fabrikası ve bir adet havaalanı mevcuttur.21 kozmonotuyla uzay alanında 12 yıl harcamıştır ve 250 Devlet ödülüne sahiptir.

Haber bu. Yani biz İTÜ Uzay Mühendisliği okurken moskova havacılık enstitüsünede gidebilecekmiyiz ?
    Ve bu erasmus gibi bişey mi?
    Şimdiden teşekkürler.

Bu arada bir sürü yazı yazmışsınız . Şöyle bir bakıyorumda, Makine çok güzel bir bölüm ve okunabilir. Ama uçak uzay da makineye çok yakın. Ben aerodinamik ve itki konusunda uzmanlaşmak istediğimden uzay daha mantıklı geliyor. Sonuça bakmak gerek. Mezunlar işsiz kalıyor mu ? Düşük maaş mı alıyorlar ? Tam tersine Hayır. Olay bu değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: allking

Şunu baştan söylemem lazımdı ama şimdi söyleyeyim. 1.bu yazdığım şeyler tamamen ne olmak istediğini bilmeyen ve uzay iyimidir ya diye soran kişi içindir. Ben uzay mühendisi ne iş yapar biliyorum yinede istiyorum diyen adam tabiki okusun. 2. Ben kendi bölümüm diye makinayı eleştirmeyecek değilim kötü yanlarını hep söyledim yine söylerim at gözlüğümüzü çıkaralım. 3. İyi çalışan beyni yatkın olan adam ne okursa okusun başarılı olur burda tartıştığımız vasat vasat altı öğrenci ne yapacak, gerçekçi olalım herkes hazırlıktayken çap öğrencisidir ancak bölüme geçince bazıları için işler değişir sonuçta üniversitenin deneme süresi yok girdimmi okuyorsun genelde.4. İddialı adam girsin okusun uzay mühendisliğinin limiti yok vaadettikleri çok iyi ama okulda biraz farklı davransan çalışmasan okul uzatsan bazılarının beğenmediği meteorolojiden çok daha kötü olur. Son olarak da bölümleri her zaman aynı okul içinde değerlendiririm itü uzayla yıldız elektroniği kariılaştırmam.

Kardeşim kaçıncı sınıftasın inan bilmiyorum ama çok tecrübesizsin. Okulu uzatmanın iş bulamama ile ne alakası var? Hadi uzattım diyelim meteorolojiden çok daha kötü olacağını nasıl ön görüyorsun? Okulu 1 yıl uzatıp ardından TEI'de işe giren bir kişi tanıyorum o da yine uzay mühendisliği mezunu ve aynı bölümdeki arkadaşımın yakın arkadaşı. Cahil cahil konuşma yahu konuştukça batıyorsun.
    Sendr makinacılarq karşı kompleksini dizginle saydığın 3-5 şirket dışında imza yetkisi olmayan onun dışında makinanın yarısını bilmeyen ama makinacılarla yarışmaya çalışan kitlesiniz şu yorumdaki kibire ve tepeden bakma eğilimine bakar mısın ya içler acısı resmen. Ben de makinacı kompleksi yok neden olsun ki? Ama kuvvetle muhtemel sende uçak ve uzay mezunlarının özellikle uçakçıların bir makinacının yaptığı işlerin çoğunu yapmasından ötürü duyduğun bir rahatsızlık var. Yani sana göre uçak ve uzay olmasa da olur ne de olsa MAKİNA deyince her şeyi kapsıyor. Uçak ve helikopter de bir makine değil mi? Roket de öyle... Ayrıca kimse "x mühendisliği iyi y mühendisliği kötü" yorumunu yapamaz. Bunu yapabilmen için o mühendislikleri bitirmiş ve o mühendisliklerin sektördeki durumarını iyi analiz etmiş olmalısın. Sen henüz daha mühendisliğin mü kısmındaki bir öğrencisin neyin kıyasını yapıyorsun? Sen anca öss puanları ile şu bölüm iyi, puanı düşük olanlar buraya giderden öte yorum yapamazsın, örnekleri yukarıdaki yorumlarında mevcut. Ama şunu bilmen de fayda var havacılık sektöründe makinacı sayısı hatırı sayılır deredecedir çünkü eskiden spesifik olarak ne uçak mühendisi ne de uzay mühedisi var idi. Şimdi biraz araştır bakalım hangi şirkette kaç tane makinacı var. Artık uçakla ilgili yeterli düzeyde bilgisi olmayan makinacıları almaktan ziyade havacılıkta uçak-uzaycılara öncelik veriliyor. Thy nin arasıra açılan ilanlarına bir göz at bakalım ya da diğer MRO şirketlerininkine. Hep uçakçı-uzaycı. Sektörde uçak-uzay mezunlarına ihtiyaç olmasa idi bugün ülkenin çeşitli yerlerinde uçak mühendisliği, uzay mühendisliği ya da uçak ve uzay mühendisiği adında bölümler açılmazdı. (bkz: necmettin erbakan üni, gaziantep üni, thk üni, samsun 19 mayıs üni...) Dolayısıyla uzay mezunu bir kişi gidip de ısı-pompa sistemi tasarlayan ve spesifik anlamda makinacılara hitap eden bir yerde çalışmayı neden düşünsün? Zaten böyle düşüyorsa gider puanı itü makinaya yetmiyorsa yıldız makinada okur bu kadar basit. Komik olma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 6 Haziran 2014; 18:39:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Invisible Inventor

Beyler ben bir soru sormak istiyorum.

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi (İTÜ UUBF) 09-10 Aralık 2013 tarihlerinde havacılık teknolojileri alanında dünyanın önde gelen mühendislik üniversitelerinden biri olan Moskova Havacılık Enstitüsü (Moscow Aviation Institute-MAI) heyetini ağırladı.
    Bu ziyaret sonucunda MAI-İTÜ UUBF işbirliği alanları belirlendi, iki kurum arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişim programları ile ortak eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesi başlıklarında bir dizi anlaşma imzalandı.

Moskova Havacılık Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. V.A. Shevstov ve Uçak Mühendisliği Dekanı Prof A. V. Efremov’un da yer aldığı heyeti UUBF Dekanı Prof.Dr. Metin Orhan Kaya karşıladı. Fakülte Binası’nda gerçekleşen ziyarette Moskova Havacılık Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. V.A. Shevstov İTÜ’lülerle enstitünün eğitim ve araştırma faaliyetleri hakkında bilgiler paylaştı.

UUBF bünyesindeki laboratuvarları gezen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan heyet, İnsanlı Hava Araçlarında manuel kontrol problemlerinde uçuş güvenliğinin oluşturulması ve Entegre Navigasyon Sistemleri ile ilgili seminerler de verdi.

300 profesör, 800 doçent olmak üzere 1700’ün üzerinde öğretim görevlisi, 20.000’in üzerinde mezun, lisans ve yüksek lisans öğrencisi, 10 üniversite binası, 3 enstitüsü bulunmaktadır. Moskova Havacılık Enstitüsü mezunları arasında 100 kişi Rus Akademi Bilimleri ortak üyesi bulunmaktadır. 120′den fazla laboratuvar, 3 adet öğrenci tasarım ofisi, sayısız bilgisayar merkezi, deneysel tasarım fabrikası ve bir adet havaalanı mevcuttur.21 kozmonotuyla uzay alanında 12 yıl harcamıştır ve 250 Devlet ödülüne sahiptir.

Haber bu. Yani biz İTÜ Uzay Mühendisliği okurken moskova havacılık enstitüsünede gidebilecekmiyiz ?
    Şimdiden teşekkürler.

Bu arada bir sürü yazı yazmışsınız . Şöyle bir bakıyorumda, Makine çok güzel bir bölüm ve okunabilir. Ama uçak uzay da makineye çok yakın. Ben aerodinamik ve itki konusunda uzmanlaşmak istediğimden uzay daha mantıklı geliyor. Sonuça bakmak gerek. Mezunlar işsiz kalıyor mu ? Düşük maaş mı alıyorlar ? Tam tersine Hayır. Olay bu değil mi?

Öğrenci alımı söz konusu mu bu konuda kesin bir bilgim yok fakat şayet varsa neden gitmesin ki? Eğer öğrenci alımı yapılacaksa ve gerekli şartları sağlarsan gidersin tabi ama bu o kadar kolay olmasa gerek. Fakat bundan ziyade BOEING International Businees Program vasıtası ile uzun dönem staj için öğrenci alımı yapılacak.

BOEING STAJ BAŞVURUSU

Değerli İTÜ’lüler,

Boeing Uluslararası İşletme Staj Programı kapsamında, Boeing Ticari Uçaklar Bölümünün Seattle'daki tesislerinde Ocak – Temmuz 2015 tarihleri arasında staj yapmak üzere öğrenci alınacaktır. Staj yapmak isteyen öğrencileri belirlemek amacı ile hazırlanan e-flyer ekte yer almaktadır. Adayların, ekteki dokümanda da belirtilen web adresindekihttp://www.boeing.com/careers 14-1007994 nolu iş ilanındaki özgeçmişlerine ait bilgileri 28 Temmuz 2014 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. 2014 Eylül ayında Boeing Seattle'dan gelecek ekip, öğrenciler ile mülakat yapacaktır. Öğrenci mülakat detaylar başvuru sonrasında iletilecektir.

Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Ek:http://www.itu.edu.tr/docs/default-source/Duyuru-Ekleri/2015_jan-ıbıp-eflyer_turkey.pdf?sfvrsn=2

Ben aerodinamik ve itki konusunda uzmanlaşmak istediğimden uzay daha mantıklı geliyor Aerodinamik ve itki konuları spesifik olarak havacılık mühendislerinin alanıdır. Gerçi itki sistemleri içten yanmalı motor ile başlayıp katı yakıtlı roket motorlarına kadar uzandğından içten yanmalı motorlar konusunda makinacıların bilgi sahibi olabileceğini düşünmekteyim. Zaten iyi bir puan yaparsan kuvvetle muhtemel uçak mühendisliğine gitmelisin, uçak olmaz ise uzay mühendisliğine gidebilirsin. Ya da çok farklı birşey yapıp itü makinaya ya da yıldız makinaya artık puanın nereye yetiyorsa oraya gidersin ve lisansı makinada tamamlar yüksek lisansı uçak ve uzay mühendisliği bölümünde yaparsın. Bu da bir alternatif. Ama makina mühendisliği okuyup ben uçak motorları üzerine çalışcam aerodinamikçi olacağım diyorsan o iş çok zor. Makina dersleri itibarı ile zaten çok geniş konuları kapsıyor. Onca şeyin arasında oturup aerodinamik çalışmak ve itki sistemleri üzerine çalışmak 200 makinacıda bir elin parmaklarının sayısını geçmez. Benim tanıdığım aerodinamik bilgisi olan 1 makinacı var ve gerçekten saygı duyulacak bir bilgiye sahip. Ki zaten spesifik anlamda havacılık mühendislerine ihtiyaç olduğundan uçak bölümü bir zamanlar makina mühendisliğinin bir dalı iken oradan ayrılıp itü uçak ve uzay bilimlerinin kurulması ile makinanın ingilizce tabiri ile aerospace alanında özelleşmiş halleri ortaya çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 6 Haziran 2014; 18:41:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

Şimdiden teşekkürler.

Öğrenci alımı söz konusu mu bu konuda kesin bir bilgim yok fakat şayet varsa neden gitmesin ki? Eğer öğrenci alımı yapılacaksa ve gerekli şartları sağlarsan gidersin tabi ama bu o kadar kolay olmasa gerek. Fakat bundan ziyade BOEING International Businees Program vasıtası ile uzun dönem staj için öğrenci alımı yapılacak.

BOEING STAJ BAŞVURUSU

Değerli İTÜ’lüler,

Boeing Uluslararası İşletme Staj Programı kapsamında, Boeing Ticari Uçaklar Bölümünün Seattle'daki tesislerinde Ocak – Temmuz 2015 tarihleri arasında staj yapmak üzere öğrenci alınacaktır. Staj yapmak isteyen öğrencileri belirlemek amacı ile hazırlanan e-flyer ekte yer almaktadır. Adayların, ekteki dokümanda da belirtilen web adresindekihttp://www.boeing.com/careers 14-1007994 nolu iş ilanındaki özgeçmişlerine ait bilgileri 28 Temmuz 2014 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. 2014 Eylül ayında Boeing Seattle'dan gelecek ekip, öğrenciler ile mülakat yapacaktır. Öğrenci mülakat detaylar başvuru sonrasında iletilecektir.

Ek:http://www.itu.edu.tr/docs/default-source/Duyuru-Ekleri/2015_jan-ıbıp-eflyer_turkey.pdf?sfvrsn=2

Ben aerodinamik ve itki konusunda uzmanlaşmak istediğimden uzay daha mantıklı geliyor Aerodinamik ve itki konuları spesifik olarak havacılık mühendislerinin alanıdır. Gerçi itki sistemleri içten yanmalı motor ile başlayıp katı yakıtlı roket motorlarına kadar uzandğından içten yanmalı motorlar konusunda makinacıların bilgi sahibi olabileceğini düşünmekteyim. Zaten iyi bir puan yaparsan kuvvetle muhtemel uçak mühendisliğine gitmelisin, uçak olmaz ise uzay mühendisliğine gidebilirsin. Ya da çok farklı birşey yapıp itü makinaya ya da yıldız makinaya artık puanın nereye yetiyorsa oraya gidersin ve lisansı makinada tamamlar yüksek lisansı uçak ve uzay mühendisliği bölümünde yaparsın. Bu da bir alternatif. Ama makina mühendisliği okuyup ben uçak motorları üzerine çalışcam aerodinamikçi olacağım diyorsan o iş çok zor. Makina dersleri itibarı ile zaten çok geniş konuları kapsıyor. Onca şeyin arasında oturup aerodinamik çalışmak ve itki sistemleri üzerine çalışmak 200 makinacıda bir elin parmaklarının sayısını geçmez. Benim tanıdığım aerodinamik bilgisi olan 1 makinacı var ve gerçekten saygı duyulacak bir bilgiye sahip. Ki zaten spesifik anlamda havacılık mühendislerine ihtiyaç olduğundan uçak bölümü bir zamanlar makina mühendisliğinin bir dalı iken oradan ayrılıp itü uçak ve uzay bilimlerinin kurulması ile makinanın ingilizce tabiri ile aerospace alanında özelleşmiş halleri ortaya çıktı.

Katılıyorum. Akışkanlar alanında kendini geliştirmek isteyen uçak-uzay okumalı. Makina fakültesinde de değiniliyor ancak daha sınırlı ve bakış açısıda biraz farklı.

• quote:

quote:

Anlatmak istediğimi çarpıtmayın. Bakın makina mühendisliği okursanız o söylediğiniz yerlerin tümünde ve yanında başka birçok sektörde çalışabilirsiniz. Ha örnek isterseniz ev arkadaşım 1 yıldır işsiz söylediğiniz şirketler kabul etmedi. Yani söylemek istediğin şu senin o söylediğin şirketler seni kabul etmezse senin ne iş yaptığını uzay mühendisliğinin ne olduğunu bilmeyen kocaman bir piyasaya düşüyorsun. Uzay mühendisliğinin kendisine karşı bir şey söylemdeğimi söylemiştim eğer idealist isen uzay mühendisliğinin okumanileceğini de söyledim ama puanım buraya yetiyor kafasındaki birisi hayal kırıklığı yaşar.

Bunun dışında yahu söyleyin sadece makina mühendisleri başvursun sadece imalat mühendisleri başvursun diye kaç ilan var sadece uzay mühendisleri başvursun diye kaç ilan var mantıklı olalım

Sevgili arkadaşım, okuduğun bölüm ne bilmiyorum ama uzay mühendisliğinin içeriğini, mezunlarının nerelerde çalıştıklarını hele hele sektörde uzay mühendislerine ne açıdan bakıldığını bilmeden yorum yapman gerçekten cahillikten öteye geçmiyor. Ha sen diyorsan ki evet uzay mühendisliği mezunu olarak gidip mesela bir inşaat şirketinde proje işleri ile ilgili bir ilana başvurulursa adama uzaylı gözüyle bakarlar mı tabi ki bakarlar bu matematik mühendisliği, çevre mühendisliği ve harita mühendisliği gibi alakasız bölümler için de geçerli. Uzay mühendisliğinin ne olduğunu bilmeyen kocaman bir piyasa dediğin ne oluyor tam olarak? Elektronik ve haberleşme sektörü mü, inşaat sektörü mü, sağlık sektörü mü, eğitim sektörü mü ne? Özetle o yukarıda bahsettiğim ve ismini yazmadığım o şirketler uzay mühendisliğinin ne olduğunu biliyorlar. Sen sırf oda arkadaşın o şirketlere giremedi diye uzay mühendisliğinin iş alanı kısıtlı, zaten makine mühendisliği okursan o yerlerin tümünde ve başka sektörlerde de çalışabilirsin diye olaya tepeden bakıyorsun. Zaten havacılık,uzay ve makine temelli sektörler haricinde çalışacaksa bu adamın uzay mühendisliğinde işi ne? Tabi arada istisnalar var uzay mühendisi olup robotikle ya da yazılımla uğraşanlar var. Bu farklı bölümler için de geçerli. Mesela benim fizik mühendisliği ve matematik mühendisliğinden 2 arkadaşım var ikisi de yazılımcı. Takdir edersin ki o saydığım şirketlere de girmek o kadar kolay olmasa gerek. Senin oda arkadaşın kimdir necidir bilmiyorum ama hangi sektörde çalışacağını okurken kafasında belirlemiş ve o alanda kendini yetiştirmiş bir mühendis ise iş bulamaması imkansız. Ama tıpkı benden 2 yaş büyük bir itü makina mezunu arkadaşım gibi okulu güle oynaya geze toza bitirmiş ise işi zor. O arkadaş ta yaklaşık olarak 5-6 ay iş aradı bulamadı. En sonunda ufak düzeyde bir iklimlendirme şirketine girdi. İstanbul şartlarında düşük bir maaşla çalışıyor. Bu olay okulu bu şekilde bitiren herkes için böyle tabi orada burada dayın amcan yoksa...

Sen mezun olduğun vakit hemen iş bulabileceğini mi sanıyorsun merak ettim? Biraz da senin açından değerlendirelim mevzuyu. Madem sen de İTÜ'de okuyorsun... Burada uzay mühendisliğinin işi zor, iş bulunamıyor, eğer idealist isen bu bölüm okunabilir edaları atmakla olmuyor bu işler...

Bu arada sırf senin için gittim birkaç iş ilanına göz attım sadece makine ve imalat mühendisi arayan şirket var mı diye, inan bulamadım. Zaten o tip şirketler varsa da benim yukarıda saydığım şirketlerin çok çok aşağısında tıpkı benim itü makina mezunu arkadaşımın çalıştığı iklimlendirme makineleri üzerine olan bir şirket gibi orta ölçekli şirketlerde olur oda imalat değil salt makine mühendisi arıyoruz derler. Veya o tip "makine mühendisi arıyoruz" ilanlarını gazetelerin sarı sayfalarında görebilirsin ne diyeyim...

İTÜ Uzay Mühendisliği

İTÜ Uzay Mühendisliği

İTÜ Uzay Mühendisliği

İTÜ Uzay Mühendisliği

iş ilanları bilhassa ford otosan iş ilanı, orda iş bulsan çok uzun süre çalışamayabilirsin. stresli, pis işler birde çalışanına uyguladığı mobbing var..ford otosanın personel kayıtlarını incele kaç kişi işe girmiş kaç kişi çıkmış.. geçmişte mühendisinden tutta işçisine kadar mobbing uyguladı..aman dikkat...sonra çok zor durumda kalırsın..

https://store.donanimhaber.com/9b/cb/b7/9bcbb7123ba63ae7cc8dca49bbc4874c.jpg

İTÜ Uzay Mühendisliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknown115 -- 7 Haziran 2014; 10:45:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unknown115

quote:

quote:

Anlatmak istediğimi çarpıtmayın. Bakın makina mühendisliği okursanız o söylediğiniz yerlerin tümünde ve yanında başka birçok sektörde çalışabilirsiniz. Ha örnek isterseniz ev arkadaşım 1 yıldır işsiz söylediğiniz şirketler kabul etmedi. Yani söylemek istediğin şu senin o söylediğin şirketler seni kabul etmezse senin ne iş yaptığını uzay mühendisliğinin ne olduğunu bilmeyen kocaman bir piyasaya düşüyorsun. Uzay mühendisliğinin kendisine karşı bir şey söylemdeğimi söylemiştim eğer idealist isen uzay mühendisliğinin okumanileceğini de söyledim ama puanım buraya yetiyor kafasındaki birisi hayal kırıklığı yaşar.

Bunun dışında yahu söyleyin sadece makina mühendisleri başvursun sadece imalat mühendisleri başvursun diye kaç ilan var sadece uzay mühendisleri başvursun diye kaç ilan var mantıklı olalım

Sevgili arkadaşım, okuduğun bölüm ne bilmiyorum ama uzay mühendisliğinin içeriğini, mezunlarının nerelerde çalıştıklarını hele hele sektörde uzay mühendislerine ne açıdan bakıldığını bilmeden yorum yapman gerçekten cahillikten öteye geçmiyor. Ha sen diyorsan ki evet uzay mühendisliği mezunu olarak gidip mesela bir inşaat şirketinde proje işleri ile ilgili bir ilana başvurulursa adama uzaylı gözüyle bakarlar mı tabi ki bakarlar bu matematik mühendisliği, çevre mühendisliği ve harita mühendisliği gibi alakasız bölümler için de geçerli. Uzay mühendisliğinin ne olduğunu bilmeyen kocaman bir piyasa dediğin ne oluyor tam olarak? Elektronik ve haberleşme sektörü mü, inşaat sektörü mü, sağlık sektörü mü, eğitim sektörü mü ne? Özetle o yukarıda bahsettiğim ve ismini yazmadığım o şirketler uzay mühendisliğinin ne olduğunu biliyorlar. Sen sırf oda arkadaşın o şirketlere giremedi diye uzay mühendisliğinin iş alanı kısıtlı, zaten makine mühendisliği okursan o yerlerin tümünde ve başka sektörlerde de çalışabilirsin diye olaya tepeden bakıyorsun. Zaten havacılık,uzay ve makine temelli sektörler haricinde çalışacaksa bu adamın uzay mühendisliğinde işi ne? Tabi arada istisnalar var uzay mühendisi olup robotikle ya da yazılımla uğraşanlar var. Bu farklı bölümler için de geçerli. Mesela benim fizik mühendisliği ve matematik mühendisliğinden 2 arkadaşım var ikisi de yazılımcı. Takdir edersin ki o saydığım şirketlere de girmek o kadar kolay olmasa gerek. Senin oda arkadaşın kimdir necidir bilmiyorum ama hangi sektörde çalışacağını okurken kafasında belirlemiş ve o alanda kendini yetiştirmiş bir mühendis ise iş bulamaması imkansız. Ama tıpkı benden 2 yaş büyük bir itü makina mezunu arkadaşım gibi okulu güle oynaya geze toza bitirmiş ise işi zor. O arkadaş ta yaklaşık olarak 5-6 ay iş aradı bulamadı. En sonunda ufak düzeyde bir iklimlendirme şirketine girdi. İstanbul şartlarında düşük bir maaşla çalışıyor. Bu olay okulu bu şekilde bitiren herkes için böyle tabi orada burada dayın amcan yoksa...

Sen mezun olduğun vakit hemen iş bulabileceğini mi sanıyorsun merak ettim? Biraz da senin açından değerlendirelim mevzuyu. Madem sen de İTÜ'de okuyorsun... Burada uzay mühendisliğinin işi zor, iş bulunamıyor, eğer idealist isen bu bölüm okunabilir edaları atmakla olmuyor bu işler...

Bu arada sırf senin için gittim birkaç iş ilanına göz attım sadece makine ve imalat mühendisi arayan şirket var mı diye, inan bulamadım. Zaten o tip şirketler varsa da benim yukarıda saydığım şirketlerin çok çok aşağısında tıpkı benim itü makina mezunu arkadaşımın çalıştığı iklimlendirme makineleri üzerine olan bir şirket gibi orta ölçekli şirketlerde olur oda imalat değil salt makine mühendisi arıyoruz derler. Veya o tip "makine mühendisi arıyoruz" ilanlarını gazetelerin sarı sayfalarında görebilirsin ne diyeyim...

İTÜ Uzay Mühendisliği

İTÜ Uzay Mühendisliği

İTÜ Uzay Mühendisliği

İTÜ Uzay Mühendisliği

iş ilanları bilhassa ford otosan iş ilanı, orda iş bulsan çok uzun süre çalışamayabilirsin. stresli, pis işler birde çalışanına uyguladığı mobbing var..ford otosanın personel kayıtlarını incele kaç kişi işe girmiş kaç kişi çıkmış.. geçmişte mühendisinden tutta işçisine kadar mobbing uyguladı..aman dikkat...sonra çok zor durumda kalırsın..

https://store.donanimhaber.com/9b/cb/b7/9bcbb7123ba63ae7cc8dca49bbc4874c.jpg

İTÜ Uzay Mühendisliği

Bu konuda kesinlikle haklısın. Ford Otosan'da gerçekten çok yoğun olarak çalışılıyor. Ortamı da bir o kadar stresli. Maaşı ve imkanları iyi olmasına karşın çok iş çok maaş söz konusu orada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 7 Haziran 2014; 21:02:20 >

• quote:

Örneklerinle dediğime gelmişsin işte. Sadece 1 örneğinde uçak uzay istiyorum yalnız demiş. Onun dışında mekatronik makina elektrik elektronik gibi bölümlerle aynı kefeye konmuş. Benim söylediklerimin aynısını farklı şekilde söylemişsin zaten. Ben idealis değilsen rolantide okulu bitirirsen uzayda kendi alanında iş bulamazsın dedim. Sende okurken yatmasaymış dedin. Fark nedir? Burada deneyimlerimizden bilgi paylaşıyoruz olayı tartışma havasına çekip haklı çıkma psikolojisine kapılmanın manası yok.

Hocam biraz sakin olup okumalısınız bence bidaha. aero nun anlatmaya çalıştığı şey, üniversiteye yaylana yaylana gider kendini geliştirmezsen sektörde istersen en yüksek taban puanlı bölümü bitir, işsiz kalırsın ki öyle de. Ben kendimi geliştirmek istiyorum zaten istemeseydim doktorluk yazardım iki üç çabalardım mezun olunca iş biterdi. Mühendislik istememin sebebi bişeyler öğrenmek yapmak. Bu işi seviyorum ve uzay uçak gibi terimlerle ilgili şeyleri de kurcalamayı öğrenmeyi seviyorum. aero senin uzay mühendisliğinde iş yok tarzında söyledğin şeylere cevap vermeye çalışmış anladığım kadarıyla. Sakin olalım zaten ben kararımı kesinleştirdim aero sağolsun :) Genel kültür olsun en azından

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• allking A kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten adam "senin bölümün şuymuş, aa senden iyiyim" gibi birşey söylemedi, kastetmedi bence. Uzay ve uçak mühendisliği ile ilgili olabilecek bi bölüm mü değil mi diye sordu sanırım. Çünkü ağzı olan konuşuyo bu konu ile ilgili. Kime uzay mühendisi olucam inşallah dediysem şu 8 - 9 aydır, herkes uzaya mı çıkıcaksın Türkiye de iş yok gibisinden şeyler söyledi, okulumdaki ve bikaç arkadaştan bahsediyorum. İlk yaptığınız yorumlarda biraz korktum ya cidden bu bölüm aslında kötü mü, ben mi hayal görüyorum da bana güzel geliyo diye. Zaten bölüm konusunda da bi kaç kişi beni teredütte bıraktığı için yazayım buraya demiştim. Ama sonra ne yazık ki bi uzay mühendisi mezunu ya da öğrencisi kadar tecrübeli, bilgili olmadığınızı gördüm yorumlarınızdan ki beni insanların ne düşündüğü ya da başka bi mühendislik okuyan arkadaşların tavsiyesinden ziyade bu bölümü okuyan/okumuş kişilerin tavsiyeleri ilgilendiriyo, hani bu bölüme ilgim aşırı fazla o sebepten diyorum. Kim olsa böyle bi sorunla karşılaşırsa, benim gibi bi bölüme ilgiliyse gider o bölümün mezununa sorar ya da öğrencisine, mantıklı olan da budur, bence yani. Neden buraya yazdın dersen yukarıda yazdığım sebeple beraber, forumda 80 küsür uzay mühendisi olduğunu gördüm ve ne yalan söyliyim amacım onlarla bu konu altında yararlı bilgiler toplamaktı. Çünkü internette burdaki bilgileri tahmin edileceği gibi bulamaz çoğu kişi, en azından ben çok şey bulamadım. Yani merakımı ve aklımdaki soruları giderecek şeyler bulamadım. Anladığım tek şey aero nun da dediği gibi, iyi mühendis vardır, bölüm hiçbişeydir. Herşey kendini geliştirmeye kalmış. Ve işini sevmeye. Yazılımcılık da düşünüyodum hatta yaşadığım şehirde bununla ilgili bi şirkete staj için gidebilirim. Ama sanırım o benim için bir artı olucak, mesleğim olucağını sanmıyorum çünkü beni sıkacaktır. Kolay kolay sıkılmam ama yazılım sıkacaktır beni. Kendimi o yönde geliştirmeyi istiyorum sadece. Yine de yorumlarınız yalnış da olsa doğru da olsa teşekkürler, ilgilendiğiniz için, ama yanlış bilgiden, kulaktan dolma şeylerden de kaçınmak gerekli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• tabiki bu alanda çalışmak istiyorsan ilgin bu yöndeyse yapabileceklerinin olabileceklerinin sınırı yok. öyle ki adamın birisi itü uzay mezunuyum diyip neler neler yapmış:http://www.sabah.com.tr/Dunya/2013/05/20/tokyo-universitesinde-isyan-ettiren-turk
  • quote:

tabiki bu alanda çalışmak istiyorsan ilgin bu yöndeyse yapabileceklerinin olabileceklerinin sınırı yok. öyle ki adamın birisi itü uzay mezunuyum diyip neler neler yapmış:http://www.sabah.com.tr/Dunya/2013/05/20/tokyo-universitesinde-isyan-ettiren-turk

Yerlerdesin artık farkındasın değil mi?
  • quote:

quote:

tabiki bu alanda çalışmak istiyorsan ilgin bu yöndeyse yapabileceklerinin olabileceklerinin sınırı yok. öyle ki adamın birisi itü uzay mezunuyum diyip neler neler yapmış:http://www.sabah.com.tr/Dunya/2013/05/20/tokyo-universitesinde-isyan-ettiren-turk

Yerlerdesin artık farkındasın değil mi?

dalga geçmedim övdüm. adam kendini uzay müh. gibi tanıtmış nerelere gelmiş. başındada söyledim zaten ya yapabileceklerinin sınırı yok diye. KOMPLEKSLİSİN. bir daha sana cevap vermeyeceğim benimle uğraşma.

• quote:

quote:

Şimdiden teşekkürler.

BOEING STAJ BAŞVURUSU

Değerli İTÜ’lüler,

%1 ajdar karakteriniz varsa mülakata boşuna gitmeyin muteber adam arıyorlar..

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ajdar_An%C4%B1k

İTÜ Uzay Mühendisliği

• İş alanı yok , bence macera aramayın.

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vermicem Vermicem

İş alanı yok , bence macera aramayın.

Saygılarımla.

Arkadaşı dikkate almayın, benim yorumumdan sonra da cevap vermeyin. Ölü taklidi yapın gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vermicem Vermicem

İş alanı yok , bence macera aramayın.

Saygılarımla.

Arkadaşı dikkate almayın, benim yorumumdan sonra da cevap vermeyin. Ölü taklidi yapın gider.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.