Şimdi Ara

İTÜ Yapay Zeka ve Veri Müh. Gelir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilemem kardeş... gtü’me sormadan bilemem...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence 4k civarı kapatacak ama belki ilk senesi olduğu için insanlar bölümün varlığını bilmiyor olabilir.7-8kya kadar gider ama ben pek sanmıyorum,TOBBun hemen üstünde kapatır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzer zaten ezbere konusacagına ders programını incele
  • İşte demekki sıralamasının yüksek olması ile ilgili değil insanların seçmesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    ilk sene hacettepede yapay zeka açıldığında herkes kötülüyordu. Dolayısıyla öğrenciler endişeliydi. Ama baktılar ki gayet mantıklı, İTÜ de açtı. Şimdi bundan dolayı hem itünün hem hacettepenin yapay zekası yükselir. Bilgisayar zaten yükselir. Ben olsa tercih sıralamasında odtü ceng,itü ceng, itü yapay, hacettepe cs, hacettepe yapay yazardım. Tobb ve ytü'yü hacettepe klasmanın görmüyorum. Yıldız çok eski ekolde eğitim veriyor üstüne bir de türkçe neredeyse bölüm, tobb'da ise burssuzlarla okuyorsunuz üstüne türkçe üstüne 3 dönem.
  • hangi derslerin ceng dersi oldugunu anlayamayacak kadar gerizekalıysan bile derslerin koduna bakabilirsin.
    www.sis.itu.edu.tr
    Yapay Zeka ve Veri Müh (%100 Ýngilizce) Ders Planý
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/YZVE/000000.html
    8 tane direkt bilgisayar bölümünün dersi var sol kısımdan blg olanlara bakabilirsin bununla birlikte bilgisayardaki derslere çok benzer ismi farklı olan bölüme özgü dersler var.
    TOBB ETÜyoutube
    TOBB ETÜ Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü Hakkında Merak Edilenler
    https://www.youtube.com/watch?v=AwXsAUvvJSw
    bu da tobbun bölüm hakkında bilgilendirmesi 12:10dan itibaren izleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaennn -- 31 Temmuz 2020; 15:24:29 >

• itünün programında 1 tane bile endüstri mühendisliğine dair ders yok tobb da da 2 tane endüstri dersi var.
  • Gelir rahatlıkla
  • Nietzscheisdead kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam teşekkürler

• %50
  • Powerchill P kullanıcısına yanıt
    Mümkünse açıklayabilir misiniz?

• Boğaziçi Üniversitesi computer science profesörü Cem Say hocamız yapay zeka mühendisliği bölümü hacettepede ilk defa açıldığında şöyle bir açıklama yapmış:

-Malum, yapay zekâ 1950’lerde başlayan bir mühendislik projesi. İnşaat mühendisliği, makina mühendisliği vb. daha eski mühendislik dallarına “bilgisayar mühendisliği” diye yeni bir kardeşin gelmesi dünyada elli küsur, bizde de kırk küsur yıl önce yaşanan, bilim tarihi açısından bakarsanız görece “yeni” bir gelişme. “Bilgisayar mühendisliği” sadece bir cins makinenin imalatı ve uygulamalarıyla sınırlı kalmayan, doğanın işleyişine bir “bilgi işlem süreci” olarak yaklaşarak fizikten ekonomiye neredeyse tüm diğer bilimlere yeni bir bakış açısı kazandıran teorik çekirdeğiyle temel bir bilim dalı bana sorarsanız. Başka birçok projenin yanısıra yapay zekâ ile de uğraşıyor bilgisayar mühendisleri. Bu konuya ilgi duyanların adresi de Bilgisayar Mühendisliği bölümleri olarak görünüyor.
    Nitekim Hacettepe Üniversitesi’ndeki Yapay Zekâ Mühendisliği programı da bunu yansıtıyor. Programın (çok iyi hazırlanmış olan) “Sıkça Sorulan Sorular” kitapçığında “Yapay zekâ mühendisliği programımız özünde yapay zekâ odaklı bir bilgisayar mühendisliği programı olacak. Mezunlarımızın diplomalarında “Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yapay Zekâ Mühendisliği Lisans programından mezun olmuştur.” ibaresi yer alacak.” yazıyor. Yani kimi basın organlarında denildiği gibi bir “YZ Mühendisliği Bölümü” kurulmuyor, Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği bölümü altında yeni bir program kuruluyor. Mezunları yine bilgisayar mühendisleri olacaklar.

• Hocam naptınız ne 10ksı en düşük 4k-5k civarında kapatır.
  • ekar55 kullanıcısına yanıt
    Hocam itü makina tutmuyo mu bu sıralamayla ben sizin yerinizde olsam makine yazardım ama ilgi meselesi tabii

• Helbram kullanıcısına yanıt
    Hocam millet öğrenir ya, hacettepe yapay zeka da 13k ile kapatmıştı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.